Jag har nått mitt scrapparmål för i år.

Jag hade tänkt göra 1,5 Layout per vecka = 79,5 st eftersom det är 53 veckor i år. Nu har jag gjort 80 st, så målet är alltså nått och lite, lite med råge. Nästa år får jag väl göra en ny ticker, men denna får ligga kvar i några dagar till. Kanske det rentav kan bli ytterligare en LO innan året är slut. Man vet aldrig vad som händer på nyårsafton.På julafton hände det saker...

Mamma hade gjort en god skinka. Alla tog av den och gillade den. Det gjorde även brorsans hund i ett obevakat ögonblick. Hur hans matte än försökte så släppte han inte.Vilde Ville har gjort det igen.Ingen liten skinkbit han glufsade i sig.Tur att alla hann få smaka innan. Det blev inte så mycket kvar av skinkan, om man säger så. Men vi behövde inte gå från matbordet hungriga. Det fanns så det räckte av annan mat.

God Jul

God Jul önskas till Er alla från mig.

Och vet ni vad?! Jag är idag publicerad på Scrappiz-bloggen med en LO från julen 1983. Du ser min LO längst ner i detta inlägg.

Nu är julafton snart till ända
och snart skall jag visa bilder på vad som kan hända.

Ny info för Valboscrapparna

Finns på vår blogg.

Julkort för sjuttielfte gången.

Hittade detta inlägg som visst inte blev publicerat den 12 december när jag skrev det. Kommer nu i stället då.

Här kommer det några julkort till.

Detta är sista bidraget jag lämnade in till Stämpelsnack. Det skulle vara julkortet med stort J.

Jag gjorde det lite bokstavligt. Med ett stort J.Här använde jag en extragjord ATC-tomte. Fast detta med guldembossing i stället. Jag har även guldembossat runt det gula J:et.Det här kortet är för ett speciellt tillfälle. Det har jag lämnat ifrån mig. Mer info kommer kanske i veckan. Kraft-papper i stommen, ett papper frän Karin Foster på det. En beige spillbit under mini-hÄnglarna från ifjol. Brunt prickigt band och en liten klossmonterad stämpel som jag köpt på Tradera.

För Er som bor i Dalsland och fått Dalslänningen så vet ni vad som hände med detta kort. Det gav jag till journalisten vi pratade med och så kom det med i tidningen också.Detta kort är gjort med en av bilderna jag klippt ut från ett papper jag köpte på träffen med flera små fina bilder. Jag har använt det flera gånger till olika kort. På detta har jag lagt glitterlim på granarna och 3D-lack på fåglarna och på solen ovanför bron. Några droppar pearlmaker i ett par hörn och så klart.Insidan fick visst lite dekoration också. Hade ropat in en hög med stämplar på Tradera och denna hörnstämpel var med bland dem. Jag vet inte märket men den passade nu i jul. Jag har målat bladen och bären med glittriga pennor.


Det sista kortet denna gång är ytterligare en "ATC-tomte". Jag gjorde ju några extra. Denna har rödembossade swirvlar runt och så lite grön fluid chalk. Ja det var det för denna gång.

Mamma har förresten varit här och hämtat de julkort hon ville ha, så nu får jag kolla om de jag har kvar räcker, eller om jag måste göra några till. Skall sätta mig i helgen och lägga i cellofankuvert och skriva adresser. Det är på onsdag den 16:e som korten skall skickas för att vara framme till jul.


Utmaningsblogg

Jag har hittat en utmaningsblogg som startar 1 januari. Skall bli spännande om det kommer att bli utmaningar som passar mig.

Här hittar du den: (klicka på bilden)


Lite annat än julkort

Jag har inte bara gjort julkort den sista tiden utan har stuckit emellan med lite annat också, även om det mesta ändå är i julens tecken.

Till att börja med visar jag några ATC:er som jag skickat iväg nu.9 stycken i princip likadana. Embossat med silver på swirvlarna runt om. Under swirvlarna har jag använt lite fluid chalkdyna i rött.En närbild på en av dem.

Ett kort med en hÄnga-stämpel blev det också. Ett bra att ha-kort igen som eventuellt får kompletteras med namn eller hälsning när jag skall använda det.Oj, vilken dålig bild det var, den får jag nog ta om.NY bild nu.  Hittade en randig spillbit som matchade det färdigmålade motivet och kände att nu fick det vara lite avbrott bland julkorten.

TIll sist en Layout:Först visar jag den som dubbel. Det är verkligen svårt att fota nu under den mörka årstiden.Första sidan är gjort på ett papper från Bo Bunnys julserie från i år. Rubriken utstansad från ett Crate spillbitspapper med Quickutz alfabete Central Park som jag nyligen ropat in på Tradera.Andra sidan har det ett rött Bazzill cardstock som bas. Eftersom inte så mycket av papperet syns så skippade jag idén med att använda matchande baksida på papperet jag använt till framsidan. De gula prickarna kommer från spill från rubriken. Tyckte jag skulle följa upp det gula från förstasidan och eftersom det inte blev så mycket ledigt utrmme kvar använde jag prickarna.

Fotona är från 1982 när sonen var ca 11 månader. Han var så himla söt, så hjärtat smälter när man tittar på bilderna.

Nästa inlägg blir det julkort igen.


Julkort igen hihi

Är ni beredda för fler julkort? Här kommer 3 st till:Här har jag använt Spellbinders för att stansa ut ett hjärta. Swirvlar från Autumn leaves som är klarembossade. 2 minihÄnglar från fjolåret.Min favvo-gudjulstämpel igen. Swirvlar från Autumn Leaves och alltsammans embossat i silver.På insidan satte jag en hÄnglastämpel från ifjol med inbyggd textruta, där man kan skriva hälsningen. Eftersom kortbasen är ganska mörk så krävdes nästan något att skriva på.Ytterligare ett hÄnglakort. Kortbasen i grönt är inte alls så "kallt grön" som syns ovanför, mer varm som här nedanför där insidan visas. Har stansat ut den gröna biten med scalloped kant med die från Spellbinders. I varje båge en liten droppe glitterlim. Under den en spillbit från ett gammalt julpapper från Basic Grey. En grön (!) snöstjärna under en utstansad blomma med glitterlim fick avsluta.Och även här satte jag en hÄnglastämpel på insidan för att skriva hälsningen på.

Julkortstillverkningen fortsätter, så det lär komma mera.

Ny info på Valboscrapparnas blogg

Gå gärna in och läs där!

Julkort igen

Är ni som läser här trötta på julkort snart? Jag börjar tröttna. Men likväl så kommer här några till.


Jag har skrivit ut texten och bakgrunden till sången på datorn. En hÄngel från ifjol. På insidan har jag stämplat God Jul och sedan guldembossat detta:


Här hittade jag en spillbit från röd Cardstock och letade fram en färdigmålad hÄngla som matchade. Vit bakgrund och ditritade stygn med rött på vitt och tvärs om. Ett vitt sidenband med röda prickar, färdigt med lim på och inköpt på Rusta. De silverfärgade bladen kommer från en ljusmanchett inköpt på loppis och över det en blomma i rött från YouDo med glitterlim på sig, samt en brad från YouDo i mitten. hÄnglan är också från i fjol.


Spillbiten räckte till ett kort till med samma upplägg. Här stämplade jag God Jul och silverembossade det. Blev inte så bra över bandet (embossingen sögs in i tyget). Även denna hÄngla är från förra året.


Ett grattiskort fick avbryta julkortstillverkningen med. När jag rotade bland spillet, hittade jag en liten bit tapet med guldglitter i. Här gick det hyfsat att embossa. Det fastnade lite väl mycket pulver runt omkring det stämplade, men det gjorde inte så mycket eftersom papperet ju i sig hade guldglitter i sig. Runt om en sträng med glitterlim och hÄnglarna är från fjolårets Nyårskit.


Någonstans på nätet har jag sett denna text. Tyvärr minns jag inte vems kort det var. Tyckte den var kul i alla fall och ville testa. Resultatet blev väl "sådär", men det är ett julkort till någon med humor i alla fall. Fiskarna och tankebubblan är från Quickutz, sjögräset är en del av ett blad från en Bosskut-stans. Bakgrunden är blå, inte lila och det ljusblåa är Bazzill bling. Lite punchinella i silverfärg och luftbubblor ditritade med silverpenna runt kanten.

Insidan har silverembossad text.


Sådär, det var lite mer från mig. Återkommer när andan faller på och det finns mer att visa.

RSS 2.0