Överlämnat kort

Sådär, nu är ett kort överlämnat som det var en dryg månad sedan som jag gjorde. En arbetskamrat som jobbat hos oss som konsult har slutat idag. Det skulle han gjort för en månad sedan och innan det flera gånger också, men det har alltid förlängts undan för undan. Undrar hur länge det dröjer innan han kommer tillbaka nu.  :-)    Hoppas det bli snart eftersom vi har en sjukskrivning så vi är en heltid kort i en hel månad. DET MÄRKS. Igår hann jag knappt gå på toa ens.

Detta kort överlämnades i alla fall idag på eftermiddagsfikat tillsammans med en flaska whisky.


Mottagaren spelar också i band och dessutom är han en duktig fotograf.


Inuti kortet. Naturligtvis stod en massa namn skrivna här.

Japp, det var dagens alster.

Jag vann, jag vann, jag VANN!!!

Några inlägg ner ser ni ett inlägg om Bloggcandy, och gissa vad, JAG VANN!

Kolla här.  

Så allt det här kommer att landa hos mig:Tack snälla Susanne!

Ett kort som åker postbil...

...och förhoppningsvis kommer fram i morgon. Bara någon dag försenat. Födelsedagen var i lördags. Samma dag som födelsebarnet blev farfar för andra gången. Grattis både till födelsedagen och till barnbarnet, morbror Håkan.


Utsidan. Min morbror har spelat i flera band genom åren. Runt kanten står det därför Rock And Roll på varje sida. Jag testade med nya PearlMaker nere i högra hörnet, blev inte så bra som jag hoppats. Kräver nog lite övning.


Insidan. Den skrev jag ut pa dator efter att först skrivit för hand med glitterpenna inuti. Men det syntes så dåligt så det fick bli en inklistrad sida i stället. Väl så bra faktiskt.

Baksidan har jag också dekorerat, men gissa vem som glömde att fotografera den.

Nu så blir det inget mer från mig denna vecka. I morgon börjar en ny vecka med jobb, jobb, jobb.

Bloggcandy

Just nu ligger det en bloggcandy hos Susanne på fannydesign. Nu finns hennes butik utanför Uddevalla igen. Nytt namn är Countryscrap. Trevligt med ytterligare en butik i närområdet.

Träffen igår i Högsäter

Ja, då var vårens träff avklarad. Vi hade en heldag med scrapping och trevlig samvaro. Vi var ett gäng glada scrappare som träffades. Utöver oss som träffas varje onsdag, så kom det några nya (och gamla) bekantskaper. Trevligt. Vi höll på längre än vi gjort någon gång tidigare, helt upp i scrappingen till 18.00 och DÄREFTER röj och städning. Vi brukar vara klara med allt senast kl 18 annars. Det tyder väl på att vi haft väldigt trevligt och varit väldigt pysselsugna denna gång.

Anneli kom med nästan hela sin butik, Scrapbruket, och jag hoppas hon fick sälja så hon var nöjd med dagen. Med sig hade hon Sari som kom ända från Göteborg för att få scrappa. Ja, hon hade ju varit på besök hos Anneli förstod jag.

Ett par tävlingar hann vi med under dagen. Jag har tiggt ihop lite priser, så vi hade några glada vinnare.

Priserna kom från:
Scrapbruket
hÄnglar och stÄnglar  (kvar från i höstas)
Maja Design (de allra, allra nyaste papperen som vi blev först att få se)
Tack så hemst mycket för generösa bidrag.


Vi började med att skapa ett kort utifrån ett tävlingskit som Anneli plockat ihop åt oss.

16 bidrag kom in. Och gissa, jag fick andra pris. Skojsigt!!

Här är mitt kort. De övriga kommer att dyka upp på Valboscrapparnas sida så fort jag hinner redigera bilderna jag tog. (Vet inte vad som farit i min lilla kamera, den tar numera så konstiga foton, konstiga färger och blurrigt blir det.)Därefter hade vi även en Layout-tävling. Jag hade hittat en skiss från http://ismaki.wordpress.com

Försökte ladda upp bilden på skissen, men den VILL INTE.

I alla fall blev mitt hastigt ihopsnickrade bidrag så här:Papper från Basic Grey (grundpapperet och det beiga med scalloped kant som jag fixat till med hörnstansen), Die Cut With a Viev (Orange band med glitter, blommiga bak fotot, också glittrigt samt urklippt blomma i hörnet glitter där också), Det jag stansat ut rubriken ur vet jag inte var det kommer från, det fick jag av Anneli, passade perfekt till oranga bården.

Sedan knåpade jag hastigt ihop en LO till. Jag hade på fredagen gjort samma sak som förra veckan, nämligen dragit upp ett papper ur mappvagnen och sedan matchat med 2 st enfärgade, så det var matchat och klart. Valde sedan bara ut ett svartvitt gammalt foto som passade till och tjoff-tjoff, montera och limma ihop, Klart! 

Jag har några foton som ligger i mappar med "färdig" journaling till som är bra att ta till när fantasin i ö tryter.

Här kommer resultatet:Det är papperet som fungerar som fotomatta jag slumpade fram. Det kommer från Dianes Dauthers och har legat ett bra tag det också. Brun och Grön Bazzill Cardstock jag köpte på kryssningen och så en liten spillbit i mörkare  brun färg (också från kryssningen, projekt "höstfärger") till att stansa ut grenarna ut. Handskriven text och så klart! 

Man kan inte anklaga mig för att ha med många dekorationer på mina LO:er. Det blir det bara när jag har bestämt material att jobba med, eller till någon utmaning där det krävs. Och det känns inte riktigt bekvämt med för många lager med papper tex för min del.

Sedan har jag faktiskt ytterligare en LO att visa, nämligen en jag nästan gjorde klar på kryssningen och som nu är helt klar.

 

Papperet var sådär härligt skitigt. Sländorna är rubons och Quickutsalfabetet som blivit min nya favorit heter Chandlier.

Det har jag visst använt på 3 av 4 av ovanståede alster ;.)

Ja, det var allt för nu.

Nu skall jag hjälpa gubben med EU-blanketter och sedan skall vi till mamma och hjälpa henne att välja ut en gravsten. Tror att hon  vet ungefär vad hon vill ha och att vi bara behöver säga OK. Fast egentligen tycker jag att hon skall få bestämma själv, men hon vill hon gärna ha vårt stöd. Ingen rolig uppgift. Jag hade hellre åkt dit på en vanlig söndagsfika med pappa vid köksbordet mitt ibland oss. Tyvärr hjälper det ju inte att önska, så kommer det aldrig mer att bli och det är så svårt att fatta. Pappa, jag saknar dig så!

I övermorgon är det träff i Högsäter

Nu drar det ihop sig till träffen. I går kväll gick vi igenom vad vi tror är det sista inför träffen på lördag. Trots att vi tyckte vi valde datum som skulle passa många, så är det ändå en del som inte kan komma, så plats finns fortfarande kvar om någon vill komma. Bara att höra av sig. Eller kom in och titta vad vi håller på med.

Har ni sett tickern längst upp. Jag har bytt utseende på den så den är lite mer säsongsbetonad. Tyckte inte heller att snigeln var riktigt rätt "vandrare". Jag är visst lite snabbare än så i år.

Såhär ser det ut just nu, bara så jag har något att gå tillbaka till om ett år eller så  :-)


Senaste LO:erna.

Idag skyndade jag mig att fotografera mina senaste LO:er när jag kom hem, så här kommer de.

En dubbel blev det ju av de senaste veckornas skapande. Den tillkom genom att jag stoppade ner handen i mappvagnen och tog upp första bästa papper jag fick tag i. Ett riktigt gammalt ett blev det, från EK Success som heter True Faith. Då plockade jag fram de gamla fotona från min konfirmation 1972. 2 likadana papper hade jag och båda kom till användning här. Jag har använt Quickutz alfabete  Blossom Grand till rubriken, den lila Cardstocken var en spillbit, så jag vet inte vad det är för ett papper. Del 1 är dekorerad med en nyinköpt fjäril som jag köpte dien på mässan. Embossad och fin! Den andra sidan är bara dekorerad med 3 små blommor klippta från ett band som jag också köpte på mässan. Korsen som går uppifrån och ner fanns på papperen och var det som gjorde att jag valde konfirmationsfotona.Närbild sidan 1


Närbild sid 2


Jag har blurrat ur alla utom mig själv.

Ja, det var det jag hade att visa just nu. Hoppas jag i alla fall får NÅGOT gjort till helgen på träffen. Det brukar inte bli så mycket när man är med och håller i det, men det ger sig.

Jo, har ni sett räknaren längst upp på sidan? Jag har planerat att göra en LO i veckan under  året. Nu är det vecka 13 och jag har gjort 26 LO:er, dvs dubbelt upp. "Riktigt nöjd". Men jag kommer inte att höja målet innan detta  första är nått, sedan får vi se om jag lägger till 26 till så det blir 1,5 i veckan när jag är i mål med de första 52 (OM jag kommer i mål!). I fjol kom jag inte i mål alls.

Sonen har namnsdag...

... och han var här, men jag glömde att gratulera, fast jag sett det i almenackan hela veckan. Är man på väg att bli senil eller?

I alla fall, jag har legat lite lågt med skapandet ett tag. Har gjort en dubbel-LO de senaste 2 veckorna, det är allt.

Ett annat projekt tar en del tid i stället. Jag håller nämligen på att flytta ut ur huset allt som har med Oriflame att göra, och det är en del när man hållt på i över 25 år. Det är spritt över hela huset i princip och nu skall det ut i ett av uthuset som min snälle make gjort i ordning och inrett så fint. Därute håller jag sedan på och sorterar in allt i lådor och plastbackar så att det skall gå att hitta vad jag har för prylar. Det tar sin lilla tid ska jag säga, eftersom jag samtidigt vill kolla över så det inte finns förstörda saker som skall slängas när jag ändå rör igenom allt.

Så scrapalster får vänta lite tills det blir ljust för fotografering när jag är hemma. Är ju borta så länge på dagarna att mörkret faller snabbt när jag kommit hem.

Vill bara påminna om att nästa lördag den 28 mars kl 10-18, har vi scrap-träff i Högsäters bio (bygdegård). Den som vill komma kan höra av sig till mig.

Ha dä!

En LO gjord på ett helt nyinköpt papper.

Ett av papperen jag köpte på mässan gjorde jag en LO av på söndag. Papperet är köpt från den danska affären Multiscrap. De hade många fina papper och många av dem med glitter och glans. Detta kunde jag inte motstå, då sonen hade massor av gosedjur i sängen när han var liten. Tyvärr hade jag inget foto där hela samligen var med, men hittade ett foto i alla fall där han sitter med ett av dem i sin spjälsäng. De första åren tog jag massor av foton (för att ha varit i början av 80-talet, inte alls att jämföra med nu då man tar digitala bilder), men senare verkar kameran ha rymt, för några år finns det knappt ett foto alls.

Här är i alla fall LO:n jag gjorde i söndags.Det enda jag gjort är att skära ut runt nallen och täcket och sedan stuckit in fotot bakom där, stansat ut rubriken med Quickutz, skrivit journaling och så dragit en sträng med glitterlim runt fotot. Ibland är det bra med papper som är färdigdekorerade från början, då går det snabbt att scrappa.

Några av kryssningsalstren

Jag har ju lovat att visa lite från det vi gjorde på kryssningen.

Först ut kommer då denna LO som gjordes med papper från Crate. Jag hade med mig ett perfekt foto till de färger papperen hade, så denna gjorde jag helt klar direkt.Sedan gjorde vi ett kort av de papper som blev över. Det blev såhär:Vi hade också kurs med Basic Grey-papper (gillar dem massor). LO:n blev jag inte riktigt klar med, den skulle handla om varför man scrappar. Jag hade inget passande foto till den, så den får vänta lite.
Här visar jag i alla fall kortet vi gjorde med en del av papperen som blev över. Vi fick flera hela ark från denna serie. Rosetten är gjord av tyll, ytterligare ett material som blivit populärt i scrappingen. På lördagen efter kurserna hade vi ju egen tid att skapa vad som helst på. Jag gjorde en LO då. Den blev såhär:Bakgrundspapperet här är Maja Design från Skogspromenad-serien. Fotomattor och blommorna är från en spillbit av okänt märke. Blommorna är utstansade med den nya border-stansen från Quickutz som släpptes i februari.

Fler av alstren från kryssningen  får jag visa senare när de blivit helt klara.

En LO jag inte visat

Lite gammalt som jag inte visat. Denna gjorde jag för några månader sedan.
Det är från en av de Kick-Offer jag varit på för Distriktschefer inom Oriflame. Detta var januari 2006. Vår nya VD var på plats och så lanserades en ny Herrserie, Oriflame Men.

Först ut hela dubbel-LOn.


Så högersidan


och vänstersidan.


Mycket glitter och glamour på dessa sidor. Fotomattan är skimrande metallicpapper, rubriken är utstansad i annat skimrande papper. Det är paljettband i flera färger inköpta på Slöjd-Detaljer i Skara, bara för att de var fina. Dekorationerna är inköpta i leksaksaffär och de passade ju utmärkt i sminkteamat. Bandet på sidan är ett gammalt som låg och skräpade. Millenieskifte känns det som, men passade här till allt det andra glittriga.


Mässan var jag ju på i helgen såklart. Än har jag inte orkat att fota det jag köpte, men det kommer kanske. Har haft mycket på jobbet, så jag är helt slut när jag kommer hem. Fullmåne är det också, vilket inte är bra för min sömn.

Sedan så var jag igår i en ganska nyöppnad scrap-butik inte så långt härifrån, nämligen i Håverud. Inte alls långt från Dalslands kändaste sevärdhet akvedukten. Affären kommer att öppna webbutik på torsdag den 12 mars. Lycka till med den. Här hittar du den. Och det roliga är att hon kommer till oss på träffen den 28 mars. Det känns bra att ha en butik på plats även denna gång.

Scrapkryssningen är över och nu är vardagen tillbaka igen

Helgen har varit SÅ HIMLA TREVLIG!

Massor av inspiration och massor av scrappande tjejer (och en kille). Har gjort en hel del alster på kurserna och så 2 LO:er därutöver.

Bilder kommer, men först vill jag visa dem IRL för gänget i Valboscrapparna på onsdag. En Lo saknar rubrik och en saknar foto. Kanske skall försöka fixa det innan onsdag.

Efter en intensiv helg är jag nu helt slut efter en dags arbete, så sängen lockar.

Ses igen.

RSS 2.0