Grattiskort

Nu är jag här igen. Jag tänkte visa resten av vad jag har gjort under året.

Vi kör en omgång med grattiskort denna gång.

Först ut ett kort till en på jobbet som fyllde 60 år. Det gjorde han under tiden jag var sjuk, men jag tror väl att kortet är lämnat i alla fall så jag visar det nu.Han hade köpt sig en stuga (vid kusten, vilket jag inte fick till) som han ägnar lediga stunder åt att snickra på.
Trots att jag inte fick till kustläget, så blev jag ändå nöjd med detta kort.


På insidan finns plats för att skriva namnen på alla arbetskamrater som lagt ihop till present.

Sedan var det ju sonen som fyllde år. Nu har jag varit och fotograferat de kort han fick av oss och av sin mormor.

Det gick lite snabbt när jag skulle göra dessa kort, inte för att jag inte har vetat om att födelsedagen skulle komma, utan för att jag helt enkelt skjutit upp det så länge att det till sist blev bråttom.

Först ut kortet som han fick av mormor:På insidan fler stämplar i samma serie. Jag har skrivit ut ett Medmerakort från nätet som jag skrivit på baksidan att pengar är insatta på sonens konto.Så kommer kortet som han fick från gubben och mig:Även här har jag stuckit ner ett MedMerakort med text på baksidan.Stans med staket från Martha Stewart, texten är Quickutz, stämpeln samma som ovan och lyktstolpen Cherry Linn die. Tagen kommer från Slöjddetaljer (tror jag, inköpt på mässa i alla fall).

Så till sist har jag ett kort som lämnades till en arbetskamrat som gick och gifte sig på det magiska datumet 11-11-11.Utsidan med initialerna och datum i limegrön Bazzill cardstock. Även "tårtunderlägget" som jag stansat ut är i samma papper.
Stämpeln kommer från Scraplyckan och stämplad med svart dyna på vitt Bazzill cardstock. Sedan är den embossad med hologram embossingpulver, så den skimrar när man håller i viss vinkel.Insidan är dekorerad med några swirlstämplar som är silverembossade.

Sådär, nu har jag nog visat allt jag har gjort i år. Så nu blir det till att skapa nytt om jag skall ha något att visa nästa gång jag skall blogga.

Ja, jag har ju inte visat något från Cypern-albumet som jag har hållit på med hela året. Det är på 98 sidor och kanske blir det någon sammanfattande sida på slutet. Detta är gjort i ett fast album och är inte direkt dekorerat något större. Jag kommer troligen inte att visa det här, för det är inget spännande alls. Möjligen kan jag visa någon enstaka sida.

Så, tills vi ses igen:

Gott Nytt År!!!

En omgång julkort kanske

Jag visade ju ett gäng kort igår, men jag har några till att visa innan det är tomt bland filerna.

Så, håll till godo, här kommer några till, jag tar julkort idag:Jag har använt en stämpel från hÄnglar & stÄnglar, snöstjärnan är från Martha Stewart med massa glitterlim på, sedan är det en blomma från slaktad stor dekorationsblomma som jag vikt dubbel och satt en annan liten snöstjärna på. God Jul är utstansat i det blåa arket och sedan har jag hällt 3D-lack i hålen.

Nästa julkort:Här har jag använt en tag från ett ark jag har köpt på Slöjd-detaljer. Sedan har jag stansat ut hälsningen med Quikutz dies. Denna blomma kommer från ljusmanchett som jag köpt enbart för att slakta.Insidan med en ram jag stämplat med en rad och min mest använda GodJulstämpel från Inkido.

Ytterligare julkort:Kattstämpeln kommer från Stampavie och granen är en die från Cherry Linn.Julgranen är lagd lite omlott och så har jag lagt på lite snö.Insidan. Här är en ny stämpel jag köpt på Panduro. Det gäller att se till att det blir färg över hela stämpeln och att underlaget är jämnt, annars blir det inget bra alls.

Nästa kort har också en nyinköpt stämpel för i år. Den kommer från Vilda Stamps.Jag har haft på stämpelfärg i 2 färger, grönt på granarna och svart på textg och runt om. Sedan har jag embossat med hologramembossingpulver, så att det skimrar. Papperet jag stämplat på är också skimrande, lite tjockare vellum.På insidan har jag använt samma vellum och stämpeln från Panduro. Jag har stansat ut med spellbinder-die och texten är ifylld med röd och grön penna.

Stämpeln från VIlda Stamps blev en favorit, så den har jag använt på några till kort, men med olika stuk.Här har jag satt kyrkan vi bor bredvid inuti. Detta har gått iväg till svåger och svägerska.Nästa kort i samma stil:Med insidan:Här är det brorsonens bonusdotter som mötte tomten i fjol. De fick även en CD-skiva med alla bilderna jag tog då.

Så ett likadant till:Denna insida är på vårt hus i vinterskrud. Detta kort är levererat till mamma.Sedan ett kort med lite annat stuk. Här har jag använt ett fotografi jag tagit på framsidan i stället för stämplar och annat:Jag har skrivit att fotot är taget i januari iår, men det var visst fel visade det sig när jag kollade lite bättre. Alla foton med vintermotiv är tagna den 25 december 2010.Utstansad snöstjärna på insidan. Detta kort fick min bror.

Sådär, nu har jag visat alla julkort jag har gjort i år. Det blir nog inga fler nu, för nu är jag trött på julen.

Jag hade som lite mål att göra ett julkort om året under hela året, men jag lyckades väl inte direkt med det. Fast jag hade i alla fall julkort så att det räckte till alla jag skickar till och har tom några över.

Nästa gång får jag visa något annat, lite finns det kvar i gömmorna.

I morgon skall jag ta mig till jobbet igen. Telefonen väntar på mig.


December - Månaden som försvann

Jag tänkte att jag får väl visa att jag lever i alla fall.

Vilken pärs december månad har varit.

Det började med att jag i slutet av november fick gå hem från jobbet med magsjuka, sedan jobbade jag en dag och fick sedan vara hemma med förkylning. En riktigt enveten förkylning som håller i sig fortfarande. Jag har under månaden hittills jobbat 3 hela dagar och ett par halvdagar. Som tur var satt jag inte i telefon mer än en liten stund de dagar jag jobbade, för så fort jag pratar så får jag hosta. Och när det började bli bättre, så kom det bakslag igen med feber, ont i halsen, öronen och mer hosta.

Nu skall jag låtsas ha semester, men hostar fortfarande, så semester vete katten om jag vill kalla det. Jag är matt och orkeslös.

Nä, slutgnällt! Jag har i alla fall under senare delen av sjukskrivningen orkat med att sitta vid datorn och redigerat foton. De äldsta var cirka ett år gamla och nu har jag kommit fram till augusti i år. Inte utan att man längtar tillbaka till sommaren. Jag har ju haft en så dålig dator innan, så det var inte lönt att börja starta photoshop ens en gång, den orkade inte med. Men nu börjar jag komma ifatt.

Jag har skickat in över 400 bilder för framkallning, så nu gäller det bara att hitta tiden till att sätta sig att scrappa alla bilder också. Det kommer nog att bli mer än en layout med katter. :-)  Men de är ju så härligt söta när de är små, så det är svårt att låta bli att ta bilder och framkalla dem.

Så får jag väl visa lite av vad jag gjort också.

I slutet av oktober på vår träff i Högsäter så stämplade vi motiv på silkespapper som vi sedan förde över på stearinljus med hjälp av embossingfönen. Marika visade oss hur man gör.Dessa 3 gjorde jag. Sedan skulle de ju dekoreras med lite av varje också, tex glitterlim osv. Det blev dock ingen bild taget på detta.

På mässan på Exercisplatsen i Göteborg var det flera Make-and-take kurser under dagen. Jag lyckades knö mig in på en av dem. Det satt annars folk kvar mellan de olika kurserna, så det var svårt att få en plats.

Dock gjorde jag detta kort när Slöjddetaljer hade sin visning:Vi använde distressdynor och färgade in kortet med, sedan stämplade vi med olika stämplar i matchande färger runt kanterna och så en Hälsning i mitten.

I början av november hade Jeanette kurs med oss i Högsäter. Hon hade varit på kurs och lärt sig göra skjortkort och nu lärde hon oss. Det var kul när vi allihop gjorde samma projekt.

Såhär blev mitt kort:Framifrån innan man öppnat kavajen.Och såhär ser det ut innanför kavajen med väst, kravatt och fickur och allt...Lite detaljer.Skjortan och västen fäller man upp och under där finns det plats för att skriva en hälsning.

Ett farsdagskort kanske, men mitt ligger kvar här i väntan på ett annat tillfälle.

Jag visar väl ett kort till som jag gjort:Stämpeln från hÄnglar o stÄnglar. Stansen runt om från Martha Stewart. Blomman är slaktat ljusmanchett/dekorationsblomma och så en bit av det trådgarn som blivit så populärt nu. Användes väl ursprungligen i köket, men nu kan man som scrappare köpa det som metersvara för en slant som hade räckt till en hel rulle i stället för några meter. Lättlurade? jag vet inte, vad skulle jag med en hel rulle till?Insidan av kortet. Jag har hittat 2 stämplar som passar perfekt tillsammans.

Sådär, det får vara bra för idag. Jag har inte mycket kvar nu som jag inte har visat, så jag får spara lite till en annan gång.

Nu skall jag strax masa mig iväg till frissan. Skall bli gott att bli lite ompysslad efter denna månads elände.

Vi syns.

RSS 2.0