Länge sen nu...

...men jag har inte tid att sitta så mycket vid datorn.

I fredags var vi i Ullared. Hade spanat in Panduro Outlet bl a. Men det var faktiskt en besvikelse. Inte såå jättemycket att välja på och inte billigare än deras 50% REA de nyss haft. Samma papper som de reat i de vanliga affärerna. Det blev alltså inte så mycket handlat där. Lite dekos, band och 7-8 st papper. Ett par hundra kronor.

Ge-Kås däremot fick lite mer av mina slantar. Jag köpte inga kläder förutom lite underkläder, men lite kemtekniska grejer som tvätt- och diskmedel och sånt. Sedan köpte jag förvaringar till scrapbookspapper. 35:-/st så jag tog en av varje färg. (5 st). Dessutom  köpte jag tejp i hållare. Träffade på en tjej där som sa att den var jättebra, så då blev det några rullar av den. Lite billiga dekorationer åkte också med.

Vi var inne 2 ggr med lunchuppehåll emellan. Käkade på restaurangen mittemot Ge-Kås, men det var faktiskt en besvikelse. Kycklingssalladen jag tog smakade inte bra och gubbens pannbiff var en så liten portion att han fick ta av min sallad. Det blev till att stanna i Bäckebol och köpa en kycklingsallad (igen) på McDonalds. Då vet man i alla fall vad man får och jag gillar deras sallad.

Annars så håller jag på att sortera och stämpla upp mina stämplar så jag vet vad jag har för några. Jag har inte räknat dem, vågar inte det. Såg på Scrappiz att en tjej hade över 900 st. Fullt så många har jag nog inte, men NÅGRA är det allt! Jag försöker att ha mina hÄnglar och stÄnglar-stämplar sorterade efter när de släpptes. Men det är inte så enkelt med de som är lite äldre. Jag har letat i olika Forum och på några bloggar, så en del har jag kunnat tidsbestämma. Skäms nästan, men en del av stämplarna har legat omonterade sedan jag köpte dem för 1,5 år sedan. Men nu dj-r är de både monterade och uppstämplade. Mer för mig att måla alltså.

Något scrappat har den däremot inte blivit alls de senaste veckorna. Finns liksom inte plats på bordet med alla stämplarna utbredda. Men när det är klart blir det bra i alla fall. Då kommer jag att veta vad jag har och riskerar inte att köpa dubbelt. (Jag har några dubletter som dykt upp i sorteringen).

Nä, nu skall jag stämpla upp några av de monterade stämplarna också. De är lite svårare att förvara, går liksom inte ner i några plastfickor. Men det får lösa sig det också.

Ha det så länge.

Målat till tusen

Ni minns att jag visade en massa målade motiv för ett tag sedan. Jag har fortsatt att måla och igår passerade jag 1000 målade motiv sedan midsommar  ungefär. Visst , som en kul grej så räknar jag alla, även några löv, men ett landskap med massor av olika färger är fortfarande ETT motiv. Hittills har jag bara målat med distresser och lite akvarell. Börjar få till det riktigt bra ibland.

Sedan får jag se om jag ger mig på Promarkers med MCP-tekniken igen. Jag köpte några pennor till av vår lokala glasmästare när jag hade semester senast. Man behöver ju så MÅNGA pennor för att få skiftningar i motiven.

Förkylningen är kvar, jag har blivit lite bättre för snuvan och ögonen (har mest varit inomhus förstås), men ont i halsen har jag och hostar gör jag så jag tror ibland att lungorna skall följa med upp. Träningsvärk i magen får man av att hosta så mycket.

Jag har gjort ett par kort sedan sist, men inte fotat dem än, så de kommer nästa gång jag orkar skriva här.

Annars så håller någon av våra katter oss med mat (om vi hade gillat den menyn). Två gånger har de tagit med sig en snok och lagt framför huset. Häromdagen satt Gråtass och lekte med en liten näbbmus på plattorna. Nonchalant la han tassen på den lilla musen för att sedan lyfta lite försiktigt så den kunde smita iväg en liten bit, Vips så var tassen där igen. Den lilla musen var så liten, säkert inte mer än 5 cm förutom svansen. Jag stannade inte kvar för att se hur det slutade, hoppas han var barmhärtig till slut. Nästa dag hade de lagt värsta stora sorken uppe på altanen. och den var INTE liten, den var nog 15 cm lång och tjock som jag vet inte vad. Otacksama som vi är bär vi bort denna serverade mat in i skogen. För det mesta brukar vi bara se rester av deras måltider på plattorna, men kanske är naturens skafferi för givmilt just nu.Trots detta så tackar de absolut inte nej till torrfoder när vi ger dem det. Kanske trevligt med blandning av kosten.

Nä, nu skall jag måla lite till och kanske ta mig nåt att äta. (inköpt i butik i stan).

Jodå, jag fångade den....

...förkylningen alltså. Den slog till med full kraft igår kväll. Jag snörvlar och hostar, kroppen värker och ögonen rinner. Bläääh! 

Orkar knappt göra nånting och så fort jag pratar får jag en hostattack. Så nu går jag här och är tyst.

För att muntra upp så får jag visa en LO som jag gjort i början av veckan. Den handlar om när jag var med våra servertekniker och skulle installera en server på en Vårdcentral och en av dem testade att köra på bakhjulen med en rullstol. Det gick inte så bra, revbenet bröts. Inte blev servern  installerad den kvällen heller, det var något i migreringen som gick snett.

Här är den i alla fall.Mycket text och en enda liten dekoration, (stickers längst ner). Jag har blurrat lite i texten och även på fotot.

Nu skall jag gå och få mig nåt varmt att dricka, min hals behöver det.

Blixtar och dunder

har precis farit förbi här. Men några magiska under blev det inte....

I stället tror jag att det är förkylning på väg. Gubben är superförkyld, det tog en dryg vecka innan det bröt ut helt på honom och nu har min hals börjat sticka så som hans gjorde först. Han hostar och snörvlar och har ont i ett öga. JAG VILL INTE bli förkyld. Det är så jobbigt med min allergi, jag blir alltid så tät.

Äsch, nu nåt roligare. Jag visar väl ett par LO:er jag gjort i stället:

Först en med sonen och min pappa när sonen bara var några dagar gammal. Det är det första fotot vi tog på de två ihop.Svart, vit och röd Bazzill Cardstock + en annan röd CS spillbit. Hjärtat hade jag liggande sedan jag testat en ny die, det är gjort på 2 olika röda papper och stickles glitterlim i slingan. Sedan har jag använt vit penna för ramen och datumet samt en swirl i strass från Prima. Rubriken är Quickutz Journal Grand.

Häromveckan gjorde jag ju en limefärgad LO om pappas konfirmation. Jag hade några till foton från det tillfället, så jag har nu gjort en andrasida till en.Papperet här är Basic Grey från samma serie som det tidigare, nämligen Phoebe, detta heter Pier39. Sedan har jag använt en limefärgad cardstockspillbit från ett A4-block. Dekorationerna, dvs blomma med knapp, band och brads, kommer från ett set jag köpt på Panduro.Och såhär blev sidorna när man lägger dem tillsammans. Jag vet inte om det matchade så bra, men papperen är i alla fall från samma serie, så det kan väl inte vara helt fel i alla fall. Skulle kanske haft samma färg på fotomattorna, vilket jag testade att ha svart på sid 2, men det blev inte alls bra, så det fick vara. Lime på den andra kanske hade funkat, men då hade jag fått gjort om alltihop och det ville jag inte. Nåja, man kan inte bli nöjd med allt. Det viktiga är väl att minnena är bevarade och det är de ju nu.

Jag märker nu att det blir en del LO:er med pappa på. Det är väl terapi antar jag, kom på nu att jag gjort många sådana LO:er den sista tiden. Då kan jag ju tänka på honom som om han fortfarande fanns med oss eftersom jag skriver lilte som om det var nu fast det var då.  (Bla bla bla, vad vimsigt det blev då, knappt jag fattar själv hur jag menar.)

Seemeesteer!!

Härligt! Fast igår den första dagen regnade det stundvis som om himlen hade öppnats. Idag är det dock fint igen. Gråtass ligger ute på verandan i en låda, ibland i sällskap med Greta.

Här är Gråtass i lådan. Han har tagit över efter Ferguson som hade sin plats på verandan, gärna i nån låda.Kolla särskilt till vänster bredvid lådanUnder fliken gömde sig lilla Greta, men hon kom med på bild i alla fall.

Har haft ut några layouter i gräset idag och fotograferat. Först ut är en LO som jag gjorde för ett par månader sedan, men inte blev nöjd med. Nu har jag gjort om det lite så nu får den duga.Den handlar om att jag inte kan sova när det är fullmåne. Enkelt, bara Cardstock och en sax och några pennor. Ja, och så rubriken i rub-on.

De andra sparar jag till en annan dag, nu skall jag gå ut och hämta in torr tvätt.

En endaste arbetsdag kvar innan semestern!!!

Ja, nu drar det ihop sig. Skall bli gott att vara ledig nu i hela 4 veckor. Inte ett enda dugg planerat utan vi kommer att ta dagen som den kommer. Förhoppningsvis kan vi komma iväg till Ullared en dag om det stämmer med väder och annat som kan dyka upp.

Här har jag ett litet kort att visa:Ytterligare ett bra-att-ha-kort till samlingarna. En hÄngel och lite spillpapper från kryssningen med färdigt hål utskuret. Denna vecka har jag inte hunnit pyssla något alls, det får vänta tills semestern, nu är jag alldeles för trött om kvällarna.

Vad gäller Ferguson, så vet vi inte vad som hänt. Dock såg vi i alla fall inga synliga skador på honom, så  någon slåttermaskinskniv hade han som tur var inte hamnat i. Det är ju lite jobbigt att inte veta varför han dog, men känns i alla fall väldigt skönt att vi hittade honom så han inte ligger skadad och lider någonstans och inte kan ta sig hem.

Ja, det var väl det för idag. Nu skall jag ladda för sista arbetsdagen på länge.

Jobbar en vecka igen.

Japp, denna vecka jobbar jag. Skönt att det inte är så varmt då.

3 dagar kvar nu, så det går fort och sen har jag semester igen.

Något tråkigt har hänt idag. Vi har saknat vår stora hankatt sedan förra helgen. Tänkte kanske att han hamnat i någon slåttermaskin och skadat sig eftersom alla runt omkring här slådde den helgen. Vi har letat och ropat på honom, men han har inte kommit. I och för sig så är det ju så att katter i den åldern kan försvinna, men vi hade ju kastrerat honom för att  undvika det. Idag i alla fall så har gubben hittat honom till sist. Han låg under huset död. Det var inte lätt att få ut honom i små smala katthål, men det gick till sist. Så nu blir det åter kattbegravning här.

Ferguson, älskade gosekatt. Saknar dig. Det var ju dig jag fick kela med. Hälsa till Ruth i katthimlen.Något roligare:

Jag har gjort lite att visa sedan sist.Ett Grattiskort att ha om det behövs. Nallen från Motivet i Kanada.

Nu är det sovdags, skall ju upp tidigt i morgon igen.

Stått på flygfält i värmen hela dagen

...så näsan är rödare än resten av mig är (som också är röd). Man skall inte ha glasögon i solen, de skickar reflexer och dubblerar strålarna.

Det har varit en dag på "strippen".

Här är anledningen till att vi var där:Sonen med sin svarta Chevrolet Camaro Z28 1971.

Här värms det däck så det ryker (konstigt att inte däcken var varma nog och smalt i värmen):Jag tror nog att sonen var nöjd med dagen i alla fall. 402 meter kördes på 12,39.

Så efter en dag i solen utan något slags skugga alls så är man nu lagom mör i kroppen. Då kan man slötitta på en gammal svensk film "Repmånad". Som om man inte sett den massor av gånger redan. Bäst är väl när de målar "HELIKOPTER" på sidan av lastbilen och flyger över den sprängda bron. Det är i alla fall det jag minns bäst.

Flyttad mässa

Fick just se att mässan i Göteborg i höst är flyttad, både tid och plats. Detta gäller visst nu:

KORTMAKARENS SJUNDE SCRAP- OCH STÄMPELMÄSSA I GÖTEBORG


Man har fått ändra lite i planeringen, varför man flyttat fram mässan två veckor. De aktuella datumen är 17-18 oktober 2009.


Öppettider
Lördag 17 oktober
kl. 12-18

Söndag 18 oktober
kl. 10-17

Mässan kommer att hålla till i Eriksbergshallen i Göteborg.


Entré för en dag = 100:-. Entré för två dagar = 120:-.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Så nu blir det till att ta fram GPS:en så man hittar till nya stället och att hålla tummarna för att det funkar med den helgen och inte krockar med något annat. Det krockar inte med Karlstad i alla fall. Den mässan är 24-25 oktober.

Men innan dess blir det en tur till åt Göteborgshållet till:

.........................................................................................

Papperskraft Stämpel- och Scrapmässa
Partille - Göteborg
26-27 September
Dessa företag kommer Du att hitta på mässan:
Osmil
InkyWings
hÄnglar & stÄnglar
Engströms
Stämpelboden
Mian´s Scrap & Design
PrickiForm
Pysselmyran


MidsommarCC på Svensk scrapbooking

Ja, det var det från midsommar och en vecka framåt. Jag gjorde några bidrag, men jag missade ju att lämna in dem, så nu visar jag dem här i stället.

Först ett kort efter en skiss av Neliz
Skissen:

Kortet;


Här har jag faktiskt använt tapetprover i stället för mönstrat papper. Dessutom åkte en av de gamla saxarna som klipper mönster fram. Längesedan de användes. Blomman är från en nyinköpt ljusmanchett och en liten sländebrad från Landstoken i ena hörnet. En bit av en filtborder fick också vara med.

Nästa kort får jag inte skissen att fastna här i bloggen, men här är i alla fall kortet.Stämplar från Stämpelboden (gubben) och Inkywings (tror jag, almanackan) Det fanns kvar lite av den brunrutiga spillbiten, så den kom med en gång till och så några Prima-blommor med glitterlim i. Swirvlarna har jag gjort på fri hand med svart glitterlim.

Nästa skiss är för en LO med tema Lime. SKissen är gjord av Hedda.Och här kommer mitt bidrag. Jag har följt skissen nästan rätt av.Papperet är från Basic Grey (ett av mina favoritmärken) och så vanlig svart slät Cardstock från ett block. Swirvlen i strass är från Prima. Rubriken utstansad med Quickutz. Kortet är från pappas konfirmation, troligen sensommaren 1949.

Ja det var det jag gjorde till CyberCropen men missade att ladda upp.

Nu har jag semester, en vecka bara, skall sedan jobba en vecka innan min 4-veckorssemester börjar. Det är skönt att vara ledig verkligen, men jag tycker nog tyvärr att det är LITE för varmt. Jag orkar inte ta tag i allt som jag planerat att göra. Det är först fram på natten det börjar svalna lite om man kör takfläkt och fläkt i sovrumsfönstret. Jag har faktiskt gjort ett par kort på kvällarna, men de sparar jag till en annan gång.

Nu skall jag ge mig ut och handla lite mat. Tur jag har AC i bilen nu när inte Cadillac-caben vill fungera riktigt. Hoppas gubben  får tid att titta över den när han får sin semester om drygt en vecka. Det är ju ingen mening med att ha en cabriolet om man inte kan använda den på sommaren när det är fint väder.

RSS 2.0