Söndag 29 maj 2011

Jisses så fort denna månad har gått. Den är ju nästan slut redan. Bara 2 dagar kvar.

Idag tänkte jag visa ytterligare ett kort.

Detta fick en arbetskamrat som fyllde 60 år:Hon gillar blommor och båtar. Båtar fick jag inte till, men jag vet även att hon är en riktig baderska, så en badtjej fick det bli som står bland blommorna. Namn och ålder är utstansat i glitterpapper.Liten detalj på blomman som kommer från en dekorationsblomma. Jag har haft på glitterlim (såklart) och en silverglänsande brad i mitten. En bit pärlfloss avslutar det hela.

Detta är vad jag har att visa för tillfället. Finns med, men det ligger kvar i kameran. Sedan har jag gjort nästan 40sidor i mitt Cypernalbum, men de kommer jag nog inte att visa alla, kanske kan det blir några sidor som kommer här så småningom. De är ju inte direkt så genomarbetade, utan jag vill bara få dem "albumiserade" med lite extra piff.

Clean and simple, very simple.

Och nu skall jag återvända till det albumet igen.

Lördag 28 maj 2011

Isch, idag har jag haft molande huvudvärk nästan hela dagen, inte förrän nu i kväll har det släppt lite. Jag som tänkte göra så mycket idag har inte orkat ta tag i någonting.

Regnat har det gjort också och kallt är det, så jag har inte ens orkat med att gå ut och fått lite frisk luft.

Men inte mera gnäll nu, i morgon är det en ny dag.

Visar några kort som jag inte visat tidigare:Sonens sambo ville ha ett rosa kort på sin födelsedag. Detta är rosa allt igenom.

Sedan har jag ett kort som jag gjort av en overlay jag hade liggande.Det blev riktigt läckert. Jag limmade ett garn runt kanten för att gömma limmet som är under overlayen.

Nästa kort har jag gjort med en bild på en nalle som jag klippt ut från ett papper, färdigmålad och klar. Sedan är det ett band utstansat med Marta Stewartstans i rosa. Grattis är Quickutz med crackle-lack på och så en blomma gjord av en slaktad ljusmanchett med glitterlim, en utstansad retroflower och en halvpärla i akryl i mitten.Och så till sist ett kort med en härlig stämpel:Jag älskar den här söta lilla katten. Lite slitna kanter som chalkats, glitterlimmad fjäril från Martha Stewart, utstansad blomma och blad. och en bit sammetsband så man kan känna kattens mjuka päls. :-)
Inuti har jag satt i ett papper att skriva på, da man inte alltid har pennor som kan skriva på mörkbrunt papper.

Det får vara allt för idag, natti natti.

Gjort nog för i år?

Jag ser nu att jag gjort 53 LO-sidor som jag satt som mål för året. Får nog ändra målet lite då. Halva året har ju inte riktigt gått ännu. Jag vågar mig på att höja till 2 LO i veckan i genomsnitt. Under förutsättning att jag fortsätter med mitt resealbum, skall nog detta gå bra att klara av.

Såhär såg räknaren ut idag innan jag ändrat målet:

Och bara för det så får jag väl visa en LO jag har gjort under året också.Ser ni vad modig jag har varit! Jag har använt ett papper från Maja Design från serien Skolstart. Papperet heter Första dagen. Men jag har inte klippt i det, bara satt på foton och lite dekorationer. Perfekt klart att skriva texten på färdiga rader på ena sidan.
Jag har bara fyllt i texten som stod på papperet med en brun penna och så lagt på 3D-lack. Tom rubriken var klar för fotona på sonens första skoldag.En liten dekoration har jag lagt till. En slända (dimensional stickers) från Cloud9 Design.Ett papper till från Maja Design från samma serie: Skolstart. Papperet heter Schema.

Här har jag använt schemarutan för att fylla i skola, kommun och läsår.  Längst upp till höger har jag bara skrivit i årtalet, allt det andra var redan på papperet. Praktiskt och snabbt alltså. Synd man inte har fler barn som börjat skolan. Jag har fler papper kvar. Min egen skolstart är också redan scrappad.

Nä, nu är det dags att sova igen snart. Skall bara........


Produktiv som attan....

Japp, denna veckan har jag pysslat en hel del. Jag har gjort hela 13 sidor i mitt resealbum från 2008. (på tiden verkligen).

Nu är inte dessa sidor allt för avancerade, men i alla fall, liite fungerande är det allt på varje sida. Det är inte bara tjoff, tjoff, tjoff in med bilderna. Jag har både Quickutzfigurer och rubriker på en del sidor. Och så utmanar jag mig själv med att plocka fram RIKTIGT gamla dekorationer som jag sätter dit. T ex stickers som jag köpte alldeles i början. Men de är oftast platta och bra att ha i det fasta bok-album som jag använder. Då får det inte vara för bulkiga dekorationer. En del spillpappersbitar används också. Jag får ju inte plats med hela ark och dessutom vill jag inte ha det heller, eftersom det också gör att varje sida blir tjock och klumpig.

Å andra sidan kan man i ett sådant album, där inte sidorna är nedstuckna i plastfickor använda en del interaktiva grejer. T ex så har jag satt in en del bilder a la taktegen, dvs lite lätt omlott. Man kan också ha lite text på tags som sticks in under något och som man får dra ut, broschyrer i små fickor etc. Riktigt kul att komma på finurliga lösningar på sånt man inte gör annars.

Idag har jag också hjälpt sonens flickvän att göra placeringskort till studentfest. I blått och gult och med små träflaggor på. Blev riktigt bra. Skall fota och visa så småningom, men kanske inte förrän efter festen.

I stället visar jag en LO jag gjorde för ett litet tag sedan.

 

Jag gick kurs i Kalligrafi 3 lördagar hösten 2006. Eftersom jag tog några bilder en av gångerna så fick jag för mig att göra en LO av dem när jag hittade detta randiga papper, som liknade dem vi använde när vi tränade (fast inte bruna då förstås).

Nu hade det ju varit snyggt om jag verkligen hade lyckats skriva rubriken i snygg kalligrafi-stil, men jag tycks ha glömt det jag lärde mig. Det krävs att man tränar flitigt och ofta för att kunskapen skall hållas vid liv. Jag har INTE tränat sedan jag gick kursen.

Papperet jag har använt som bas är från Fancy Pants och är i en serie som heter dancing girl och papperet kallas "Hip Hop".

Sådär, nu är det visst läggdags om man skall orka jobba en vecka igen.

Ses....

Kändis??

Jag fick i veckan ett nyhetsbrev på mailen från Creativica i Uddevalla. Hon gjorde reklam bl a för de nya Maja Design-papperen. och under där stod det:

I vilket fall är vi otroligt stolta över dessa underbara papper som kommer från VÅR stad, lilla Uddevalla! Och Grattis till Ansol som blev allra första kund i HELA VÄRLDEN att köpa dem! Det är ju faktiskt jättestort :-)


Jag var där i fredags och köpte ett av varje sort av de nya och ett miniblock av varje, de är verkligen SÅ fina. När jag kom instudsande strax innan stängningsdags så bar Karins make bort kartongerna, då de precis packat upp alla papper i ställen.

Se här bara, vad fina de är:

  

Jag kan inte bestämma mig för vilka jag tycker bäst om.

Nu är bara frågan om jag skall våga sätta saxen i och använda dem också. Jag vill nog nosa och klappa på dem lite först tror jag.

Ha en fortsatt bra dag i solen.

 


3 Maj och SNÖ!!!!Så sent som igår kväll skrev jag att det är skönt att det inte snöar i alla fall, och vad får man se när man vaknar idag: DET SNÖAR!!!

Såhär såg min trappa ut när jag gick till jobbet i morse. Sedan snöade det mer och mer ju längre söderut mot Vänersborg jag kom, för att i Frändefors iofs gå över i snöblandat. Värsta snöstormen med stora blaffor till flingor som dansade mot vindrutan på väg ner.

Som tur är skiner nu solen här igen, så förhoppningsvis var det väderguden som ville ha lite roligt en stund och skrämma upp oss frusna nordbor.


Brrrrrrr!

Maj månad, en vårmånad?

Nu när det är maj månad, borde det väl vara varmt och skönt ute, men det är ju isande kallt. Frost om nätterna och vinden isar.

Men träden grönskar, såg idag att häggen hade fått knopp, så snart kan väl han, den där skomakaren, stänga och ta semester. Våren är den skönaste årstiden tycker jag. Allt är friskt och fräscht och man går en härlig tid till mötes. Det är inte jättelångt till semester och härliga sommarkvällar. Men i år undrar jag, kommer sommaren verkligen?

Nåja, tills vidare skall jag visa några av de julkort som jag faktiskt gjorde i början av året innan julkortsproduktionen helt stannade av. Känns väl mysigt med julkort nu när man längtar efter sommar. Hihi.Vitt Cardstock i botten och 3 olika stämplar. "Stuga i skogsbrynet" kommer från Karlssons Scrapperi som jag inte tror finns längre. Stjärnorna i hörnet har jag inte riktigt koll på och textstämpeln är från Reprint tror jag. Clerastamps är de båda 2 i alla fall.

   

Några detaljer på embossade stämplar.
Ytterligare ett med nästan samma stämplar. En annan kortvikning där man ser lite av insidan redan från framsidan. Haha, vilken mening. :-)
Och så insidan när framsidan är uppvikt.

Här är det både klarembossat och sparkle-embossat. Sparkle, vad heter det på svenska???Ja, se det snöar. (som tur är inte nu). I övre vänstra hörnet har jag stämplat snöstjärnor som jag sedan klarembossat. Syns dåligt här men blev en rätt fräck effekt. Tomtens skägg skimrar eftersom jag målat det med skimmer inblandat i färgen och på lyktan är det gult glitterlim.  Det är ju rent omöjligt att fota så sånt syns på bild.Sådär, det var det sista julkortet jag gjort, det var för några veckor sedan när jag letade efter en dekorationssticker till en LO som jag hittade dessa fina snögubbar som är rub-ons och som blir lite upphöjt när de gnuggats fast. De små snöstjärnorna är också Rub-ons från samma förpackning. De stora stjärnorna är MS-stans som fått glitterlim på sig. GOD JUL är stämplat med VarsaMark-dyna och sedan embossat med sparkle. Runt kanten har jag använt en vit penna.

Sådär, nu har jag gjort slut på julen för ett tag. Nästa gång skall jag visa något helt annat, det var väl vår, sa vi inte det?

Natti natti.


RSS 2.0