Layouter visas denna gång

Dags att uppdatera bloggen igen. Denna gång skall jag visa några LO:er jag gjort den senaste tiden.Först ut sonen som satt vid ratten redan tidigt i livet. 3,5 år och full fart med åkgräsklipparen.

Här har jag använt lite reststickers som låg kvar på skrivbordet från en tidigare LO (de små glittriga blommorna och fjärilarna). Den större blå blomman är en slaktad tygblomma med massor av sticklesglitter på. Marta Stewertstansad fjäril också med glitter på.  Och så "JISSES!", jag har använt mina gamla foamstamps. Eller ja, de var väl egentlien nya, hade aldrig använt detta alfabet tidigare, fast det legat i byrån och väntat länge. Det heter License Plate och jag har använt Making Memories akrylfärg Blue Reef.Nästa är om min farmors gamla tvättbräda som är gjord i glas. Mycket kläder har npg tvagats på den brädan genom åren. Här har jag inte använt några dekorationer alls, utan det är papperet i sig som har blommar och annat i sig. Rubriken är Quickutz Chick-a-Dee mini. Och i ett silverfärgat cardstock från DCWV.Sedan har jag gjort en lite crazy LO om postlådor jag passerade på väg till jobbet i vintras. På en kort sträcka fanns dessa olika varienter av "lådor". Jag har kopierat en logga från nätet och rubriken är i Quickutz Chocolate.

Och så:Midnattsfiske i Oinakkajärvi vid Jukkasjärvi veckan efter midsommar 1981. Vi var där på husvagnssemester tillsammans med svägerska och svåger. Jag var gravid med sonen och vi "njöt" av midnattssol och mygg i bamseformat.

Denna kom till eftersom jag fick fram papperet med fiskaren och fisken och då dök dessa foton upp i minnet.
Detta papper är från Rusty Pickle och heter Gone fishin från serien Under the Stars. Det andra papperet är Basic Grey från serien Cupcake och heter mac ´n cheese. Jag har använt Quickutz alfabet Washington Grand i svart Cardstock. Journalingrutan kommer från Heidi Swapp, writers block, large, Circles calypso.

Första sidan lite närmare:


och den andra:


Den sista LO som jag har färdig kommer här:Det är bilder som är alldeles färska från i vår. Men med minnen från marknader tillbaka i tiden.

Jag har använt ett papper i botten från Fancy Pants Design som heter Office Space och är från serien The Daily Grind. Jag har skurit lite i papperet för att bladswirveln skulle hamna ovanpå fotot. (det hade jag gjort på LO ovan också, förresten) Här har jag också använt Quickutz till rubriken. Denna gång ett limited edition som heter Carson.

Ja, det var allt för nu. Nu skall jag bevaka kronprinsess-bröllopet på TV.  ;-)

Kort i långa banor

Nu är flera av de kort jag gjort överlämnade så här kommer en kavalkad:Beställningskort till arbetskamrat.Detta är till samma arbetskamrat.

Sedan hade vi en arbetskamrat som fyllde 50 år. Han fick detta kort:Jag gjorde ett kort till en studenttjej, utifall det skulle behövas eller att ha i lager:Här jag jag stansat ut årtal också, men det la jag bredvid för kommande behov. Det hamnade i högen, för nu är ju studentavslutningarna klara för i år.

Nästa är ett julkort som gjordes till bra-att-ha-högen:Pepparkakspar från hÄnglar och insidan blev såhär:Ett till kort till bra-att-ha-högen:Nästa är ett kort som mamma gav till min brorson:Och detta gav vi honom:Insidan blev såhär:Paketet han fick dekorerade jag lite också:Oj, det blev visst en bild på lilla Hedvig. Hon är inte så lite nyfiken den katten.

Såhär blev paket, kort och blomma:Ytterligare en arbetskamrat har fyllt 50 år, han fick detta kort:Jag gillar stämpeln från Stämpelboden med texten "Inte gammal..." Undrar om Vilda Stamps har den nu? Ähh, spelar roll, jag har den ju.

Ja, det får räcka för denna gång, jag har fler, men de måste fotograferas först.

En kattpärs till

I veckan som gått hade vi en tragisk händelse här. Den lille vit/grå randiga hankattungen låg och såg ut att sova när jag kom hem i tisdags. Han lyfte lite på huvudet och jag lät honom ligga. Katterna har ju 2 lägen: full speed eller ligga helt stilla och sova.

I alla fall så gick jag tillbaka efter en stund och då var det lite kräk på golvet, men jag visste ju inte vem av dem det var som gjort det, fast lillen låg kvar och såg inte ut att må bra. Jag lät honom vara i fred och få ligga kvar i lugn och ro. Nästa gång jag kom in efter en dryg timma så låg han utsträckt och hade slutat andas. Man blir så ledsen när sånt händer. Kanske hade han fått i sig mat för de vuxna katterna? Vi har verklien försökt att hålla dem ifrån den, men de är mycket intresserade av den och vill hellre ha den än sin egen kattungemat.

Idag har vi haft en ny kris. En av kattungarna (Bamsen) har gått in under huset (trots att vi satt för galler, men det hade de lyckats peta bort). Vi hörde hur den mjauade under huset, men vi kunde inte se den. I morse gick den dit och vi har hela dagen på olika sätt försökt locka ut den. Den hade med sig sin lurviga kompis, men hon kom ut, så vi trodde att han bara inte hittade hålet att ta sig ut i. Fast det är ju flera "katthål" runt huset, så något borde han väl hitta.
Dock gick dagen och han kom inte ut. Vi hörde honom nära ett av katthålen, men kunde inte se honom. Sonen lyckades t o m krypa en bit under huset för att försöka se den, m,en kunde bara höra den. Nu började det bli sent på kvällen och något måste göras. Några brädor på altanen skruvades bort så att vi det kanske skulle gå att kika ner i katthålet. Nu gjorde det inte det, men det gick att få in mobiltelefonen med kamera och se att katten satt nere i ett djupt hål alldeles under katthålet. Den klarade inte att ta sig upp på egen hand utefter den jordiga cementväggen. Diverse klätterhjälpmedel firades ner i hålet och till sista så fick ungen tag i ett blått balsnöre som den klamrade sig fast i medan sonen firade upp honom. Glädje!!!
Majsvälling och kattungefoder väntade som han åt med god aptit.

Nu blir det inlåsning i pannrummet som gäller, tills de skall hämtas till nytt hem i slutet av nästa vecka. Vi vill inte riskera fler rymningar nu. Som tur är så kommer det väl inte att blir så fint väder till veckan som det varit denna vecka, då de verklien har njutit av att ligga ute och sova i blomrabatten (den ena pionen kan jag glömma i år, den är nedtrampad av små katt-tassar.) När de sovit och ätit så har det sedan varit full rulle runt blommorna i rabatten och upp och ner på altanen en stund innan nästa vilopaus. Igår satt jag och tittade på den och skrattade ibland högt för mig själv åt deras luftsprång och slagsmål.

Hålet den ramlat ner i är dryga dm brett och några meter långt och dryga metern djupt. Det är från när vi renoverade för 19 år sedan. Tidigare var det en liten källare under den gamla verandan. Den tog vi bort och sedan murades det upp en ny vägg där ytterväggen skulle vara, medan den gamla muren till källaren fanns kvar. Däremellan var alltså detta hål. Vem hade trott att det många år senare skulle gå en kattunge och dratta ner i det hålet? På något sätt kanske vi får försöka att fylla i grus i hålet, hur vi nu skall komma åt att göra det, när katthålet in under huset är ca 1 dm brett och högt och drygt det djupt. Det går ju liksom inte att skotta in rus med spade då.

Ja, det var helgens äventyr. Nu är denna i övrigt härliga helg snart slut och en veckas arbete väntar.

Scrappade katter

Hej därute!

Nu skall jag visa den senaste sidan jag har scrappat. Den är inte oväntat på en av kattungarna, nämligen Bamsen (eller möljigen Ivar om inte Bamsen passar när han blir lite större)Fjäril-stansen har kommit med denna gång också. Och en liten, liten stämpel av en kattunge som jag bara har använt genomskinlig Versa Mark-syna och embossingpulver. Ett litet rött hjärta fick också plats där bredvid texten.

Sedan har jag ännu en layout med kattunge att visa upp. Men den har jag inte gjort själv, utan den har min svärdotter gjort. Hennes första. Hihi, jag har nog lyckats locka in henne i scrappingens värld också.Fjärilstansen komm till pass här också, och hjärtstansen från Martha Stewart (som jag förstörde ena hörnet på, och har lagat det sedan) Katten i svartvitt är gjort av en Quickutzdie som heter Build an animal och är en specialdie från ett amerikanskt företag. i Hörnen sitter små akryldroppar. Och alfabetet är från Quickutz Relax-kit.

Ja, det var det, både kattungar och scrappat på samma gång. Inte illa va. :-)

RSS 2.0