Kryssningsalster del 2.

Jag gjorde 3 st LO:er under vårt "fria skapande" på kryssningen. 2 av dessa kommer här (den 3:e fick jag se, saknar vissst fortfarande rubriken) :Min faster, farbror och farfar i trädgården 1933. Pappa var ännu inte född. Jag har använt Maja Design-papper och en fin stans som jag fick låna till den gröna spetsen. (den har jag numera köpt och har själv). Ett par gammeldags annonser utklippta från ett Graphic45-papper fick också vara med.
Denna LO är med foto från vår gårdslampa. Snön hade smält från "taket" på den, bildat istappar och sedan tippat över. Bilden togs en tidig morgon innan jag åkte till jobbet. Först var LO:n som ovan, med massor av blingstenar här och där i papperets snöstjärnor, men sedan när jag kommit hem och tittat lite på den så satte jag dit lite utstansade blingiga snöstjärnor också.

2 bilder på samma LO och kolla vad olika färgerna blev! Det är inte lätt att fotografera i glödlampe/lysrörs-ljus.Nä nu är det dags att gå till sängs. Sova får jag säkert inte göra något större, då jag fortfarande hostar om nätterna och så är det ju dessutom fullmåne, vilket inte precis ökar mina chanser att få sova. Men natti natti på er i alla fall. Mer från kryssningen kommer senare.

Kryssningsalster del 1.

Nu skall jag visa lite av det vi gjorde på kryssningen. Jag börjar med några projekt som alla gjorde likadana, nästan exakt.

Vi var på en Make-and-take och gjorde då en fin påse av ett kuvert. Övre kanten är stansad med en fiskars-stans och vi stämplade först svirvelstämpeln direkt på påsen, sedan satte vi på rundeln med stämpeln med vänskaps-receptet på.

Denna kan man använda att ge bort någon liten present i, det blir ju både förpackning och kort i ett.Vi gjorde också en blomma av bl a ett kaffefilter och mycket sprayfärg och glitterlim. Såhär såg den ut.Nästa Make-And-Take var för Kortmakaren. Här dekorerade vi en bok, och såhär blev den:Vi maskade stämplarna, alltså stämplade päronet först, täckte över det och stämplade sedan bakgrundsstämpeln. Päronet är målat  med Promakers.

När vi var klara så fick vi hela detta ark med stämplar:Så, det var lite av det vi gjorde på kryssningen, mera kommer en annan dag.


Är det vår snart?

Nä inte riktigt, riktigt än. Medeltemperaturen har inte varit över 0 i en vecka ännu, som det måste vara för att räknas som riktig vår, men vi är på god väg i alla fall. Idag har det regnat så det tar nog lite mer på snön. Jag brukar inte vara över sig förtjust i regn, men om den gör att snön minskar får det gärna regna lite till.

Annars så har jag fått en fruktansvärd irriterande hosta. Jag hostar så det svartnar för ögonen på mig. Konstig förkylning detta, jag brukar ju annars alltid bli snuvig i stället.

Nu skall jag, i stället för att gnälla, visa några LOer som är gjorda för cirka en månad sedan.Det är en bild på min morfars mor med sitt barnbarns barnbarn. Bilden är från 1976, så det är ju ett tag sedan.

Nästa LO däremot har ett färskt foto. Min cykel blev kvar ute när den första snön kom och sedan kom det ju mer och mer snö. Så där stod den i drivan (och står fortfarande kvar, men nu har mer av den töat fram.)Jag har använt ett cardstock med glitterprickar över hela arket. Dessutom har jag stansat ut snöflingor med glitter. Rubriken är också utstansad i glitterpapper som syns bättre nedan.Ja, det var det jag hade att visa idag. Snart skall jag visa lite av det vi gjorde på kryssningen också, men jag får dra ut på det lite, så jag kan göra flera inlägg här.

Kenneth har namnsdag idag.

Alla ni som känner en Kenneth, glöm inte att gratulera honom idag.

Svenska KennethKlubben kan man också besöka för mer information om vad Kenneth kan.


Födelsedagskort och namnskylt

Jag ville bara visa några kort jag har gjort.Ett lite annorlunda format mot vad jag brukar göra. Stämplarna kommer från Arkivet. Jag har målat med distresser och akvarellfärger. Lite skimmer har jag lagt på också. Tror att det var från twinklingarna.
Kortet är till en arbetskamrat som fyllt år. Trots sina 65 år så fortsätter han att jobba hos oss.Stämpel från Bildmålarna som jag klippt isär. Nallen håller egentilgen tassarna på en dopfunt, men här har jag skurit ett hål i framsidan och satt ett foto på insidan som syns igenom.Lite detaljer på utstansade blommor och blad samt stämpeln. Det är glitterlim runt hålet.


Jag får även visa namnskylten jag gjorde på kryssningen. De som lämnade in sin skylt kunde genom utlottning vinna fina priser. Varken Jeanette eller jag vann, men våra skyltar hade vi på oss i alla fall.

Så här såg min ut.Ganska enkel med signatur, retro-blommor i 2 storlekar och blad utstansat i glitterpapper. Namnet skrivet med Sakura Glaze-penna så det är lite 3D-aktigt det också.

Några Layouter

Det var ett tag sedan jag visade LO:r, men här kommer några i alla fall. Cirka en månad har de legat och väntat på fotografering och publicering.

Först ut en LO om sonens A-traktor, som gjorde honom oberoende av föräldrars hämtande och körande till olika aktiviteter. I alla fall inom några mils avstånd, då den ju inte får köras i några högre farter, så hade han bråttom fick vi köra i alla fall. Detta var nog det bästa vi gjorde när han fick traktorkort. Att slippa passa bussen på väg till och från jobbet så han slapp stå och vänta i kall busskur.Bilen var lilafärgad och jag har färsäkt matcha färgerna även om det här ser blått ut. Doftgranen är obligatoriskt i en A-traktor. Och inte EN utan mist 20 i ett stort knippe så det doftade gran på flera meters håll med dörrarna stängda. Det är en relativt ny Quickutz-die som jag inte kunde låta bli att köpa.

På nästa LO är han lite yngre, sonen. Bara dryga året gammal, eller 13 månader rättare sagt.Journalingen har jag skrivit på legoklossar i olika färger. Det är också en Quickutz-die som åkt fram, en gammal en.

Och så några relativt nya bilder, tagna i höstas.

 

Skjulet står  hänger över vår gamla jordkällare. Jag har använt en plastfågel som jag fick på scrapkryssningen i fjol. Det skulle vara något slags album med flera fåglar i en kedja. Jag kunde inte komma på hur jag skulle göra ett album med dessa, så jag använde en här i stället. Svirveln har jag skissat upp på fri hand och sedan duttat i med Pearl Maker.


Nu skall jag göra klart inför morgondagens resa till mässan i Borås.


Mässor!

Förra helgen var Jeanette och jag på mässa i Karlstad. Många utställare och mycket folk. Gott om nyheter och annat skojsigt.

Köpte 3 st Marta Stewert-stansar. En av dem var en som vi såg en bordsgranne på kryssningen hade och som vi blev helt förälskade i.


Denna fick också följa med hem.


Och så en liten sötnos till som jag inte hittar bild på nu. Men det är en kantstans med hjärtan.

Jag letar också efter denna, den blev vi också förtjusta i på kryssningen:Dessutom blev det några Nestabilities dies också. (2 st). Några nya fina stämplar åkte också ner i kassen. Några butiker hade rea på julstämplar och varför skall man inte passa på då? Det kommer förhoppningsvis en ny jul i år, så man kan använda dem. Papper köpte jag inte många alls. (Jo Emma, det är sant). Nog för att det fanns många nya fina, men jag har alldeles för många som ligger oanvända hemma, så jag måste först göra av med dem (några i alla fall). Hur man nu skall hinna med att scrappa när det är något roligt på gång varenda helg.

Nästa vecka t ex. Då är det mässa i Borås. Det är den stora Stämpel och Scrapmässan som i år har tillfälligt har flyttat från Göteborg till Borås. Eftersom vi fick en fribiljett i vår godispåse på kryssningen, så "måste" vi ju åka dit. Sedan har snälla Anneli på Scrapbruket gett oss i Valboscrapparna några fribiljetter, så fler kan komma med gratis. Hör bara av er till mig på mobilen.

Ha det bra så kanske vi ses på Boråsmässan.

Är det ett vårtecken???

Idag när jag körde hem från jobbet så fick jag se en påkörd grävling på vägen. Så om de har vaknat och är ute och springer på vägarna och blir påkörda, då är det väl vår på väg eller????

Jag vill i alla fall hoppas att det är så.

RSS 2.0