Kolla här då...

... vem som är publicerad på hÄnglabloggen idag.

Och nu är det bara 4 arbetsdagar kvar tills jag går på min första omgång semester. Skall bli SÅ skönt.

Åska och dunder

Vilket väder det blev idag. Det mullrar och åskar och regnar massor.

I kyrkan som gränsar till vår tomt har det varit bröllop idag. Jag vet inte vem som gifter sig, men de hade väldigt tur med vädret, för när de gick ut ur kyrkan så var det uppehåll  en stund och solen sken och det var varmt och skönt, men nu får vi hoppas de är inomhus när de har fest i närliggande gamla skolan, för nu är det rena skyfallet.

Idag har jag målat lite fler motiv så nu är jag uppe i 250 (skrev fel igår). Så har jag varit ute i mitt nya "Oriflamehus" och sorterat lite prylar där. Det var mycket mer jobb än jag kunnat ana att få ordning på det.

Det är väl inget roligt att visa, men jag har lite annat kvar som inte visats än, så jag bjuder på det i stället.Först ut ett kort med stämplad nalle köpt från Motivet i Kanada (mysmasken). Den är så söt tycker jag. Lite punchinella och en bit rutigt scrappapper. Gråbrun cardstockbit från Panduro och ett par gamla Primablommor med en knapp i mitten. Ett kort till lagret att ta fram om det behövs.Ja, du ser rätt. Jag gjorde ett julkort till. Samma rutiga pappersbit räckte lite till. Stämpeln är stämplad med Distressdyna och sedan har jag "målat" med vatten och dragit ur färgen så. Detta motiv har legat färdigtmålat i säkert 1,5 år så det var väl dags att det fick hamna på ett kort.

Ja, det var det för idag. Får se om det blir något mer gjort idag, eller om det blir TV:n ikväll. Ut skall jag i alla fall inte gå i detta väder.

Midsommarafton är snart slut

En kall dag har det varit idag. Och regnskurar har det kommit flera stycken. Och sedan kom knotten. Gnällfia! Ja, jag vet. Jag har knappt varit utanför dörren. Inte skall man väl behöva ha täckjacka på sig på midsommarafton heller.

Jaja, jag har haft annat för mig.

I morse fotade jag vad jag gjorde förra helgen och lite under veckan. Det här:Jag har inte riktigt målat hela världen, men det är 150 färdigmålade motiv. Jag har stämplat upp massor av motiv när jag sorterat mina stämplar. Så många att de inte fick plats i de burkar jag förvarar dem i. Så nu har det minskat i de burkarna. Nu skall de bara renklippas och sorteras in i plastfickor för färdigmålade motiv.

Idag har jag målat ytterligare stämpelmotiv, så nu har jag 230   215 st färdigmålade. Nu har jag att göra många TV-kvällar med att renklippa.

Jag skall väl passa på att visa lite annat jag gjort de senaste veckorna också.

Först ut är en dubbel om min svärmors alla blommor.


Sida 1. Det syns inte så bra, men papperets blommor är översållade med glitterlim, liksom den vita fjärilen. Journalingrutan är stämplad och embossad. Jag har använt Quickutz Aquarius alfabete till rubriken. Den gula fjärilen kommer från en filtlöpare jag hittade i Kiel på scrapkryssningen.


Sida 2: Sländorna på denna sida fick massor av glitterlim på sig också. De gula blommorna kommer från filtlöparen medan organzablommorna inhandlades på scrapträffen i Avesta i våras. En liten guldfärgad sten i mitten av blommorna tror jag egentligen är mobilsmycken.


Här ett kort som jag knåpade ihop när jag sorterade in några färdigmålade motiv från förra målingsomgången. Letade fram passande papper till (kanske ett bakvänt sätt att jobba, men det passade mig i alla fall denna gång). Färgerna blev inte riktigt rätt här ser jag, men på ett ungefär i alla fall. Stjärnan och de små hjärtana är 3D-lackade. Ett bra-att-ha-kort som kan tas fram vid tillfälle.Och så till sist ett enkelt kort jag gjorde till en arbetskamrat som hastigt miste sin pappa för några veckar sedan. Jag vet ju hur det känns och ville visa att jag känner med henne.Ja, det var allt för idag. Jag har lite till att visa, men det får bli en annan dag.

Äntligen några Layouter att visa

I helgen fick jag fram den andra kameran och lyckades till sist få in lite bilder på vad jag gjort.

Vi börjar med vad jag gjorde i pingsthelgen.Detta är i all enkelhet en av blommorna jag fick i fjol när jag fyllde 50. Detta var från arbetsgivaren och jag satte dit gratulationskortet jag fick också. Papperen vann jag på scrappträffen vi hade i Högsäter i våras och kommer från Scrapbruket. (inte Cardstocken, den är från Panduro)Därefter satt jag och sorterade stickers och då dök denna med staketet och vårblommor upp. Jag letade upp foton på vårblommor som jag tog i fjol våras under en fin dag. Fotona togs nog mest för att träna med ganska nya kameran och alla inställningar man kan göra med en systemkamera.
LO:n blev i alla fall enkel, bara satt fast foton över nästan hela Cardstocken och så på med stickersen och en rubrik utstansad med Quickutzen.

Sedan i veckan som gick så sorterade jag in några målade motiv och fick för mig att jag skulle använda några av dem direkt. Det blev faktiskt ett Julkort. Inte det första i år, det gjorde jag i början av januari på InkyWIngs CC, men det andra i år i alla fall.Här plockade jag fram spillbitar från tävlingskiten jag köpte till InkyWings jullovs CC. De passade bra till färgerna jag målat julhÄnglan med.

Kanske skall göra några fler julkort på helt fel säsong så det inte blir så mycket när det närmar sig ivägskickning. Nu var det riktigt roligt att sitta med julmotiv och julfärger mitt i sommaren. (Fast det var ju riktigt kallt och ruggigt ute)

Sådär, det var lite av det jag gjort. Mer kommer en annan dag.

Då skall jag berätta vad jag gjort denna helgen. En liten ledtråd:  "Jag skall måla hela världen........."

Jodå, jag har skapat

Men inte orkat fota det ännu. Och det lilla jag fotade vill inte lämna kameran. Jag blir SÅ trött på att det strular med jämna mellanrum att få fotona från kameran/minneskortet över till datorn.

Lite lat är jag väl också som inte orkar lägga så mycket energi på att felsöka. Det brukar ju lösa sig efter några omstarter av datorn eller andra lättare åtgärder. Det räcker att strula med krånglande datorer på jobbet, hemma finns inte orken (och ingen tekniker att skicka vidare till heller).

Annars rullar det på. Jobb, jobb och jobb och så lite helg när man nästan hinner vila.

Kollade dock almanackan och det är ju faktiskt inte så långt kvar till semestern. Jag börjar med en vecka, jobbar en vecka och sedan semester i 4 veckor igen. Härligt.

Nu skall jag kolla på friidrott och heja lite på de svenska tjejerna och killarna.

Ha dä tills jag återkommer, förhoppningsvis med lite bilder.

Dopkort på beställning

Jag har fått beställning på 2 st dopkort. Nu är de klara så beställaren kan titta och godkänna. Jag kan nog lugnt lägga upp dem här då jag inte tror slutmottagarna (-s föräldrar) hittar hit.

Först ett till en liten kille:
Jag har blurrat bort kyrkans namn och avsändarnas namn.

Ljuset har jag gjort själv efter en idé jag lånat av Linda Muhr. Stämpeln på fram sidan är från Bildmålarna, löven runt blomman tror jag är hÄnglars. Inuti har jag satt en liten nalle stämpel från Stämpelboden och dessutom swirvlar från Autumn Leaves. Swirvlarna är embossade. På ljuset har jag lagt på 3D-lack så det skall se ut som lite rinnande stearin. Alla texter är utskrivna på datorn på ett tjockare vitt papper. Etiketten med kyrkans namn är utstansat med en stans från EKSuccess. På tygblomman har jag lagt på 2 olika färgers glitterlim. Blomman sitter ihop med en brad (som jag gömt piggarna på baksidan med den lilla nallen)  Bandet jag knutit rosetten med kommer från Basic Grey och hör till ett av deras vinterkollekioner. Grunden är ett halvt 12" Bazzill bling.

Så kommer kortet som är till en liten tjej:Det mesta är likadant på detta kort, Skillnaden är bandet som jag inte minns var jag köpt, det är i alla fall tunt organza-band i rosa. Nallen på insidan här kommer också från Stämpelboden och fyller samma funktion. Bladen vid blomman är från en ljusmanchett som jag slaktat och haft på glitterlim på. 3D-lack på nosen på nallen på framsidan, liksom på stjärnan på dopklänningen och på hjärtat på dopfunten, för att få dem att stå ut lite. Detta även på killens kort.

Nu skall jag se om jag kan fortsätta lite på mitt ABC-album. Det har ju varit sånt vädet i helgen att innesittande scrappande inte direkt har varit prioriterat.

Sonen var i Arvika i helgen och körde Street Race. En deltävling i det s k Värmlandsdraget. Han vann sin klass (de andra hade visst brutit på ena eller andra sättet) Men han var nöjd med hur bilen gick efter vinterns "uppgradering"

RSS 2.0