Lite tidiga kvällsbilder.

Idag när jag kom hem från jobbet, runt fem, halvsex, så tog jag med kameran en sväng bak ladugården för att se om jag kunde komma åt att fota solnedgången hyfsat utan massa skräp i vägen.

Såhär blev resultatet, jag lät tallarna bilda förgrund och mellangrund (heter det så). Kanske kan man skymta en gärdsgårdsstolpe också då jag stod precis i gränsen till grannen:image296Sedan gick jag runt lite och kollade efter annat att fotografera och hittade denna lilla keramikgrej till elstänglet från förr.
image297Det började bli ganska mörkt och vantarna låg kvar i bilen, men ytterligare en bild bjuder jag på. Det är INTE jag som stått snett med kameran, utan faktiskt skjulet som lutar såpass mycket. Vilken dag som helst kan det ramla ner. Man kan undra vad DENNA keramikgrej haft för funktion en knapp meter upp från marken. Men det kanske varit staket på den också, man var bra på att ta tillvara saker förr i tiden.

image298


Jag tror det har gått in det där med bländardjup nu i alla fall.smiley

Sådana här bilder bli det ju inga om man bara använder Auto-läget på kameran. Sedan tror jag nog att jag kommer att använda det ibland i alla fall, när jag inte får till det på annat sätt, eller om jag inte har tid att stå och mockla med inställningar, utan bara snabbt vill ha en bild.

Jo, förresten, jag måste visa en bild som jag tog en eftermiddag för några veckor sedan när jag åkte hem från ett tjänsteärende. Åkte förbi ett litet vattenfall eller vad det var och kände att jag ville testa att fota rinnande vatten.
Här har kameralinsen stått öppen i hela 20 sekunder (ja, jag hade stativet med mig) Blir det inte häftigt mystiska vågor.

image299

Jämför bilden där slutartiden var 2,20 sekunder (som också är rätt lång tid)

image300

Det var allt från mig idag.


Foto in action.24 februari

Idag var de som ville av oss som går fotokursen ute och fotade. Trots rätt så pissigt väder, så var övervägande delen av deltagarna med.

Först hade vi lite "teori i praktiken" när vi lärde oss lite mer om lång och kort brännvidd.

Det blev några intressanta bilder på en vedranka.  :-)

Denna där bara en liten bit är skarp:

image292


och denna där (är det meningen i alla fall) nästan hela vedrankan är skarp:

image293

Sedan var det actionbilder.
En tjej med sin häst ställde upp och red fram och tillbaka framför ett stolligt gäng med fotografer. Även uppställning för närbildsfotografering:

image294

Och så lite galopp-bilder:

image295
Meningen var att man skulle följa motivet så att bakgrunden skulle bli suddig i farten. Mycket träning tror jag behövs innan det lyckas bättre än såhär. Men visst är väl bakgrunden suddig i alla fall!

Efter hästbilderna var det lillebrors tur att ta fram crossen och köra inför alla fotografer, men då kände jag att det var bra för min del. Förkylningen är långt ifrån bra och ryggen värkte (förmodligen av allt hostande) så jag åkte hem till värmen i stället och fortsatte efter några timmar med LO:n från igår. Den är klar nu, efter att CraftRobon fått jobba lite, men fotoljuset är inte särskilt bra, så den får jag visa en annan dag.

Äntligen är scrapblocken över!

Jag har inte gjort en enda LO på hela året! 8 hela veckor!
Jag hade alldeles tappat lusten. Den fanns bara inte!

Men så nu i helgen, efter att ha varit hemma i fredags och vårdat en rejäl förkylning med hosta, så satte jag mig igår och började plocka bland fotona och papperen och då.... ja, det var roligt igen. Jag gjorde klar en LO och började på en till.

Denna blev klar igår, så den har jag fotat i hyfsat ljus.

image291

Ferguson såklart. Han ser ut som en liten varg, så liten han är. "Dude" betyder sprätt eller snobb läste jag i lexikonet, därav den extra rubriken. Fotot är taget 070808, det står där nu också efter fotograferingen.

Några bilder till och så lite skapat (äntligen)

I torsdags tog jag en tur ut med kameran på lunchen igen. Det är rätt kul att leka med de olika inställningarna och se hur olika bilderna blir. Men jag inser att jag nog behöver använda stativet när jag skall ta naturbilder på detta vis. Det var många som var suddiga. Denna tycker jag blev rätt bra. Nu är det snart vår!

image288

Denna bild tog jag genom mitt fönster på jobbet på fredagen. Skärpan är inte så värst bra, men jag tyckte regndropparna var fina där de hängde på grenarna.

image289


Och så har jag äntligen skapat lite också. Det blev några ATC till en swap jag är med i. Temat är VÅR.  Men VARFÖR skall det vara så svårt att ta bilder på LO:s, kort och annat man gör? Trots redigering i PSE så blir det inte bra. Morr!

image290

I morgon är det dags för del 2 i fotokursen. Jag har mailat några bilder till läraren. Spännande att få höra vad de säger om dem. Jag skall även försöka komma ut och ta några fler bilder i morgon om det passar. Nu är det ju LITE lättare när det börjar bli ljusare tider. Det är ju inte HELT kolsvart när man åker till och kommer från jobbet.

Ja, det var allt från mig idag. Förhoppningsvis kommer fler bilder snart.

RSS 2.0