24 januari 2012

Bloggcandy på http://pojjos.blogg.se/


Ett julkort i veckan # 4

Jag tänkte hoppa på utmaningen att göra ett julkot i veckan.

Jag försökte i fjol, men kom inte mer än halvvägs och det blev väl inte så många julkort gjorda under sommaren. Jag har missat de 3 första veckorna, men hittade denna bloggen i helgen och nu tänker jag hoppa på de utmaningarna som kommer upp här. Ibland är det lättare att göra något utifrån en utmaning i stället för att bara sätta sig ner och göra ett alster rätt upp och ner.

Här är bloggen Ett julkort i veckan.

Vecka 4 skulle man göra ett julkort med en eller flera tomtar på, eftersom det i veckan är en månad sedan det var jul.

Såhär blev mitt bidrag:Nu får vi se hur många julkort jag får ihop i år. Förhoppningsvis slipper jag sitta i slutet av året och i sista stund och tillverka julkort så ögonen blöder.

Nu kom vintern till Dalsland

Uurk säger jag bara. Jag tycker inte om vinter och när det gått över 3 veckor in i januari utan snö, vad skall det då vara bra för att det kommer NU. Jag har i alla fall inte beställt någon snö.

Maken har varit ute med snöslungan och gjort lite stigar i eländet och i morgon får man halka ner till Vänersborg på halkiga snöiga vägar. Brrr!  Hoppas att medtrafikanterna uppför sig som folk och inte kör som blådårar i 110 med vansinniga omkörningar och inte heller lusar fram i 30 på vägen där det inte finns en enda möjlighet att komma förbi och de inte heller har förstånd att släppa förbi den långa kö som bildas efter dem. Jag hatar verkligen att pendla! Är det någon som vet ett passande jobb till mig i närheten?

Lite pyssel har det blivit sedan sist, men inte så mycket alls.

Förra årets sista julkort har jag visst inte visat än, såhär blev det:Det är gjort av ett skimrande papper och så har jag satt på en sticker som ser ut som ett lacksigill. Stämplat och embossat GOD JUL också. Snöstjärnan är en Martha Stewart-stans.

Så har jag gjort ett par LO:er också i år. De blev sammanlagda till en dubbelsidig. 

Textrutan är en rub-on från Prima och på sidan 2 har jag en matchande swirl från samma ark. Det är väl kanske egentligen en japansk tjej på bilden, men det närmaste Kina jag kom. Det handlar om när vår kinesiska traktor levererades på släpet efter en lastbil ändå uppifrån norra Sverige någonstans.

Ja, det var lite scrappat. Annars så håller jag mycket på att virka mormorsrutor. Det skall bli spännande att se vad jag kommer att göra med dem när jag kommer så långt.

Gott Nytt År!

Sådärja, då var 2011 över och vi har kommit in i 2012.

Undrar vad som kommer att hända detta år. Förhoppningsvis något bra.

Idag har det lagt sig lite snö här. Usch och tvi vale, hoppas den försvinner lika fort som den kom. Jag gillar inte snö. Eftersom jag varje vardag måste sätta mig i bilen och åka 6,5 mil (drygt en timma) till jobbet, så är det mycket bättre utan snö. Helst inte minusgrader heller. Jag gillar inte att sätta mig i en kall och frusen bil. Mycket beroende på min värk som blir sämre när det är kallt, men kyla är annars verkligen inte min grej på andra sätt heller. Nä barmark och plusgrader vill jag ha, då kör man säkrare på vägen och slipper oroa sig för halka.

Hostan och förkylningen jag haft så länge, sitter fortfarande kvar och efter 2 dagars jobb i veckan så var jag helt slut. Som tur är så är det ju helgdag på fredag denna vecka, så det inte blir full vecka den som kommer heller. Undrar om jag skall behöva dras med förkylningen hela vintern ut. I så fall vill jag ha vår NU.

Nytt år = Nyårslöfte ?

Nä, det bryr jag mig inte om. Jag kommer inte att kunna hålla det i alla fall, så varför lova något?
Men, jag sätter upp en scrapmål igen som vanligt. Jag börjar som jag brukar med att jag skall göra en LO per vecka  under året. Ifjol (konstigt att skriva det, det var ju igår) höjde jag målet 2 ggr, mest beroende på att jag gjorde resealbumet från Cypern, med många väldigt enkla och snabba sidor. Först hade jag satt att jag skulle göra en LO i veckan, sedan höjde jag till 1,5 i veckan och slutade med målet 2 per vecka. Jag klarade även av det med råge, det blev ungefär 2,3 per vecka till slut.

Jag har ju en ticker längst upp på sidan som visar hur jag ligger till.

Såhär slutade den:
Jag lägger in den nya här också som jämförelse:

Förutom 125 LO, varav 98 var i Cypernalbumet, så har jag gjort 30 st julkort, 61 st andra kort (varav 15 inbjudningskort till bröllop), 46 placeringskort till bröllop och 18 till student. Jag har gjort 14 st ATC:er, några bokmärken och så lite väskor och andra altrade saker. Nu i slutet av året har det blivit många virkade mormorsrutor. Jag har fyllt en hel låda med rutor. Vi får se vad det kommer att bli av dem så småningom.

Ja, det var väl en sammanfattning av årets kreativitet.

Som avslutning idag skall jag visa ett ovisat julkort till som jag hittade:Tomten kommer från ett klippark, sigillet är en sticker och blomman från den för ändamålet inköpta och slaktade ljusmanchetten.

Kortet är skickat till min kusin med familj.

Och faktiskt, så kommer det vilken dag som helst ytterligare ett julkort här. Jag gjorde faktiskt ett till häromdagen. Jag hittade ett block med fina julpapper i och kunde inte motstå. Kortet är dock inte fotat än, så det få ni se en annan dag.

God fortsättning på det nya året.

Och Du!  Du får gärna lämna en liten kommentar när du varit här och hälsat på. Det vore skoj att se vem du är.

RSS 2.0