Fick min vinst idag.

Idag fick jag ett roligt brev på posten.

Allt detta låg i brevet:
image363

Det var vinsten från det här som kom.

Jättemycket skojsigt. En påse med band, en påse med journalingkort och tags, en påse med blommor och knappar + en liten söt stämpel, en påse med småprylar som gem, säkerhetsnålar, öljetter, halvpärlor och brads, och så en påse med 6 olika ark av punchinella. DET var kul. Det har jag funderat på att skaffa, men inte riktigt kommit till skott eftersom jag inte visste om det var något för mig. Nu kan jag testa om det är det. Kul med scrappig post. Tack snälla Nilla för paketet.

En födelsedagspresent till som jag ju glömt.

Jisses, jag har ju glömt at visa vad jag fick av sonen i födelsedagspresent.

Jag önskade mig en blixt till min nya systemkamera och min raring till son sa han skulle köpa det åt mig. Innan han hann göra det så hann jag dock ändra mig från en Nikon SB-400 till en Nikon SB-600 som kan mycket mera. Då fick jag pengarna av honom och la till resten själv, så nu har jag en sådan här hemma. Blixt SB-600

Det blir mera inställningar och grejer att lära sig. Har ju rätt fullt upp med att fatta alla inställningar man kan göra med kameran som jag köpte i slutet av januari. Den har jag nog inte heller visat kom jag på. Det är en sådan här:
D40 (Black)
D40 heter den och har medföljande Vidvinkelobjektivet AF-S DX 18-55 mm II.
Jag köpte också till  Teleobjektivet AF-S DX 55-200 mm:
D40 Double Zoom Kit

Av mor och far fick jag Euro att använda på resan. Det var skönt, då slapp vi hålla på att växla och ha oss.

Tack till Er om jag inte sagt det ordentligt förut.

Utställning på biblioteket

Idag har jag tillsammans med Jeanfredrik och Scrapfia varit i biblioteket i Högsäter för att tillsammans med verksamhetsledaren för Vuxenskolan ställa ut några av våra alster vi gjort på scrappingträffarna vi har på onsdagar.

Vi satte dit lite verktyg och dekorationer på en hylla och sedan blev det LO:er och kort på två hyllor och så lite papper och liknande längst ner. Ovanpå montern ställde vi ut några av bibliotekets Scrapbooking mm-tidningar.

Såhär såg det ut när vi var färdiga:

image362

Födelsedagspresent från jobbet.

Igår eftermiddag kom det en "delegation" på jobbet in i mitt rum sjungandes "Jag må hon leva". De hade köpt ett presentkort hos Dekorera Med Mera  (som jag önskat mig) och hade läst i tidningen att den affären skall läggas ner och nu håller på att sälja ut. Så nu blev det lite panik att ge mig det, annars var det nog meningen att det skulle vara fler personer på plats tror jag.

Jag blev i alla fall väldigt överraskad (inte varje dag någon sjuger i våra korridorer) och jätteglad för presenten. Jag skulle dessutom åt det hållet, då jag hade tid hos frissan på em, så jag passade på att åka till Färgelanda och shoppa direkt.

Här är kortet som jag fick (gjort av duktiga Lenalandis)

image357

Jag fick dessutom en fin bukett med blommor:

image358

image359

När jag tog ut blommorna och skulle fota dem så var såklart Ferguson med mig och kollade, men tröttnade snart och blev nog törstig för plötsligt stod han och drack vatten ur våra vattentunnor (som plockades fram igår för att fyllas med vatten så de inte läcker innan vi gör iordning pumpen.
Var bara tvungen att ta ett foto på den lille stollen:

image360

På Dekorera Med Mera köpte jag mig en Bukowskinalle som jag stod och kollade på där för 1 1/2 vecka sedan. Den är bara SÅ söt. Dessutom en stans att stansa ut tickets (biljetter) med och en vit penna. Det åkte allt med lite papper också framför allt från de nya serierna av Maja Design; vänner. Det är aldrig svårt att göra av med pengar hos Paula. Och det är SÅ ledsamt att hon lägger ner sin lilla härliga butik. Men man KAN ju inte vara på två ställen samtidigt och nu har hon ju fått ett annat jobb i Uddevalla.

Visst ja, en bild på en del av det jag handlade finns ju också, förutom papperen så blev det detta:

image361


Han är väl söt eller hur, nallen/hunden/kaninen vad det nu är...

Fler födelsedagspaket från swappen

Då skall vi se. Här kommer äntligen foton på några till av de paket jag fick.

image353

Detta är från Elsa och innehöll chipboardthickers och brads.

image354

Sedan kom det från Miao_1 och det innehöll filtband (snöstjärnor), Rub-on alfabete, brads och ett handgjort minialbum.


image355

Nästa paket var från JoMa och innehöll brads och något jag fick grunna en stund på innan jag fattade vad det var: Miniduttlim att fästa vellum och liknande med.

image356

Det tionde paketet kom från Lilla Jag och i det fanns en journalingstämpel (undrar från vilket företag den kommer), tygband och matchande knappar och blommor (även om det inte syns på detta usla foto. Dessutom en chipboardkrona.

Så, det var nog de paket jag lär få.

Jättekul var det att få dessa paket och det allra mesta av detta är toppen och sånt jag önskat mig. Det jag inte önskat mig är också jättebra och skall bli kul att testa att använda. Spännande med saker man inte valt själv, får en att tänka i lite andra banor kanske.

Jag vann en utlottning

denna blogg var det utlottning av dekorationer i förra veckan, och kan ni tänka er. Jag vann ett extrapris. Så nu kan jag vänta vid brevlådan igen.

Jag har fått 10 st av de födelsedagspaket jag skulle få. Den 11:e personen hoppade tyvärr av när  hon fått sitt paket i november. Skitdålig stil tycker jag. Har man tagit på sig att var med i ett år, så skall man väl slutföra och inte hoppa av när man fått sina 11 paket och bara skicka 2 (de som fyllde före henne). Morrr!

Jag har fotat resten av mina paket, men kameran vill inte lämna ifrån sig bilderna igen. Fattar inte vad som har hänt. Ja, det får bli när jag har LITE mer tid än just nu.

Några kort

Jag hittade några kort jag gjort som jag visst inte har visat.

Först detta som jag gjorde åt mamma som hon skulle ge en barndomskamrat.

image346
Detta är framsidan. Stämlar från hÄnglar (flickan) Magnolia (björken, biet) och Lisa Andersson (mjölkbordet). Texten utstansad med Quickutz och sedan har jag lagt på glitterlim.

image347
Baksidan med stämpel från Magnolia (biet) och  VistaPrint (min namnstämpel, självinfärgande)

image348
Och så insidan med en stämpel från Lisa Andersson.


Nästa kort gjorde jag ockå till mamma och pappa. De skulle på fest förra helgen som en av mina kusiner ordnat. Vi kom på att hon kanske skulle gifta sig, för det var så hemligt och konstigt. Så jag gjorde då ett kort "uti-fall-att". Såhär blev det:

image349
Framsidan med stämpel från Magnolia. Motivet är målat med twinglings, så det skimrar massor (syns inte här). Kronorna har dessutom fått 3D-lack på sig. Lite papper från spillbitshögen, Primablommor och -blad med halvpärlor från Blomsterlandet. Rosa brad från Panduro där jag fäst 2 små Quickutz-tags där jag skrivit deras namn (felvända på bilden). Tagsen hänger i en bit Scrap-floss. Sidenbandet med hjärtana är självhäftande och kommer från Panduro. Jättesmart, måste nog skaffa mer sådana.

image350
Baksidan med en liten bit av samma spillpapper, stämpel med hjärtan från Magnolia och så min namnstämpel.

image351

Insidan med samma hjärtstämpel som baksidans. Primablommor som gömmer baksidan av bradsen med glitterlim i mitten. Textrutan vanligt rosa papper utskrivet på datorn och där jag sedan ritat stygn runt kanten.

Detta kort gjorde jag på ca 20 min hastigt på kvällen, så jag blev faktiskt rätt nöjd med tanke på ur fort det gick.

Bilderna är INTE särskilt bra, gick inte att få dem bättre i PSE heller, men det får duga.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Och JA, de gifte sig faktiskt. Det var väl inte meningen att någon skulle misstänka det, men LITE kul  var det nog att få lämna över kortet skule jag tro.

Födelsedagsswapp

Jag är med i en födelsedagsswapp på Scrappiz. Jag skall få 11 paket från andra scrappare runt om i Sverige. Det jag fått hittills visar jag här, eftersom galleriet på Scrapiz inte fungerar efter att siten blivit hackad. Ursäkta att bilderna är så himla dåliga, det är inte givarnas fel utan mitt.

Först ut var Malwa som gav mig detta:
image338

Stora rejäla brads och bling bilng.

Nästa paket kom från Pia74 som innehöll det här:
image339

Nya kollektonen av filtband och så blad från Prima.
 
Från Blueeye landade ett paket på min födelsedag:
image340

Stämpel från Magnolia innehöll detta paket.

Samma dag vi kom hem, vittjade jag brevlådan på ett paket från DesignAnnique:
image341

Här var det bling bling i olika former och färger.

Nästa dag dök paket från Mella upp:
image342

Thickers i vinyl, Brads i olika former och så ett par bitar av filtband (fordon och flygfän) innehöll det paketet.

Det sista paketet jag fått (hittills) är från Helenehalmsjö och kom i fredags:
image344

Häri fanns blad och blommor från Prima samt svart filtband.

Alltihopa är jättefina grejer och passar mig perfekt.  

Nu är det 5 paket kvar att vänta på, skall bli spännande att se vad jag kommer att få i dem.

Kort jag fått

Fast jag rymde på min födelsedag så har jag ändå fått några kort.

Mina snälla kompisar i scrappgänget har gett mig handgjorda kort.

Detta från Anki hade kommit och låg och väntade när vi kom hem:

image335

Och detta fick jag av Jeanette när jag kom till jobbet:

image336

De är så duktiga på att göra kort, så det känns jättekul att få ha dem hemma hos sig.

När vi hade arbetsplatsträff på jobbet, blev jag också firad med tårta och blommor samt presentkort.

Här är presentkortet och kortet som satt i blomman.
image337


Blomman är här:

image345

Perfekt med en blomma att ha ute. Då är det bättre chans att den kan överleva ett tag.  :-)

Jag skall strax lägga in bilder från Födelsedagsswappen som jag är med i på Scrappiz också. Får bara fixa bilderna lite först.

Nya hÄnglarna och några InkyWings

I torsdags kom de, de nya hÄnglarna. De är som vanligt jättefina.

image103 

Denna bild har jag lånat från hÄnglars blogg.

Under tiden jag var borta kom även stämplarna jag beställde innan semestern. Jag köpte Studentstämpelarna från hÄnglar via Lisa på InkyWings. Det råkade visst slinka med ett par stämplar från Lisa också.

8006J8008i 
Dessa båda vårnyheter kunde jag inte motstå. Är man från landet eller......    :-)

Nu skall de monteras och sedan stämplas upp på akvarellpapper. Jag testade att stämpla på akvarellpapper och att måla på det. Det var faktiskt lättare att måla på än på albumblad som jag använt tidigare. I alla fall om man skall måla med distresser eller akvarellfärger. Man har lite mer tid på sig att fördela färgen snyggt. Jag hade med mig några blad på semestern och satt och målade lite emellanåt. Så nu har jag en del motiv att jobba med. Jag har börjat att klippa ut motiven. Det är perfekt att göra framför TV:n om kvällarna.

Jag har inte fått bilderna ur kameran ännu. Det krånglar nu igen, datorn vill inte kännas vid filerna varken via Photoshop eller via utforskaren. Tröttsamt!  Hoppas jag kan lura fram dem via kameran (bara jag hittar kabeln) Denna gång har jag inte använt något billigt okänt märke på SD-kortet heller, utan det är ett Kingston-minne och det brukar fungera.

Sedan skall jag lägga upp lite bilder här, jag lovar.

Inte längre nåt på 40...

Nä, nu har jag visst blivit 50. Än så länge (efter 5 dagar) känner jag ingen skillnad, men det kanske kommer.

Ja, jag har varit "på annan ort", dvs jag och maken har varit på Cypern i en vecka.
Vi har bara haft det skönt och kopplat av. Vi var i Ayia Napa på ett familjehotell. Där fanns det man behövde, så egentligen hade vi inte behövt lämna hotellområdet, eftersom vi dessutom hade "all inclusive". Vi hade alltså Frukost, lunch och middag. Dessutom fanns möjlighet att beställa drycker såsom inhemskt öl och vissa drinkar. För min del blev det dock mest Cola och Vatten och ett glas vitt vin till middagen på kvällen.

Det var flera pooler på området om man hade velat bada. Jag gillar dock inte klor så badade gjorde jag inte. Inte heller gillar jag att ligga och pressa i solen, däremot gick vi omkring lite utefter havet och lite uppe i stan också, så lite solbränna har jag fått i alla fall.

Ryggen har bråkat en del med mig, men inte värre än att jag kunnat klara det med hjälp av tabletter. Kanske behöver jag ytterligare lite behandling med massage och knäckande.

Kameran hade jag ju med mig, så en del foton blev det. Har inte laddat över dem till datorn ännu.

Vi kom hem i morse. Kl 07.30 var vi hemma efter ungefär ett dygns vaken tid. Flyget hem skulle ha lyft 00.30 i morse, men var en dryg timma sent. Vi gick och la oss nästan direkt för att försöka få lite sömn i alla fall, men det funkade väl sådär.

Det var ju KALLT här ju när vi kom hem, hade varit frost i natt, efter att ha varit kanonväder hemma hela tiden vi varit borta. Typiskt. Jag hade ju beställt kallt väder när vi var borta, så att inte våren hade kommit för långt under tiden.
Men här har det ju hänt massor i naturen sedan vi åkte. Häggen har slagit ut och gräsmattan är full av GULA solar. De måste vi klippa bort.

Katten Frida satt på trappan och välkomnade oss när vi kom hem i morse, Ferguson kom senare och var hur kelig som helst. De hade inte glömt oss på en vecka i alla fall.

Jag är ju med i födelsedagsswapp på Scrappiz och jag hade fått 3 av de 11 paketen när jag kom hem. Ett till kom idag.
Dessutom hade jag fått ett jättefint grattiskort från min scrapparkompis Anki. Foto av detta kommer.

Mer rapport får komma senare med några foton och så också.

Ha det så länge.


Lekt med kamera och sprayflaska

Ryggen är bättre idag, men jag skall ta det försiktigt i ett par veckor. Killen jag var hos igår knäckte rejält i mig. Nacken knäppte ordentligt och även i ryggen bröt det och gjorde rejält ont. Men jag har sovit hyfsat i natt utan värk i alla fall, så det går nog åt rätt håll. Med antiinflammationstabletter coh värktabletter skall jag hålla den värsta värken ifrån mig

Idag har jag varit ute i det fina vädret och lekt lite med kameran igen.

Jag som inte direkt är känd för att vara uppe med tuppen får ta till andra knep för att få daggstänkta bilder.

Jag fick för mig att testa lite med vatten i en sprayflaska för att få daggeffekt.

Vad tycks? Liknar det morgondagg?

image333

Först testade jag att spraya på en tulpan. Men det ser lite smutsig ut inuti kronbladen tycker jag. Inte vet jag om det var pollen som följde med vattnet när jag sprayade eller om det var där innan.

image334

Sedan hittade jag några blad som fick sig en dusch också. Jag är helkass på blommor men jag tror att det skall bli lupiner när de blir klara. Här fastnade dropparna som pärlor utefter kanterna och en större droppe samlade sig i mitten. Såg rätt cool ut. Sedan skulle jag ta lite fler bilder på blommorna som är riktigt praktfulla nu. Gula tulpaner och påskliljor, blåa pärlhyacinter (scillan är nästan överblommad), flera färgers gullvivor och så pingstliljor av gammal sort som luktar härligt när man kryper närmare. Men.....

...det är bra om man har ett laddat kamerabatteri om det skall bli några bilder. Får blir ett nytt försök när det är laddat kanske.

Nu önskar jag mig ett objektiv som jag kan komma ännu närmare med. Och så vill jag ha en blixt till kameran också. Det sa jag till min son och han, gullisen, kom med pengar så jag kan köpa mig en i födelsedagspresent. Jag hade tänkt mig en Nikon SB-400, men nu har jag läst lite mer och jag tvekar nu mellan Nikon SB-400 och SB-600. Jag tror jag vill ha SB-600, men det är attans mycket pengar. Ja, det tål att funderas på.

Min LO på Scrappiz-bloggen

Idag när jag var inne och surfade på Scrappiz.se så hittade jag min LO bland bidragen på bloggen.

KUL!

Här är sidan.

Det är den sjunde uppifrån som är min.

Vilken dag...

Idag vaknade jag med kramp i ryggen. Jag tog mig inte upp ur sängen. När jag äntligen tagit mig ur sängen så kom jag inte ner för trappan. C:a 1,5 tim höll jag på att komma ur säng och ner för trappan. Det gjorde så FRUKTANSVÄRT ONT, så jag vet inte vad. Minsta lilla rörelse på en mm, gjorde att det krampade i ryggen och i magen.
Fick i mig en Diklofenak så jag kunde ta mig ut i bilen, men fick ha hjälp att ta in benen. Resan till jourcentralen har nog aldrig varit så lång tror jag.

Jag fick inflammationshämmande tabletter och blev efter ett tag något lite bättre.

Igår fick jag ju tid till massage av en Osteopat tills idag, och doktorn tyckte jag skulle åka dit.

Massören tryckte och klämde och knyckte till, så jag blev nog lite bättre, men jag har fortfarande rejält ont. Han sa att det var nerver som låg i kläm vid revbenen (eller vid någon kota) och det brukar vara väldigt svårt att få loss det, eftersom det satt liksom inuti om jag fattade rätt. .Han rekommenderade att jag skulle åka till en annan kille som är starkare och har en annan sorts massagebänk. Jag ringde hem till honom och skall få komma dit i morgon, fast han egentligen var ledig. Hoppas verkligen att han kan hjälpa mig. Jag skall sitta i bil i flera timmar på måndag så då får jag inte ha så ont i ryggen/magen.

RSS 2.0