Ett bra tag sedan nu.

Livet rullar på i en faslig fart med kattungar som bara växer och växer och som busar runt som små torpeder.

Jag har en del bilder på dem, men de är inte uttagna ur kameran än, så det får jag visa en annan dag.

Nu skall jag visa något jag har pysslat med i stället.En LO om sonens bilvård när han hade sin första bil.

Jag har använt några fina knappar. Den större har en mönster med Playboy-kanin, lite för att matcha märket han hade i grillen. Hjärtana är av ett filtband och i hörnen på fotomattorna har jag satt gröna halvpärlor i akryl.

Några kort som hamnat i bra-att-ha-högen:Här har jag använt min nya Marta Stewart-stans runt kanten och även fjärilen, som är överströdd med glitterlim. Stämpeln kommer från hÄnglar & stÄnglar.Insidan där jag har använt härnstämpel i Versa Mark och en stämpel från Slöjd-detaljer med Hjärtliga gratulationer som jag har embossat. Oj, vad suddig den bilden var.Nästa kort är  det en massa hÄngla-stämplar på, Killen, solrosorna och plantorna. I mitten på solrosorna har jag strött lite glittrig sammet i brunt ovanpå lim. Även här har jag använt fjärilsstansen och glitterlim på den.


Och insidan har en likadan embossad stämpel som det förra kortet.Ett kort som jag gav till två av mina arbetskamrater som förlovat sig (med varandra). hÄngla-stämpel igen och Marta Stewart-stansen. Det blir så fint med den. Även här embossad Gratulationsstämpel.Ytterligare en hÄngla-stämpel. Och den sitter på en "matta" utstansad med Spellbinders-die. 2 akryldroppar i kanterna på den och alfabetet är Quickutz Chandelier.Insidan med guldembossad Grattis-stämpel från Panduro.

Det var allt från mig idag. Hoppas jag inte dröjer lika länge till nästa gång.


Sov på min arm...

Igår satt jag ute med kattungarna när det var fint väder. Dock hade de en tendens att vilja rymma. Två av dem försvann under altanen och den ena av dem kom inte tillbaka varken med lock och pock från mig eller mamma eller storasyster. Till SLUT efter säkert 1,5 tim lyckades jag få fram den. De andra tre fick välling och efter att ha tvättat sig och busat lite så somnade de. Två av dem i mitt knä och den tredje på min arm när jag klappat den en stund.

Är man söt eller.....Denna har nu (troligen) fått namnet Ivar och den andra lilla gråa som skall till Högsäter skall heta Lotta.

Man skall ha husvagn......

Maken och sonen har hittat en husvagn på Blocket för några dagar sedan. De säger sig behöva en när de är ute på dragracingtävlingar med Camaron, så de slipper att ligga i tält och frysa. 

Pris: 11 000:-
Charmig liten husvagn med väl bevarad inredning. Fyra bäddar.
Nästan nytt förtält.
Märke: Sprite Alpine L
Årsmodell: 1976
Längd: 4750 (med dragstång)

Bra skick, obesiktigad.

Ja och idag åkte de iväg de ca 2 milen för att titta på den och efter en stund kom de tillbaka med vagnen på släp.

Jag tog några bilder inuti den "härligt 70-talsfärgade" kärran, orangea dynor och brunrutigt golv (ryys), men nu vägrar min dator att läsa från minneskortet, så de bilderna får jag visa en annan dag. Nåja, det var väl inte för färgen de köpte den direkt och man kan väl lägga på en filt eller nåt så man slipper se eländet. Jag vet att det kanske är modernt eller retro eller nåt, men jag som har vuxit upp med det, kan liksom inte se det fina i dessa färger.


Inte bara kattunger, lite kort också.

Nu har det varit mycket kattungar ett tag så här kommer lite scrappat också.

Först ut ett kort till bra-att-ha-högen:Eller om det blir till brorsonen som tar studenten i vår. Majapapper med mössorna, hÄngel-student och Qk alfabet till texten. Några Primablommor och Retro blomma utstansad, liksom några löv, en blingsten och en brad. Till ovalen under killen har jag använt spellbinders-die.På insidan har jag änvänt hÄnglstämplar också.

Sedan har jag gjort ett annat bra-att-ha-kort av lite papper som låg kvar sedan påskkortet på träffen (det mönstrade). Jag har också använt en dörr som jag stansat ut med Quickutz. Några utstansade blommor med retrostansen även här, utstansade löv och hjärtan har jag också satt på. Och så en fjäril utstansad med Martha Stewart-stans och sedan glitterlim på den.När man öppnar luckorna har jag satt i en nallestämpel (som också fått en myra stämplad på sig.)Inuti bara en vanlig Grattis-stämpel.Jag har också gjort ett kort till vaktmästaren som hjälpt oss att sätta fram borden och stolarna när vi är i bygdegården och scrappar.hÄnglastämpel, fjäril, Quickutz alfabet och blommor med glitter utklippta från ett DCWV-ark.Insidan med en Clearstamp från MLI eller vad de heter. Stämplad med Versa Marc och embossad med blått pulver.

Ja, det var det. Det kan hända att det dyker upp fler kattungefoton i helgen också, men det beror på om datorn vill samarbeta. Photoshop gör inte riktigt som jag vill.

Nya kattungebilder

Kolla så gulliga de har blivit nu. Först kommer en bild av den lille som skall bo i Högsäter. Han "sprang" eller gick i alla fall in under bordet och efter en stund lyckades jag fånga en bild där den satt såpass stilla att det blev en osuddig bild. Den är väl så go så man vill äta upp den lilla nallebjörnen.Sedan lyckades jag få en bild där nästan alla kattungarna är hyfsat stilla så de kunde vara med på en och samma bild. Inte riktigt klar utan lite suddig men i alla fall.Fr v. 1. skall flytta till Högsäter, 2 skall bo kvar här, 3 skall flytta till Högsäter 4 Söker nytt hem.

Kattungar förra helgen

Måste visa en bild jag tog i förra helgen. Jag lyckades att fånga alla 4 kattungarna på en bild. Nu tror jag inte att det skulle gå, för nu har de lärt sig att gå med magen upp från marken, så nu går det undan lite bättre. De har också börjat lite smått att leka med varandra och jaga varandras svansar och brottas litegrann. Men det är fortfarande väldigt vingligt, så rätt som det är så drattar de omkull.

Här är i alla fall bilden på de små trollen:Den till vänster blir nog kvar här hemma. Det är Gretas lilla (störst). Hon  (som vi tror att det är) skall ha ett namn som börjar på H. Vi behöver hjälp med det. Tänk "tant". Våra honor har ju hetat/heter Ruth, Frida och Greta. 
Den lilla busen som biter i hennes öra skall flytta till Högsäter, så den behöver jag inte ge något namn. Den är så söt, har liksom en vit mustasch vid munnen.
Nästa lilla brummelbjörn skall få följa med till Högsater, då blir det ju inte så ensamt för dem.
Och så har vi den ljusa till höger med ett M i pannan som bara ropar och vill flytta en bit utanför Vänersborg. Undrar om Marie kan stå emot??
Dessa tre har samma mamma, Frida och är mostrar/morbröder till den andra ljusaste. Det kanske är därför de tror att de kan bitas och bråka. Tre mot en!

Nja, jag tror inte det förresten. Alla fyra och deras 2 morsor delar på samma låda och de delar faktiskt på maten också. Jag tror inte det är så noga vilken mjölk de får i sig. Varken ungar eller mammor verkar ha någon större ordning på det. Mormor/mamma Frida är den som är mest på plats, medan Greta tar lite promenader ut titt som tätt.

Det KAN ha varit hon som tyckte det var dags för småttingarna att börja äta fast föda nu, för i lördags låg det en rejäl sork i lådan tillsammans med ungarna. Men den hade de inte klarat av att äta på, och ut åkte den också. Gillar inte riktigt sådan levande föda.

Mer bilder kommer när jag lyckas fånga dem med kameran.

En layout lite på skoj

Jag har gjort en Layout med bilder jag tog när jag gick fotokurs. VI satt och grillade korv vid kommunens grillplats och jag satt och testade kameran lite och riktade den lite hot och dit. Denna bild blev rätt bra, så den sparade jag. Nu är det så att kommunen har varit lite i blåsväder den sista tiden så jag gjorde denna LO lite på skoj. Man kan tolka den hur man vill. Kommunvapnet som fungerar som grytställning eller nåt liknande mitt i grillplatsen blev i alla fall omgivet av rök.Jag har bara använt Bazzill Cardstock i svart och DCWV Cardstock i silver. Alfabetet är Quickutz Chandelier. SIlverpenna från Steadtler.

Här är jag ute.

20100508 (MMS)

Jag klättrade lite i ett träd. Eller jag sattes i ett träd och var livrädd att ramla ner. Dumma matte med sin kamera.


En bild på liten katt 3 veckor 3 dagar gammal

20100507_005_ (MMS)

En bild på liten katt. 3 veckor 3 dagar gammal. Öronen har rest sig och jag är nyfiken på allt som rör sig.


2 småttingar blir större.

20100507_003_ (MMS)

Vi skall flytta till Högsäter när vi blir lite större.


Vi växer så det knakar.

20100507_007_ (MMS)

Vi växer så det knakar. Lite suddig bild med mobilen.


Kattungebild

Jag kan faktiskt inte undanhålla denna bild jag tog i helgen.

En liten kattunge ligger på rygg i sonens knä och blir kliad under magen. Men man undrar ju om den verkligen gillar detta....En av Fridas ungar är detta. Och den söker fortfarande ett nytt hem.

Katt-layouter

Jag har gjort några layouter med katter.

Först ut är Frida när hon tar sig an en näbbmus.Bilderna är från 2008 i april.

Nästa är på våran Ferguson, saligen avsomnad. Här sitter han och vaktar på vår gårdsplan.Clean and Simple kan man väl kalla dessa? Cardstock och inte mycket mer.

Jag borde väl visa lite bilder på kattungarna också, men de är näst intill omöjliga att fånga på bild. Skall försöka igen att få alla fyra små trollen på ett foto om det går. Jag får återkomma med det.

RSS 2.0