Ett litet ord är klart och slut för i år.

Ja, nu är utmaningarna klara för i år. Jag blev 2:a, vilket jag legat rätt länge, sedan jag missade ett extraord en onsdag när vi hade scrapträff. Innan det delade jag förstaplatsen med Katarina76 som vann. Jag hade 3 poäng mindre i slutet, vilket delvis berodde på att jag inte fick in den sista LO:n på juldagen då bredbandet helt lagt av och jag inte fick igång det trots idoga försök. Den LO:n hade gett 2 poäng, så det var adventspecial  med extrapoäng om man gjorde den veckans 2 ord.

Det har varit kul att följa dessa utmaningar ända sedan i somras. Många LO.er har det blivit under året. Jag är uppe i 132 LO:er i år. I fjol gjorde jag 137, så jag har 5 kvar om jag skall komma upp i samma antal. Men ifjol höll jag fortfarande på med mitt USA-album i fasta pärmar, vilket gjorde att varje sida gick fortare att göra, då jag hade text från reseanteckningarna att gå efter och inte kunde lägga till så mycket dekorationer på de sidorna, för då hade inte böckerna gått att stänga. Sedan gjorde jag ju också ett annat resealbum med en gammal resa till Mallorca från 2001, där jag faktiskt hade sparat massa broschyrer och annat. Även där fick jag vara mera sparsam med dekorationer och olika papper då jag gjorde det albumet också i ett fast album, fast ett spiralbundet. Får se om jag hinner göra 5 LO:er till i år. Är inte så säker på det, rätt skönt att i stället koncentrera mig på att fixa oc h dona i scraprummet i stället. Det behövs!

Ett litet ord kommer dock att fortsätta nästa år igen. Det skall bli spännande att se om de hittat på något nytt koncept då. Jag hänger nog på i vilket fall som helst.

Skicka vidare

Oj, nu är det hög tid att skicka vidare. Jag surfade runt innan jul och hamnade hos Stina Maräng som hade ett inlägg om att skicka hennes blogg vidare. Jag skrev en kommentar och hade turen att vinna ett jättefint pris som kom i mellandagarna. Jättefin tändsticksask och små änglar att hänga upp. Tack snälla för dem. Jag har ingen julgran, men de hänger i mitt scraprum i stället och glittrar. Nu skall jag alltså föra hennes blogg vidare - för det är en del av utmaningen.

De tre första som kommenterar detta inlägg får en liten present av mig och skall sedan själva göra likadant i sin egen blogg, alltså ge bort en liten present till den som för bloggen vidare.

Fram tills efter alla helger är slut, alltså tom 6 januari har du på dig att kommentera, kanske får jag då reda på mer om vilka som är inne här och kikar ibland.

God fortsättning på julen och Gott Nytt År.

Ett litet ord # 29 SLUT

Dumma dumma dumma bredband

Igår när jag skulle ladda upp mitt bidrag till Ett litet ords sista ord SLUT, så fungerade inte vårt bredband. Jag höll på i flera timmar och gick mellan våra 2 datorer, startade om rautern osv, men inget fungerade. Ringa supporten på juldagen, hur stor är chansen DÅ att det kommer igång igen??? När klockan var kvart över 12 gav jag upp och gick och la mig, då var det ju ändå för sent. Kände inte heller att jag kunde sätta mig i bilen och åka drygt 3 mil till sonen för att ladda upp en bild på bloggen.

Men idag fungerar det igen, så jag laddar upp mitt bidrag nu i alla fall, eftersom jag ändå har gjort det.

image274

Upplägget till denna hade jag klart så fort jag såg ordet, jag kunde bara inte hitta någon bild där den där lilla bilen fanns med, så igår gjorde jag en nödlösning och fotade ett annat batteri under en lucka. Tycker sonens kommentar är så klockren, han hade ju så rätt.

Ett litet ord # 28 STJÄRNA

Dags för det näst sista (?) ordet i år på ett litet ord. Ordet är STJÄRNA och min Layout blev såhär:

image273

Det är väldigt mycket guld på denna LO, även om det inte syns så bra på detta foto.  RUbriken är utskuren i riktigt guldglittrande foliecardstock, likson fotomattan. Texten är skriven med guldpenna och jag har fyllt i några av stjärnorna med guldglitterlim.

Själva adventsstjärnan på fotot är dock i koppar, den i köket är i gul mässing.

Texten handlar om att jag inte tänder varken adventsstakar eller adventsstjärnor förrän på 1:a sönddagen i Advent och inte långt innan som en del gör nu för tiden.

GOD JUL

En riktig GOD JUL till alla som läser här, kanske inte så många, men i alla fall.

Nu har vi varit hos mor och far och firat julafton. Mycket och god mat, julklappslek där jag som vanligt inte vann något, Kalle Anka och umgänge med familjen.

Så nu är vi hemma och tar det lugnt framför TV:n resten av kvällen.

Ledig och klippt mig

Idag har jag varit ledig från jobbet. Härligt! Tog sovmorgon och sedan har jag pysslat med lite av varje.

På eftermiddagen var jag hos frissan. Nyklippt och nytonad i håret är jag nu lagom till jul. Det behövdes!

Sista julhandlingen får vi försöka klara av i helgen. Det saknas några julklappar. Vadå, sista stund! Vi har ju hela helgen på oss!!!

Julkorten skickade jag idag också. De lär nog inte komma fram till jul, men det står Gott Nytt År på dem också ju, så de får väl vara nyårskort i stället.

Nä nu är det dags att sova. God Natt där ute!

Ett litet ord # 27 HÖGTID

Och så veckans andra ord.

Dessa bilder är från 1953, så jag vet ju inte så mycket om dem. Inte mamma heller när jag försökte intervjua henne. Men lussetåg och tomte kan man ju  i alla fall skriva att det är och så var de hos pensionärerna på ålderdomshemmet.

image272

Ordet HÖGTID i titeln syns dåligt, då jag använt metallicfärgad cardstock till rubriken. Lite glitter och stjärnor åkte också med på LO:n. Passar ju bra nu vid den här tiden på året. Glittret kommer från julpyntet, stjärnorna från Tiimari.
Bakgrundspapperet är i verkligheten mycket rödare än det blev vid fotograferingen, men det var rätt bråttom att få in fotona om man säger så, så finischen får komma sedan.

Ett litet ord # 26 STRESSA

Ja, snacka om att jag har stressat idag.

Har varit till Borås, en liten nätt resa på nästen 3 timmar en väg, upp tidigt, sitta på möte, en hastig sväng inom Magnolia och så 3 timmar i bilen hem.

Två utmaningar att göra, Varför skjuter jag alltid allt till sista stund? Men dessa ord var jättesvåra tycker jag.

Här kommer i alla fall stressa:
image271

Till råga på allt så tog naturligtvis batteriet i kameran slut när jag skulle fota. Snabbladdning i 3 minuter just precis så mycket så det räckte att ta 2 bilder. Hann inte ta om denna som blev suddig, men texten har jag skrivit runt om på ytterkanten. Detta är för nästan exakt 25 år sedan. Bilden är tagen sista dagarna i november 1982.
Först tänkte jag bara ha rubriken och texten runt om, sedan tänkte jag doodla lite i vitt, men med tanke på tidspressen så vågade jag inte det. Så satte jag såklart en limklutt till vänster bredvid fotot. Då var det inget annat att göra än att leta upp några matchande Prima blommor och trycka dit. Tack och lov för blommar som kan dölja misstag man gör.

Extrautmaning # 28 KORKAT

De håller oss igång på Ett Litet Ord.

Ett nytt extraord kom i eftermiddag igen. Denna gång var det KORKAT. Den LO jag har gjort är kanske inte det första man tänker på när man tänker på ordet KORKAT. Men jag gillar att försöka tänka i andra banor än de mest självklara. Det är inte alltid jag lyckas med det, men denna gång är jag riktigt nöjd.

Såhär blev min LO:

image270

Jag har tänkt att byta ut den fula textrutan mot en av vinetiketterna som blev över från vintillverkningen, men jag kunde inte hitta dessa nu. Jag tror jag har dem kvar även om det var 1979 vi tappade upp flaskorna. Nu ikväll orkade jag dock inte leta.

Papperet i botten är ett gammalt som kom från ett paket jag köpte på TV-shop för säkert över ett år sedan. Det var egentligen till baseboll eller nåt sånt, därav koncentrationen av vinblad i övre vänstra och nedre hägra hörnet. Det var  nån gubbe och en boll i de hörnen. Hade du tänkt på det om jag inget skrivit?

Jag har använt halvpärlor som röda vinbär. Tyvärr var de orangegula, så jag har målat dem med akrylfärg typ femtioelva gånger efter att ha lagt handen eller annat på dem så färgen försvann på bitar av dem. Har återigen lyckats göra det nu efter fotograferingen.

Del av rubriken "korkat" är faktiskt uttryck med Quickutz-squezen i kork. Det gick inte riktigt igenom så jag fick hjälpa till med en skalpell. Korkskivan köpte jag för säkert 2 år och den har legat här bland papperen och väntat på att bli använd. Ett litet hörn är i alla fall numera borta från arket.   :-)

Ser också att jag tappat bort ett T i rubriken. TAPPAT skall det förstås stå. Jag får väl sätta papper i Robban igen och göra ett nytt, för leta efter det gamla orkar jag inte.

Extrautmaning # 27 GOD

Hmmm. Nytt ord igen. GOD!

Enkelt hade ju varit att scrappa GOD JUL, men det vore väl att göra det för lätt för sig.

Fast denna blev ju inte så långt därifrån. Det är min son som somnat så gott efter att  ha haft 2årskalas. Helt utslagen ligger han där med "snuttarna" bredvid sig.

image269

Många av de LO:s jag gör nu till "ett litet ord" kommer att få kompisar i skepnad av andra  (eller första) sidan av en dubbel-LO. Denna har jag t ex fler foton från födelsedagen att scrappa till. Så nu förbereder jag papper, foton osv i färdiga kit att ta fram när andan faller på. Dessa matchar ju då redan de jag har gjort.

Det hade ju varit bra om jag hunnit göra båda sidorna när jag ändå håller på, men tiden räcker inte riktigt till det, så det få duga med förberedda sidor.

Extrautmaning # 26 HANDLA

En extrautmaning idag igen. Har hållit på med den av och till större delen av dagen och plötsligt blev klockan nästan 12. Men det är ju "Pirater i Karibien" på¨TV också.

image268

Har inte hunnit redigera bort golvet runt om ens, så bråttom blev det på slutet.

Men det är i alla falla några gamla bilder från 1990 när halva släkten hyrde minibus och åkte till Ullared. Det var från mormor och morfar via mamma och mostrar till några av oss kusiner. Alla ganska köptokiga.

Extrautmaning # 25 LÄSKIGT

Nu håller de oss vid liv på Ett litet ord. Idag var det ett nytt extraord igen.

Eftersom jag i några dagar nu suttit och bläddrat i de gamla korten (som SKA sorteras in nån dag) så visste jag precis vilka bilder jag skulle scrappa till detta ord, direkt jag såg det. Men sedan så var det ju "Bonde söker fru" på TV:n och det måste jag ju se på, det börjar ju dra ihop sig nu, de valde ut sin sista gäst som de nu skall åka på resa med. Så sent omsider satte jag igång med LO:n, och såhär blev den:

image267

Här har jag för första gången använt den gamla Dymon på en LO, men jag vet inte om jag kommer att använda den igen. Var nog inte riktigt min grej. Det fick bli en nödlösning eftersom jag inte kunde köra igång Robban såhär sent, då gubben har gått och lagt sig eftersom han skall upp väldigt tidigt i morgon. Robban är ju inte direkt en tyst liten mus när han jobbar. Om nu möss är så tysta, de låter rätt mycket när de springer omkring i taket.

I alla fall, jag har gått löst rätt friskt med glitterlim, runt textrutan och båda fotona. En riktigt trög tub fick jag fatt i så tummen ömmar efter allt tryck...

Jag har en liten fundering på om jag skulle sätta dit något slags gris eller nåt mellan rubriken och det fyrkantiga fotot. Det känns lite tomt där. Kom gärna med åsikter.

Skuggan nedtill kommer från mig som försökte skymma lampan för att undvika blänk i fotona. Lyckades inte få bort det i PS Elements heller.

Ja det var allt från mig för idag. God natt där ute. Imorgon kommer säkert ett nytt litet ord att fundera på. Hjärnan får ju inte gå på lågvarv nu inför julen.

Extrautmaning # 24 HOPP

Ett extra litet ord bjöds det på idag också. Där hade jag en idé direkt, men när jag kom hem kunde jag inte hitta fotona hur jag än letade. Det märkliga är att jag hade dem i min hand i helgen och nu är de väck. Jaja, det fick bli några liknande foton i stället. De jag tänkt på först var från en Motocross VM-deltävling på Glimmingen i Uddevalla som vi var på 1994 (tror jag). Där var det riktiga hopp.

Men i stället fick det bli dessa då. Dessa hopp är inte heller att förakta. Detta kommer att bli sida 2 av en dubbel. Jag hade 4 foton till från detta tillfälle. Eftersom det är Armens Lejon som åker mc i formationer, så fick det bli i gult och blått så som deras motorcyklar och deras dräkter är. De är kända för att åka mc baklänges. Häftigt. Troligen kommer jag att lägga till några gula lejon också. De är beställda, men inte levererade.

image266

Färgerna är alltså egentligen helt klar blått och ännu klarare gult. och i textrutan står det:

Sjusta knuttar har haft sin kortege från Trollhättan till Vänersborg, och på Sanden är det bl a uppträdande  av Arméns Lejon. De kör på Husaberg 400cc-cyklar och är bl a kända för sina baklängedkärningar i formation.
970816.

Jag får nog försöka få med på den andra sidan att vi var med och åkte i kortegen. Det är ju ett roligt minne att ha. ALLA dessa motorcyklar som körde i lång, lång kortege mellan städerna.

Asch, jag får nog göra om textrutan. Kom på att det ju bör stå att de faktiskt hoppar genom ringer som det brinner i. På det nedre kortet är de mitt i ringarna.

Ett litet ord # 24 LÄNGTAR

Här kommer då min LO om LÄNGTAR som var det andra (eller första, vilket man vill) ordet denna vecka.

Jag valde att använda Carl Antons sång som journaling. Den beskriver så bra längtan efter sommaren när vintern är lång. Och så hade jag ju faktiskt tagit en bild på en maskros den 1 maj i år.

Jag har denna gång skrivit texten på ett OH-blad och satt fast med gluedots, sedan har jag gömt gluedottarna med de olika dekorationerna. Det är därför de sitter lite konstigt och inte sådär jättebalanserat. Kanske jag petar dit något mer om jag har fått funderat lite till på den. Den får ligga till sig på skrivbordet så får jag se.

image265

I det lilla hjärtat står det "how does your garden grow?"  Kunde inte låta bli att ta med det när det dök upp från gömmorna. Jag tror att den + vattenkannan och nyckelpigan är dress it up-knappar, men jag vet inte säkert, för det är gamla Traderafynd som legat ett par år. Dags att de kom till användning.

Som vanligt blir det väldigt skumma färger när man fotar på kvällen. Ytterligare ett skäl att längta till våren.

Ett litet ord # 25 JAG

Jag fick till en LO med ordet JAG också. Den har jag haft i huvudet några dagar, i alla fall fotona och rubriken.

I kväll fortsatte jag med min föresats att använda gamla papper, men denna gång utgick jag faktiskt från stickersarken som låg överst i min väska jag brukar ha med på scrapträffarna. Arket hade blivit lite vikt i ena kanten, så jag tänkte att jag skulle använda de blommor som blivit vikta.

Med utgångspunkt från dessa rosa blingiga blommor, blev det rött bling-bazill som åkte fram, men det blev lite för häftigt, så då letade jag fram ett gammalt papper med lite rosa i som var vår- försommarlikt och hittade det mönstrade med blommor från ett vårkit av okänt ursprung. Clover ??  Och därpå fanns det små gröna blad så fram med ett Cardstock som var ljust grönt. Ja det blev ett ark från American Craft där det stod Cool i grönt på blått på framsidan. Jag använde den gröna baksidan. Det röda Bazzill-blinget fick bli använt i rubriken. Robban har arbetat igen och typsnittet heter Magneto.

Jag blev väl inte direkt nöjd med den, men det får duga. Jag har ju i alla fall scrappat 2 bilder som skall in i min BOM. DET är bra.

Här kommer den då:

image264

Sen kan man ju undra varför i allsin dar jag skulle välja den rubriken. Den förbaskade låten har snurrat i mitt huvud nu i flera dar, så fort jag tänkt på denna LO.  Det var faktiskt jag som flyttade hemifrån först och min bror fick inte mitt rum, han hade eget!

Denna har jag hållit på att försöka publicera nu i snart en timma. Ibland blir jag SÅ trött på allt vad datorer heter.

Extrautmaning # 23 SNÖ

Brrrr!  Ett sånt ord. Jag gillar inte snö, jo kanske om jag kan få sitta inomhus och se ut på den, men slippa ge mig ut i kylan.

Men sen kan man ju inte säga annat än att det kan vara vackert med snö en solig gnistrande dag. Det kan jag tycka, på kort och vykort och så...

Men en LO med snö har jag i alla fall fått till. Det var inte så svårt, jag tog ju foton året runt förra året och vintern 2005-06 var det verkligen mycket snö, så det fanns en del att välja mellan.

image263

Rubriken syns inte så värst bra ser jag, men den är där upptill höger. Den är utstansad med Quickutz Star Classic i ett slags Mullberrypapper. Ett rätt kraftigt, så det var svårt att få det att fästa. Jag min dumbom började ju med flytande lim och försök då att få dubbelhäftande tejp att fastna när bokstaven är blöt. Det är den fortfarande efter 3 timmar. La på lite silverfärgat glitterlim ovanpå bokstäverna, vet inte om det gjorde att det blev bättre eller sämre.

Papperet i botten är från svenska scraproom och heter ljusblå akvarell. Det har legat i mina gömmor länge. Jag har tänkt mig att jag skall försöka att använda lite av de gamla papperen jag har, så jag kan köpa nya sedan med lite mer gott samvete. Annars blir det ju lätt att man använder de nyaste, för de har inte kommit ner i mappvagnen ännu utan ligger ovanpå den och gömmer de gamla. Ändring får det bli!

Katterna har det mysigt

Jag måste visa en bild jag tog på "kattungarna" igår. De är ju inte så mycket kattungar längre, uj vad de växer, men till humöret och leklusten är de minsann kattungar fortfarande. Hade dem runt mig i köket i morse och det var rallybana runt benen på mig när de fick tag på en liten plastbit att jaga. (En sån fyrkantig med hål och flärp som sitter runt brödpåsar) Båda skulle naturligtvis ha samma plastbit, fast jag hittade en till som jag gav dem.  Hihi, roliga är de.

Ja och så var det bilden då. De "bor" ju i pannrummet för det mesta, eftersom jag är allergisk mot pälsdjur. Kan bara ha dem runt mig en liten stund. Men det funkar bra såhär att de bor i pannrummet och får hälsa på inne i köket ibland. Så gjorde Ruth också, fast de första åren bodde hon med brorsan (brorsorna) i ladugården. Det var när vi hade kossor så det var varmt och skönt där.

Jaja, bilden kommer, här:

image262

Är inte Ferguson FÖR SÖT när han ligger utanför Frida och håller tassen om henne. De ser ut som om de tyckte att jag skulle försvinna och inte komma där och störa när de vilade middag....

Så jag tog några bilder med min gamla HP-kamera och gick därifrån igen. Denna bild blir nog scrappad så småningom, när jag hittar någon bra rubrik att skriva till.

Kameran är hittat och jag har fått en vinst.

Ja, vad säger man....
Kameran hade slunkit ner i ett kuvert som låg i min jobbarkasse. Jag som kollade igenom den, jag vet inte HUR många gånger igår. Men inte inuti kuvertet då da. Får nog skaffa en som är lite större nästa gång det är dags att byta kamera.  :-)
Denna kamera har ju annars ställt till det lite för mig tidigare också. När jag köpte den, så köpte jag nämligen också ett orginal kamerafodral. Jättesmidigt, litet och passade precis (såklart, det var ju orginalet). Men nu är det ju som så att jag har alltid kameran med mig i handväskan och i handväskan har jag alltid med mig plånboken (är väl rätt normalt). Och 2 ggr har mitt bankkort med Visa avaktiverats, så jag inte kunnat ta ut pengar på det. Även Ica-kortet och bensinkortet har slutat fungera. Detta gjorde ju att man började fundera på vad felet var. Jag kom på det, kamerafodralet. Det stängdes nämligen med en rätt stark magnet, det bara floppade igen när man  tog flärpen mot rätt läge. Sedan jag köpt nytt fodral har inget sådant hänt. Det nya fodralet passar lite sämre och är inte lika snyggt, men det är ju smällar man får ta. Hellre det än att stå utan att kunna tanka eller ta ut pengar.

Ja, och så var det ju vinsten då. Jag fick ett brev i lådan idag när jag kom hem. Det var vinsten från "Ett litet ord" som jag skrev om nedan. Såhär ser den ut.

image261

De skall jag nog kunna få användning av gissar jag.

Nä, kameran var inte på jobbet

Snyft. Var är den då? Kan jag ha gått och tappat den när jag var i stan i torsdags? Jag har den ju alltid i väskan och senaste gången jag är säker på att jag hade den var i tisdags kväll när jag fotade bidraget till ett litet ord # 23. Jag får försöka gå igenom timme för timme vad jag gjort sedan dess. Inte så lätt.

Extrautmaning # 22 PROTEST

Dags för ytterligare en utmaning i Ett litet ord. Dagens ord var protest. Men för mig blev det INGEN PROTEST!

Och såhär blev dagens bidag.

image260

Ytterligare en LO om vårt Volvo-beroende i familjen.

Blixten hamnade mitt i fotot igen, men denna gamla kamera vägrar ta bilder utan blixt, så det är inget att göra. Denna blev den minst misslyckade av de försök jag gjorde, här hamnade blixten där på marken nedanför bilen i alla fall.

Extrautmaning # 21 LUGN

Då var det dags för ytterligare en extrautmaning på ett litet ord. Ordet idag var LUGN.

Jodå, det har varit en lugn dag, ända tills jag skulle fota LO:n. Då kunde jag för mitt liv inte hitta kameran. Totalt puts väck! Så det blev till att plocka fram batterier till den gamla kameran och väcka liv i den.

Hoppas jag har lagt min nya kamera på jobbet (men varför skulle jag ha plockat upp den där?) Jaja, det ger sig på måndag. Annars får jag verkligen ut och leta....

Här är i alla fall dagens LO:

image259

Rubrik: Såja! LUGN OCH FIN

Journaling: Stackars lilla kattunge, så liten och så rädd. Men du behöver inte vara rädd lilla vän. Vi skall ta med dig in och ta hand om dig. Ge dig mat, klappa dig och kela med dig. Du får det bättre än om du blir kvar här i hönshuset. Så var bara lugn, lilla kattunge, så blir det bra.  2007-07-26.

Tyckte detta papper passade otroligt bra till bilden. Det kommer från PaperHouse och heter Chalk Paw Prints. Jag har sedan bara satt på rubriken, utskuren med Craft Robon i Ariel Rounded Bold-typsnitt och så har jag skrivit journalingen med Zig writer chalk pastel colours-penna. Ramen som matchar väggen finns på papperet.

Tjohoo! Jag vann!

Idag har det varit lottning i Ett litet ord på ord 22 (band) och 23 (sök).

Jag hade vunnit med min LO på ordet Band. (se nedan).

Idag har jag också varit och hämtat paket i "närbutiken" 1,6 mil bort. Det var det jag beställt från Lifetimes Moments. Kul! Det var mest papper jag beställt och så lite lim som var billigt. 4 (!) brads kom med också. Små vantar i blått och rött, 2 av varje.

Idag är det inget nytt litet ord, så idag skall jag försöka att kanske städa lite i scraprummet. Det är stort behov av det. Får se hur mycket jag hinner/orkar. Måste ju kolla lite på det nya jag fått också. Men jag kan ju passa på att sortera in det där det borde vara i alla fall, så blir det inte mer som ligger och skräpar.

Trevlig kväll i regnet. Här VRÄKER det ner, marken är alldeles geggig överallt. Det är faktiskt 10 grader varmt nu i kväll. Men hellre regn än kyla och snö, för det tycker jag genuint illa om.

Ett litet ord # 23 Sök

Här kommer så den andra delen av veckans ord i Ett litet ord. Ordet är SÖK och såhär tolkade jag det:

image258

Det blev ytterligare en LO om vår hund. Bilden är från mars 1980 när hon var lite drygt ett år gammal. Jag är rätt glad att jag tog en hel del foton på henne.

Denna blev riktigt blingig, med bokstäverna utstansade med Quickutzen i ett glitterpapper. Det är numera glitter över hela skrivbordet OCH mig. Dessutom fastnade lim i glitter på alla fingrarna när jag skulle fästa de små stjärnpaljetterna. Det syns dåligt här att rubriken glittrar, men det GÖR den jag lovar.

Rubriken:
Agility Lydnad Sök

Journalingen lyder:
Så värst tränad var inte Tanje. Men vi lärde henne "sitt" och "tass/tack". När hon hade tackat fick hon en hundghodi/hundchoklad eller ibland en sockerbit. Frolic gilladehon också, men det fick hon mer som ett komplementfoder.

TANJA Mars 1980 Drygt 1 år gammal.

Ett litet ord # 22 Band

Denna vecka var det 2 ord i Ett litet ords-utmaningarna. Det första (nr 22) är band, och  här kommer mitt bidrag:

image257

Det är återigen sonen som liten och här är han på promenad med vår hund Tanja. Vi sa aldrig Tanjas koppel utan vi kallade det Tanjas band.

Denna gång fick rubriken bli lite längre än vanligt, och fy 17 vad jag pillade med de små bokstäverna. Jag skar ut med Robban, men med för dåligt tryck så det skar inte helt igenom. Papperet jag använde var en spillbit, så jag kunde inte göra om heller. Därför ser en del av bokstäverna lite snea och vinda ut (de ÄR det), men vi säger väl att det skall vara så, eller...

Det blänker väldigt på det nedre fotot, blir ju så när man skall fota mitt i natten, hann inte i morse. Men på den bilden ser han ganska förtvivlad ut när Tanja drar iväg åt sitt eget håll.

RSS 2.0