Jag har jobbat igen!

Jaha, då var första semesterperioden slut. 3 veckors ihållande regn! Och idag när jag körde iväg till jobbet, vad var det då på himlen om inte en STOR djäka SOL!  Man kan ju bli trött för mindre.

Men men, innan jag skulle åka hem så hade det minsann hunnit börja regna igen. Det kan det väl få fortsätta med då, om det måste. Nu kan det lika gärna kvitta med hela sommaren känns det som.   Fast de är klart jag har ju faktiskt semester nästa vecka igen så de kanske finns en liten chans tll sol i alla fall. Man fårväl hoppas på en fin höst.

Igår kväll gjorde jag förresten ett gratulationskort som jag blev riktigt nöjd med. Men de kommer inte att visas här förrän om några dagar. Det måste nämligen komma fram först, jag la det på posten idag.


EXTRA UTMANING #2SUR

FIck i kväll se att det var en extrautmaning på Ett litet ord. Eftersom jag missade första gången, så gäller det ju att hänga med nu. Jag satt och scannade in gamla foton från 1983 när jag surfade runt och hittade utmaningen. Vad dök då upp om inte ett kort på en alldeles nyvaken och nerkissad son som såg så SUR ut, så det var inte sant. Annars är fotona på honom nästan alltid med glad min när han var liten.

Det blev en snabb tur upp till scraprummet och få ihop en LO.  Och så här blev den, fotad i dåligt ljus (igen)

image132

Papperen är faktiskt mer gröna än blå i verkligheten. Får försöka ta en ny bild i bättre ljus i morgon om jag hinner.

Bröllop igår

I går var vi alltså på bröllop. Det var ett jättevackert brudpar och mycket trevlig fest efteråt i närliggande hembygdsgård.

Här några bilder:
image130

Brudparet kom in med sonen först dragande på sin lillasyster i en skrinda. Det var så fint så det ryste i hela kroppen.

image131

Brudbuketten.

Fler bilder vill jag inte bjuda på, då det förekommer en massa personer på dem som jag inte frågat om de vill vara på nätet.

Mycket trevligt hade vi i alla fall och lite trötta är vi idag. Det blev rätt sent och vi är inte vana vid det riktigt.

Lite nytt scrappat

Några LO:s som jag gjort sista veckan :

image125

Detta var den jag saknade en bild till. Nu är den på plats och sitter i botten på LOn.
Rubriken och text- och fotomattor är gjorde av ett pärlemoskimrande papper från Slöjddetaljer. Sedan är alla flames som kommer från höger ifyllda med glitterlim i konturen. Gick åt nästan en hel tub till detta, men det blev läckert, vilket inte syns på bilden.
Vår bil har alltså varit på skivomslaget på en CD med gruppen Sideburners där min släkting spelade.

image126

Jaha, mera djur. Detta är från första sommaren vi hade får. Då blev det ett litet flasklamm, som dessvärre fick utslag på huvudet och öron. Hon fick en liten mössa att ha på sig som skydd, men det hjälpte inte . Hon dog så småningom. Annars var hon väldigt tam och gick med oss runt på gården. Stina hette alltså lammet.

image127


En enkel LO om min kusins dop 1962. Det är blåa sidenband som löper parallellt över LOn.

image128

Fler gamla bilder. Här har mamma och hennes systrar varit hos fotografen.
Jag satt och sorterade mönstrat pappersspill och sedan tittade jag igenom fotohögen. Kom på att den här kombinationen skulle passa bra. Jag vet inte vad jag annars skulle ha papper där det står systrar på massor av olika språk till. Jag har ju inte någon syster, men mamma har.

image129

Här har jag målat en svampstämpel och 3D-lackat den. Har länge haft en plan om att kombinera fotona från sept-okt förra året med denna stämpel. Sedan har jag stämplat och embossat några "big swirls" -stämplar från Automn leaves som jag fick hem i veckan.

Nya LO:er i regnet.

Ja, vad skall man annat göra, än att skratta åt buskatter och att scrappa.

image123

Detta är en scraplift av "Camel" på Scrappiz. Jag gick med ett varv till i scrapliftutmaningen. Detta är (såklart) Ruth igen. Nu ligger hon på husses motorcykel. "Ja vadå, solen skiner ju där"

Så har jag lagt till en tag med mera text på till den LO jag gjorde häromdagen. Det är ju ORD det handlar om och jag tyckte den blev lite fattig utan lite förklarande journaling också.
image124

Ett par LO till finns klara, men inte fotade, så de får komma senare.

I morgon skall vi på bröllop så då blir det nog tyst från mig. Hoppas att det åtminstone håller upp med regnandet en stund när vi är runt kyrkan.

Bilder på de små busarna.

Såhär såg de ut när de var ganska "nyfångade" igår:

Den till vänster som är lite rundare i huvudet är en hona och den som sitter bakom henne är en hane. Han var lite räddare från början. Det var honan vi hade tag i förra veckan. Nu blev det så att vi tar hand om båda, hade inte samvete att lämna kvar en, och vad kul de har när de leker tillsammans.
image121

Här får de mat. Riktigt glupska är de när de äter.

image122

Efter maten är det bara bus som gäller i en timma ungefär innan de sitter på golvet och somnar på plats. Då lyfter vi tillbaka dem i lådan igen. Ovanpå lådan lägger vi ett ugnsgaller och ovanpå det en tyngd så de inte kan lyfta av gallret och smita. Vi vill ju inte ha dem springande lösa i hela huset, man vet aldrig vad de lämnar efter sig.

image119

image120

Kattungarna är upphittade igen

Idag har vi hittat kattungarna igen. Denna gång tog vi in dem och behåller dem inne. Det verkar inte som om de får tillräckligt med mat. I alla fall inte den ena. Vi vägde dem och den ena vägde 445 g och den andra 552 g. Väldig skillnad på hur de känns att ta i. Den lille är väldigt klen i förhållande till den större. Vi fick i honom lite vanlig mjölk. Ett par nosande på fatet och sedan drack han som om han aldrig fått mat tidigare. Den lille är den vi hade inne för 1,5 vecka sedan och den är så jättesöt, den andre är lite räddare.

När den lille fått mat blev han dock lite tuffare och fräser åt oss om vi kommer ner med handen i lådan lite för snabbt. Gissa om han har vassa klor.

Vi vet fortfarande inte vilket kön det är på dem, så därför kan vi inte ge dem namn ännu. Nu kallar vi dem lille fräsen och den större. Så kan de ju inte heta ju.

Anlednignen till att vi tar in dem nu (de är ju egentligen för små att tas från mamman) är att vi tidigare år hittat döda kattungar något större än dessa. Det verkar inte som om mamman klarar av att ge dem den mat de behöver, så nu vill vi rädda dessa från en troligen säker död om några veckor. Det är samma kattmamma som har lagt kattungar hos oss tidigare år, vi har sett hur hon gått in och ut i ladugården och maken har även sett henne hos ungarna.

Maken har nu åkt ut för att köpa kattungemat, så vi kan ge dem riktig mat  och inte vanlig mjölk från paket, det skall inte vara bra läste jag i ett forum.

Bilder kommer när jag laddat kameran igen.

En LO från igår kväll.

Jag gjorde ett par LO:er igår kväll. Den ena saknas det ett foto på, det finns på mitt jobb, den andra kommer här:

image118

Bilderna har sonen tagit 1994 och han hade skrivit "Cool Kalle Katt" på bilden i mitten. Tyckte det passade som rubrik också. Här är Kalle Katt 1 år gammal. När han var 2 år beslutade han sig för att han inte ville bo hos oss längre och försvann. Han var tyvärr inte kastrerad och trots att vi letade kunde han inte hittas.

EXTRA UTMANING #1MÄNSKLIGA

Ett litet ord hade en extra utmaning i bloggen idag. Jag har hela dagen gått och funderat på detta ord. Satte mig tom och googla och hamnade då på FN:s mänskliga rättigheter. Ja, sedan snurrade det runt i huvudet och till sist nu i kväll så blev det denna LO. Den är fotad i sämsta möjliga ljus, men det kunde inte hjälpas, skulle ju laddas upp innan midnatt.

image117

Ordet MÄNSKLIGA finns med i hjärtat med röd text. Där står "... borde tillhöra de MÄNSKLIGA rättigheterna."

Det är bilder på vår goa hund Tanja som fanns med oss i många år och alltid väntade troget när vi kom hem. Ibland kikade hon fram ur kojan för att spana efter oss. Missade sällan någon som kom på vägen som hon kände, eller som inte lät riktigt som det brukade. Hon var en riktig "Gårds-var" , alltså någon som varslade på gården.

Äntligen är kortet klart.

Ja, bröllopskortet. Jag har gått och grunnat på det i flera veckor. Igår blev det äntligen klart. Jag blev ganska nöjd till slut faktiskt. och så här ser det ut då:

image113

Stommen är av Bazill Places We Love, Rosa papper med hjärtan är Basic Grey, Röda papperet är Bazill bling. Sedan är det utstansat med Qk, hjärtan, gröna blad, tagsen och namnen. Tårtan är en charm från Making memories. Det är 3D-lack på kronorna och stämpeln är målade med twinklings och distresser.

Jag gjorde även en baksida, inspirerad från norska Anita på hÄnglars blogg.

image114

Här är det samma papper från Basic Grey Blush-serien, Qk-bokstäver Eliza mini i Bazill bling och stämpeln från Magnolias hjärtligt-paket i våras, målat med distresser, akvarell och så glitterlim på ett hjärta.

Insidan visar jag inte, men den höll jag på med LÄNGE. Jag ville inte förstöra kortet genom att skriva för hand utan skulle skriva ut på skrivaren tänkte jag. Då behövde jag få den att fatta att det skulle vara i liggande och på högersidan. MEN, vad den bråkade. Skrev 4-5 bokstäver och sedan skrev den på samma ställe igen. Hur jag än gjorde blev det samma resultat. Till sist fick jag göra en textruta som jag fick vrida i 90 grader. DÅ äntligen funkade det. Fast det blev snett så klart, men ett försök till så gick det bra. Jaja, man lär så länge man lever, har ju bara gjort åt lite papper.   :-)

Bilderna ovan är väl sådär, fattar inte hur jag skall få dem bra. Har joxat och haft mig i Photoshop Elements, men det hjälper inte riktigt.

När jag ändå höll på så gjorde jag ett kort till en arbetskamrat som fyller år i veckan. Det är på väg med posten nu, så jag chansar och lägger ut det också.  (Blunda Bettan om du läser här innan onsdag)

Här blev det en kortstomme kvar som jag inte sölat ner i skrivaren, sedan är det Magnolias sommarpaket det mesta tror jag. Ja, Tildas katt har jag ju köpt till extra förståss, den var så söt, så den gick inte at motstå.  Målat med distresser och akvarell. Gräset har jag stämplat och sedan embossat med grönt embossingpulver. Grattis är stansat med Qk Marisa mini.

image115

Så där ja.

Nu skall jag gå och fortsätta med en LO som jag fick idé till när jag kollade igenom mina papper. Varför i all sin dar har jag köpt papper från Junkinz med stora eldflames på? Kanske hade jag denna LO i tankarna då, eller kanske jag kollade på baksidan som var full av små stjärnor i rundlar. Inte vet jag, men nu blir de en LO så småningom. Ett foto saknas, det sitter på väggen på mitt rum på jobbet, så den blir inte klar nu innan jag har fått scannat in det fotot också. Undrar varför jag inte hade det i datorn redan???

Jo, och så måste jag berätta om en kul grej. Jag skrev en kommentar i en RAK-tråd på scrappiz och JAG VANN! Så nu väntar jag på att det skall trilla in en hög med öljetter. Kul.

Och så har jag fått ett stort brev med posten igen. Undrar vilket det kan vara, jag väntar på 2 beställningar. Fattar inte varför brevbäraren måste lägga en liten lapp i lådan om att jag måste åka iväg och hämta brev, när han/hon kunde åka in de få hundra metrarna fram till huset. Antagligen är det väl vikarier på posten, men ändå!

Nya papper, Ny LO

Passar på att visa några nya papper jag köpt i veckan. Gick genasst hem och gjorde denna LO för att testa. Det var 12 st för 15 kronor. OK, inte cardstock-kvalitet, men rätt fina tycker jag. Samstämda och så i färgerna. Det fanns flera olika kit att välja mellan. De är inköpte hos den lokala glasmästaren som för en hel del scrap- och stämpelsaker. Dessutom massor av konstnärsmaterial.

Här har jag använt 3 st papper. Blomman är från en förpackning jag köpt i leksaksaffär, den matchade bra i färgen. Rubriken "1963" är stansad med Quickutz Vixen. Sen har jag använt lite Fluid chalk runt kanterna också.

image112

Ett litet ord #2 : MEN

På bloggen Ett litet ord har de en utmaning om att göra en LO med ordet MEN i.

När jag i veckan satt och scannade in gamla foton, så hittade jag ju ett på sonen ca 1 år gammal. Det har snurrat i mitt huvud sedan och rubriken på LO:en stod ju faktiskt på hans tröja:

LIK PAPPA MEN SÖT ÄNDÅ.

Så det fick bli en hastigt hopknåpad Lo om det till sist i kväll. Pga ljuset är fotot på LO:en uruselt, jag får ta ett nytt i morgon när det är dagsljus.

Edit: Bilden är nu utbytt mot en ny, något bättre.

image116

Texten lyder:

Inte kunde jag väl ha anat att texten på tröjan skulle stämma så bra! När jag nu (juli 2007) satt och scannade in dessa foton från 1982 började jag skratta för mig själv. SÅ TYPISKT! Där sitter Kenneth, snart 1 år gammal och bläddrar i Volvotidningen "Ratten". Naturligtvis blev hans första bil 16 1/2 år senare en Volvo. Den andra också!  PRECIS SOM PAPPA!
AO 070722.

Hittat en ny sida med fina alster

Vixxan är tillbaka igen och har nu även en blogg. Här finns den.

Hon har härliga månadspaket. Skall nog testa det. Har aldrig köpt något månadspaket, annat än ett julpaket som jag genast delade isär  (hmmm).

Var är katterna?

Buuhuu! Vi har inte sett kattungarna på ett par dagar nu. Hoppas verkligen inte att mamma katt har flyttat på dem. Jag VILL HA den där lilla sötnosen.

OK, jag vet att det finns massor av kattungar som folk vill ge mig, men det vore inte samma sak. Alla våra (3 hittills) katter har blivit födda här av grannkatter, så det vore liksom en tradition om vi kunde få en till den vägen. Då skulle det kännas lite som om den kommit hit till oss och inte att vi hämtat hit den. Knäppt, men så känns det.

Hålller tummarna för att kattungarna finns kvar och har gömt sig lite bara.

Underbara vänner!

Igår fick jag med posten ett presentkort på middag för gubben och mig på en restaurang här i närheten. Från en scrap-vän och hennes familj.  Och detta för att jag hjälpt dem lite med datorn. Tänk vad snälla människor det finns!

Stort tack Emma!     (fast jag sa att det inte behövdes ju...)

Ha en underbar sommardag idag när det äntligen blivit lite sol. Hoppas det varar i alla fall resten av dagen!

Fortsätter scanna och bildbehandla

Jag har fortsatt inscanningen av gamla foton. Nu hittade jag ett  album från mitten av 70-talet som var i stort behov av räddning.

Vi var på semesster till Öland, min kusin och jag med våra killar. Hade dessa foton fått ligga lite till, undrar jag om man överhuvudtaget kunnat se vad de föreställer.

Ett exempel:
Såhär rött var orginalet:
image105

Såhär efter att jag bildbehandlat lite. Hade nog kunnat göra lite mer, men scanningen gjorde att det blev konstiga skuggor om jag tog bort mer rött.:
image106

Dessa foton hade också en konstig rutig yta, som tyvärr kommer med i scanningen.

Så var det några foton som i stället för röda, verkade ha tappat färgen. Här är ett exempel på det:

image107

Och såhär blev det efter lite bildbehandling i datorn:

image108


Men det tar en väldig massa tid, dels med inscanningen av ett foto i taget och dels behandlingen sedan. Men, men jag har ju semester och vädret har varit pyton, utom igår då, när solen faktiskt tittade fram nästan hela dagen. Då passade jag på att vara ute i den i stället.

Idag har det under nästan hela dagen åskat. Mullrat och blixtrat helt runt oss kändes det som. Slog inte ner direkt här, men var inte långt borta. Alla datorer, telefoner och microvågsugnen drogs ur. Och modemet till bredbandet. Trodde inte det skulle komma igång idag, det brukar det inte göra när vi dragit ur det, men idag gick det igång direkt utan problem. Skönt.


Ahhh, jag måste visa vad jag hade på besök här igår.

Min man kom med detta lilla knyte som han hittat i vår ladugård. Den var inte rädd alls (eller kanske så rädd att den inte vågade försvara sig). Det är någon av grannarnas katter som kommit hit och lagt den där. Så gjorde den även i fjol, men då fanns ju Ruth, så då var det inte aktuellt att fånga in någon. I år kanske vi försöker med det. Dock inte ännu, den känns för liten att ta från sin mamma än. Risken är väl att mamman kommer att flytta på ungarna nu när de är upptäckta, men den risken får vi ta. Efter att ha kelat med den en stund, så bar vi tillbaka den till ladugården och mamman och åtminstone ett syskon till som maken såg. Hoppas den finns kvar när den blivit några veckor till, då skall den få bo hos oss. Det var ju så våran älskade Ruth kom till oss. Hennes mamma la henne och hennes syskon i vår ladugård, då för 16 år sedan.

image110

image109

Nä, nu skall jag fortsätta scanna in album från 1979. Där finns bilder på vår hund Tanja, när hon kom till oss, knappt 4 veckor gammal, då hennes mamma inte kunde ta hand om henne och hennes syskon. Bilder kommer.

Scannar gamla foton

Ja, nu har jag suttit i snart 2 dagar och scannat in gamla foton från när sonen var liten bl a.

Det tar en himla tid, scannern är lite trög, men jag har fått för mig att jag skall ha alla foton digitalt, så då är det ju scanning som gäller.

Här är ett exempel från hösten 1982:
image103

Är inte pojken alldeles ljuvlig? 1 år gammal, med Volvo-tidningen Ratten i knät och tröja där det står "Lik pappa men söt ändå". Och gissa vad hans första (och andra och säkert nästa också) bil har för märke. Vadå, lik pappa???


Igår var det lite solsken, så jag satt ute en stund på altanen och njöt och läste lite i en bok. Men någon god värme var det inte, mest kvavt. Och sedan kom det ju regn fram på middan igen. Typsikt, jag som tvättat och hängt ut för första gången på flera veckor.

Fick precis när jag satt och surfade lite upp denna kuliga sida. tappadevantar.blogg.se 
Där kan man leta efter sina borttappade kläder.  :-)

Regn Regn och åter regn. Då får man scrappa

Ja, ungefär 10 sekunder tittade solen fram i morse, sedan har det varit några rejäla skurar som kommit. Så...
då får man sitta och pyssla. Hittills har jag gjort en dubbel-LO.

Hmmm fotona sitter inte så snett som det ser ut, det blev så när jag fotade och skevade ut bilden så den skulle bli rak i ytterkanterna. Dåligt ljus också, men det regnar ju och är så grått ute, så det var vad som fanns :-)

image100

SIda 1

image101

Sida 2

image102

Cosmo Cricket papper med Primablommor med glitterlim i. Vad skulle jag göra utan Primablommorna? Men jag har ju "några".

Det fick bli 2 sidor eftersom jag hade både färgfoton och svartvita från samma tillfälle. Och dessutom 5 sst, så det hade nog blivit trångt annars.

Robban har fått jobba med rubriken igen och i övrigt inga fler dekorationer.

Akuttillverkat kort

Ja, det borde det ju inte ha blivit egentligen, eftersom det ju inte kom som en överraskning att min svägerska fyller 55. Men när man skjuter saker framför sig så blir det ibland akut.

Såhär blev i alla fall kortet när det blev färdigt. Måtte nu bara glitterlimmet hinna torka innan vi skall iväg. Annars får jag väl torka med embossingfönen eller hårtorken.

image99

Det syns inte så bra, men det är 3D-lack på nyckelpigan och glitterlim på blomman nertill, YouDo-blomman och biets vingar. Återigen har jag hittat en matchande tapetbit till bakgrunden från de tapetprover jag fick på jobbet. Hoppas att hon gillar grönt :-)

Massagen igår har nog hjälpt lite grann. Är lite mör idag, men har inte den intensiva smärtan, som jag annars har. Och i detta djädrans regnväder, så brukar jag alltid ha ont både här och där, men idag är det nästan "bara" axlar - nacke och ena benet som ger sig tillkänna. Skall tillbaka om en vecka igen, så får vi se. Egentligen är det inte klokt att utsätta sig för något sådant. Det gör så ONT så man vill skrika under tiden och varenda muskel i kroppen spänner sig, men kan han massera bort den värsta värken så får man stå ut.

Ny Layout idag.

Efter att mest hela dagen bara njutit av första semesterdagen så har jag i eftermiddag åstadkommit en LO efter att ha tröttnat på att måla och klippa stämpelmotiv i flera dagar.

Kan väl inte säga att jag blev nöjd med den, men här kommer den i alla fall:image98

Jag hade en skiss liggande, vet inte om det är en skiss jag ritat av, eller om det är en LO jag ritat av för liftning. Pappersvalet gick fort som attan och jag tycker inte riktigt att jag lyckats, men vad katten; jag har en till kopia av fotot så jag får väl göra om den om jag känner att jag orkar så småningom. Har ju rätt många gamla kort liggande, så det är ju en del att skrappa.

I morgon är det dags för massage igen. Hoppas att det gör nytta så jag inte behöver åka till FInland. Jag ger det några gånger till innan jag avbeställer.

Ett foto i Timmen

Har varit utan internet i över ett dygn. Inte klokt vad beroende man blir. Till sist fick vi det i alla fall att fungera igen i eftermiddag.

Så då skall jag redovisa Ett Foto I Timmen (EFIT) sedan i lördags.

Började när jag vaknade runt 8, men utan glasögon blev bilden hur suddig som helst.

image85

Sedan missade jag klockan 9 och 10. Jag åt väl frukost och gick omkring och gjorde inget särskilt.

Klockan 11 satt jag ute och läste en roman

image86

Klockan 12 fikade vi på altanen:

image87

Klockan 13 ringde sonen och ville veta väderprognosen i Göteborg för resten av dagen.

image88

Klockan 14 satt jag fortfarande kvar vid datorn och surfade på Scrappiz bl a

image89

Klockan 15 ringde sonen igen och ville ha hjälp att kolla ett registreringsnummer på en bil som backat på honom. Internet igen!

image91

Klockan 16 var det dags för lite lätt mat, macka och stekt ägg:

image92

Klockan 17 var jag ute och kollade maken som gjorde så gräsmattan växer :-) (ja, han klipper gärdet så gräsmattan blir större)

image93

Klockan 18 var jag ute och fotade lite blommor, de här borstnejlikorna står mitt uppe bland smultronen:

image94

Klockan 19 satt jag och målade stämplade motiv:

image95

Klockan 20 satt jag och läste och upptäckte att telefonen var död, dags för laddning:

image96

Klockan 21 tittade vi på Sommarkrysset på TV:

image97

Ja, sedan fortsatte vi slötitta på TV tills sängdags.

Det var mitt EFIT idag.

Äntligen S E M E S T E R

JA, nu är det äntligen semester. Veckan som gått har varit hektiskt. Mycket kvar som behövde fixas på jobbet + att jag 2 ggr åkte 13 mil tor för att vara med på intervjuer av blivande ny kollega.

På kvällarna har det inte blivit så mycket pysslat heller. Jag har målat lite uppstämplade motiv bara och eftersom jag brukar måla med en färg i taget, så har jag inget färdigt att visa.

Jag har fått brev igen. Har varit med i en SWAP så jag har nu alla Bazills monopack (utom mina egna som jag inte minns var jag la när jag skickade in resten)

Igår var det EFIT (Ett Foto I Timmen). Jag försökte vara med på det, men har inte tömt kameran ännu, så bilderna kommer senare.

En LO till ikväll

Ja, det blev faktiskt en LO till ikväll, men sedan är det dags att krypa till kojs.

image84

Det här är min hund jag hade hemma hos mamma o pappa. En skånsk terrier. Men när vi köpte den, så var inte rasen godkänd. Det är den dock numera. Kuperad svans fick hundarna också ha på den tiden. På denna bild är Sickan omkring 3 år gammal, hon blev 12 år.

Några nya LO:s jag har gjort.

Först den jag gjorde igår kväll:


image80

Denna är gjord helt utan dekorationer, bara rubriken och textlapparna. De är gjorda med vellum. Lästa på Scrapiz forum att det skulle gå bra att limma fast vellum med dekopage-lim för att det skulle bli osynligt och det måste jag ju testa. Helt osynligt blev det väl inte, men helt OK. Papperet är ett av dem jag fyndade på Coop (4 papper för 10:-) Det såg väl ut därefter också, rätt buckligt redan från början, men jag tyckte det passade bra till dessa foton där min man står tillsammans med småsyskon och systerdotter på skolavslutning för 39 år sedan. De står ju så snällt uppställda framför syrénbusken. Får väl ta fram strykjärnet och styka ut de värsta buckorna.

Sedan blev det ett kort till en av mina svägerskor som fyller jämnt i år. Får se vilken av dem som får detta.

image81


Idag har det också blivit 2 st LO:er. Jag fick fram ett block med papper från Die Cut With a View som heter Old World, och vad passar då bättre än att scrappa lite bilder från 1930-talet. Det är väl från gamla världen.  :-)

Här kommer den första:

image82

Det är min faster som sitter i barnvagnen, och vilken ljuvlig barnvagn sedan! Jag minns den från när jag var ung, då min bror och hans kompisar "lekte sönder" den. Vad synd att den inte finns kvar.

image83

Och så denna, med min farmor och farfar och deras barn. Pappa är minstingen. Bakgrundspapperet kommer från samma block.

På båda dessa har jag också använt enfärgad Cardstock inköpt hos vår lokala handlare som säljer konstnärsmaterial, blommor från Prima och banden kommer från en blandad blandlåda jag köpt på Tradera.

Ja, det var vad jag har gjort hittills idag. Får se om jag orkar göra någon till, innan det är dags att ladda för sista arbetsveckan innan semestern.


RSS 2.0