Har ändrat mitt mål med antal LO i år.

Tycker att det flyter på så bra när jag bara hade 16 kvar att göra i år, att jag har ändrat mitt mål från 1 LO i veckan till 1,5 LO i veckan i stället. Kolla tickers:en uppe i hörnet. Får se om det håller.

Det gjorde att jag nu i stället har 42 LO kvar att göra i år av de 78 som nya målet blev. Uoppps, vad mycket det låter.

Jaja, det går ju att minska igen om det inte ser ut att hålla. Hittills ligger jag faktiskt på ett snitt av 2 LO:er i veckan, men det känns inte som om jag skulle klara av att göra SÅ många, även om det vore trevligt.

Hemma igen

Ganska trötta, men vi har haft jättekul.

Tack Kajsa med familj, om du läser detta, för att ni öppnade hemmet för oss och lät oss bo hos er. Vilka ljuvliga barn, lilla I med de härliga lockarna och alldeles charmerande leendet när hon ville äta smör ur paketet och lille O som i morse, när vi busat lite, tittade på mina lackade naglar och sen på mig och sa förundrat "målat fingrarna!?" Vi kunde inte ha blivit bättre mottagna.

Tack också till Madde för trevligt sällskap och för lånet av trädet.

Vad har vi gjort på kort- och scrapmässa då?
Jo, jag har handlat lite, gjort 3 st layouter och så har jag handlat lite och tittat på andra som jobbat med kort och LO:er och så handlat lite. Tittat på några demonstrationer och handlat lite.

Det var några tävlingar under lördagen, dels med det kit som man fick köpa till vid anmälan. Sedan var det en skiss, använda ordet "underbar" på kort eller LO och så använda BIA:n att göra ett alster med. Jag gjorde faktiskt en LO med kitmaterialet, men vi var inte kvar så länge på lördagen så att röstningen gjorts, så jag lämnade inte in den. Nöjd med den i alla fall.

Sedan är ju världen ibland väldigt liten. Vid vårt bord satt Elin Eldh, som det visade sig att vi hade gemensamma bekantas bekanta med. Här åker man massor av mil (90 sammanlagt tor med lite utflykter) och så hamnar man bredvid någon vars nära släkting man jobbat med. Häftigt!

Nä, nu skall jag nog faktiskt ta att ta mig till sängen, skall ju upp tidigt i morgon och jobba igen. Tur det är en relativt kort vecka den som kommer.

Det jag gjort i helgen får jag visa en annan gång.

Snart drar vi till Dalarna och Avesta

I morgon drar vi iväg till Avesta och Kort och scrapmässan där. Det skall bli gârskoj.

Mässan är på lördag-söndag, men för att vi skall vara pigga och orka hålla på hela lördagskvällen så åker vi upp redan på fredag. Det är trots allt "några" mil att åka. Det står på hitta.se att det tar drygt 5 1/2 timma och det är väl om allt flyter och man inte stannar och rastar på vägen. Det kommer vi att göra.

Rapport om hur vi haft det kommer nog inte förrän fram i veckan nån gång, eftersom vi skall åka hem på söndag em-kväll och jag sedan skall jobba tidigt igen på måndag. Kommer nog att vara bra slut misstänker jag. Det gäller att få med sig lite värktabletter så man orkar sitta hela dagarna i 3 dagar. Menmen, ibland får man lida pin, inte för att bli fin, men kanske för att göra nåt fint. hihi vitsigt va.

Nä nu skall jag vila kudden. Måste upp tidigt i morgon eftersom jag inte hunnit packa mina väskor ännu.

Ha det bra alla i det lovade fina vädret i helgen.

Ett kort till som gjordes på CC

Jag kom på att jag har ytterligare ett kort som jag gjorde på CyberCropen i helgen. Man skulle lifta ett annat kort. Här blev mitt resultat. Jag var med på 8 av 12 utmaningar, inte så illa. 2 av de jag hoppade över var att altra något, bl a en chokladask. I mitt tycke är det slöseri med papper och dekorationer, för att inte tala om arbete att altra en chokladlåda/kaka där papperet slits av efter några sekunder. Men det är jag det.Jag har därmed nästan uttömt alla mina stämplar jag hittade som var från InkyWIngs.

Men.........

Sedan satte jag mig och gick igenom en del av stämplarna för att stämpla upp alla motiv jag har (så jag skall få lite koll på vad jag har och inte har). Gissa vad! Jag hittade nästan ett fullt A4 till med InkyWings-stämplar, så nu vet jag det till nästa gång.   :-)

Jag satt sedan söndag kväll och igår kväll och stämplade upp stämplar som legat lösa utan att ha ett eget "hem" på laminerat A4. Och när jag ändå sölar ner dem, så passar jag på att stämpla upp lite extra motiv att måla också. Så nu har jag MASSOR av uppstämplat att måla på onsdagarna. Det ni, valboscrappare!

Jag tror också att jag har monterat alla stämplar jag hade liggande sedan mässan som fortfarande inte fått EZ på sig. Det gjorde jag lördag-söndag eftermiddagarna när jag kommit in från mitt utejobb och var lagom frusen. Så nu kanske jag kan få ordning på vad jag har för stämplar. Är ju lämpligt att ha inför mässan/scrapträffen vi skall på i helgen. Vi skall åka ända till Avesta. Skall bli hur kul som helst.


En Katt-LO till

Ja, jag har ju lite foton att välja mellan, så här kommer en LO till om en katt. Ferguson den här gången. Han gillar att ligga på lite udda ställen. I det här fallet i en låda. Det gjorde han ju som liten också.

Idag låg han i blomsterlådan som är under fönstret ute. Där låg han på rygg och krafsade under fönsterblecket. En riktig knäppgök är han. Jag hann dock tyvärr inte ut med kameran. I år blir det nog dåligt med blommor i den lådan, eftersom alla katterna lärt sig sitta i den och titta in genom fönstret på oss när vi sitter och äter strax innanför. Vi får väl skylla oss själva som inte tog bort den i höstas när ljungen var slut.Här har färgerna blivit helt konstiga. LO:n ligger på ett blått bord och textrutan och rubriken är mer rött än brunt. Konstigt!
Denna skall också vara med i InkyWings PåskCC. Det har faktiskt blivit några bidrag.

Några kort

I onsdags när vi inte hade någon scrapträff, satt jag ändå hemma och gjorde ett par kort. Det är till InkyWings påsk CC.

Först ut är detta:Man skulle använda svart + den färg man använder MINST.

Lila blev mitt val. Kortstommen är svart Bazzill och de lila papperen och punchinellan är från InkyWings CC i julas.


Nästa kommer här:Detta blev 2 flugor i en smäll. Jag fick ju ett litet kusinbarn för några veckor sedan och jag kom på att jag inte gjort något kort för att hälsa honom välkommen.

InkyWings utmaning var att göra ett kort i färgerna i deras blogg; gult, blått och grönt. I ö inga fler regler. Gul kortstomme, blå Cansonkartong med matchande blå blomma från Prima. Grön knapp i blommans mitt, stämplat skorna med grön stämpeldyna och sedan embossat med julgrönt embossingpulver. Grönt Qk-namn. Och så lite brun fluid chalk runt kanterna. Det fick man ha enligt deras frågetråd. Nu ligger kortet i min handväska för att läggas på posten i em.

Jag känner mig riktigt produktiv nu. Jag har börjat på en LO till som kan passa i CC. Får se om den blir klar i kväll (beror på hur mycket det är som är nåt att se på på TV:n)  Sedan fick jag beställning av mamma på ett kort hon och några till skulle ge till en väninna som fyller 60 år. Fick inga direkta direktiv och jag vet inte mottagarens intressen så det får jag fundera på ett tag. Till 11 maj skulle det vara färdigt.


ATC:er som kommit från Tyskland.

Idag kom de från Tyskland. ATC:erna. 10 st + ett litet kort från Swapvärdinnan.
Först ut en bild på alla 10: De flesta låg i en liten plastficka, och jag orkade inte pilla ut dem för att fotografera.


Så lite närbilder:
Japp, sådär såg de ut. Lite spännande att se vad de hittat på "söderöver" Det verkade som om något kom från Holland också, men jag är lite osäker på det.

Detta var allt jag hade att visa idag. Natti natti.

Ett par LO:er till gjordes i påskhelgen

Vi börjar med den jag gjort till InkyWings påsk Cyber Crop utmaning "monokromiskt"

Det blev BLÅTT.I botten MajaDesign vinter-papper "kyla". Sedan skall det vara med en stämpel från InkyWIngs, det är den fallande snögubben i mitten nedtill. Embossad med glittervitt embossingpulver. En självhäftande journalingruta med lite garn i. Och så lite ljusblå tyll ihopknytet med pärlfloss och nedsölad med ljusblått glitterlim. Glittrar riktigt fint i verkligheten. Rubriken är Quickutz Aquarius.


Här är den andra utmaningen till InkyWings Påsk CC. Skulle innehålla fjäder av något slag.

 

Här har jag haft material, kort osv liggande i en plastmapp länge och väntat på inspiration och nu råkade den komma fram när jag kollade efter några kort med höns jag tänkte använda. Detta blev ju bättre.
Papperet i bakgrunden är fullt av fjädrar, jag vet inte tillverkare av det. Den röda Cardstocken är en spillbit. En stämpel från InkyWings skall ju vara med, här är det rundeln av prickar, embossad i rött. Och så en riktig röd fjäder under den. Tidningsurklippen har jag scannat in och skrivit ut på ett bättre papper.

Lite nytt och lite äldre

Jag fortsätter att visa upp lite av det vi gjorde på kryssningen och som jag nu har gjort helt klart och fotat.

Först ut är den första LO vi gjorde på fredag em.Här har vi använt papper från My Minds Eye. Härligt tjocka papper, så denna LO med flera lager är riktigt tung och stabil.   :-)
Att det inte blev klar direkt berodde på att jag var osäker på om det var Greta eller Gråtass på bilden jag hade med mig + att jag inte heller hade datum så jag kunde skriva klart journaling. NU är det fixat och här är den.

Sedan gjorde vi ju lite miniorganisation som byrån i förra inlägget och på samma kurs gjorde vi även en liten pärm till ett minipostitblock. Här är det:

Och så till sist bjuder jag på ett kort som jag har gjort idag.Det är till InkyWings påskCC efter en skiss. Nyckelpigestämpeln kommer från InkyWings och den är embossad och sedan målad röd plus rött glitterlim ovampå det röda. Detta syns förstås inte på fotot.

Nu skall jag se om jag hinner något mer innan vi skall iväg till svåger o svägerska för att träffa makens syskon med respektive. Det var ett tag sedan alla träffades.

ATC:er som gått iväg till Tyskland

Dessa gjorde jag till en swapp som gått till Tyskland. I stället skall jag få tillbaka 10 st som är gjorda i Tyskland. Kriterierna var att det skulle vara något stämplat på ATC:n. Lite påskinspirerade blev dessa.

Här är en bild på alla 10 + en till värdinnan (gjorde faktiskt ytterligare en till sedan, till mig själv)Och så ett i närbild:


Jag har stämplat med brun Impressdyna och målat med Promarkers. Glitterlim på humlans vingar. Det skulle vara ljusblått, men tog åt sig färg av stämpelfärgen så det blev lite brunaktigt i stället.

Nu väntar jag på dem som tyskorna gjort. Enligt "Stämpelsnack.se" skall de vara på väg tillbaka efter helgerna. Swappvärdinnan satt nu och sorterade inte mindre än 121 ATC:er. Vílket jobb!!

Haren och jag önskar Er nu en fortsatt Glad Påsk!

GLAD PÅSK!!!

Påskafton idag. Här är det lugnt och fridfullt. Vädret är härligt, skall gå ut strax igen och njuta av solen, fågelsång och katternas sällskap.

Tänkte dock visa lite som jag har skapat först.

I tisdags röjde jag lite på skrivbordet och hittade en dikt jag skrivit ut från nätet. Det var en dikt jag hade i mitt rum som yngre med en stor häst bredvid och den heter Pyttelitens Bön.

Kom på att jag hade foton som skulle passa perfekt till en LO om en Pytteliten häst, nämligen några bilder från när vi 1972 var och tittade på ett litet, litet föl en bit härifrån. Jag kommer inte ihåg vad det var för ras på den, men jag tror inte att det var shetlandsponny i alla fall. Jag skrev också lite om att jag (som "alla andra" tjejer i den åldern) var hästintresserad innan killintresset tog över.Jag har använt Bazzill Spring Breeze och en spillbit av mörkare grön Bazzill.
Rubriken är Quickutz Rollerskate skinni mini.
Blommor från Prima med glitterlim Stickles Golden Rod och Pärlfloss på.
En brad i form av en slända (YouDo??).
Skrivit med gulgrön och guldfärgade pennor.
Stämplat en liten häst längst ner med Brilliance Pearlecent Lime-dyna. Stämpeln kommer från InkyWIngs och där med kan jag ha med denna LO i deras påsk-CC där en av utmaningarna var att det skulle finnas djur med på en LO och att det dessutom skall användas en stämpel från InkyWings kollektion.


I förra veckan satt jag i några dagar och gjorde en jobbig LO. Texten är tagen rätt av från bloggen den 22 februari och jag har använt samma foto som då. Att det var så jobbigt beror på att jag när jag skrev av texten några gånger för att den skulle få plats på sidan, så strömmade tårarna lika mycket som de gjorde första gången jag skrev texten, och varje gång jag läser den. Det kändes ändå rätt att göra denna LO för att ha i mitt album.Jag har använt Cardstock från Panduro (Canson?) till botten och så Bazzill dotted swiss, blissfull (den röda med prickar).
Rubriken med Quickutz Rollerskate och Storybook (PAPPA). Hjärtan Stampabilities utstansade och embossade (liten ram runt).

I övrigt inga dekorationer alls. Jag tyckte inte det behövdes, här är det texten som är det viktigaste.


TIll sist bjuder jag även på den lilla byrån vi gjorde på scrapkryssningen. Den har jag visst inte visat tidigare.Brads till knoppar. Lite fluid chalk på lådorna. Ovanpå PearlMakers pärlor. Den är ju klädd på sidorna också, men det syns visst inte på dessa bilderna.

Nä, nu lockar solen, får se om jag gör något pyssligt ikväll.

Han är tillbaka :-)

Ja, alltså han som fick kortet i förra inlägget. I tisdags var vår konsult tillbaka igen. Hela 4 arbetsdagar var han borta från oss. Vem ahde kunnat aaaana?!?

Allihopa faktiskt, men det blev inte klart förrän han hunnit sluta och vara borta i 3 dagar.

Nu är det i alla fall påsk och hela 4 härliga lediga dagar ligger framför mig. Det känns som det behövs. Fint och soligt väder har de lovat i helgen också, inte fel alls.

Idag är det dock rätt kyligt. Får dra på mig en tröja och sjunka ner framför TV:n efter en jobbig jobbvecka.

RSS 2.0