Jag har skapat lite LO:er

... till InkyWings Jullovstävling. Men jag vill ha bättre ljus när jag fotar dem. 2 LO:er har det blivit, båda till sonens album och båda med foton från 1982. Jag ligger lååångt efter i mitt scrapperi.  :-)

Det känns i alla fall gott att ha kommit igång med scrappandet igen, har haft en lång svacka. Sedan har jag fått beställning på ett dopkort som min mor skall lämna om en vecka också. Har ett par idéer, får se hur det blir. En liten Justina skall döpas.

Vinn en kamera.

Här på digitalkameror.se kan man vinna en Nikonkamera. Man kan göra mycket med digitalkameror.Det hade ju inte varit så dumt med en ny kamera. Skall nog göra ett försök. Nu skall jag ju gå fotoredigeringskort i vår på distanskurs på Högskolan i Jönköping, så då kan det ju vara bra med en ny kamera så man tar fler bilder.

Tur IGEN!!!

Gissa om jag blev glad ikväll. Jag var inne på Katscraps blogg och fick där se detta:

den 27 december 2008

Kvällens vinnare

 
Kvällens lottnummer drogs av Nikki-lee och hon fiskade fram nr 10 ur tygsäcken...Och har jag då räknat rätt så är det "Ansol" som vunnit denna utlottning.

Maila mig din adress så kommer det en omonterad stämpel med posten inom kort.

Grattis!!!

Jag har vunnit denna fina stämpel från dem. Jipiiii!


Mckenzie med Hängselbyxor.


Kortläsarstrejk

F-de, kortläsare. Nu strejkar den igen. Vägrar att lösa in bilderna från minneskortet. Men bara från systemkameran. Och det var ju den jag har använt de sista dagarna. Julafton och igår när jag tror att jag fick rätt bra bilkder på Gråtass och Greta när de lekte i pannrummet. I alla fall ser de hyfsade ut på kamerans skärm. Men bilderna vägrar lämna kameran. Jag blir så TRÖTT!

I stället försöker jag få ihop någon LO till Inkywings jullovstävling. Men det var rätt hopplösa papper jag fått. Lila och turkos bl a.  Jag har baske mig letat igenom ALLA bilder jag har i datorn och det är knappt något som innehåller lila. Vad kattten, använder jag inte lila eller....  Jo det gör jag ju, men då är jag väl bakom kameran och det är ingen i min närhet som gillar lila tydligen, för jag hittade EN bild med mig i lila, och den tänker jag INTE scrappa eftersom jag ser ut som en fågelskrämma. Det var när jag bantat ner mig så det knappt var nåt kvar av mig (ser rent sjuk ut) och jag gör dessutom världens konstigaste min. Nåt mitt emellan då och nu i vikt hade varit toppen.

Nä, nu skall jag leta vidare i bilderna och kanske hitta något turkos i stället. Det borde det finnas i alla fall.

Dan före dan

Ja, i morgon är det Julafton. Och jag är ledig ända till den 2 januari. Då jobbar jag den dagen och är sedan ledig i 4 dagar till. Sååå skööönt. Det har varit en jobbig senhöst med resorna till nya arbetsplatsen varje dag. Sliter på kroppen. Så denna ledighet behövs verkligen.

Idag har vi ugnsstekt och griljerat skinkan. Det är ungefär den julmat jag fixar själv. Resten finns att köpa klart, men skinkan skall jag göra för att få juldoften i huset. Sedan så firar vi julafton hos mor och far tillsammans med broder och våra familjer, så då äter vi julbordet där och det räcker tycker vi.

Kattungarna växer och växer. De är så fulla i bus, så det är inte sant. När de kommer löst i köket så svischar de fram och tillbaka över golvet så man knappt hinner se dem. Fota dem är HELT omöjligt. Jag har försökt, tro inte annat. Men det blir bara suddiga skuggor hur jag än försöker. De enda chansen att fota och som det skulle gå att se vad det föresställer är när de ligger i en hög och sover, men kommer jag med kameran så vaknar de ju och sen är det full fart igen. = inga bilder.

Nä, nu skall jag titta vidare på uppesittarkvällen. Ha en riktigt

GOD JUL

Scrapkryssning

Arkivet ordnar en scrapkryssning i månadsskiftet febr-mars 2009. Här kan man vinna en biljett till den kryssningen.Jag skall med, skall bli jättekul och verkligen något att se fram emot när det är som värst med snö och kyla.

Scrapopol 2008 utmaning vecka 10

Redan torsdag kväll och igår kom en ny utmaning på Scrapopol.Vecka #10:
Du strosar iväg till Pysselgränd!

Pysselgränd- Använd en dikt på ditt alster

Hmm, dikter är jag väl inte så bra på, men det finns det ju andra som är så jag kan väl hitta något någonstans.

Scrapopol vecka 9

I helgen gjorde jag kortet som inte fick innehålla blommor. Sedan kom jag på ikväll att jag ju skall lägga upp det här och på Scrappa.com också. så här är veckans bidrag.Ett enkelt julkort och utan blommor.  :-)

Jag har vunnit!!!

hÄngla-bloggen idag står det här:

Vinnare lucka 12

Grattis till vinnaren av mina julklappsetiketter och lite snöflingecharms säger jag till:

Postat av: ansol

Hur snygga som helst! Dem skulle man ju vilja vinna. Eller så får man väl försöka göra något liknande själv. Det är bara tiden som går så himla fort nu innan jul.

2008-12-12 @ 20:17:18
URL:
http://ansol.blogg.se/

Vinnaren drog jag med hjälp av lille sonen som fick säga en siffra.

Kram Agneta, DT-medlem
Tjolahoppsansa! Så KUL. Nu skall jag maila min adress till Agneta så skall jag få fina etiketter skickat till mig.

Scrapopol 2008 utmaning vecka 9Vecka #9:
Du drömmer dig iväg till Scrapgården!

Scrapgården - Valfritt tema, men blommor får inte användas

Har jag tur eller? Jag har fortfarande inte hamnat på en ruta där jag redan varit tidigare. Detta skall väl inte vara något problem. Julkort eller nåt får det bli, där behövs ju inga blommor. Annars blir det ju lätt blommor när man scrappar.

Scrapopol vecka 8

Lifta någon som är med i Scrapopol var veckans utmaning

Det blev nog mera en CASE (Copy and steel everything)

Här är MiseryWitches kort från vecka 5:Här är min:Nu är det bara att vänta tills i morgon bitti och hoppas på fortsatt tur med tärningen.

Bus i köket o svar till Rasmus.

Nya försök att fota buskatterna.

Greta fastnade, men blev suddig.Papperstussen är jättekul. Nu är de ungefär lika gamla som Ferguson och Frida var när de kom till oss i fjol sommar. De bär sig likadant åt också. Bus bus bus. Full kula över köksgolvet tills dess de tappar balansen och trillar omkull. Man kan sitta långa stunder och titta på dem och jag skrattar högt för mig själv åt deras stollerier.

Rasmus hade funderingar på vad min gröna groda längst upp på sidan är.

Jo, det är räkneverk över hur många Layouter jag tänkt mig att göra i  år (en per vecka var målet, alltså 52 st) och grodan sitter där dit jag har kommit nu. Det är väl vecka 38 nu, eller hur?  (önskar, önskar, då vore det inte snö och kallt). Jag har hittat räknaren här : Tickers and tackers och jag går sedan in på den sidan och uppdaterar när jag gjort en ny, då ändrar det sig automatiskt (grodan hoppas framåt)  både här i bloggen och i mina inlägg på Scrappiz, där jag också har denna ticker.

Stackars Ferguson och stackars knäppa Frida

Han "blev borta" i torsdags kväll. Vi såg honom inte på varken fredag eller lördag. Kom inte trots lockande.
PÅ söndag eftermiddag dyker han upp igen hoppande på 3 tassar. Han stödjer inte vä vänster framtass och verkar ha ont. Låg inne i pannrumet hela söndagen och troligen idag också, men i em var han ute en sväng, så det verkar i alla fall gå åt rätt håll med tassen. Undrar vad han har råkat ut för och var han har varit.

Knappa Frida då. Ja hon har varit instängd i huset hela dagen idag, och med LARMET på. När ja gick idag morse var det ju mörkt. Jag satte på larmet och släckte ytterbelysningen innan jag gick ut och låste dörren. Förmodligen smet hon in bakom ryggen på mig innan jag fick igen dörren. Stackars Frida och stackars kattungar som varit ifrån varandra från halv 7 till halv 3 när gubben kom hem. Larmet hade löst ut så hon blev säkert jätterädd då. Hon hade försökt ta sig ut genom fönstret, blommor var nerrivna. Var hon mer har varit i hela huset upptäcker vi väl så småningom.

I fortsättningen får jag vara ännu mer noggrann när jag går så hon inte smiter in. Jag vet ju att hon gärna vill göra det, men jag har ju alltid tidigare sett när hon smitit förbi mig.

Bilder vill Katarina ha....

Jag har tagit 57 bilder ikvall på kattungarna, men den enda som blev skarp är denna:Det är den första bilden jag tog och det är ungefär som om Frida säger "Kommer du nu med din kamera igen. Försök få bilder på ungarna om du kan"

Denna bild fick jag också:Den blicken! "Kan du få någon bra bild, eller?"

Nä, det kunde jag ju inte. Jag får göra ett nytt försök i morgon igen. De satt inte stilla så värst långa stunder, så nästan alla bilder blev suddiga och blev de inte det så tittade de bort och det är ju det söta  ansiktet man vill se ju.

Mamma Frida är rätt så tålmodig i alla fall. Här använder ungarna henne som klätterställning och busar över hennes rygg. Hon fick sig ett bit i örat och hennes svans var en trevlig leksak tyckte Gråtass.Sådär en bild med kattungar på i alla fall.

Buskatterna på rymmen

I morse rapporterade maken att en av kattungarna hade smitit ut ur sin låda. Det var faktiskt väntat, de senaste dagarna har de "klättrat på väggarna" och velat ta sig ur lådan. Inte så jättebra egentligen, för golvet är inte direkt varmt med ren cement. Kanske bäst att han fixar en lucka i lådan så den kan ta sig tillbaka in igen också.

Vi har dem inne i köket varje dag så de får lite större yta att röra sig på. Igår SPRANG lille Gråtass omkring på golvet när maken ville fånga upp honom.

I morse försökte jag att ge dem lite kattungemat. Hade köpt en liten förpackning som är speciellt för kattungar. Jag lyckades lura i dem en LITEN bit vardera, men sedan ville de inte mer. Vi satte in maten i lådan så att Frida kanske  kunde göra sig nytta av den i stället, hon behöver mycket näring nu när hon skall ge di åt de små busarna. Men VEM lyckades äta upp maten? Jo STORE charmören Ferguson, som inte alls behöver någon näringsrik mat. Han växer och blir så stor och ståtlig så. Han var ju större redan från början och kastreringen har inte gjort honom mindre direkt.

Scrapopol 2008 utmaning vecka 8Vecka #8:
Du drömmer dig iväg till Minneslunden!

Minneslunden - Lifta någon som deltar i Scrapopol

Jag har fortfarande flyt och har inte kommit på en ruta där jag redan har varit. Lifta någon annans LO/Kort, det skall bli spännande. Finns ju massor av fint nu.

Scrapopol vecka 7

I sista stund igår kväll fick jag till bidraget för vecka 7, Paper piecing.
Jag har återigen använt mitt handgjorda papper som jag rivit till snö och snögubbe.

Texten är nya alfabetet Jolly från Quickutz och jag har klippt hatt, näsa och knappar från spillbitar. Glitterlim har jag (såklart, det måste vara med) använt som lite snöstänk på text och snögubbe.

Nu väntar jag på nästa utmaning som nog kommer om en liten stund.

RSS 2.0