Valboscrapparna igång igen

Japp, nu har vi startat upp igen.

Dock har jag inte gjort något där ikväll som jag kan visa. Jag hade bara med mig uppstämplade hÄnglar och målade, men det var andra som skapade fina alster i stället.

Jag får bjuda på ett Vintage-försök till i stället. Det är på min farmor från nån gång före 1960.Som syns så har jag fått fram alla chalkarna och använt dem en massa också. Jag har dekorerat med en liten nyckel från Landstoken, En riktigt gammal äkta vintage-knapp i läder som jag bröt av öglan baktill på. Den vita spetsen är från ett tårtunderlägg som jag chalkat. Därutöver har jag använt lite blommor och filtblad. Jag gillar när det är klart, men det är mycket mer arbete med en sådan här LO än en som inte har så mycket dubbla papper och skrapade och chalkade papper. När jag väl kommer igång gör jag en sån LO på säkert under halva tiden mot en i Vintagestil, men resultatet blir ju värt mödan. Fast jag brukar vara nöjd med de mer grafiska LO jag gör också.

Ändrade planer

Nä, det blev ingen kurs idag. Den blev inställd, blir i nästa vecka i stället.

Så, i stället visar jag här ett kort jag gjort för någon vecka sedan men inte visat.
Jag satt och pillade med lite spillbitar och ett målat motiv och detta blev reslutatet:


Insidan fick ett papper ditlimmat så man kan skriva hälsning (kanske lite svårt på den mörkgröna cardstocken.)


Detta hamnar också i bra-att-ha-högen.

Sedan gjorde jag lite otippat ett påsk-kort i förra veckan. Mest för att det råkade ligga ett färdigmålat motiv på skrivbordet.Som ni ser har mina Fluid Chalk kommit fram igen.

Natti natti, dags för sängen.

En ny Layout.


På lördag satt jag och scrappade lite. Här ser du resultatet:Det är ett svartvitt foto från när sonen var 9 1/2 månad och badar i en balja på golvet.
Papperet i botten är Bazzill och det med stjärnor är från Junkitz Collectionz. Hjärtat är utstansat i ljusblå Canson och ett Vellumpapper i vitt med swirvlar på. Sedan har jag lagt glitterlim i de utstansade swirvlarna och ovanpå alltihopa 3D-lack i flera lager. Vellumet reste sig efter ett lager, så efter att ha puttat ner det fick jag lägga några lager 3D-lack till för att dölja de skador jag gjorde i första lagret. Den vita doodlingen har jag gjort på fri hand och i varje "krok" sitter en rhinestone i regnbågs-skimmerfärg. Dessa sitter också i rad på 2 ställen på det mönstrade papperet. Längst upp till höger är det 3 st genomskinliga bubbelstickers.

Denna har jag gjort efter skiss på Scrappiz.Fast jag tog ett stort foto i stället för 2 små.

Ikväll blir det kurs i Vintage igen. Denna gång skall vi till Susanne på CountryScrap utanför Uddevalla. Det vore väl katten om inte något lite skulle fastna efter det.

Vintagekursen på Creativica

Ja, för 2 veckor var ju Jessica, Jeanette och jag på kurs med Marie hos Karin i Uddevalla.

Här kommer resultatet från kursen.Jag blev riktigt nöjd med hur den blev. Jag la till swirlen i nedre vänstra hörnet och 3 pearlmakerdroppar i övre vänstra hörnet när jag kom hem. Desstutom la jag till lite 3D-lack på hjärtat på papperet strax till höger om swirlen.

Sedan under veckan efter så var jag fortfarande inspirerad efter kursen. Jag har en härlig och go arbetskamrat som jag pga omorganisation inte ser så ofta, men vi har kontakt ändå via chatt ibland. Hon blev opererad i höften (eller var det knät) och behövde lite uppmuntran. Jag gjorde detta kort till henne.


Framsidan med den söta nallen som jag köpt från Motivet i Kanada.


Insidan med stämplar från Stämpelboden.Och så baksidan där jag satte en liten skadad kyckling.

Ja det var det jag tänker bjuda på idag.

I morgon bär det av till Partille och mässan där. Trodde jag skulle få åka helt själv, men nu har det blivit så att vi åker i alla fall 4 från Valboscrapparna, plus kanske ytterligare en tjej. Skall bli jättekul. Jag har tittat igenom mina Quickutz-dies och det jag behöver köpa nu är fickor att sätta in dem i. Kanske en pärm behövs också. Jag har gått igenom lite färger och skrivit upp (+stämplat/droppat/målat) de färger och annat jag redan har, detta för att undvika dubbelköp. Sedan får vi se vad som bjuds i hyllorna hos utställarna. Det lär nog slinka ner lite mer scrapmaterial misstänker jag.


Bytt ticker igen

Tycker nog att fjärilen på blommorna har gjort sitt för ett tag, så nu har jag bytt till svampar och en snigel.

Såhär såg det ut innan jag bytte.
Jag har några kort och LO:er som jag inte har fått fotat/redigerat för webben ännu. Får se om jag hinner i helgen. Det är ju mässa i Partille och den kan man ju inte missa. På söndag är det tänkt att vi skall dra iväg dit. Hoppas det finns några fina hÄnglar att köpa då.

Mässa i Göteborg

Snart är det mässa i Göteborg igen.

Naturligtvis skall jag dit, skall du?


Nytt Vintageförsök innan kursen

Jag gjorde ytterligare ett försök till Vintage-LO innan kursen i lördags.Kanske  blev det ett något bättre försök. Men nöjd är jag inte. En orsak kan vara att jag har haft mina fluid chalks nedpackade sedan innan sommaren och inte orkat leta upp var de fanns. Nu till kursen skulle de vara med, då fick jag leta reda på dem. Utan Fluid chalks ser det ju inte så slitet och gammalt ut som när man använder dem. Får göra fler försök nu när de finns med igen.

Här har jag använt flera olika pappersspill och dessutom en bit av en oäkta halsbandskedja som kommer fram bakifrån kortet på min farmor, vilket f ö är samma foto som farfar har på sitt skrivbord (skymtar ovanför hans vä hand) Det kom med ett par gamla gem som jag tyckte passade bra eftersom han sitter vid sitt skrivbord.

Den LO jag gjorde på kursen kommer senare, jag vill komplettera lite med en rubrik också tror jag, men har inte bestämt mig ännu för hur den skall vara.

IKEA-besök i stora staden

I fredags var vi (äntligen) till IKEA. Direkt efter jobbet åkte vi. Gubben kom och hämtade mig i Vänersborg och vi drog till Bäckebol. Vi hade ju palnerat att åka förra fredagen, men då var jag beordrad att jobba övertid, så då blev det ju inget.

Vi var nere till kvart över 5 och började med att äta middag på deras restaurang. Sedan tog vi stor kasse och gick runt och tittade. Hittade inte så mycket smågrejer, bara några små glis-lådor och lite annat krafs. Vi var länge dock vid bokhyllorna och dividerade fram och tillbaka om det skulle få plats med en Expedit med 4 x 4 fack. En sån här:Vi hade mätt hemma innan och det skulle PRECIS få plats en om den var 148 x 148 som jag läst i en gammal katalog. Fast nu visade det sig att den var 149 x 149 cm i stället. Och när den skall in på ett begränsat utrymme som dessutom är mot ett snedtak så måste det ju passa. Vi var väldigt tveksamma, kanske skulle vi ta en 4x2 och en 2x2 i stället.

Men då skulle jag behöva avstå från 4 fack. Och drömmen hade ju varit att få plats med en 5x5.

Så till slut bestämde vi oss för en 4x4 i alla fall. Vi höll tummarna för att den skulle få plats.

Vi avslutade stadsresan med en snabbis (hade 10 min kvar till stängning) in på Bauhaus för att köpa några förvaringsbyråer (Sari-The-Tag som tipsat) och sedan gick vi till Obs! för att köpa det nödvändigaste i matväg också. Hemma var vi vid halv 11 på kvällen. Bra slut i huvudet och värk i ben och rygg. Men med nya fynd i skåpet på Pickupen.

Lördag var det hyllmontering som gällde. Spännande när maken monterat ihop den och vi skulle skjuta den på plats. NÄ! Det gick inte. Buhuu! Vad gör vi nu?  Jo gubben som är händig till tusen skruvade av överstycket och gick till garaget och sågade av ett hörn och vips så fick den plats. Glad! Inte syns det avsågade hörnet särkilt mycket heller eftersom det är in till taket/väggen. Man får nog veta om det för att reagera på det. Så nu skall jag fortsätta att plocka in saker i hyllan. Detta blir steg 1 på omflyttningen av rummen uppe. Vi skall byta plats mellan mitt pysselrum och sovrummet. Hur det skall gå till när vi skall skifta dubbelsängen och mitt stora skrivbord vet jag inte. Det finns liksom ingen mellanförvaringsplats. Men det får lösa sig då, när vi kommit så långt.

Nu skall jag återgå till pysselflytt. (Har hittat saker jag glömt att jag hade allaredan)

Är det höst nu?

September - höstmånad!  Isch vad fort denna sommar har gått. Jag tycker inte det var länge sen som det blev ljusare om kvällarna och nu är det ju mörkt allt tidigare igen.

Fast idag har det ju varit riktigt sommarvarmt. Synd att man jobbar inomhus så man inte kunnat njuta av det bara. Men jag kände ju när jag kom ut från jobbet vid 17-tiden att det var riktigt härlig temperatur. Och bilen var RIKTIGT varm. Gott med AC då. Men tyvärr är det ju inte mycket kvar av kvällen när man kommer hem kl 18 och skall ha i sig lite mat. Då blir klockan lätt 19 och det är inte riktigt lika gott längre. Doggen börjar komma och man märker att solen håller på att fundera på läggdags.

Så i stället tänkte jag sätta mig i scraprummet en stund, men hamnade snart vid TV:n och ett sammandrag av sommarens Rahpsody in Rock med Robert Wells & Co. Härlig musik!!

Visar i stället en LO jag gjorde för snart en månad sedan som jag inte har visat, så här kommer den:Hittade bland mammas och pappas digitala bilder (som jag backupat åt dem) ett foto från 3 februari 2008. Egentligen inget särskilt alls med denna bild. Det är mamma som tagit en vardagsbild på pappa och min son som spontant är och hälsar på sin mormor och morfar som han ofta brukade göra. Det som gjorde bilden viktig att scrappa är att jag upptäckte att den är tagen på dagen ett år innan pappa så hastigt gick bort. Så detta är ytterligare en terapiscrappning för mig. Det har ju blivit några stycken på det dryga halvår som gått och jag kommer nog att göra flera.

Den lilarutiga bakgrunden som skymtar runt flera av mina LO:er och kort, det är dynan på min kontorsstol om någon skulle undra. Bra plats att fota på.  :-)

RSS 2.0