En scrappares bekännelse

Hihi!

Jag hittade denna hos krumeluran och kunde inte låta bli att hålla med.

 • Shoppingregel #1: Jag vill ha det, därför behöver jag det.
 • Shoppingregel #2: Jag behöver det, därför måste jag köpa det.
 • Allt annat som jag behöver, till exempel mat, hyra, och kläder, är av underordnad betydelse i jämförelse med vad jag behöver för att scrappa.
 • Jag räknar ALDRIG ihop hur mycket jag sammanlagt har spenderat på scrapbooking.
 • Om jag är osäker på om jag ska köpa något men känner någon annan som har det och gillar det så måste jag också köpa det.
 • Jag har varje sorts limprodukt som finns att köpa. 
 • Jag köper stämplar för att de är fina, även om jag inte har en aning om vad jag ska använda dem till.
 • Man kan aldrig chalka för mycket. Jag har extradynor av Chestnut roan och Dark brown, så att jag inte står handfallen om de skulle ta slut. 
 • Det finns inget som heter "för mycket papper". Jag ignorerar alla sådana kommentarer.
 • Jag köper alltid minst två papper av alla Crate och Basic Grey papper. Oftast är de för fina att klippa i, så då måste jag ha ett att spara och ett att använda.
 • Om det bara finns ett enda papper kvar av en viss sort i butiken så köper jag det. Kan vara bra att ha.
 • Jag köper allt annat också som det bara finns en enda kvar av. Av två skäl: för det första är det förmodligen en bra produkt eftersom den nästan är slut, och för det andra så kanske jag kommer att behöva en sådan i framtiden. Alla andra verkar ju göra det.
 • Man kan aldrig få för många scrapbookingväskor. Så är det bara.

Publicerad igen på Scrappiz-bloggen

Idag när jag satt och kollade igenom lite vad jag missat på Scrappiz när jag varit utan uppkoppling, så får jag se att jag är utvald igen på Scrappiz-bloggen. SÅ HIMLA KUL! Denna gång var det en Lo om mammas första jobb. Här kan du se inlägget. Min LO heter "Laga tygstycken".

Jag kanske snart tom vinner något, när jag har sådan här flyt.

Har förresten blivit PIF-ad. Det betyder att jag får  en grej från någon och att jag sedan skall skicka en grej till ngåon annan. Pay It Forward. Mer info kommer när jag fått min PIF.

Skapat på lördag kväll.

Nåja, scrappa kan man göra utan internetuppkoppling i alla fall. En dubbel-Lo blev det på kvällen.

image200

Det var en kväll i fjol somras som jag kröp omkring på mage för att fotografera Ruth ur olika vinklar. Hon poserade inte alls ovilligt framför kameran. Härligt att ha dessa foton nu när hon inte längre finns. Många foton fick jag med också.

image201

image202

Lördagen 29 sept

Regn, regn, regn.

image199

Skulle ha åkt till marknaden inne i samhället, men det blev inget med det. I stället åkte jag till en mekanisk verkstad som är unik i alla fall i Sverige. Man smider nämligen spik för hand. På lördag hade man extraöppet för allmänheten. I fyra timmar hade de suttit i väsen och värme och smitt spik.

image196

Detta är häftigt. Och det är nästan skämmigt att jag inte varit där mer än en gång tidigare för att se dem smida, när jag är uppväxt näst intill. Nu var jag ju bara tvungen att åka dit med kameran. Idag är det sönerna till den gamla smeden som sköter ruljansen.

image197

Här ligger ämnena som skall bli spik i elden. De är glödande när de läggs under hammaren, som syns på första bilden. När en spik är tillhamrad i  rätt form, knipsas den av och får huvudet hamrat av honom som sitter bredvid. Detta måste ju såklart göras dierkt när spiken är varm och formbar.

Efter detta besök åkte jag vidare till en gammal sockenstuga i närheten. Här bjöds på kaffe och våffla till en rimlig peng. Jag har inte varit inne i denna stuga sedan på 70-talet någon gång. Det har renoverats och gjorts iordning sedan dess.

Och till sist avslutade jag dagens utflykt med ett besök på hembygds-museet i bygden. Här fanns det bl a en utställning med tidningsurklipp från olika tidsåldrar. Här inne har jag dock varit tidigare, för inte allt för länge sedan. Jag fotade en del av utställningen, bl a min farmor och farfars gamla orgel, som jag suttit en del vid och knagglat bla orgelläxan jag hade när jag gick i ettan. Sedan blev det väl mest "kalle Johansson" på de svarta tangenterna jag spelade. Nu har i alla fall orgeln skänkts till Hembygdsmuseet av min faster.

image198

En liten detaljbild från orgeln. Jag har en bild på hela orgeln där den står i farmors rum hemma hos henne. Det får nog bli en LO så småningom.   :-)

Ja, detta var en riktig kulturell lördagsutflykt. Länge sedan jag var på så många liknande ställen.

Sedan när jag kom hem, så hade internetuppkopplingen slutat fungera. Skulle jag tillbaka till dåtid på riktigt???

Tanken var att jag skulle vara med i ett foto i temmen idag, men när jag kom hem, så tappade jag lusten, så den blev en halv dag bara, och lite oorganiserad den också. Så det får vara med dessa bilder.

Ett litet ord # 11

Är nu hos sonen och lägger in mitt bidrag till Ett litet ord #11. Mitt internet hemma fungerar inte igen och har inte gjort ordentligt sedan i onsdags. Har blinkat till lite då och då bara. Det är så tröttsamt med detta.

Här kommer mitt bidrag, jag fortsätter med kort från när sonen var liten:

image195

Bästa vänner

Texten står på tagen som är instucken bakom det övre fotot. Eftersom fokusfotot var så stort så fick det inte plats annars.

Du och Tanja var bästa vänner. Hon var knappt 3 år när du blev föss. Hon var din lekkamrat genom de 10 första åren, då det inte fanns andra barn nära. Du fick göra nästan vad som helst med Tanja. Här är du 1 1/2 år och ni leker på gräsmattan. Nackehultet 1983-06-27.

Allt material till denna LO är från månadspaket september från Skaparlusten, utom en liten bit Frottéband i tagen som kommer från Panduro.

Detta är första gången jag har lagt rubriken på ett foto. Den är utskuren med CraftRobon i Words typsnitt Ariel (bold).

Fredag och ledig.

I fredags var jag ledig. Jag var hemma och bara hade det gott. Scrappande ett par LO:s när posten kom med nya saker. Bl a ett till en tävling hos Skaparlusten som sponsrar denna veckas "ett litet ord". Fick se det på torsdag och man behövde ha månadspaketet för september för att vara med. Jag mailade dem och frågade om man måste det och de erbjöd sig att skicka paketet snabbt. Och på fredag hade jag det hemma. Det kallar jag service. Tack Ilona.

Bidraget blev klart och kommer att laddas upp här senare, tror inte jag får göra det än.

Men när jag ändå höll på och hade färdigmatchade saker runt mig så blev det en LO till. Denna till  veckans ordutmaning i Ett litet ord.

EXTRA UTMANING #10 PERFEKT

Idag var det en ny extrautmaning på ett litet ord. Ordet var perfekt. Det tog en stund att komma på vad jag skulle scrappa om. Satte mig och bläddra i fotohögen och hittade en bild på våran älskade lilla katt Ruth som gick bort i vintras. Hon hittade sovplatser precis överallt, och varför inte i en balja som rymmer henne precis om hon snurrar ihop sig lite.

Såhär blev det:
image194

Fotot är verkligen urkasst, det är inte så lätt att fota i lysrörsljus som är det bästa jag har nu ikväll, dessutom är det Bazill Bling som gör att det blänker.

Rubriken utskuren i vellum lyder:
En PERFEKT sovplats

Texten är skriven i den lilla gula vellumrutan som jag stämplat en ram på  som jag sedan embossat, vilket gör den ännu glansigare. Texten lyder:

Ruth kunde hitta de mest otoliga platser att sova på. Här t ex ligger hon i min fotbadsbalja som jag använt ute på verandan. Foto 060719.

Det blev inte så jättemycket text denna gång, men lite extratext finns ju i de vellumrutor jag klippt ut från ett ark från DCWV: The cat´s pajamas och catnap, vilket ju illustrerar precis vad hon gör. Dessutom en texttag med texten i love my cat vilket också stämmer bra.

Blommorna är utstansade ur samma gula vellum som rubriken och textrutan med en klick Stickles glitterlim i mitten. Garnet i Tagen kommer från Garnglads majpaket 2006.

Ett litet ord #10NYFIKEN

Här kommer mitt bidrag till veckans utmaning i ett litet ord denna vecka. Ordet är NYFIKEN.

Detta var inte svårt alls, direkt på torsdag morgon när jag såg ordet kom jag på vad min LO skulle handla om. Det är inte svårt när man har två kattungar svansande runt sig som sticker in sina nosar ÖVERALLT. Dock har veckan varit fullproppad med jobbet, så inte förrän igår fick jag tid att sätta mig och pyssla igen. Blev inte klar, utan fortsatte idag och här kommer den:

image193

Nej, detta är inte mitt tävlingsbidrag, men första försöket att fota det. Frida var med ute på altanen och skulle förstås kolla vad jag höll på med. Är man nyfiken så är man.  :-)

Här kommer mitt tävlingsbidrag i stället:

image192

NYFIKEN 

På taggen: Kattungar är ett nyfiket släkte! Allt skall kollas och undersökas och testas!

Övrig text: Frida hittade jag promenerandes på rören uppe under taket i pannrummet, på väg från ackumulatortanken till pannan. Upp hade hon kommit, men ner kom hon inte!
En annan gång klev hon omkring på hatthyllan 2 meter upp. Någon jacka hade väl nått ner, så hon kunde klättra upp och riva ner allt som låg löst.
En stund ensamma i köket en morgon slutade med en massa nedrivna saker från bordet bl a och en massa konstiga tecken inskrivna på datorn.
På dessa bilder är de med och hjälper mig och plockar upp saker när jag varit och handlat. Det var äggen som skulle in i svalen, inte Ferguson och Frida!
Men de tror nog att det finns något kul därinne i alla fall.
Diskmaskinen hjälper de också gärna till att sköta, helst inifrån då!
Kassar är det roligaste som finns nästan, en katt inuti och en katt utanför, som gärna hoppar på kassen så det låter, eller så att den andre blir instängd.
Allt, allt, allt måste undersökas när man är en liten nyfiken kattunge!
AO foto 070830,text 070923

Till denna LO har jag suttit och provat papper en del, till sist blev det blå Cardstock för att matcha den blåa drickaflaskan i svalen. Sedan hittade jag ett papper från Karen Marie Klip med bokstäver. Därifrån har jag klippt ut bokstäverna till rubriken. En matchande tag också i samma serie med frottégarn, allt köpt på Panduro. Papper att skriva på åkte upp och ner ur mappvagnen, men till sist fastnade jag för ett linjerat papper från MME Kaleidoscope "All about me".  Det har jag haft liggande ett bra tag och då passade det ju bra, eftersom jag skall försöka använda något gammalt så fort jag kan. Sedan är bården gjord av lite spillpapper från DCWV.

Nu sitter jag med katterna farande runt benen på mig. De har varit ute ett tag ensamna i eftermiddag och då bara de ligger och spanar från fåtöljen, så nu har de mycket bus i tassarna. Far runt som små jehun hit och dit över köksgolvet med sina leksaker.

Publicerad på Scrappiz-bloggen

Tjohooo!

Igår när jag gick in på Scrappiz så ligger min LO där på första sidan. Jag blev så GLAD!

Jag har aldrig blivit publicerad någonstans tidigare (utom här på min blogg och i Scrappiz galleri då), och nu hade jag blivit utvald i "gallerival"! Det är LO:n med skorna som är min.

Annars händer inte så mycket. Skall iväg på Scrapträff ikväll igen. Det blir nog stämpelmotivsmålning igen är jag rädd. Har inte haft tid att förbereda något annat, fast jag har ett par kort (igen) som skall göras. Får försöka få in de kort som jag gjort och som är överlämnade här snart. De är fotade och ligger på hårddisken, men lite redigering behövs innan jag kan lägga ut dem.

Ett litet ord #9 NU

Sådär nu är mitt bidrag till Ett litet ord denna vecka klart.

Återigen blev det inte alls det som jag tänkt från början. När jag satt och letade foton till min första idé dök denna förskrämda krokus upp, och så fick jag en ny idé. Bilden är ju inte alls från nu, utan från 1982, men det hoppas jag inte har något betydelse, för då var det ju nu.

Såhär blev det till sist:

image191

NU är det vår!

Nu är det vår, för nu har min krokus kommit upp. Några förskrämda vintergäck skymtar gula i bakgrunden också! Jag satte massor av lökar hösten 1980. Våren 1981 blommade nog hela 3 st krokusar med sammanlagt 5 blommor. 1982 ser resultatet ut såhär. En stackars lök som vågar sig ovan jord. Det är bara att konstatera: Jag har inga gröna fingrar och jag lär aldrig bli någon trädgårdsmästare!

Om du vattnar den och den dör
Då är det en planta.
Om du drar upp den och den kommer tillbaka
Då är det ogräs.
//Gallagher

Jag har klippt ut bokstäverna N och U ur befintliga bokstäver i det lila papperet och "är det vår! är stansat med Qk Marisa mini. Det lila papperet kommer från Daisy D´s och heter Sidewalk chalk Letters.
Blommorna kommer från YouDo och har fått lite gult glitterlim i mitten. Sedan har jag snurrat en liten länk av garn från klubb Garnglads juni 2007-paket. Återigen har jag använt den nya hörnstansen från EK Success som jag köpte på mässan i helgen.

EXTRA UTMANING #9AVUNDSJUK

Vilken tur att bredbandet kommit tillbaka så jag inte missade denna utmaning. Pga mässan som inte alla kunde komma på så skulle ordet Avundsjuk scrappas. Det var ju inte lätt, Jag VAR ju på mässan ju.

Men så satt jag med kattungarna runt mig när jag käkade frukost och de busade båda med samma mus, fast de hade var sin som de dessutom turades om att slåss om. Försökte flera gånger att fota dem, men alltid var det nån av dem som försvann innan kameran löst ut eller som vände hela ryggen till. Till sist lyckades jag dock fånga båda på en bild, den blev faktiskt riktigt bra också.

LO:n blev till sent på eftermiddagen och fotad inomhus under lysrör som jag försökte få att inte blänka i fotot. Resultatet blev i stället att hälften hamnade i min skugga, men jag orkar inte försöka fler gånger att få den bättre.

Så här kommer i alla fall min version av AVUNDSJUK:

image190

Avundsjuk?

"Men Ferguson!
Varför ligger du där och lurpassar på Fridas mus? Du har faktiskt en precis likadan en halvmeter bakom dig!"

Jag fattar inte varför kattungarna måste bevaka varandras leksaker, för att en stund senare byta igen. Är det bara avundsjuka eller är det ett beteende som är bra för något om de varit vilda och levt ute i naturen?

AO 070916

Jag har använt CraftRobon för att skära ut rubriken och "solarna" Typsnittet är nedladdat från internet och heter "A Charming Font Italic"
Papperen är från DCWV och deras Stack "Cats"  utom det vinröda, det är från ett storpack köpt på Slöjd-detaljer för 2 år sedan. Det låg kvar på bordet från förra LO:n "Grinig" där jag skar rubriken ur samma papper. Tyckte det passade med Avundsjuk tillsammans med det illgröna.
Jag har dessutom använt den efterlängtade hörnstansen. Visst är den läcker!

Bredband och telefon är tillbaka (som märks)

Ja, i fredags gav jag upp allt vad bredband heter och insåg att innan helgen händer ingenting. Och så....

...när vi var på väg ner till Göteborg ringer mobilen och en karl presenterar sig från nåt företag som jag inte hörde (eftersom jag körde var jag nog inte fullt koncentrerad på samtalet) och sa att han kopplat om några trådar från stolpen fram till huset, så nu skulle det fungera. Jag blev så paff! Jobbar de på en lördag ?!?!.

Och jisses, när jag kom hem så fungerade både telefon och bredband helt u a.

DET var faktiskt mycket bra service!

Mässbesök

Igår var jag på mässa hela dagen. Vi åkte hemifrån vid 9-tiden och var hemma igen runt 8 på kvällen. Fyra "tjejer" som gjorde Göteborg. Det var mycket att se på och mycket att köpa och en väldig massa människor, i alla fall under förmiddagen. Mycket pengar gick det åt också, men när man kommer hem med några få kassar undrar man ju....

Fast det är klart, jag köpta inte så mycket STORA saker denna gång. Inte så många papper som jag brukar köpa och inte nåt större än en stans annars. Omonterade stämplar och annat smått tar ju ingen plats.

Här kommer lite halvdåliga bilder på det jag köpt:

image180

På Scrapperiet.se började jag handla. Här prövade jag att köpa ett paket med 10 st mönstrade papper för 40:-, sk Grisen i säcken. Ett Bazillhjärta, ett scalloped Bazill i vitt, ett annat scalloped papper i grönt och ett embossat vitt papper vardera 10:-/st åkte också med. Sedan var det rea på 7Gypties stämplar, så det blev 2 st sådana, har en sedan tidigare som jag gillar. Några blad för journaling, zigzagband och rhinestonestenar åkte också med.

image181

Fortsatte med att besöka Stämpelboden och kolla in deras nya kollektion med bla julstämplar. Fyra stycken åkte med mig hem; tomte, tomtemor, snögubbe och en liten nisse som kikar fram bak knuten. Min första dabber, lite handgjort papper till extrapris och så ett album med 20 fickor till för 115:-. Det kunde jag ju inte motstå, de jag har börjar bågna nu.

image183

På ScrapHouse hade J (tack för hjälpen) letat upp hörnstansen som jag letet efter i nästan ett år, men inte velat köpt den gång jag hittade den på nätet pga frakten. Nu är den min, tillsammans med ett fint band. Inte så billig kanske, men vill man gärna ha något, så betalar man väl...

image184

Gult glitterlim (alltså inte guld) har jag saknat. När det var 4 flaskor för 100 kronor så blev det även koppar, grönt och en lilablå färg.

image185

Från Scrapbook etc köpte jag 10 st papper med fina motiv på. En del så fina att jag säkert inte har råd att använda dem.

image186

Landstoken hade 10 % på allt i sin monter. Här köpte jag några av de nya "Bubbar"-stämplarna och en stämpel med en skylt som jag spanat på ett tag. Dessutom ett ark EZ-mount och ett par förpackningar med Cellouid-kuvert. Användbart och bra!

image187

Forma Hantverks nya svenska papper var ju ett måste. Tyvärr var ett av dem redan slut när jag kom dit. Men förhoppningsvis kommer de till någon mer mässa jag kan besöka. 7 av 8 papper blev i alla fall inköpta och ett litet paket med tunna chipboards i matchande färger. Inga stämplar här denna gång. Jag måste ha varit snurrig när jag var i den montern. Såg ju några stämplar som väckte ha-begär.

image188

På Easer blev det några Bugs-stämplar, bla ett alfabet, Mönstrat papper för 4:-/st och Cardstock 10 st för 35:-. Dessutom mer EZ-mount.

image189

En sväng till Scrapperiet.se igen resulterade i ett scalloped Bazill till, 2 ark med sammetsmönster, en fågelsticker, ett par flaskor akrylfärg från Making Memories och ett gäng mönstrade papper. Hittade bla några härliga papper med gamla amerikanska bilar på. Kan nog komma till användning.

Det allra sista jag köpte innan hemfärden var ett ark med stickers från Penny Black. Vi hade innan varit på make and take och gjort ett fint kort med dessa stickers och mimiminiglaspärlor. Hur läckert som helst och väldigt enkelt (när man vet hur man gör). Dessa hamnade i kassen innan vi åkte hem:
image182

Ja, det var vad mina kassar innehöll. En hel del, fast det inte kändes så mycket när jag åkte hem.

Kul att packa upp och klappa lite på sakerna såhär dagen efter i lugn och ro.

Dumma telefon och dumma bredband.

Efter att det regnat och blåst på måndag så fick vår telefon spader igen på tisdag. Det bara fräser och sprakar. Och det är verkligen inte första gången. Jag försökte felanmäla men att sitta i telefonkö i trekvart och vara nummer 63 i kön, hade jag ingen  lust med, så jag gav upp. Och förresten, när de väl kommer så har det torkat upp i ledningarna och det fungerar som vanligt igen. Det sorgliga är ju att inte heller bredbandet fungerar då. Undrar om det skulle göra bättre verkan att felanmäla det till Tele2 i stället för telefonen till Telia? Kanske har de andra sätt att komma fram i "reparationskön"?

Vilken HIMLA tur att jag laddade upp mitt bidrag till "ett litet ord" i måndags kväll, hade tänkt vänta tills igår, då jag var lite stressad med ett par kort jag måste få färdiga. Annars hade jag ju missat veckans utmaning. Nu håller jag fortfarande ställningen som delad 1:a. Det är kul med utmaningarna, som får en att tänka till, men ibland känns en del bidrag aningens krystade. Måste erkänna att min LO med montera var en nödlösning som jag nog inte hade gjort normalt sett. Det är ibland också väldigt frestande att ändra om ordet lite i formen eller göra det som ett sammansatt ord. T ex ordet Paraply, hade jag gärna skrivit Paraply-sommar, men det är inte tillåtet varken med eller utan bindestreck, så där fick det ju bli En sommar för Paraply, vilket ju inte är ett sätt att uttrycka sig som jag normalt skulle använda. Känns lite bakvänt, men för att följa reglerna så...

Nu ser jag fram emot morgondagen och ett nytt ord. Hoppas telefonen och internet funkar som de skall då. Håller tummarna för att det inte blir mera regn och blåst. Annars får jag väl ta med till jobbet och kolla härifrån.

Grattiskorten blev förresten färdiga igår kväll. De är överlämnade till beställarna och jag hoppas att fotona jag tog av dem blev tydliga, så jag kan visa dem här sedan.

Ett litet ord # 8FÖRR

Igår gjorde jag också klart veckans ord i ett litet ord som var FÖRR.

Hade en idé som jag gått och grunnat på sedan i torsdags när ordet kom upp, men sedan när jag skurit till fotot, plockat fram papper etc, så bläddrade jag bland dekorationer och däribland hade detta foto hamnat. Det är till min BOM som har ett "hål" just där denna skulle sitta. Har hoppat över denna bild eftersom jag inte visste så mycket om den. men nu blev den i alla fall scrappad. Det var skönt.

image179

FOTO FRÅN FÖRR

Det enda jag vet om detta foto är att det är taget vid ett herbre i Hälsingland någonstans. Ingen kan minnas när eller varför vi var där. Fotot satt i mitt barndomsalbum och det är ju i alla fall en fin byggnad jag står framför. Någon gång på sommaren är det nog taget, troligen 1962.

Så var texten på denna LO.

Väldigt mycket info om DET fotot.  :-) Men så är det ju ofta med gamla bilder. Jag minns inte själv något om denna resa och de jag frågat minns inte heller. Har bilder i mina senare album också som jag inte skrivit vad de föreställer. Scrapbookingen är ju en välsignelse på det viset, att man faktiskt skriver om vad bilderna föreställer och inte bara (i bästa fall) sätter in dem i ett album utan att ens ha dem i kronologisk ordning.

En hel del forskande har det fört med sig att scrappa. Får passa på att intervjua gamla släktingar så länge de finns kvar och minns. En del svarar glatt, andra blir nog rätt trötta på mig när jag kommer och frågar om en massa som hänt för massor av år sedan och om personer som för länge sedan lämnat denna jord. Men det jag lämnar efter mig till min son och hans eventuella efterkommande ger förhoppningsvis lite information om var de kommer ifrån.

EXTRA UTMANING #8GRINIG

Idag var det ett nytt ord på ett litet ord igen. En extrautmaning som skall vara klar innan midnatt. Det har varit tyst under helgen, så det var egentligen väntat.  Detta var inte ett alldeles enkelt ord (inte många som är det). Jag tänkte på sonen, men han var nästan aldrig grinig när han var liten, så då blev det svårt. Men sedan kom jag på att, varför inte, jag kan ju skriva om att han ALDRIG VAR grinig. Så så fick det bli. Och här kommer resultatet.

image178

Bilden är bedrövlig, då det ju är mörkt nu, så det var inte alldeles enkelt att fota. Har försökt redigera bort blixten som slog mitt på fotona.

Var du nån gång Grinig?

Jag minns faktiskt inte!
Det måste du väl ha varit antar jag, men när jag letar igenom alla kort jag tog dina första år, så hittar jag knappt ett enda där du ser grinig ut. Detta var det närmaste jag kom, och kanske är du mest orolig när en dum mamma ställer ut dig i något vitt och kallt och sedan går bort från dig för att fota. Du har inte ens kängor på fötterna, utan dina tunna inneskor. Men sen ler du ju igen!

Ja, så lyder rubrik och text.

Här har jag för ovanlighetens skull använt en eyelet. Men kunde jag hitta silent settern? Nädå, den har jag nog lagt undan på något VÄLDIGT bra ställe. Det blev att ta fram hammaren. Men det gick ju bra det med. Snöstjärnan inuti blomman sitter i alla fall fast (hittills). Bradsen i Qk fasteners passade ju perfekt i färgen också. De fick hjälp av skalpellen att komma igenom papperet.

Dop och fint väder i helgen

Ja, både lördag och söndag hade vi fint väder.

På lördag var vi ju på dop. Lille Ludwig var så snäll hela tiden, han tom log åt prästen när han talade till honom.

Jag skulle såklart ha tagit massor av foton under dopet, och det började jag så bra med. Men sedan så sa kameran plötsligt. Varning! Batteriet slut.  Den kunde väl för katten ha varnat INNAN! Så det blev inte så många kort som jag hoppats. Bara några enda inne i kyrkan. Hoppas att någon annan tagit kort som jag kan få och fortsätta i hans lilla album som jag börjat på.

Det blev inget foto på dopkorten heller som går att använda (tror jag) Jag fick lite bråttom när vi skulle iväg, så jag fotade lite hastigt i bilen. Gissa hur bra Det gick på dessa guppiga håliga vägar vi har här i Dalsland. Jag har dock inte hunnit kolla riktigt ännu, om jag kan fixa till nåt av dem i datorn.

Blev i alla fall nöjd med dem. Det från oss var från Theresas dopklänning som var med i Scrapbooking mm. I stället för utklippta blommor från papper längst ner, eller små pappersrosor som jag också testade, så stämplade jag en rad med rosor och målade dem i matchande blått. Blev nöjd med det. Och ihalsen satte jag ett litet hjärta. Jag som var så säker på att jag hade ett kors hemma, hittade i alla fall inget, men väl ett gäng med små järtan, så då fick det bli det. Kanske väl så bra, korset förknippar jag nog mer med konfirmation.

Söndag sedan, plockade jag ut mina målarsaker och satt ute och målade uppstämplade stämpelmotiv. Har dock inte hunnit stämpla upp alla nya som kom i förra veckan. Det var ju båda hÄnglar och Magnolias paket plus några jag vunnit på Tradera. Har monterat stämplar för fullt. Idag kom en laddning till med ursöta stämplar från Lisa Andersson. Riktigt lantliga med mjölkbord, mjölkkanna och kossa bl a. De skall jag montera i morgon.
Jag hade kattungarna med mig hela dagen, de var ute i nästan 10 timmar. Sedan har de nog sovit riktigt gott i natt. Idag har de också varit ute i friska luften i flera timmar. De är lite roliga. Om de är ensamma ute, så går de och lägger sig, men om vi är med ute, så är det mera fart och de busar omkring. Men de lämnar inte verandan/altanen om inte vi går ut på backen, då följer de med i full fart. Men de tar gärna skyff under bilarna. Verkar inte som om de riktigt gillar att inte ha något över sig.

Ett litet ord # 7LIKSOM

Här kommer mitt bidrag till ett litet ords utmaning # 7, LIKSOM.

Rubriken har snurrat i huvudet nästan hela veckan, det gällde bara att hitta rätt bilder till den. Så kom jag på att jag kan använda några av fotona från vår husrenovering. Jag hade ju ändå nån gång i framtiden tänkt att göra ett album med bilderna från den, så detta får bli en början. Annars hade jag tänkt att göra en LO om alla de svalor som bygger bo under taket i vår bod och som återkommer år efter år, men därhade jag inte en enda vettig bild på boden och ännu mindre någon på svalorna.

image177

Låt oss liksom svalorna...

...bygga oss ett bo.
Våren 1990 börjar vi renoveringen med att riva i det gamla pojkrummet och trapphuset till lilla trappan. Tur att vi inte visste då hur mycket jobb som väntade.


Det blev inte så mycket text denna gång, för jag visste inte hur jag skulle skriva dit den utan att det såg konstigt ut. Så hittade jag del lila tagen och då fick det bli så mycket text som fick plats i den. Det kommer ju att bli mycket mer text senare i albumet allt eftersom renoveringen framskrider, så jag kunde ju inte skriva allt på första sidan. LOL

Det skulle också ha suttit några svalor från Quickutz uppe runt rubriken, men av någon anlednig kan jag inte hitta die:en som jag köpte i våras. Det ligger en tom förpackning och ingen die i pärmarna. Antagligen ligger den väl någonstans inkilad mellan nåt på skrivbordet. Får göra en ordentlig städning och sätta dit svalorna sedan när den kommit tillrätta.

Cybercrop på Scrappiz

Ja, det har det varit hela helgen. Jag har inte varit så där värst produktiv, men min LO med Paraply platsar i en skissutmaning och så den med banden också. Det var det jag gjorde igår. Ja, och så passade kattungar när det var ute och busade.

Idag har jag gjort ett kort till svågern som fyller år på tisdag.

image175

och insidan där jag sedan skrivit grattishälsningen och stämplat dit en humla över öronen på hästen, som för övrigt är embossad liksom raden med hästskor:
image176

På baksidan stämplade jag bl a ett par små möss.

Detta kort åkte med på tävling med LO eller kort som skulle innehålla djur. Satt länge med kort på Fergusson, men fick inte rätt inspiration för det. Och kort till f d bonden skulle ju ändå göras så det passade bra.

Sedan har jag också börjat på en liten grej som skall vara dopgåva till helgen. Hoppas jag hinner fixa så mycket med den som jag tänkt. Och så var det de där korten också, har fortfarande bara börjat LITE på dem. Får ta med det till träffen på onsdag, så det blir något gjort.

EXTRA UTMANING #7PARAPLY

Denna utmaning hann jag med i alla fall efter att ha missat gårdagens. Här kommer min LO om paraply. Tur jag har färgskrivare, nu åkte kattungarna ut i regnet för att fotograferas under ett paraply.   :-)  Det var enklare än att sätta sig och leta igenom en massa gamla bilder efter paraplyer, inte för att jag tror att det saknas när man bor på denna breddgrad, men det blev roligare såhär, man kan ju försöka minnas sommaren 2007 för något annat än BARA regn.

Här är den i alla fall:
image174

En sommar för Paraply

Denna sommar år 2007 kommer nog att gå till historien som en riktig paraplysommar. Under mina 5 veckors semester var det nog inte 5 dagar utan att det kom en regnskvätt.
Just när min semester var slut så blev det en fin vecka, innan hösten smög sig på, redan i slutet av augusti. Vi kommer nog också att komma ihåg sommaren -07 för att vi då fick våra 2 nya katter; Fergusson o Frida.
AO 07-09-01

Titeln syntes inte först, så jag kladdade på lite akrylfärg där och det slutade med att jag kladdade akrylfärg på "allt" som låg på skrivbordet. Men det passade ändå rätt bra, för papperet hade redan vitt "kladd" runt om. Titeln fick jag fundera ett tag på, hade först tänkt skriva Paraplysommar, vilket nog hade varit bättre svenska, men så får man ju inte använda ordet i böjd form eller ändra det på annat sätt utan bara så som det är skrivet i utmaningen. Men regler är ju till för att följas, så då fick det bli "en sommar för paraply" i stället, vilket det ju faktiskt har varit. :-)

Nu skall jag se om jag kan ta mig an någon mer utmaning från Scrappiz.

Till Scrappiz utmaning.

Jag har lyckats få gjort en LO till scrappiz utmaning i alla fall. Man skall använda minst 4 olika band på ett kort, eller minst 6 olika band på en LO. Det fick inte heller  finnas några blommor på. Det blev en LO för mig. Här har fotot och bakgrundspapperet legat framme några dagar för inspiration och nu passade det bra att göra denna:

image173

Inte en blomma ens på fotot!  Och banden är från 2 paket med 3 matchande band i varje. Passade bra till sonens klädsel som bestod av 2 olika gröna färger. Datumen har jag skrivit på 2 skottkärror utstansade med Quickutzen.

Missade ett litet ord igår.

Det kom upp ett nytt litet ord igår eftermiddag (kväll vid 1/2 7). Jag missade det eftersom vårt bredband var nere igen. Trögt. Ordet var MELLAN och det hade jag ju redan i våras förberett att jag skulle göra en LO om. Alltså "mellan hägg och syrén" Vi har ju båda buskarna på tomten. Det hade varit gjort i en grisblink att få en sådan LO klar, men jaja, inget att göra. Jag har fortfarande delad ledning på topplistan (som nu är bortplockad från sidan, vilket jag tycker är lite tråkigt)

Ja, så är det veckans ord också som jag går och grunnar på. Har haft flera idéer som jag förkastat. Ordet är LIKSOM. Sug på den ni. Det finns inte ens med i SAOL. (Svenska Akademins OrdLista). I alla fall inte i den jag har från 1980-talet. Men har jag funderat ett tag brukar det ju komma upp nån idé till slut i alla fall. Sista inlämning är ju inte förrän på tisdag, så tid finns faktiskt, liksom....

Idag kom det upp ytterligare ett nytt extraord. PARAPLY. Var får de allt ifrån? Jag fick i alla fall en idé: Jag hade fått mina varor från Oriflame igår och däri låg ett alldeles nytt paraply för demo. Detta tillsammans med kattungarna åkte ut på altanen och så fram med kameran. Det är en väldans tur att jag har fotoskrivare. Annars hade ja väl fått leta bland gamla foton. Ett kort på en paraply borde definitivt finnas bland alla bilder.

Idag är det också CyberCrop på Scrappiz med en massa utmaningar. Jag skall väl försöka få till någon tycker jag. Det håller på tills i morgon kväll, så de är ju tid fortfarande.

En swapp är klar

I torsdags kväll satt jag och stansade ut över 100 st svarta spindlar till en bytes-swapp jag är med i. Verkligen i sista stund, då det var slutdatum på fredag. Men klara blev de och iväg kom de. Lite mardrömsvarning:

image172

Denna swappen gällde att stansa ut 10 st till 10 andra av en die man har som är retired. Det blev spindlar för min del. Nu väntar jag på att det skall dimpa ner ett kuvert med massa annat utstansat godis.

Jag är dessutom med i en swapp där man skall göra 6 st ATC (Artist Trading Card) som skall handla om Godis. De är också klara, men jag visar dem inte ännu. De skall var inskickade till den 15 sept och kanske gör jag om dem, för jag är inte direkt nöjd med dem. Har aldrig gjort sånt förut.

RSS 2.0