Måndag 28 februari 2011.

Sådär, då var det sista dagen i februari och en ny vecka påbörjad.

Skall visa några LOer om en riktigt gammal resa vi gjort till Åland.

"Detta utspelades sig en gång för mycket länge sedan..."

Ja, 1980 var vi iväg till Åland med ett par goda vänner. Vi bodde i tält och såg lite av ön. Ja har inte skrivit jättemycket på/vid bilderna i mitt gamla album, så informationen blev lite knaphändig. Men med hjälp av en nytagen bild i vitrinskåpet och lite nedtankad information från internet så fick jag i alla fall ihop hela 6 sidor.Jisses så unga vi såg ut!Papperet jag hittade som satte igång hela processen med Ålandsbilderna. Jag kom att tänka på bilden med mig vid rodret på det gamla skeppet "Pommern" som ligger i hamnen i Mariehamn. En artikel i dagstidningen om skeppet gjorde sitt till.


Jag har absolut ingen aning om vad detta är för en byggnad/ruin, men den är ju ganska fin, så den fick vara med i alla fall. Kanske kommer jag på med tiden vad det kan vara och då får jag komplettera med info i så fall. Vem har inte gamla bilder från resor som man inte har en aning om vad de föreställer?

Resan hem genom skärgården.

Så, inlägg i bloggen 2 dagar i rad. Tjolahopp vad jag kan!


Söndag 27 februari 2011

Sådär, nu har det gått ännu en vecka. Alldeles för fort går det, och i synnerhet helgerna. Jag hinner inte med. Men det positiva är att vi kommer allt närmare vår och värme. I veckan har det varit riktigt kallt några dagar och igår morse vaknade vi och fick se in glacerad bil. Ett helt lager med is över hela bilen. Det hade regnat underkylt regn under natten.

Jag har pysslat en del i helgen. Äntligen har jag kommit igång med resealbum från resan vi gjorde 2008. Inte en dag för tidigt. Jag har gjort hela 2 sidor (haha, kan man kalla det att komma igång?) Jag har valt att göra detta i ett fast album med inbundna blad, så det gäller att få med allt i rätt ordning från början. Redan ifjol gjorde jag ett utkast med vad jag skall skriva för journaling och lite vilka foton och annat jag skall använda.

Ett par LO:s till sonens album har det också blivit gjort i helgen. Har sorterat papper och när jag fick fram Maja Designs gamla "skolstart" så letade jag fram bilder från sonens första skoldag och scrappade dem. Jag TROR att jag har lättare att  utgå från papper eller dekoration och sedan välja foton utifrån det. Kanske för att det är lättare att hitta rätt bland mina foton, som jag har sorterade efter när bilden är tagen och sedan taggade i datorn så jag lätt kan hitta vad jag söker. Papper har jag så många och även dekorationer och annat, så där har jag svårare att leta fram något som passar till bilden. Det är så mycket att bläddra igenom att jag hunnit tröttna och hittar på något annat innan jag hittat något bra. Det kanske skulle underlätta om jag fick lite bättre ordning i mitt pysselrum.

Så får jag väl visa något jag har gjort också. Det blir inte något nygjort för det har jag glömt att fota medan det var ljust. Det blir några ATC (Artist Trading Card) i stället. Dessa gjorde jag innan jul och hade temat "Hemligt". Jag var med i en swapp genom Scrappiz. Jag fick faktiskt göra 2 omgångar, eftersom den första omgången kom bort på posten.

Omgång 1:9 st nästan likadana och en i lite närbild.På insidan skrev jag vad swappen hette och vem som gjort dem.Såhär gjorde jag upplägget med uppvik för att se insidan.


Omgång 2: (nästan likadan, men inte riktigt)Alla 9 med lite olika färgläggning.En i närbild.Insidan i guld denna gång.Och till sist en Tack-ATC till värdinnan som dock tyvärr kom bort på posten. Jag hann inte göra en andra gången, då det blev bråttom för att hinna komma fram i tid.

Det blir ett julkort också. Detta är gjort av en färdigköpt kortstomme med ett färdigtryckt motiv med nalle på. Det jag har gjort är att stämpla och vitembossa snöstjärnor, 3D-lacka luvan och dessutom lägga puffpenna som jag värmt så det blev puff på snön och på nallens luva.

Det var allt för denna gång. Nästa helg är det mässa i Karlstad. Men dessförinnan ses vi väl på träffen hos Valbo-scrapparna. Denna gång byter vi lokal till det gamla biblioteket vid torget i Högsäter.


22 Februari 2011 Pappas födelsedagIdag skulle pappa ha fyllt 75 år. Nu blev det ju inte så eftersom han hastigt gick bort för drygt två år sedan.

Saknar honom så mycket. Nästan varje dag tänker jag på honom och blir lika sorgsen varje gång. Det var alldeles för tidigt att gå bort.

Extra jobbigt blev det idag då jag på jobbet fick höra om 2 personer som hade drabbats av samma diagnos. Dessa hade dock större tur och kan förhoppningsvis räddas då det upptäcktes innan det var för sent.

Idag kommer jag att åka hem och tända ett ljus för pappa och hoppas han har det bra i sin himmel.


Söndag 6 februari 2011

En jobbig vecka är till ända. Tur det är helg emellanåt så man får vila.

Har varit på utbildning och utvecklingsdagar 2 dagar denna vecka utöver allt annat på jobbet, och dessutom har det varit jobbigt med många tankar i huvudet, eftersom det i torsdags var 2 år sedan pappa hastigt gick bort. Tände ett ljus för honom här hemma eftersom det var sådan halka så jag inte vågade mig in på kyrkogården och till graven.

Jag undrar om det inte är en förkylning på väg också, har mer värk än vanligt i kroppen och rätt vad det är får jag riktiga nysattacker. Hoppas det stannar vid det.

Efter att det blir ljusare för vilken dag som går och allt mer snö smälter undan, känns det i alla fall något lättare. Dock kom det i fredags massor av ny snö som la sig ovanpå isgatorna, så det gällde verkligen att sätta ner sina fötter försiktigt. Men det går åt rätt håll i alla fall och det är positivt. Jag är ingen vintermänniska, det är ett som är säkert.

Nog babblat, får visa lite pyssligt i stället.

Ett julkort jag gjorde på beställning innan jul:Det skulle till en äldre dam vid namn Gunborg och vara lite gammaldags.

Bilden har jag hittat på nätet någonstans bland gratisbilder och den är översållad med glitterlim.

Till blomman slaktade jag en ljusmanchett med blomman i sammet och bladet i siden.

Namnet är utstansat med Quickutz i guldpapper.Det blev ett stafflikort som såg ut såhär uppställt:Och insidan blev såhär. Knapparna är till att stödja kortet på när det står  upp.

Och så ett julkort till:Detta började jag på när vi hade julkortsvikningskurs i Högsäter och gjorde klart hemma. Vi fick material till korten och så har jag lagt till sammetsblomman i nedre hörnet.Insidan som också visas lite på framsidan.Uppställt ser det ur såhär. Z-vikning på ett lite annorlunda sätt än jag gjort tidigare.


Och ett kort som jag slängde ihop lite hastigt, bara för att...En del av materialet från kortvikningskursen och de embossade stämplarna satte jag dit då, sedan gjorde jag det färdigt hemma med hÄnglafjärilen.Inuti är det utstansat med Quickutz.

Japp, det får räcka för idag. Jag har några kort att göra, som jag måste ha med mig till jobbet i veckan, så jag har faktiskt inte tid att sitta här vid datorn längre.


RSS 2.0