Bloggcandy

Jag har hittat en superfin bloggcandy här. Hoppa in och kolla vetja!


Layout

Jag gillar att man numera kan skapa inlägg här för publicering i framtiden. Det gör att när jag väl sätter mig och skriver, så kan jag skriva flera och sprida ut publiceringen över flera dagar. Det betyder att detta inlägg har jag inte skrivit precis nu, utan det gjorde jag i helgen när jag kände mig lite piggare.

Det är jobbigt att må som jag gör. Trött är bara förnamnet. Jag som älskar att pyssla tar mig knappt in i pysselrummet ens. När jag skall iväg på våra träffar varannan tisdag eller på sykursen så får jag ladda hela dagen för att ha energi att ta mig iväg. En kväll, några timmar åt gången är vad energin räcker till. Hur jag skall orka jobba när sjukskrivningen tar slut är en gåta just nu. Jag har lite drygt en vecka på mig, får se hur det går när jag skall till läkare i nästa vecka.

Men men, nu lite roligare.

Det jag tänkte visa nu är en layout jag gjorde för några veckor sedan. Eller ja, det är en dubbelsidig, så jag har ju gjort den i omgångar då. 

Bilderna är några år gamla och jag har för att få med så många som möjlilgt beskurit några av dem och inte använt några dekorationer alls, utan bara cardstock från Bazzill Basics och så skrivit text med röd penna samt stansat ut en rubrik med Quickutz alfabet Heidi Swapp handwriting. Ibland får det bli väldigt enkelt.

Valboscrapparna

Ikväll (hmm, igår blev det visst) har vi haft träff med Valboscrapparna. Vi gjorde korsettväskor och hade väldigt trevligt med många skratt (och en del svordomar kom visst också).

Det var bara en väska som blev helt klar, vi andra hann inte med att dekorera våra, men de blir säkert klara vilken dag som helst. Vi började kl 18 prick och var alltså inte klara till kl 21 och då hade vi inte tagit någon paus annat än svalt en snabb kopp kaffe. Det var ett intensivt klippande, klistrande, frågande, svärande och framför allt skrattande under dessa 3 timmar.

Så snart min väska (den tredje) är klar kommer jag att visa den här och även på vår blogg Valboscrapp.blogg.se. De andra väskorna kommer nog upp där också snart, så är du intresserad av hur de blev, så kolla in där.

Nästa gång skall vi altra något. Dvs dekorera en ask eller liknande med papper och andra dekorationer. Det skall bli spännande, för där är det ingen som gått kurs och riktigt vet hur man skall göra tror jag. Men vi får väl testa oss fram.

Nä, nu får jag försöka somna om det går, för i morgon skall jag till sjukgymnast och då kan jag inte vara alltför trött.

Tills vi hörs....

scrappa lugnt och/eller sov gott.

BloggcandyCreativica har en fin bloggcandy man kan vinna här.

Såklart vill jag vara med på den.

Ett julkort i veckan # 7

Jag ligger "lite" efter med julkorten, men här kommer i alla fall resultatet till utmaningen i vecka 7.

Veckans utmaning är att skapa ett julkort med både guld och silver, alla färger är tillåtna, men guld och silver ska vara synligt!

Såhär ser det  ut:Embossat i silver på God Jul-stämpeln och lagt på en klistrig rubon-snöstjärna som jag sedan strött löst glitter på. Man ser inte så bra, men det gnistrar och glittrar väldigt i silver.Här ser man lite bättre hur det glittrar.

Ouupps! NU läste jag bättre och upptäcker att det skulle vara silver OCH guld på kortet. Jag tog ju bara silver, men what ever, jag är ju ändå en vecka för sent ute och jag har i alla fall fått till ett julkort till, så jag sk**er i det.

Tills vi ses igen....

Scrappa lugnt!

Kurs "Sy i jeans" del 2

I veckan har jag varit på kursen "Sy i jeans" igen. Det är 4 gånger och vi har redan gjort hälften.

Denna gång gjorde vi en liten necessär och min blev såhär:Den är vadderad med tunt vadd, så jag har sytt några stickningar för att det inte skall halka omkring inuti. Några av de andra satte applikationer på sina, men det kom jag inte på förrän jag sytt ihop den och då blev det ju lite sent att försöka trä den in i symaskinen och sy på pluttiga saker, så det får vara.Insidan är klädd med prickigt tyg.

Den är inte så stor, bara ca 1 dm hög, men kan säkert vara användbar till småsaker. Jag funderar på att lägga laddare och sladdar/lurar till min iPhone i den. Jag har ju rätt många necessärer från Oriflame redan till mitt smink.

Det är riktigt kul att ha fått fram symaskinen och sy igen. Var ju läänge sedan jag gjorde det senast.

Bloggcandy

Hittade en fin bloggcandy hos Ann-Charlotte som firar över 10 000 besök på sin blogg.Den vill man ju gärna vara med på.

Födelsedagskort till en scrappare

Vi har i vårt scrapgäng tänkt skicka födelsedagskort till de som fyller under året (frivilligt om man vill vara med såklart, men vi blev några stycken i alla fall). Vi började vid årsskiftet och den första som fyllde var Emma den 16 februari.

Hon fick det här kortet av mig.Jaja, jag vet! En hÄngel har ingen mun, men jag råkade slinta med pennan när jag skulle fylla i en linje och gjorde några prickar, så jag fick rädda det med en glad mun. Jag är annars "allergisk" mot hÄnglar med mun och näsa, men vad gör man när man klantar till det på slutet.Vi skall försöka med lite olika stuk och tekniker på de här korten lite som en utmaning och inspiration. Jag gjorde en lite annorlunda vikning som man ser uppifrån här.Jag har använt en stans som jag köpte första hösten jag scrappade och som gör ett pyttelitet kuvert. I kuvertet vikte jag och la i en biljett med en bra text. På "mattan" under hÄnglan har jag stansat med en Martha Stewart-stans runt kanterna och på bilderna längst upp ser man en liten buske gjord av utstansade kvistar, också de med MS-stans.
Och på insidan satte jag en utstansad lapp med grattishälsningen på. Jag har använt en die från Spellbinders.

Jag hoppas att Emma har fått sitt kort nu så jag lugnt kan lägga upp det här.

Natti natti från mig idag.

En korsettväska till

Det börjar dra sig mot vår nu tror jag bestämt. Idag har det varit dagsmeja och en del av snön har börjat smälta. Sååå himla skönt. Men det skall visst komma in lite snö i natt igen, men nu blir den väl i alla fall inte liggande så länge. Det blir ju allt längre dagar också. Det ljusnar tidigare (sägs det, då sover jag efter att inte somnat förrän långt fram på morgonkröken) och det är ju ljust en bra bit efter kl 5 på em numera. Härligt!

Idag har jag gjort en korsettväska till. Jag har samtidigt förtydligat och översatt den engelska beskrivningen jag fick på kursen, med egna anteckningar så att jag skall begripa den bättre till en annan gång jag gör den, eller så att mina scrapkompisar kan göra den också.

Det blev en blå den här gången och jag har "spritsat" pearlmaker i skarvarna i stället för att limma på band där. Ett zigzag-band upptill i urringningen blev det också eftersom jag inte hade så många små rosor i passande färg. Men en blå ros till mitten hittade jag i alla fall.

Färgen stämmer inte så värst bra med verkligheten, fast jag fotade ute på eftermiddagen. Men den är blå i alla fall. :-)Baksidan. Jag hade inte fler än 8 öljetter i den blå färgen, så det fick bli lite glesare mellan banden på baksidan på denna.

Väskan är levererad som 20-årspresent med 2 härliga tvålar och ett presentkort i.

I kväll har jag varit på kurs "Sy i jeans". Jag har gjort en liten neccesär idag. Den skall jag fota och visa en annan dag. NU är det strax dags att gå och försöka sova.

Kursalster.

Jag är hemma och är sjuk sedan några veckor tillbaka, men jag kan ju i alla fall pyssla lite ibland.

Jag har varit på en kurs om att sy om gamla jeans. Vi fick göra ett fodral att ha engångsnäsdukar i. Såhär blev mitt:Det är första gången på mååånga år som jag har haft fram symaskinen. Men det var kul. Vi får se vad det mer kan bli, nu när den har dammats av igen.

Jag har också varit på en kurs hos Scrapfabriken i Uddevalla och gjort en korsettväska. Det var ganska mycket jobb, men jag tycker nog att det var värt det, eller vad tycker ni?
Det blev visst ett gäng med bilder, men den är ju i 3D så alla vinklar fick komma med. Papperet jag har använt här är från Crate och så är det band och blommor och en liten charm som dinglar som ett halsband. Sådana här kan det nog bli fler av så småningom, för nu har jag ju mallen utklippt och klar att använda igen.

Ha det bäst tills jag dyker upp här igen.

3 år av saknad

Idag är det 3 år sedan Pappa lämnade oss. Saknaden är så stor. Jag kommer aldrig att glömma dig.Jag vill alltid minnas dig såhär från midsommar 2008 vid stugan i Strömstad. Inte visste vi då att det skulle bli den sista.

Ett julkort i veckan # 3

Jag har gjort utmaningen från Ett julkort i veckan från vecka 3 i efterskott.

Det var att utgå från denna skiss:Den skissen gillade jag, så den kommer jag nog att använda igen.

Såhär blev mitt kort.De andra korten som är med i utmaningen kan man se på bloggen för Ett julkort i veckan.

Ny Cykel

Jag var inne på Panduro för ett litet tag sedan och hittade den nya kollektionen "Summertime" designad av danska Vibeke Spigseth. Där föll jag för några papper med cyklar på och fick några gamla bilder från 1990 i huvudet. Det blev ett inköp av 3 st papper, eftersom jag inte riktigt hade koll på vilka färger bilderna hade.

Nu har jag gjort en LO med ett av papperen och visst stämde färgen bra, matchar både kläderna och cykeln.Rubriken har jag stansat ut i vitt Bazzill Basics med alfabetet Aquarius från Quickutz. Inga fler dekorationer än det som redan fanns på papperet. Jag tyckte det räckte.

Texten har jag skrivit med vit Glaze-penna från Sakura. Skriver man bara sakta så den får flöda ordentligt, så syns det riktigt bra när det har fått torka.

Det var allt för mig just nu. Jag har börjat fundera på veckans julkort i utmaningen från http://ettjulkortiveckan.blogspot.com/. Det skall vara i blått, rött och vitt.

SKriv gärna en kommentar när du varit här och kikat.

RSS 2.0