Vernissage

Japp! Idag har jag alltså (tillsammans med många flera) haft och varit på min första vernissage. Jag tog ju lite bilder igår, men de flesta blev rätt röriga. Dock kan jag bjuda på mina 2 serier:Den första är mitt förstahandsval. Det är bygdens kyrka, min blåa cykel utkörd i ett hav av scilla samt en del av en harv (vilket är kommunen Färgelandas vapen)

Den ändra fick också vara med. Det är på gula vårblommor från min trädgård. Det är så härligt när blommorna kommer om våren, då går det mot ljusare, varmare tider och sommar.

Annars har det varit en härligt solig dag idag. Har suttit ute på altanen hela eftermiddagen utan att göra ett dugg. Bara njutit av att vara ledig och laddat för ytterligare en veckas arbete innan semestern. Jag får tyvärr en sönderhackad semester i år, får gå in och jobba en vecka. Det var inte meningen, jag hade önskat och blivit beviljad 5 veckor i sträck, nu blir det 3 veckor, en veckas jobb och sedan en vecka ledigt till. Detta gillar jag inte alls egentligen, men det fick bli så för att inte sätta en kollega i klistret. Får väl hoppas man har gott av det i framtiden. HOPPAS kan man ju alltid.

Ja, det var allt jag hade att bjuda på idag, kanske orkar jag skapa något i morgon.

Nu är vi hängda

Eller ja, våra fotografier är hängda. Vi har varit ute i kväll och hängt upp alla bilder. Det blev fler än vi kanske hade trott från början.

Och i morgon är det vernissage. Det blir en ny upplevelse. Jag har aldrig ens besökt en vernissage tidigare. Och nu är jag med bland  utställarna.

Skall se om jag tar med kameran och kanske tar lite bilder i morgon. Jag tog några i kväll, men nu är jag så trött, så nu orkar jag inte plocka dem ur kameran.

Alla som läser detta är välkomna i morgon mellan kl 10-13 i Centrumhuset i Färgelanda. Där hänger sedan bilderna tills i slutet av juli.

Ja, detta var allt för i kväll. Godnatt!

ÄNTLIGEN har jag...

  1. Tagit mig i kragen och gjort en backup på alla mina bilder på hårddisken. Jag vet ju MYCKET VÄL hur viktigt det är. Och jag skulle inte förlåta mig själv om något hände så mina bilder försvann. Särskilt när den extra externa hårddisken står strax bredvid datorn och bara väntar på att bli använd. Men NU är det gjort. Nu kan jag slappna av i kanske en månad eller så, beroende på hur mycket bilder jag tar.
  2. Bestämt mig för vilka bilder som skall vara med på utställningen. Tack Holger och Christer så mycket för hjälpen att välja. Jag lutade åt några av dem, och med er bekräftelse så känns det nu bra att jag äntligen bestämt mig. Vi skall ju hänga bilderna på fredag (om 2 dagar redan)  och sedan är det vernissage på lördag 28 juli mellan 10 och 13. Varmt välkomna dit.
    Dit??? Jo, det är Färgelanda konsthall, som ligger i Centrumhuset.
  3. Handlat in resterande födelsedagspresenter i swappen jag är med i. Nu skall jag bara packa in i paket, fixa varsitt kort, skriva adress på kuvert och få iväg i god tid tills de fyller. Det är 2 st kvar nu, i augusti är vi klara, då har vi hållit på i ett år. Kul, visst, men jag tror inte jag skall ta på mig en så lång grej igen. Dessutom blev det ju lite surt när en deltagare bara slutade vara med efter att alla skickat till henne. Dålig stil!

Det känns gott när sådana saker som hängt över en är avklarade. Då kan man ta sig an andra projekt. Ett projekt som jag hittat på pyssel.net (se länk t vä) är att organisera sitt pysselrum. Man är nu inne på tredje veckan.

Första veckan
var att planera hur man ville ha det och röja upp på pysselplatsen. Jag kom inte med från början, så det har jag inte gjort. Hinner inte heller innan jag får semester. 

Andra veckan skulle man sortera sina papper. Det har jag ett system som jag är ganska nöjd med. Cardstock för sig  i 12" tidskriftshållare (som jag sorterade för ett par månader sedan) och mönstrade papper för sig i en mappvagn (som iofs är alldeles överfull) Några nyinköpta papper ligger och får inte plats i mappvagnen. De skulle nog behöva sorteras ner någonstans. Kanske får skaffa en mappvagn till. (Fast var hittar man det? IKEA har slutat sälja sådana billiga braiga).

Nu, den tredje veckan så handlar det om spillpapper. Där skulle jag verkligen behöva organisera om. Jag har mina liggande lite här och där. Några ligger i lådor, typ postfack, några lite större biltar i varsin mapp från Panduro (mönstrat, enfärgat). I alla fall var det meningen, men jag tror nog att det blandats i de mapparna. Sedan har jag lite som ligger löst ovanpå mappvagnens papper sedan sist jag scrappade. Ett tag sorterade jag in i pärmar (en av varje sort, mönstrat, enfärgat) i plastfickor, en ficka för varje papper. Men det blev för jobbigt att leta där, dessutom var plastfickorna för sladdriga, så det funkade inget bra. Men jag har inte plockat ur pärmarna ännu. De bara står där. Sedan har jag det lilla spillet, som inte är tillräckligt stort till tex kort och som jag tror jag skall stansa ut från innan jag färgsorterar ner i pyttebitar. Det ligger i plastburkar det varit kakor i. Varje färg för sig. Och så pyttespillet, som jag bl a får från kompisar och som blir över när jag stansat ut bokstäver och figurer. Det har jag i olika mindre burkar, där det väntar på att jag skall hälla vatten över och köra med stavmixern för att tillverka papper av det.  Hmmm, vecka 3 håller på tills på söndag (en dag längre än vanligt) så jag kanske skall ge mig på pärmarna och mapparna och se vad jag kan göra med det.


Avtackningskort och Swapp-kort

Äntligen har jag fått ur lite bilder ur kameran.

Här är några kort jag gjort:

Först ut är ett kort jag gjorde till ett födelsedagsbarn som är med i samma födelsedagsswapp som jag och som fyllde år i förra veckan. Det får kanske mer räknas som en hyfsat stor tag.Sedan ett kort jag gjort till en arbetskamrat som slutar hos oss. Han är webmaster på en orienteringsklubb och skall börja jobba på en psykmottagning.


Först framsidan. Jag hade ett väldans knåp innan jag kom på hur jag skulle fästa orienteringsskärmen. Till sist fick det bli en liten "buske".Insidan: Soffan är där vi tror han skall ha sina patienter i fortsättningen. Våra namn stod där också.


Och så baksidan. Jag hittade en ny liten stämpel bland mina gömmor som jag inte använt tidigare. (alltså "Handstämplat for you by")


Till sist blomman han fick. Han är allergisk mot vanliga blommor, och gurkan har en alldeles egen historia i samband med honom.

Han fick dessutom en ljusstake med ljus, gjord av handsmidd spik (ljusstaken alltså inte ljuset), som är speciellt för Bäckefors, där vår arbetsplats ligger ca 1 km från smedjan. Jag fotade den också, men eftersom jag snurrat in den i cellofan, så blev inte bilden något bra.

Ja, det var vad jag hade att visa idag.

Lämna gärna ett avtryck när du varit här och hälsat på.

Inget nytt att visa...

...MEN jag har faktiskt i kväll blivit klar med att scanna in bilderna från 1989.

SKönt!

Fast jag har flera kuvert kvar som ligger och väntar på inscanning.

Hade faktiskt tänkt att scrappa i helgen också när det var cyberscrap på Svensk Scrapbooking. Men det blev inte tid till det. Jag kände att jag ville göra åtminstone ETT år klart först.

Sedan har jag gjort i ordning en hel hög med foton som skall framkallas också. Bl a bilderna från vår resa till Cypern i maj. Det skall ju bli ett resealbum är det tänkt.

Och så nu i kväll har jag äntligen fått iväg några bilder till Crimson som skall vara med på utställningen. Jag kunde inte bestämma mig vilka jag skulle ta, så det åkte iväg ett gäng, så får jag välja när jag har bilderna. Resten får jag scrappa.

Nu är det strax nattadags, så man kan jobba en hel vecka igen. Man blir lite bortskämd med korta veckor. Det skulle nog passa mig med 4-dagarsveckor tror jag.

En blöt midsommar

Ja, alltså, det har regnat större delen av dagen idag.

Då har jag suttit inne med mina foton. Nu är (äntligen) alla insorterade. (Ja, utom den bunt som kom med posten nu i veckan, men det var inte så många, så det skall nog gå bra.)

Jag har också scannat in en rulle med bilder från hösten 1990. Renoveringsbilder. VILKEN TID det tar att scanna. Jag får bara plats med 3 bilder på scannern åt gången och jag scannar varje glas 4 gånger. Först en gång för att läsa in de nya bilderna, och sedan 1 gång för varje bild för att spara dem. Så måste jag komma ihåg att kolla vilket datum (om jag vet det och skrivit det på baksidan av fotot) varje bild har, annars får jag öppna locket och kolla. Jag använder nämligen datumet som filnamn, eftersom det då är lättare att sortera dem rätt i Photoshops sorterare sedan. Dessa bilder låg kvar i kuvert och då går det ändå LITE fortare än med de bilder som är insatta i album, för de måste jag ju plocka ur och i också.

Det blir nästa projekt. Har ett album från 1989 som ligger näst i tur att scannas nu. Inga datum på flera av dem, men de ligger i alla fall i rätt ordning och det är inte dåligt det.

Alla 4 Cropper Hopper lådor börjar bli fulla nu. Eftersom mängden foton jag tar (och framkallar) har ökat betydligt med den nya kameran, så är det inte säkert att den sista lådan ens räcker året ut. Hoppas att de har att sälja på mässorna i höst, så jag kan komma undan utan frakt. Eller, så får jag sätta en väldig fart på mitt scrappande, så jag kan plocka ur lite bilder också och inte bara plocka i hela tiden.

Fått nya gamla kort

Igår efter jobbet var vi och plockade ner utställningen på biblioteket.

Därefter åkte jag till min morfars enda nu levande bror. Jag visade de sidor som jag haft utställda med bl a hans mamma och han och hans bröder. Jag hade lite dåligt med uppgifter om hur gamla bröderna var och det hade de plockat fram åt mig efter att jag ringt för några veckor sedan.

Han och hans fru hade några gamla foton jag fick låna. De skall jag scanna av och framkalla. Jag skulle tro att även mina mostrar är intresserade av att få kopior av dem.

Det är roligt att ha hittat ännu lite nya gamla foton att scrappa. Nu måste jag även fråga så mycket jag kan om dem när jag lämnar tillbaka fotona jag lånat. Jag har inte träffat dem och pratat med dem tidigare på det här sättet, så det var också lite roligt. Tänk att bo bara en mil från släktingar som man nästan knappt vetat om, eller i alla fall inte träffat på riktigt förr. De var lite frågande när jag dök upp i dörren, men var jättesnälla och letade fram foton och visade. De hade heller inget emot att låna ut dem.

Fotosorteringen

Fotosorteringen fortskrider. jag har bara halva år 1979 kvar att sortera in nu. Det är dock rätt mycket bilder det året, eftersom vårt bröllop var då och det är fler bilder från en enda dag än från ett halvt år något annan år.

Sedan har jag hittat en bunt kuvert med fler foton. Från 90-talet. Tyckte nog att det var lite glest med bilder där några år.

Så nu får jag ta fram scannern igen och scanna in bilder. Det vill till att det blir någon dag med dåligt väder på semestern. Rolling Eyes (Det blir det garanterat, varför skulle det inte?)

Idag skall jag ut till "tätorten" och träffa kurskamraterna från fotokursen för att planera in utställningen om ett par veckor. VAD FORT tiden går!!
Jag har fortfarande inte riktigt bestämt vilka bilder jag skall ha med. Tänk vad svårt det kan vara att välja ut TRE bilder. Det skall ju vara något man är nöjd med och det är inte lätt. Kanske är jag FÖR självkritisk, jag vet inte. Jag hade en idé från början, men den har jag inte lyckats genomföra av olika anledningar, så jag har fått tänka om. Det skall helst vara en serie som hänger ihop också. Jaja, jag har någon dag till på mig att fundera innan jag måste skicka in fotona för förstoring.

När jag är klar med fotosorteringen, så hoppas jag att jag får lite lust att sätta mig och scrappa lite. Det var ett tag sedan sist, men det har varit så mycket annat att tänka på, så jag har inte hunnit. Nu känner jag dock att jag vill skapa igen. Man får en del idéer när man kollar på bilderna.

Cypercrop på Svenskscrapbooking.se

Ja, det är det. Men har jag scrappat? Nää, inte ett dugg. Men däremot har jag varit med och spelat scrap-bingo. Helt sjukt. Av ca 100 ord skulle man välja 25 st och göra en bingobricka av dem. Sedan "ropades" det upp 2-5 ord åt gången och så kunde man få bingo på 1,2,3 4 rader eller full bricka. Till slut var det 3 ord kvar och jag hade såklar ett av dem!
Från 10 till över 22 igår satt vi och från 10 till halv 2 idag ungefär. Helt SJUKT.

Men en kul idé. Kanske något man kan ta med sig till nästa träff som vi föroppningsvis har i höst igen. Vi sätter i alla fall igång och scrappar på onsdagar i september igen.

Nä, nu skall jag fortsätta med min fotosortering. Jag har fått in rätt många bilder i mina nya väskor. SÅ bra och mindre plats tar det också.

En gammal LO

Hittade denna när jag kollade igenom datorn igår. Den tror jag inte jag har visat tidigare. Den gjordes i somras/höstas har jag för mig.

Klicka för stor bild

Papperet i grunden är från ett Stack från Die Cut With i View. Det innehåller en massa papper med kattmotiv på, samt ett ark med diekuts och ett ark med vellumtexter/bilder. Katten på soptunnan kommer därifrån, tyckte den passade Kalle Katts mentalitet, han var en riktig glidare. Så gav han sig ut på äventyr när han var 2 år och kom aldrig tillbaka (okastrerad som han var). Den lilla katten till vänster är en Quickutz die som jag stansat ut i svart cardstock och målat lite vitt på bröst och tassar.

Bilderna är från 1994 (tror jag) och tagna av sonen.

Nu funkar det visst igen

Ja, i någon dag har jag inte kommit in i bloggen, men nu funkar det visst igen.

Helgen har jag tillbringat med att dels läsa ett par romaner och dels sorterat foton.

Jag har ett par sådana här:


De rymmer ca 2000 bilder och heter Cropper Hopper Photo Case 2000. På baksidan är det ett stort fack där man kan ha förstoringar. Denna är superbra att förvara sina foton i, eftersom det tar mycket mindre plats än att ha dem i kuvert i en kartong som jag haft tidigare.

Här sorterar jag ner bilderna i datumordning och på flikarna skriver jag år och månad så det är lätt att hitta.

Jag har 2 st, den första jag köpte har jag för foton 2006 och framåt. Den andra för foton 2005 och bakåt. Jag kom till 1985. Dock har jag sedan upptäckt en hel kartong med bilder från 90-talet, så jag har nu beställt 2 sådana här lådor till. Då tror jag att jag skall få plats med alla bilder jag har från 1800-talet och framåt. Skulle så inte vara fallet, så får jag sätta full fart med scrappandet så bilderna får flytta över till album i stället.  :-)  Jag köpte dem (och lite papper förstås) från Jane på Scrapaddicted och hon brukar vara supersnabb med sina leveranser, så jag hoppas jag har dem innan helgen.

Då skall jag fortsätta med mitt fotosorterande. Det skall bli gott att få den platsen fotona stod på till annat. Jag har också planer för de kartonger som de låg i. Hade tänkt att sortera ner dekorationer i dem. Som det är nu, så ligger de lite här och var, så jag vet knappt vad jag har för något. Kartongerna har en liten "adressruta" som jag kan skriva vad de innehåller, så det kan nog bli bra.

Utmattad

Ja, det är väl ungefär vad man kan säga att jag är.

Sover inte om nätterna, tankarna snurrar hela tiden. Ändå måste man upp och jobba. Och det på ett jobb som inte längre känns roligt.

Jag har (nästan) alltid trivts med mitt jobb och tyckt att det varit roligt att gå till jobbet. Men på sista tiden känns det inte så längre. Man känner sig inte uppskattad för det man gör, erfarenhet och kunskap verkar inte vara något värt längre. (utom möjligen den dag de inte har någon annan, DÅ är man jättegullig och allt vad det är för att man ställer  upp. Kanske är man dum på nåt vis, som gör det???) Det är principer som styr allt numera. Ingen kompromissvilja verkar finnas. Och detta skall vara en arbetsplats med fina policys om hälsa och den goda arbetsplatsen och jag vet inte vad. En miljöpolicy finns också, men vem den är till för, det vet jag inte. Inte för Dalslänningar i alla fall. Vi skall åka hit och dit i bilar. När det faktiskt finns teknik som gör att man inte skulle behöva åka utan utföra jobbet lika bra på distans. JAG FATTAR INTE!

En annan sak man funderar över, är ju varför negativa besked alltid måste lämnas innan semester eller jul, så att ledigheten blir förstörd pga tankar och funderingar. Detta är något som verkar vara generellt rätt över. Hoppas arbetsgivarna att frustrationen har gått över under ledigheten, eller vad?

Nä, nu är rasten strax slut och jag får väl jobba vidare ett tag till. Pust!

RSS 2.0