Nya inköp

Idag slank jag strax innan stängning in på Dekorera med Mera och handlade de nya Maja Design-papperen som kommit. Hela serien av Mina Vänner - Carina. De ytterligare 3 vännerna var inta klara ännu, de skulle komma i nästa vecka. Lite synd, jag var så nyfiken på dem, men den som väntar på något gott.....

Det får bli ytterligare en tur till Färgelanda.

Såhär ser i alla fall papperen ut.  (bilden hämtad från Paulas blogg)
Nu är det Valborg och Första Maj och några härligt lediga dagar.  Det skall bli skönt.

Hoppas någon dag blir fin så man kan gå ut och fotografera lite. Igår och idag har det varit lite för blåsigt för det.

En förutsättning är förstås att min onda rygg blir avsevärt mycket bättre. Denna vecka har jag haft så fruktansvärt ont, så det var länge sedan jag var så dålig. Inte kan man sova på nätterna heller när det gör ont vid minsta rörelse. Men i morgon fick jag tid hos min massör, så jag hoppas att det kan hjälpa. Härligt med folk som ställer upp fast det är röd dag och allt.

Scrapträffen idag hoppade jag över. Det hade inte gått att sitta stilla så och pyssla. Och inte att släpa på väskor heller för den delen. Men det är några onsdagar kvar tills vi slutar för säsongen.

I dvala...

Ja, det är så det känns.

För snart 2 veckor sedan fick vi reda på att vi om några månader skall förflyttas på vårt jobb. Vi får 6,5 mil en väg extra att resa till vår arbetsplats. Vi kan inte få in i våra huvuden vad detta skall vara bra för. Vi har exakt samma jobb nu som vi skall ha efter flytten och det fungerar bra. Vi lever faktiskt på 2000-talet med allt vad det innebär tekniskt. Vi har ip-telefoni och datorer som vi kan fjärrstyra användare med. Detta fungerar lika bra från min dator om den står där den gör nu eller om den flyttas 6,5 mil söderut. Dessutom har vi chatt och vi kan säkert använda tekniken till att köra webbkonferanser också.

Hur kan man behandla personal på det sätt vi blivit behandlade? Finns det ingen som helst mänsklig hänsyn. Vi trodde faktiskt att vi arbetade i en sådan organisation. Men vi kommer väl att hamna som "kunder" hos vår arbetsgivare i stället. Det finns sådan verksamhet som tar emot oss i så fall. Det blir väl det enda som kommer att vara kvar i vårt landskap när allting flyttas härifrån.

Som sagt, vi fattar inte vad det skall vara bra för, denna flytt.

Var bara tvungen att skriva av mig lite, då detta tär på humöret och allt annat så fruktansvärt.

Fotoväder igår eftermmiddag.

Igår när jag kom hem från jobbet tog jag med kameran ut en sväng och fotade. Vi har en gräsmatta som är helt blå av Scilla. Dock är det väldigt svårt att fånga den rättvist på bild, Fler försök får göras med det.

Tog en sväng runt på gården för att leta motiv. Våra 2 nyfikna katter följde mig på lagom avstånd.

Här har Frida hittat ett cementrör som såklart måste undersökas. Vi har på kursen pratat om bågformade linjer och vad kan väl vara mer bågformat än en cirkel? Ett foto hann jag med att ta innan hon kollat klart och gick på vidare upptäcksfärd. Jag har använt zoom/teleobjektiv här så det blev lite störande strån i förgrunden.
Jag har några bilder i en serie där hon smyger på Ferguson. Kanske lägger jag ut dem också, men de måste ju minskas i storlek först för att passa webben.

Blog Image

Ferguson måste ju också vara med på bild. Detta tog jag med teleobjektiv, så han är inte medveten om att jag tar det. Han hade säkert inte suttit så och spanat i så fall, då hade nog jag varit mer intressant.

Blog Image

En tom ladugård där ljuset silar in genom fönstret.

Blog Image

Ja, det var dagens bidrag från mig. Det blir mer foto än scrapping nu märker jag. Men man måste ju passa på att njuta av det härliga vårvädret. Scrappa får jag göra när det regnar eller så...

Och så ett par alster också när jag ändå håller på

I veckan har jag gjort en LO klar. Såhär ser den ut.

image328

Det är sonens andra jul (den första var han bara en månad). Han gav sig på och pillade med julgransbelysningen. Inte visste vi då att han skulle bli elektriker när han blev stor.
Papperet i botten är från Carolee och det blåa från Panduro. Tången är en dekoration som jag inte minns var jag köpt och så är det en bit av en sladd till en trasig högtalare. Rubriken har jag gnuggat dit med Rub-ons. Bläähh! De bråkade väldans med mig, det blev bokstäver överallt där det inte skulle vara.

image331

Detaljbild. TIll vänster om "jag"  blev det några extra bokstäver och vid "ska" har det också varit extra bokstäver som jag skrapat bort med skalpell, med risk att skrapa bort all färg från fotot. Morrrh!

image332

Det här kortet är gjort med stämplar från High Hope som jag såg på Chruss blogg och blev så förtjust i att jag var tvungen att leta upp sidan i Kanada och beställa några stämplar jag också. De hade MASSOR av fint. Och det var inte särskilt dyrt heller nu när dollarn är så låg (man kunde betala med US-dollar). Målat med de få Promarkers jag har och sedan sprayat Misty silverspray ovanpå, så det glittrar fint. Blomman är en stans, bladen Quickutz och kvistarna en fernstans. I blommans mitt är det en halvpärla från Blomsterlandet och så har jag chalkat med torrchalt på bakgrunden och fluid chalk runt om.

SÅ, det var vad jag hade att bjuda på för denna gång. Natti natti.

Några bilder från igår också

Igår var det ju jättehärligt vårväder, så vi var ute nästan hela dagen. Katterna var t o m villiga att låta sig fotogreferas (eller nåja, jag fångade dem på bild)

image326

Frida hon fixar mat, jagar allt som rör sig, sädesärlor, fjärilar, humlor och som här en liten surrande insekt.

image327

Medans Ferguson kopplar av i solen och riktigt njuter av livet.

Detta är deras personligheter i ett nötskal. Fergusons älsklingsplats inomhus t ex är OVANPÅ pannan, medan Frida ligger på golvet och bevakar kattluckan.

Lekt lite

...men det blev inte som jag tänkt mig.

Jag har haft en idé i huvudet i flera dagar nu, och idag testade jag. Men det blev inget bra. Ser helt onaturligt ut. Såhär:

image325

Flera försök gjorde jag, varav detta blev bäst, men inte alls vad jag tänkt mig. Det är SVÅRT att hålla skylten och samtidigt rikta in kameran, ställa skärpan och knäppa av, utan att darra på någon av händerna. Jo, jag hade stativ, men det hjälpte inte.

Får göra ett nytt försök om jag kan få någon med mig att trycka på avtryckaren eller ställa upp som skylthållare.

Måndag igen och några gjorda LO:er.

Då var det måndag igen. Det märks på jobbet, mycket mer att göra på måndagar. Idag har min dator på jobbet krånglat, så jag vet inte vad. Inte lätt att sitta i suport-telefon när man inte har tillgång till applikationen där jag byter lösenord åt folk. Inte heller kunde jag öppna några pdf-filer eller Word-dokument eller andra filer för den delen. Det är en stor del av jobbet att ta emot pdf:er, så jag har verkligen varit handikappad idag. Inte direkt läge för ominstallation av datorn heller, när telefonen ringer oavbrutet hela dagen.

Jaja, hoppas jag får hjälp med detta i morgon.

Jag visar här något roligare i stället, några LO:er som jag gjorde förra helgen när vi hade scrapträff i Högsäter.

Denna gjorde jag utifrån en LO som Paula från Dekorera med mera hade med sig. Jag är faktiskt rätt nöjd med den.
Alla papperen utom det brunbeiga är från Dekorera med Mera, det papperet låg bland mina påbörjade ark. Det läckra sidenbandet med hjärtan är också köpt av Paula, liksom hjärtstansen från EKSuccess som jag använt. Hjärtana är färgade med Fluid chalk runt om. Blommorna kommer från Prima, en blandpåse jag hade med mig.
image317
Detaljbild på blommorna och bandet. Tack Anki för halvpärlorna.
image318

Nästa LO jag gjorde nästan klar är denna från mitt första skolår. Jag har satt dit katedern efteråt. Tyckte det blev så tomt på ena sidan. Jag hade för mig att jag hade några Joleés liggande, och det hade jag..... Den passade ju bra här.
Här har jag använt MajaDesign-papper som bas. De är ju så ljuvliga. Nu väntar jag på att det skall släppas fler kollektioner av hennes papper. Jag har hört att det är på G.
image319

Närbild på dekoren:
image320

Sedan när jag hemma ändå höll på och rota bland stickers och dekorationer som jag köpt på Tradera det första året jag scrappade, så dök det upp en stor 3-D sticker föreställande en kamera. Perfekt till nästa LO som jag satte igång att göra. Detta var några av de färskaste foton jag har liggande, så det var rätt skönt med variationen på drygt 40 år mellan bilderna. Denna handlar om fotokursen jag går nu under våren.
Det är Bazzill-papper rakt igenom. Datumtagen är av chipboard som jag klätt med det röda papperet. Även ramen runt killen på vänstersidan är en chipboard som jag målat med Fluid Chalk och satt på lite rött glitterlim. Den sitter där för att visa var på de bilderna vår fotomodell befann sig.
image321

  

Denna LO gjorde jag under veckan som gick och den blev helt klar i helgen efter att jag fnurat ut NÄR bilderna var tagna. 1958 blev det när jag räknat en stund, så det blev tillbaka några år i tiden igen.   :-)

Dessa papper kommer från månadspaket  från i höstas från Skaparlusten, även sammetsbanden var ut det paketet. Garnet i tagen kommer från Garnglad och metallblomman är en eyelet som jag köpt på Tradera. Jag har även använt mönstersax på denna LO. KORS i taket, det var LÄNGE sedan den användes. Jag försöker använda lite gammalt på varje LO jag gör. Det är inte alltid det lyckas, men här försvann i alla fall en gammal Eyelet från gömmorna.
image324

Ja det var väl det nya som jag har klart för tillfället. En LO ligger påbörjad på skrivbordet, men jag får grunna lite till på den innan den är klar.

Väntat (?) besked.

Jag har idag fått reda på att jobbet jag sökte har tillsatts med annan sökande. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag är besviken eller inte. Hade jag fått det hade jag ju helt klart fått en del att fundera över. Nu slipper jag ju det, nu har någon annan tagit beslutet åt mig.
Jaja, jag får grunna lite på hur jag känner det.

Lite foton

Nu har jag varit ute och fotograferat lite igen.

Blog Image

Denna krokus växer för sig själv på vår gräsmatta. Här snöade det för fullt så det la sig ett lager i lördags. Igår söndag var jag ute och fotograferade lite. Det blev bl a denna krokus.

Blog Image

För några dagar sedan tog jag denna bild på en röd blåsippa som växer i vår syrénhäck.  Jag låg på mage på gräsmattan med huvudet inne i häcken, måste ha sett rätt roligt ut.

Blog Image

Detta är en närbild av en gammal harv som ligger undanlagd på vår gård.

Jag har scrappat lite också i helgen, men det är inte avfotograferat ännu, så det får komma senare.

En gammal bild

Eftersom jag går fotokurs så blir det mycket fotande nu, men en del av de bilder  jag tar är rent bedrövligt dåliga. Testar inställningar hit och dit och knäpper massor av bilder, flera exakt lika, flera suddiga och ett och annat som blir rätt bra. Nu är det kanske inte så scrappvänliga bilder de jag tar som kurs-foton, utan det är mer blommor, kyrkan, katter som snurrar runt mig och gamla bortglömda saker runt gården. Visst, en del kan jag nog tänka mig att scrappa, men inte 20 bilder på samma detalj på en harv ur lite olika vinklar, olika ljus, avstång etc.

Men så sitter jag samtidigt och taggar bilder jag scannat in. Jag har massor av olika taggar på de bilder jag organiserat i Photoshop Elements. I samlingen kom jag idag  åter igen till en bild som jag är rätt nöjd med. Den tags med min gamla (fast DÅ var den ny) analoga systemkamera i september 1982. Jag fick för mig att jag skulle ta en rulle med svartvita bilder om utifall att färgbilderna blev förstörda med tiden. Så jag har 36 svartvita bilder från hösten -82. Annars är det bara färgbilder som faktiskt HAR förändrats i färgen genom åren.

Här är bilden:

image316

Modellen i fråga var lite drygt 9 månader när bilden togs. Är han inte söt där han sitter i badbaljan på köksgolvet och suger på tvättlappen?!

Denna bild har jag framkallat i stort format, för den skall scrappas så småningom.

Cybercroppsalster

Jag har ju faktiskt lite att visa. Jag scrappade ju en del under påsken.

image306image307

Här är den första LO:n jag gjorde. Den som fick vara i enbart svartvitt samt ETT foto i färg. Haha. SJU foton lyckades jag knö dit. Men jag är ändå ganska nöjd med denna.  Först en textruta med lite info om katterna och att de varit hos oss ca en vecka när fotona tagits, Sedan lät jag Ferguson berätta. Det passade så bra eftersom han på det första fotot håller på och leker med en penna. Siffrorna på fotona har jag gjort med svart gliltterlim och rubriken är utstansad med Quickutz Indigo Classic.

Sedan då den LO som jag lämnade in som verkligen var i svartvitt med ETT foto.

image308

Samma papper har jag använt till denna (Från ett stack från DCWV) Här har jag stansat ut hjärtan ur vit lite tunnare cardstock  där jag skrivit för hand samt satt dit ett ituklippt filtband från Queen & Co.

Denna (del 2) hade jag gjort tidigare till en utmaning i Ett litet ord, men då stod det Vilka hopp. Nu tyckte jag inte att den rubriken passade så bra till sid 2 av denna dubbel, där 1:a sidan gjordes först nu förra helgen. Så det fick bli en ny rubrik på sid 2.

image309image310

Färgerna här blev verkligen helt kass. Det är en klar blå färg och en klar gul färg, inte såhär dassiga som det blev här. Ett Quickutz-lejon har jag beställt och betalt för länge sedan från en shop som  numera upphört. Det hade jag tänkt placera någonstans på denna LO, men det får gå ändå. Jag brukar ju använda den lite renare stilen.

Nästa LO gjorde jag till en skissutmaning. Jag har för säkerhets skull vänt skissen och gjort en sida 2 också, fast jag lämnade bara in en av dem.

image311
image312

På dessa har jag använt 3 olika (ja 4 ark då) Basic Grey som är ett av mina favoritpapper. Rubriken har jag skurit ut med Robban och blommorna (Hydragena?) har jag köpt på mässan i höstas. Den lilla strassfjärilen är inköpt i en förpackning med flera olika strassfigurer i en leksaksaffär för 10-15:-. Blått glitterlim i mitten av blommorna. Stämpeln till journalingen är från Autumn Leaves Clearstamps.


Till sist blev det en trippel-LO från sonens födelsedag för en herrans massa år sedan.
Först tårtan och ljusutblåsningen:
image313

Så gäster från pappas sida av släkten:
image314

Och dagen därpå kom släkten från mammas sida:
image315

Jag har använt vit cardstock i botten och ovanpå det några papper från ett födelsedagskit. Bubblorna kommer från ett av de arken också. Dessa papper var riktigt tunna och krävde cardstock i botten, så jag beskar dem lite så cardstocken fick titta fram också. Dessutom tyckte jag bubblorna blev bättre när de fick gå ända ut i kanten över det mönstrade papperets kant.
4:an har jag gjort med glitterlim (i massor) och bokstäverna är något slags akryl/plastbokstäver jag köpt från Slöjd-Detaljer för länge sedan. Jag försöker att använda lite av de gamla grejer jag har och inte bara nytt. (Och Jeanette och ni andra: 18 papper + lite spillpapper har jag gjort åt här, bra va!)

Ja, det var de LO:er jag gjorde under förra helgen. Nu har jag inget mera nytt att visa för tillfället.

Nu funkar det igen.

Sedan i lördags har blogg.se varit nere pga uppgradering, men nu är det full fart igen.

På lördag var jag ju tillsammans med det trevliga scrapgänget från Högsäter och  cirka 1800 andra på mässa i Göteborg. Trångt, varmt men mycket trevligt var det.

Handlade jag? Nja, jo naturligtvis, men faktiskt inte så mycket som jag brukar göra och nästan inga papper, som brukar vara det jag köper mest av. Eller inga och inga, det blev 19 st tror jag och jag brukar nog ligga på minst 50 st när jag varit på mässa. Ingen Cardstock alls, utan bara lite mönstrat.

Däremot köpte jag en väska att ha foton i. En Cropper Hopper 2000. Jag har en sådan sedan tidigare och den är SÅ bra. Rymmer massor.
Det blev några stämplar också och EZ-foam till dem. Några Cellofankuvert, lite dekorationer och 7 flaskor glitterlim. Här hade jag nytta av att på fredag kväll skrivit upp och klistrat en liten klick av varje färg i min lilla bok.
Stämplarna köpte jag på Easer (som skall sluta), Magnolia, Stämpelboden och Humlebee (en Pysselpassionstämpel). Så nu skall det monteras stämplar i massor.

Knäppa jag hade med mig kameran i väskan, men tog inga kort med den, bara några snabba med mobilen.

Däremot har jag lyckats att dra på mig en förkylning igen. Det började sticka i halsen när vi åkte ner till Göteborg på lördag morgon. Sedan flyttade det sig till andra sidan i halsen och på hemvägen hade huvudet börjat dunka. Vaknade på söndag alldeles tät, hostig och febrig. Mår inte bra alls, men jag har varit på jobbet i alla fall. Som tur är har jag eget rum, så förhoppningsvis smittar jag inte ner någon av de andra, om jag nu inte fått smittan från jobbet. Jag misstänker faktiskt det, för det är ingen annan i omgivningen som varit förkyld sista tiden.
Jaja, det går väl över denna gång också. Jobbigast är att det slår lock för öronen och det är ju inte så jättelämpligt när man skall sitta i telefonsupport hela dagen. Får se i morgon hur det går.

Visst ja, bilder!
Jag fotade en del av det jag köpte igår efter jobbet, men jag orkar inte plocka dem ur kameran. Förkylningen tar all kraft från mig för tillfället.

RSS 2.0