Regn regn regn

Är så trött på regn. Men jag har i alla fall plockat med mina paket som kommit under veckan. Det mesta är på plats, utom Bazill Cardstocken, som (som jag trodde) inte fick plats i mina förvaringar, så de ligger ovanpa de andra papperen nu. Hur smart är det då?

Sedan har jag faktiskt gjort både en LO och två kort. Det ena kortet ligger på tork, så det får komma senare, men det andra kortet kommer här:

image78

Det är snabbtillverkat utifrån Scarppiz veckoutmanings-skiss. Tänkte  ev ge det till en svåger som skall smita ifrån sin 50-årsdag.

Sedan ville de här korten på vår lilla skrutta Ruth bli scrappade också, och eftersom jag hade ett helt block med kattpapper från DCWV, så fick det bli så. Bakgrundspapperet är beigebrunt, inte lila som det ser ut och det som ser ut som små prickar, är katt-tassar.

image79

Herregud vad man saknar henne, fast det snart är ett halvår sedan hon gick bort. Hon var ett så tacksamt fotoobjekt. Nu hittar jag bara blommor att fota. Blir ju rätt tröttsamt i längden. Vi har ju inga får heller längre, de sista lämnade gården i höstas. Nu är de enda djur vi har sniglar med skal och lite fåglar i luften. Men hur kul är det?

Översvämning

Ja, lite vitsigt kan man kanske kalla det för det. Jag fick nämligen igår ett stort paket med bl a papper, några stämplar , blommor och annat från Scraphuset. Idag kom avi att jag hade paket att hämta från Panduro (gjorde det på väg hem och det var också ett stort paket) och när jag kom hem hade också paket (3 st) från Scrap&Giftcorner kommit.

Så just nu är det lite översvämning med nya scrpagrejer här hemma. Men inte kunde jag motstå när dessa firmor hade rea inte.

Tur det är helg, så jag får sortera papper och annat i på rätta platserna. Problemet är bara att min pappersförvaring är full, så jag blir nog "tvungen" att scrappa bort lite där. Jag som flera gånger sagt till mig själv att jag inte får köpa fler papper innan jag har scrappat med de jag har. Då kan jag få köpa nya, men inte fler än de jag har gjort åt. Hmm, jag lär inte få köpa nya papper på flera år om jag skulle följa den regeln. Och DET blir ju lätt, nu när det snart är CHA i USA och det är flera nya kollektioner på väg. Har redan tjuvkikat och det ä flera jag gillar. Detta blir inte lätt.

Grattiskortet

Ja, idag bör det ha kommit fram till mottagaren, grattiskortet jag gjorde till en arbetskompis som fyller 40 idag.

image77

Såhär blev det. Bakgrunden (eller mittenpapperet i ljuslila) är en bit av ett tapetprov. Tyckte det stämde bra i färg med kortstommen. Blomma från YouDo med glitterlim i och texten utstansad med Quickutzen.

LO klar

Jag blev till sist klar med LO:en som jag hållit på och fundera på ett bra tag. Det är en scrapliftutmaning på Scrappiz och jag skulle lifta Pysselpetra. Hennes ser ut såhär:


Och min blev såhär:
image76

Lite kul faktiskt, för jag skissade av hennes LO och hade på en lös lapp och nu när jag skulle lägga in den i galleriet på scrappiz, upptäcker jag att motivet och temat är nästan detsamma också. Festigt som det kan bli.

Behandling i Finland

Jag har hittat ett ställe i Finland som ger behandling mot fibromyalgi. Jag fick tag på dem igår och har bokat tid där i september. Det är rätt dyrt och man får betala allt själv inkl resa och  uppehälle 1 1/2 vecka, men om det hjälper så är det värt det. Varje behandling kostar 100 euro och jag har bokat in 5 behandlingar.

Jag har också fått tips om en karl i Sverige inte så långt hemifrån som ger behandlingar, tror det var kiropraktor han var. Jag skall dit i morgon och få en behandling. Det skall bli spännande att se om det gör någon nytta. Det kan väl knappast bli sämre i alla fall.

Gjort ett grattiskort idag

... men det lägger jag inte ut förrän i morgon, eftersom det är på väg till mottagaren nu.

I måndags åkte jag vägen om Coop på Torp och hittade fyndlådorna som alla på scrappiz pratar om. Det blev lite dekorationer för 10 kronor styck, men jag hittade inget album tyvärr. De hade 3 olika packar med 4 papper i varje för 10 kronor. Jag köpte en paket av varje. Och så stämpeldyna för 20 kr och några pyttesmå clearstamps.

Skall försöka få klar en LO som jag började på igår också innan det är dags att sova.


På liten scrapträff

Idag har jag varit på en liten scrapträff tillsammans med 3 kompisar. Vi har pratat och haft trevligt samt skapat lite också. I 7 timmar höll vi på. Jag hade med mig stämplade motiv som jag målade. Jag orkade inte dra med mig alla scrapsaker, utan det fick räcka med en väska med målargrejerna. Bara ett motiv blev helt färdigt, men en hel del är påbörjade. Jag brukar måla med en färg i taget.

Sedan kan jag nu visa ett kort som jag gjort till en kompis som bivit opererad och är hemma och sjukskriven. Det är nu överlämnat så då kan det visas upp här också. (Vet att du är inne här och kollar ibland)

image75

Det är sommarens hÄngla-flicka och faktiskt en tapetbit som bakgrund. Fjärilen är en paljett i plast som jag haft glitterlim på och i blomman sitter en liten pärla.

Så, i morgon skall jag upp jättetidigt och åka bil i drygt 25 mil till ett möte i jobbet. Skall nog inte göra så mycket mer idag, kanske bara "lite" förberedande av en LO som jag har halvfärdig i huvudet.

Helgen har bara rasat iväg och tog slut fortare än fort och nu är det inga fler långhelger. Nu får man se fram emot semestern och hoppas den blir lugn och lagom bra väder.

Midsommardag i regn

Jaha, då har midsommar nästan passerat. Mycket regn har det kommit. VI har varit i Strömstad under dagen och det regnade där också. Solen tittade fram i några minuter, men ångrade sig strax.

Vi fick god mat och jag passade på att förhöra en av mina mostrar lite om några gamla foton jag hade med mig, så nu kan jag scrappa lite till av de gamla som jag inte hade historier bakom.

Igår scrappade jag ju lite som jag inte visat ännu, så här kommer de:

image73

Den är LITE ändrad sedan jag fotade. Jag har lagt till vilka personerna är under bilderna och då fortsatt med stygnen så de även går runt bildtexten. Denna är väldigt enkel, helt utan dekorationer. Bara svart cardstock, rubriken i mörkblått spillpapper och lite vit penna har jag använt.

image74

Detta är min morfars mor Elisabeth på hennes 85-årsdag 1972. Det är min moster och hennes barn som är tillsammans med Elisabeth och min morfar på bilden.
Här har jag använt Basic Gray LilyKate. (Ja, Basic Grey igen!, jag älskar de papperen, i alla fall de flesta). De gulmelerade papperen i rubrik och fotomattor är från Panduro och blommorna från YouDo., med glitterlim i mitten. Swirvlarna är Elegant flourish från Automn Leave. De är stämplade med svart och embossade.

På båda dessa är det Robban som fixat rubrikerna.

I morgon ser jag fram emot att åka till en kompis och scrappa. Vi blir några ur vårt scrappargäng som träffas några timmar och försöker vara kreativa. Får se vad mycket som blir gjort, oftast blir det inte så mycket på träffarna, utan mera prat och kikande på vad de andra gör, men det är trevligt det också.


Midsommarsscrap

Jag har gjort 4 LO:s idag. Är riktigt nöjd med mig själv. 2 av dem är dock inte fotade ännu (för mörkt) men de 2 första kommer här, det är en dubbel-LO.

image71

image72

Texten i den lilla textrutan är inte klar ännu. Jag har skrivit med blyerts och tänkte fylla på med mera text när jag träffat mammas syskon i morgon. Har försökt att efterlikna taggtråd runt textrutorna. Lyckades det?

Bakgrundspapperet är Basic Grey Hang 10, textrutorna och rubruken är från ett papper jag köpt på Tiimari. Rubriken är utskuren med CraftRobon i typsnittet Black Rose som jag hittat på internet.

På första sidan under rubriken tycker jag att det fattas något, men jag kan inet komma på vad. Får se i morgon, kanske behöver jag fler textrutor om mostrarna har mycket info att berätta.

Midsommarafton

Skall det inte vara fint väder då, eller. Nähä inte det. Ja här regnar det och har gjort hela dagen. Det är inget skyfall, men strilar hela tiden. Hittills i mätaren 15 mm.

Fast jag har äntligen fått ändan ur och börjat scrappa lite igen. Håller på med en dubbel-LO som jag hoppas bli klar med under dagen.

Igår var det andra chansen att vara med på EFIT under juni. Tror ni inte på katten att jag lyckades missa det igen. Kom på det vid lunch när jag tog fram almanackan. Får skriva in nästa dag i mobilen så jag blir påmind i tid.

Nä nu måste jag återgå till min LO igen efter en liten paus vid matbordet och datorn.

Mår inte så bra nu

I flera dagar nu har jag inte mått så bra. Huvudvärk, lätt illamående och så den vanliga värken. Vet inte vad det kan vara som spökar, men nån särskild lust att göra nåt pyssel när jag kommer från jobbet har jag inte.
Fast jag i fredags fick 2 roliga brev/paket med posten.

Det ena var en vinst på Tradera. En hel låda full med band. Här har jag plockat upp och fotat en del av dem.

image69

Sedan har jag köpt dies till Quickutzen i en affär som skall sluta och därför hade bra priser. Det blev "bara några"

image70

Sedan har jag köpt mig en ny kamera också. Det blev en Nikon Coolpix S500. Och himlars så mycket snabbare den är än min gamla HP. Gamla och gamla förresten, den är knappt 3 år.

Så egentligen har jag ju all anledning att sätta mig och pyssla, men går det inte så går det inte.

Nu är det ju midsommar till helgen, så kanske orkar jag lite bättre då, när det är en extra dag ledigt.

Rena julafton

Idag var del kul att hämta posten.

Magnolia-stämplarna som jag väntat på sedan förra veckan kom idag.

Dessutom kom Creating Keepsakes. Tidningen från USA alltså.

En ny tidning jag hittat kom också. Det första numret av Skandinavisk Scrapbooking magasin.  Den var verkligen skandinavisk. Lite norsk-dansk-svenskt språk, mest svenskt känns det som, fast med lite andra ord här och där och annorlunda meningsbyggnad.

Det var mycket bilder i på LO:s. Lite annorlunda stil än den svenska kanske. En hel del PP på många sidor och väldigt färgglatt. Flera mönster på PP:s med sjötema. Kanske kan vara något när jag skall scrappa gamla kort från kusten, fast i måttliga mängder då.  :-)

Här är mer info:
http://www.skandinaviskscrapbooking.no/

Jag fick faktiskt ytterligare ett scraprelaterat brev. En Tradera-vinst kom också.

Så nu har jag inte tid att sitta vid datorn längre. Nu skall jag montera stämplar och läsa scrap-tidningar.

Fint besök på jobbet

Idag när jag tittade ut hade jag riktigt fint besök utanför fönstret.

image67

Ser ni i mitten av bilden. Där sitter en liten sädesärle-unge. Mamman (eller pappan?)  satt på toppen av pinnen bredvid, strax innan jag fick fram kameran, och matade med flugor och annat. Flera gånger såg jag ungen få mat.

Men när kameran kom fram och jag reste mig upp för att ta fotot, så flög mamman iväg mitt i matningen och ungen....
image68

.... kolla uppe i vänstra hörnet. Jag fick med på bild hur den flög iväg efter.

Får hålla ögonen öppna och kameran mera redo i morgon, om de kommer tillbaka.

Trevligt inslag i en kaotisk dag på jobbet var det i alla fall. :-)

Missade EFIT igår.

Det var EFIT igår, men jag missade det. Kom på det för sent. Ingen idé att börja fota när halva dagen redan hade gått. Får satsa på nästa gång.

Skolavslutning och lite pyssel i värmen.

I fredags var jag och hämtade brorsonen med Cadillacen när han slutade 9:an. Vi har en sådan konstig tradition här att det gratuleras med blommor i mängder, nästan som studenten. Så har det varit ända sedan realen slutade och 9:an tog vid. Ganska trevligt, fast nog rätt ovanligt. Och som en extra knorr då, hämtning i cabriolet. Det gjorde jag även med hans äldre brorsa för 5 år sedan.

Det har varit så varmt här de sista dagarna. Termometern har igår och idag visat på 32 grader i skuggan. Skönt att ha varit ledig då.

Idag har jag suttit ute på altanen och målat uppstämplade hÄnglar. Det var perfekt att sitta ute i skuggan och måla. Inne var det för varmt att vara. Några av dem blev klara, men jag brukar köra med en och en färg i taget när jag målar flera på en gång. Särskilt när jag fått till en bra hudfärg är det smart att göra så.

image65

Här en liten bild där även Cadillacen kom med i bakgrunden.

Nu väntar jag på att Magnolia-stämplarna skall komma. De har landat hos en del har jag sett på Scrappiz. Hoppas att de kommer i morgon.

Vi har också blivit inbjudna till bröllop i juli, så nu måste jag leta upp en fin bröllops-stämpel så jag kan gära kort till dem. Såg en på pysselpassion som jag gillar. Den här:

image66 

Det finns också en hÄngel-stämpel med brudpar, men den släpps ju inte förrän efter mässan i Leksand, så det kanske blir för sent. Eller så kan man ju använda någon av de andra hÄnglarna och göra den bröllopslik.

En LO

Igår gjorde jag en hastig LO till sist i alla fall. CraftRobon har jobbat igen med rubriken. Annars är det lite dekorationer; ett blomband från Panduro och ett Quickutz bi, Klart!
image64

Denna skall vara med på en tävling är det tänkt. Får nog ta ett bättre foto då, detta blev visst suddigt.

RSS 2.0