Ett nytt och två gamla foton scrappade.

Jag börjar väl med att visa ett nytt fotografi som jag scrappade nästan direkt jag fick hem det. Det är på min faster som fyllde 80 den sista januari.
Rubriken är skriven med Quickutz Mary Jane Grand (V och 80) samt Quickutz Chocolate (anja)
Jag har använt Bazzill svart cardstock och ett mönstrat papper i rosa från Daisy D´s som heter raspberry.
Dekorationerna köpte jag i Ullareds på Ge-Kås i somras och kommer från Hedlundgruppen. Ett sidenband ur gömmorna och en blomma som jag stansat ut med Martha Stewert-punch. Pop-up Water Lily heter den.Fotona på nästa LO är från sept 1982. Det är maken och sonen som vilar i soffan. Sonen är helt ljuvlig när han på andra fotot öppnar ena ögat och tittar på mig. Jag är så glad att jag har så många foton från när han var liten.

Alla hjärtan har jag stansat ut från olika spillpapper. Alla utom 3 st är i olika blå toner. Ser ni de andra 3?Idag har jag även varit hos frissan och tonat håret. Jag har för första gången på väldigt många år gjort slingor. Det skall bli spännande att se hur det kommer att gå. Vi har ju ett vatten här som gjorde att mitt hår skiftade i grönt, men efter att vi bytt ut de gamla kopparledningarna mot en plastslang i höstas så är det inte lika grönt längre, så därför vågade jag mig på ljusa slingor, i stället för att tona i rött för att neutralisera det gröna. Håll tummarna för att slingorna inte blir gröna nu.

Kattungebild

Vill ni se något litet och sött?Denna lilla/e nallebjörnskattunge skall flytta till Högsäter när han/hon blir lite större. Den skall kanske heta Bamse om det är en hane (vi ser inte det än).

Träffalster

Jag ligger visst "lite" efter med att visa vad jag gör. För 4 veckor sedan hade vi ju träff i Bygdegården i Högsäter och det jag gjorde där har jag ju inte visat.

Först gjorde jag ett påskkort. Det gjorde nästan alla, då det ingick material till det i välkomstpåsen. Till reglerna hör att man inte får använda något annat än det som finns i påsen, förutom stämplat motiv och färger (inkl glitterlim) Det konstiga var att jag vann med mitt bidrag.

Här är kortet jag gjorde:Det är ett s k Stafflikort och såhär ser det ut från sidan.Här är en liten detalj på kycklingen som fick en del glitterlim på sig. Jag har använt en die från spellbinders som jag köpte på mässan också. Det är den som är bakgrunden till det stämplade motivet. Vinsten var en scrapp/kort-tidning.Sedan hade vi  utmaning att scrappa en Layout med de två färger vi fick dra ur en burk. Jag fick färgerna vitt och grönt. Det fick bli en LO med ett gammalt foto på sonen. Är han inte söt?Sländorna är Quickutz-stansar. De gröna papperen köpte jag av Anneli på mässan.

Ja, det var det jag hade att visa denna gång. Mer kommer, jag lovar.

Kattungebilder

De senaste inläggen har jag lagt in via mobilen, men här kommer en "kameratagen" bild på kattunge också.Kattungen ligger på min jacka och småtittar lite. Detta är en av Fridas ungar som har fått ögon idag. Det är 2 av hennes som har fått ögon och 2 som inte fått  ögon ännu. Det är svårt att fotografera dem, för de rör sig hela tiden och piper efter mamma när jag plockar upp dem. Här ligger den lille krabaten ändå hyfsat stilla. Den kommer nog att bli supersöt när det blir lite större. Vita tassar har den och ett M i pannan.

Jag tror jag skall visa en LO jag gjort också.Ett papper från Panduro med ett glitterlim på snöstjärnorna och ett annat glitterlim på rubriken (som fanns på papperet redan). I övrigt har jag bara använt penna i metallicblått för att skriva med. Handlar om de av-vallade snöplogskanter som var i år och även när jag var liten och gick till skolan.

Det var det för idag. Natti natti.

Jag har fått ögon nu.

20100420 (MMS)

Jag har fått ögon nu. Fast jag är lite försiktig till att börja med. Det är så ljust.


Vi fick kattungar igår.

20100414_002_ (MMS)

Här är Greta med sina 2 ungar. Även Frida fick ungar igår. Hon fick 4 st några timmar efter Greta. Så Frida blev mor och mormor på samma dag. :-) Detta är bloggat med mobilen, mest som en test.


En LO till

...på Frida & FergusonEnkel, med bara en utstansad swirl och namnen. Till rubriken har jag använt Quickutz Holiday mini. Swirlen och rubriken är utstansade i Bazzill Bling. Sedan har jag dragit några streck runt fotona med grön metallicpenna.

Ferguson finns ju inte längre, men Frida lever och väntar ungar igen. Hon är smälltjock. Hoppas hon lägger dem inne den här gången så vi kan ta hand om dem.

Jag hade ju tänkt att göra ett julkort i veckan, men oj, nu ligger jag flera veckor efter. Detta är det sista jag gjorde, i vecka 11 och nu är det vecka 14.Stämpeln har jag köpt fran Kanada av Stephanie (Mysmasken) Jag har lagt på glitterlim på snöstjärnorna och på svirvlarna har jag lagt på nåt slags glitter/sammet från YouDo. Blev väl inte direkt imponerad av effekten.Insidan av kortat är bara stämplad med brun stämpel.

Nu blir det inte mer idag.

Jag bara måste....

... visa denna som jag hittade på nätet.
Är bilden svår att se, finns den här

Inte stämmer väl det ett enda dugg på nån av dem jag känner???!?!

ATC:er

Idag skall jag visa några ATC:er eftersom jag har varit med i 2 swappar på Scrappiz.  (Swapp = byte)

Det var 2 swappar samtidigt för ett tag sedan.

Först klar var jag med ATC tema Hello Kitty. 9 st gjorde jag:En såg ut så här lite närmare:Sedan gjorde jag 9 st ATC tema kaffe.Jag har stämplat och embossat i 3 olika färger på 3 olika modeller. Därför blev ingen helt lik den andra.

Jag gjorde också ett ATC-kort som tack för swappvärdinnan:Nallestämpeln kommer från Lisa Andersson.

Nu är det äntligen fredag och lediga dagar igen. Jag har varit otroligt trött hela veckan så det skall bli skönt att få vila lite och sova ut kanske om det går. Kroppen värker också så jag tror jag blir stollig. Känns som det kryper i både armar, rygg och ben, mest i benen. Hoppas det ger sig det också med lite vila.

Påsken är över och jobbveckan har börjat.

Nu kommer jag tillbaka idag igen. Tänkte jag skulle komma ikapp lite med att visa något av det jag har gjort. Denna LO är en månad gammal ungefär. Jag hittade papper med John Deere mönster på när jag var på mässan i Karlstad. Eftersom det står en sån traktor hemma på gården och jag såklart hade foton på den, så fick det bli en LO om traktorn med lite traktorfakta till. Märket i mitten nertill är ett foto som jag tagit i närbild i fronten på traktorn. Uppe i rubriken sitter en liten brad i form av en hjort eller ren eller vad det kan vara, även om den springer "åt fel håll" så tyckte jag den passade bra här. Eftersom traktorn är grön med gul rand över huven och gula fälgar, så blev hela LO:n i de färgerna.
Sedan skall ni få se vad jag gjorde till mässan i Borås. Man skulle lämna in en (eller flera) fjäril/ar i Kortmakarens monter för att få en lott i deras lotteri. På morgonen innan vi åkte satte jag mig och gjorde denna:Jag vann inte på den lotten, men vi fick också göra en utpunchad blomma i en "make and take". Med denna blomma fick man också en lott. Och vid lottdragningen, som jag kom rusande till i sista stund, så vann jag en fin vinst. De ropade upp nummer 80 och jag hade inte ens rullat upp min lott och när jag gjorde det så hade jag vunnit. Detta:Den gulbruna blomman nertill i mitten är den vi gjorde och ovanför den ligger lotten jag vann på. Ingen dålig vinst jag fick!

Nu skall jag kolla lite på TV innan det är dags för sängen igen. Jag var supertrött i morse när jag åkte till jobbet så jag behöver nog lite mer sömn i natt.

Årets första fjäril

Kom på att vintern är slut och då måste jag byta ut min ticker som fortfarande visar vinterbilder. Den här får inte vara med längre. Jag har gjort 26 LO:er hittills i år. Mitt mål är ju satt till en per vecka och jag har faktiskt i snitt gjort 2 per vecka. Men än vågar jag inte ändra mitt mål till 1,5 som jag hade i fjol, det är mycket roligare att ligga före målet.


Som ni ser upp i vänstra hörnet fick det bli en lite mer vårlig med tulpaner. En fjäril fick vara med också, eftersom jag på påskafton, när jag satt ute på altanen i det fina vädret, såg årets första fjäril som fladdrade omkring. Ett påfågelöga som väl fryser nu idag, när det är 0 grader mitt på dagen och små flingor sakta dalar ner. Vilka kontraster!!


Kryssningsalster del 3.

GLAD PÅSK på er alla.

Fast nu är den ju snart slut i och för sig. Tyckte det var så länge att vara ledig i 4 dagar i sträck och nu är det redan måndag och jobb i morgon igen.

Idag tänkte jag visa några fler saker från kryssningen.Först ut är denna LO som går i Tim Holtz tema. Här har vi distressat och kladdat med färger och stämplar. Sprutat färg och haft på färg från stämpeldyna över en mall (fartygsratten). Denna är gjord nästan exakt efter beskrivningen. Fotot är taget under kryssningen och är på Jeanette och mig där vi sitter och pysslar.Nästa är också gjord nästan exakt efter beskrivningen. Denna gång var temat Vintage. Här var det också rätt mycket kladda och distressa. Riva och fläcka och buckla till. Fotot är på min farmor när hon var ung, troligen 1926.

Sedan kommer något helt annat. Inte alls skitigt och distressat utan klara, skarpa färger i stället:Detta kortet gjorde vi också på en av kurserna. Stommen är i gul bling Bazzill. Det rosa papperet var färdigskuret och prickarna på det är i "lack". Den gröna remsan är också i bling. Riktigt vårligt blev detta kort.Några matchande pappersremsor även på insidan.


Jaha, det var det jag tänkte visa idag. Nu kanske jag skall sätta mig och scrappa lite. Scrappiz har cybercrop över påsk och veckan efter. Någon liten LO eller något kort skall jag väl kunna få ihop.


RSS 2.0