I morgon bär det av....

.... till mässan i Göteborg. Min biljett ligger och väntar. Tack snälla Easer för den. 80:- mer att handla för.

Det skall bli SÅ kul. Och det kan jag behöva. Just nu är det inte så mycket annat som är kul. Mår inte så bra. Fibron spökar och gör sig påmind mest hela tiden. Jag vill ha VÅR nu. Men det är inte allt. Det är mycket annat runtikring i livet som surrar för tillfället. Jag vet inte om jag skall berätta om det här, kanske gör det lite senare när saker och ting ev har klarnat. Men för tillfället gör det inte att jag mår så bra precis.

Det känns i alla fall väldigt skönt att ha en så kul hobby som jag har, ja Scrapbookingen alltså. Och med den fotograferingen. Om det nu blir lite varmare i luften så skall jag ta mig i kragen och verkligen gå ut och fota massor. Jag har många idéer, men det funkar inte med massa snö och kyla.

Tittar precis ut genom fönstret, och vad ser jag! Det SNÖAR igen. Stora blaffiga flingor. Det var INTE vad SMHI hade lovat. Fy sjutton vad trist.

Nä nu skall jag sluta gnälla och förbereda mig för i morgon. Jag har lite att uppdatera i min "jag har dessa-anteckningsbok". Jag har alltså skrivit upp de färger, motiv och dylikt som jag har av tex stämpeldynor, Twinklingar, Dies till Qk, distresser och annat. Det jag inte skrivit upp är Stickles glitterlim och det börjar bli lite för många nu för att jag skall hålla reda på vilka färger jag har. Sedan har jag inte skrivit upp Pro-markers pennorna heller, jag har visserligen bara 8 st, men det vore ju dumt att köpa samma färg jag redan har då och hjärnan har belagts med ett lager teflon så minnet är hur kort som helst. Så min lilla bok är guld värd när jag är på mässa.

Ha det bra, så kanske jag visar mina inköp när jag kommer hem på lördag kväll, eller inte. Är nog trött då, men på söndag kanske.


CyberCrop på Scrappiz i helgen.

Under hela påsken från i torsdags till igår kväll har det varit CyberCrop på Scrappiz. Dvs forumet lägger ut en massa utmaningar som man sitter hemma och gör och sedan laddar upp i deras galleri.

Jag gjorde bara 2 utmaningar, men har däremot fått ihop inte mindre än 9 LO:er i helgen. Det var länge sedan jag var så produktiv.

Däremot kan jag ännu inte visa dem här, eftersom min dator hemma vägrade att läsa minneskortet. Jag ser bilderna helt OK i kameran både den nya systemkameran med vilken jag tagit bilderna och i min gamla Coolpix, men datorn VILL INTE. Jag kan inte ens flytta över dem till datorns hårddisk. Jag blir så trött.

Fotona på LO:erna kan jag ju ta om, men de foton jag tog i påsk vete katten hur jag skall få fram.

Jaja, jag får se om jag kanske kan få hjälp av någon att kolla vad som har hänt.

Nu ser jag fram emot lördag när jag skall på mässan. (se förra inlägget)

Jag har FLYT!!!

Nu har jag verkligen fått riktigt flyt!

Igår när jag läste mailen hade jag vunnit biljett till Mässan i Göteborg. Det var Easer som lottade ut biljetter på sin blogg. Gissa om jag blev glad.

Och IDAG!!

Det ringer på min mobiltelefon när jag sitter på jobbet. Det är från Ving presenterar sig en herre. Han säger sedan att jag ringt till deras kundservice under februari, och det har jag nog gjort, har ju letat resor lite här och var. I alla fall så hade jag visst efter samtalet stannat kvar och besvarat några frågor. Ja, det kanske jag hade gjort. Det har jag glömt. Ja, säger han. "Vi lottar ut en resecheck varje månad till dem som besvarar frågor om samtalet, och i februari var det du som vann."
VA, vadå.  Jo, du vann en resecheck på 3000:-. Ouups! Och jag som igår slutbetalade resan hos Ving som vi skall ut på om ett tag. Men resechecken gäller nog i 2 år trodde han. Och så behöver jag ditt personnummer, för vinnaren betalar skatten. OK. Klart han fick mitt personnummer.

Så nu har jag fått ett angenämt problem. Jag måste ut och resa IGEN! Men denna gång blir det väl lättare, då har jag ju inte något visst datum som måste stämma. Det har jag ju på den planerade resan. Jag skall ju liksom vara hemifrån när jag fyller.

JA, tycker ni att jag skall köpa en lott när jag åker hem, eller?

Jag är så glad!!!!!

Ett kul paket kom idag.

Idag kom den så, min nya skrivbordskompis.

image761
Nu skall jag "bara" organisera om allt på skrivbordet så den får plats och sedan fyllas med innehåll. Den var faktiskt större än jag förväntat mig, men det blir nog bra. Tyvärr har jag inte tid ikväll och inte i morgon kväll heller (då är det onsdagsträff med scrapgänget). Men sedan har jag ju "hela helgen på mig". Påsk kommer nog inte att firas på något speciellt sätt, då vi inte längre har barn som skall kasta påskbrev eller annat inplanerat. Rätt skönt faktiskt.

Bara en dryg vecka kvar tills vi skall på mässa

På lördag den 29/3 är det äntligen dags för mässan. Det skall bli hur kul som helst. (Fast säkert dyrt!)

Vi ses väl?

Snart är det dags för mässa!

Snart är det dags för mässa i Göteborg. Den 29-30 mars.
Detta har vi laddat för länge hela vårt härliga scrapgäng. Denna gång blir det nog ytterligare en bil här uppifrån Dalsland som drar till Götet och gör av med en massa pengar, hämtar inspiration och idéer och bara har det härligt en hel dag.

En Layout som jag äntligen fotat.

För några veckor sedan gjorde jag denna LO.

image305

Jag har ingen aning om varför sonen står med sotluckan i handen och kollar in i vedspisen, men fotot var taget på juldagen för snart 25 år sedan, så juligt fick det bli. När jag dessutom hittade det mönstrade bakgrundspapperet så kom rubriken och texten av sig själv. Skorstenen är en stämpel jag köpte hos Magnolia i höstas. Till rubriken har jag använt CraftRobon och vit penna.

Nu skall jag fortsätta att träna distressmålning.

Jag fick nyss en beställning av 2 st kort som mamma ville ha till några som fyller jämnt, så jag får planera lite för det också. Det ena ville hon ha innan veckan var slut, det andra inte förrän i början av april, men det är lika bra att börja fundera nu i alla fall och inte skjuta allt tills sista stund.

Fixat lite med bloggen

Jag ser att många har kalender, klocka och annat skojsigt på sina bloggar, så idag har jag fixat lite med min egen.
Jag hittade en kanonbra sida med tips som var lätta att följa. Här är länk till den om det är fler som vill testa.

Jag kommer nog att fixa mera, kanske göra om "huvudet" också, men först får jag göra någon slags dekoration som jag blir nöjd med, sedan skall den "digitaliseras" och SEDAN så kanske......

Jag är i alla fall nöjd med det jag fått till hittills idag. Det här med html-kod kunde nästan lika gärna vara grekiska för mig, trots att jag faktiskt har gått en kurs i det för flera år sedan.

På kurs med Linda Muhr.

I lördags förmiddag var det äntligen kurs i distressmålning i Färgelanda som Paula på Dekorera medmera ordnat med Linda Muhr som kursledare.

Hon hade gjort ett kort som vi fick allt material till så vi kunde lifta hela konceptet.

Dock hann i alla fall inte jag med att montera kortet på plats, utan det tog jag hem och gjorde igår eftermiddag.

Det gällde att i stället suga åt sig allt som gick när det gällde att måla med distresser. Jag har ju gjort det en del (har t ex alla färger + några dynor), men när man tittar på det jag målat och det Linda målar så inte kan man tro att det är samma sorts färger vi har använt. (Kolla tex förra inlägget med guldbröllopskortet). Trixet är att använda bara LITE färg från början och sedan fördela den med enbart vatten. Sedan låta det torka och sedan ev gå över det igen på samma sätt tills man blir nöjd. Ansiktena får en tendens att likna pepparkaksgubbar när jag målat på detta sätt. Blir inte nöjd utan fyller på med mera färg för att jämna ut och ja, ni förstår själva. Jag har tidigare använt nästan bara smutsvatten (om det har haft rätt nyans) eller väldigt lite färg och massor av vatten. Men då blir det ju jämn färg över hela ansiktet och lite platt utan skuggor etc. Kinderna hade Linda tidigare använt torrchalk till, men numera använde hon distresser även till dem. Det har jag testat tidigare med uruselt resultat.

Här är kortet vi fick göra. Det är liftat nästan helt rätt av, ja förutom själva målningen då,   :-)

image302

Och så insidan
image303

Hela kursen gick så otroligt fort. Men en liten paus för att fika jättegod kladdkaka med grädde unnade vi oss i alla fall.

Nu är det "bara" att träna, träna och åter träna.

Jag började med det igår och här är några av de motiv jag målade. Lite suddig, dålig bild, men det är kanske lika bra, så syns ju inte skavankerna så väl.

image304

Så mina kära "onsdagsvänner":
Ja, jag kommer att ta med mig och måla som vanligt även på onsdag. Här gäller det att träna medans det är färskt i minnet.

Linda arbetade inte så som jag gör (att måla motiv innan) utan hon valde papper först och sedan målade hon motiven utifrån färgerna på de papper hon valt. Jag får ju göra tvärt om eftersom jag målar mina motiv i förväg. Eller så får det väl helt enkelt låta blir att matcha om jag inte får till matchande pappersval.

Har gjort ett kort till Mamma och Pappa på Guldbröllopsdagen

Mamma och pappa var inte hemma när de firade guldbröllopsdagen, de var i Las Palmas. Men sent i lördags kväll kom de hem och då hade jag fixat en blomstergrupp med lite vårblommor i och ställt på köksbordet tillsammans med detta kort från Brorsans och mina familjer.

image301

Det syns inte så jättebra på detta dåliga foto som jag tog utanför hos dem i skymningen, men "50" är i guldpapper med glitter på.

Katten får sitta där i förgrunden i stället för deras "Gamen" (heter så för att han var så glupsk och stor) som tyvärr gick bort under tiden de var borta. Det var grannens halv- (eller hel) vilda katt som flyttade dit när deras granne blev sjuk för några år sedan. De vet inte hur gammal den är och den har inte velat bli klappad eller så. När vi kommit dit har den flytt hals över huvud. Men MAT har den tagit emot och den har legat ute på den inbyggda verandan och fått skydd för väder och vind. Men på hans villkor verkligen. Nu är han borta, men får finnas kvar på kortet som minne.

Glömde gårdagens härliga post

Igår när jag skrev här, så glömde jag ju att skriva att jag fick ett härligt brev på posten igår.

Dessa små raringar låg hemma och väntade på mig när jag kom hem.

2608 nalle2607 flicka med vagn2606 pickup kille2605 flicka med flätor_000
Bilderna från hÄnglars sida.

Gillar dessa jättemycket. Särskilt killen med pickupen tror jag kommer att bli flitigt utnyttjad av mig, åkardotter som jag är och med hela familjen som gillar alla slags fordon.

Nallen är inte så stor som bilden visar här, den är i storlek så att den precis passar att sätta i tjejens vagn. Längtar tills jag har monterat dem och kan börja använda dem.

Nu räknar vi timmarna

Nu är det inte långt kvar tills vi skall gå kurs hos Paula på Dekorere Med Mera i distressmålning. Det är superduktiga Linda Muhr (se länk nedan) som kommer "ända hit till Dalsland" för att hålla kursen på lördag.

Igår var det fotokurs igen. Vi gick igenom en del av de fotografier som deltagarna tagit och fick lite råd om vad som är bra och vad man ev kunde gjort annorlunda.

I måndags em när jag kom hem så satt katterna ute på trappan. Jag gick direkt in efter kameran och la mig på magen på altanen och fotade. Över 100 bilder sköt jag av, de flesta suddiga och dåliga, men en del rätt så hyfsade i alla fall. Det är SVÅRT att ta bra bilder på de rackarna. Antingen är de så nyfikna att de kryper in i linsen nästan, eller så vänder de sig bara om och traskar iväg.

Jag hittade en boll som jag gav dem och då var de så koncentrerade på den att de nog glömde mig ett tag. Men då var det ju full action i stället, så då blev det svårt att fånga dem på bild för den skull. Några av bilderna är bara några grå skuggor som far omkring en halvmeter ovan mark. Fartbilder, jovisst, men det vore kanske bra om man åtminstone kunde ANA vad bilden skall föreställa.

Jag skall lägga upp några här senare så får ni se. Nu är det sängen som ropar på mig. Skall upp tidigt och åka till Göteborg i morgon och är vädret då likadant som det är nu så behöver jag nog en extra timma för att ta mig ner. Det VRÄKER ner snö och det ligger säkert en dm på vägarna redan. Hoppas det ger med sig över natten och att snöplogen åker ut och röjer av vägarna.

Natti natti.

RSS 2.0