Ute på vift med en ung snygging

Idag har jag varit ute och åkt med en ung snygg kille.

Ja, alltså jag och sonen har varit på marknad i närmsta samhälle. Han kom och hämtade mig med sin svarta Camaro av 1970 års modell. Fast han har haft den sedan i våras, så har jag faktiskt inte ÅKT i den förut. Han använder den mest till att köra tävlingar med, men den går även att köra ute i trafiken. Även om man nog skulle behöva hörselskydd när han gasar på, det LÅTER om den. Både bullret från vägen och från motorn som mullrar. Fast det är klart, en gammal amerikanare SKALL mullra, ett härligt muller om man frågar mig.

På marknaden köpte jag absolut ingenting. De höll dessutom på att packa ner när vi kom. Det som inte redan blåst ner, för det var halv storm uppe på torget. Pizza köpte vi med oss hem. Vi hade ju kunnat äta där, men tyckte att det varit orättvist mot pappa/make som var kvar hemma, så vi köpte en till honom ocks.

Nu skall jag se om jag kan sätta mig och scrappa lite innan det är TV-kväll.

Tre gånger.....

...höll det inte på att bli alls. Har massor att göra ikväll, så jag kände inte alls för att gå ut och gå. Men som den oxe jag är, stönig till tusen, så tog jag mig faktiskt i kragen och gick ut i alla fall. Men klockan var kvart i sju innan jag kom iväg, så skymningen började närma sig innan jag var tillbaka. Men nu är det gjort i alla fall. Skönt, för i morgon blir det inte någon promenad, då skall jag iväg på scrapträff som vanligt på onsdagar.

Det är därför jag har en del att greja med ikväll. Jag måste få förbereda för i morgon, för då skall jag visa hur man använder akrylfärger. Då är det liksom bra om de är nedpackade tillsammans med foam-stamps, papper och annat jag kan behöva, så jag inte behöver göra det i morgon bitti.

Dessutom har jag en massa foton som jag kopierat från mina föräldrars dator som jag lagt in på min dator och som nu skall "taggas" i Photoshop. Det tar ett tag, eftersom jag har så många taggar jag sätter. Det är personer, platser, olika blommor, fordon, händelser m m. Jag får ju skylla mig själv att det tar lång tid  att lägga in nya foton när jag gjort så många taggar. Men å andra sidan är det super när jag skall leta efter någon bild. Jag hittar den direkt. (nästan)

På tal om det, så har jag idag anmält mig till högskolekurs i Photoshop. Jag har sett på Scrappiz både i våras och nu i augusti att det är många som läser denna kurs på 7,5 p på distans på Högskolan i Jönköping och bannat mig själv för att jag inte anmält mig. Men nu är det gjort så nu hoppas jag att jag kommer in och får börja i januari. Det braiga är att det är videokurser på nätet, så man tar dem i den takt men själv hinner. (antar förstås att det inte får dra ut FÖR länge på tiden, men man är inte bunden en viss dag eller en viss tid)

Nä, nu kan jag inte sitta här och surra längre, nu får jag sätta fart och göra något av allt det jag har planerat. Tjing.

En gång är ingen gång - två gånger är en vana....

..... nja vi får se. Jag är inte alls säker på att det blir nån mer "gång" för mig.

Men jag gick i alla fall med stavar i förra veckan EN gång. Tänkte göra det varje dag, men det kom alltid nåt emellan.
Idag var jag dock ute igen. Det blir inga långa promenader, det tillåter varken min värk eller min kondition. Den är sämre än jag trodde. Fast det är klart, jag gick ganska fort "ut", sedan började jag få svårt att andas, fick lite astmakänning, så hem igen gick det i betydligt lugnare tempo. Men jag fick upp pulsen och kände i ben och lår att det nog gör nytta i alla fall. Nu har det lovats rätt så fint väder i några dagar framåt, så jag kanske faktiskt kan klara av att gå en sväng om dagen. I mitt eget tempo och i lagom mängd. Jag kan ju öka längden lite för varje dag. Det gick ju faktiskt för 3 år sedan (oj vad tiden går fort), då gick jag varje dag och en liten bit längre för varje dag.  Kanske får leta fram stegräknaren igen så jag verkligen ser att det blir längre.

Kom nu ihåg att jag ingenting lovat, inte ens till mig själv. Men jag skall försöka i alla fall. Kan ju inte skada åtminstone. Inte om jag tar det lugnt och inte överanstränger mig så värken blir VÄRRE istället för att, förhoppningsvis, bli bättre.

Hela helgen var vi förresten utan internetuppkoppling, men idag har det kommit igång igen. Fast jag tycker det är segare än vanligt. Bredband - hmmmm, rätt smalt här skulle jag tro.

Nä, nu skall jag sätta mig och se om jag kan stämpla upp lite av alla de nya stämplarna jag har monterat. Det är ju ingen mening med att ha en massa stämplar om jag inte använder dem.

Kort och Layouter

Har en del som jag inte visat tidigare. Först ut är insidan på kortet jag gjorde till lille Anton för ett par veckor sedan. Den ser ut såhär:Stämpeln med skorna kommer från InkyWIngs , är uppstämplad på fotokartong och lite lätt målade med akvareller.

 

Det blev en baksida också, där myran drar omkring med en tag med datumet på.Detta kort har jag gjort till min scrapparkompis Jeanette som fyllde 31 juli. Kortet glömde jag pinsamt nog när jag åkte till henne på födelsedagen (hon fick en liten notislapp med bekännelse på i stället). Hon fick detta riktiga kortet ungefär en månad senare och nu kom jag på att jag ju kunde lägga upp det här också. Jag har gjort siffrorna själv av baksida på kollegieblock som jag målat med guldfärgad dabber.  De gröna bladen är Quickutz med glitterlim på  och så några Primablommor med sten från Panduro i mitten.

Myrorna sprang och satte sig på insidan av kortet tillsammans med flugan/getingen  insekten. De babblar om vilket datum det var som gällde. Kalaset var den 1/8 men födelsedagen den 31/7.Så har det blivit ett par LO:er också.

Först ut är denna om lammen som fötts vid "fel" tid.
Talesättet kom jag på när den låg till sig över natten. Det är utstansat i något mullberryliknande papper med Quickutz Metro Classic. Höll på att få spader på detta papper, då det levde sitt helt egna liv. Papperet nedtill passade perfekt till tyckte jag. En stor rejäl brad hamnade där också.


Sedan var det ett gammalt kort på mormor, morfar och morfars syster när de hängde hö på grannstället. Här är det ett papper som jag skurit ut blommorna och stuckit in kortet innanför utskärningarna. En primablomma med akryldroppe sitter bredvid rubriken och jag har använt tags från Panduro där jag skrivit journalingen.Det var nog det jag har att visa för tillfället. Nu skall jag montera de nya hÄnglastämplarna (se hÄnglar blogg, länk här bredvid) som jag fick med posten igår.

Lovat en länk

Jag har lovat en länk till Mirabylls härliga biljetter och textrutor av alla slag.

Så nu har jag gjort det.

Den ligger också bland länkarna bredvid.

Nytt kort

Jag gjorde ett kort till min arbetskamrat (s katt) som tack för att vi fick låna buren att forsla Ferguson i till veterinären. Jag fick användning av 2 av mina nyinköpta stämplar. ( se tidigare inlägg)


Utsidan, där det tyvärr ramlat av en paljett på vägen  :-(

Jag har använt Quickutz Vixen alfabet och hjärtan. Den röda pappersbiten är från Maja Design och kortstommen och hjärtanen i Bazill, texten i bazill bling. Dessutom lite fluid chalk här och där.Insidan vit Sakura Glaze-penna och stämpel i Versa Mark (vattenstämpel).

Kortet är inscannat så färgerna stämmer inte riktigt, men kamerans bilder blev helknäppa, alldeles gryniga och konstiga, så det fick bli så här i stället.

I morse satt Ferguson där han skulle och fick även sin behandling i örat. Så nu är ordningen återställd. Hoppas att han bestämmer sig för att stanna hemma nu. Kanske var han bara ute och lämnade återbud till brudarna, vad vet jag?!?

Kastrerade Ferguson i fredags

och sedan på lördag eftermiddag släppte vi ut honom igen. Han var runt huset en stund, åt bra och så, men på kvällen var han helt borta. På söndag morgon satt han inte heller på sin vanliga plats på trappan och väntade på mat. Vi såg honom inte på hela söndagen, var ute och letade och ropade, men ingen Ferguson. Vi kastrerade honom ju för att vi ville att han skulle stanna hemma och inte bli borta som våra tidigare hankatter blivit efter ett par år.

I morse var han inte heller på plats och inte när gubben kom hem efter förmiddagsskiftet heller. MEN när jag kom hem efter jobbet, då hade han kommit tillbaka och satt i pannrummet ovanpå pannan som vanligt. Då fick han komma in och få sin behandling mot kliandet i örat, som vi också frågade om när vi ändå var hos veterinären. Han skall ha droppar i örenon 2 ggr om dagen i 14 dagar, så nu gäller det att han håller sig hemma i fortsättningen, den lille dummern. 

Monterat nya stämplar i helgen

I torsdags kom de stämplar jag beställt från hÄnglar och stÄnglar.

Bl a dessa:

De nya Halloween stämplarna. Och dessa från Leksandsmässan i juni:


Bilderna hämtade från hÄnglars blogg. Jag köpte även ytterligare ett brudpar och några halloween till. Jag kan inte hjälpa det, men jag har svårt att avstå från NÅGON av Maries stämplar. De är ju så härliga.


Dessutom har jag monterat några av fynden från mässan förra helgen:

1. Tomte i skorsten2. Spis3i. Nalle med snögubbeöa. Sovande kattea. Pergamentrulle.

Dessa är hämtade från Stämpelbodens butik.Från Papermaze.se köpte jag dessa stämplar:
Curious cat - Cherry PieCurios cat från Cherry Pie

Fast nyckelFast nyckelHappy Birthday ElvisHappy Birthday Elvis, båda från Stampinback


Från nya butiken Pappersarken från Karlstad blev det också några stämplar:

 Lilla Gubben Lilla gubben  Eva-Lena Eva-Lena    båda från "Tjocka tanten".
Och så hade de ett gäng med stämplar med får på, där det också följde med en hem. (Det hade nog blivit fler om de inte hade tagit slut.) Den finns dock inte på deras webb, så den får jag visa sedan när jag stämplat upp den. Pappersarken skall ju till mässan i Karlstad också, så det är stor risk att fler får kommer att följa med mig hem då.

Nu har jag en del att jobba med som ni ser.

Helgen gick fort

Var ju på mässan på lördag och på söndag var jag rätt slut. Hade ont i ryggen och hela kroppen kändes det som. Troligen för att jag gått omkring med kassar i ena handen och ryggsäcken över andra axeln. Inte snedbelastning alls, nej då..... Skall man använda båda remmarna på ryggsäcken? Visste jag inte....eller.....

Nåja, nu är det på väg att blir bättre igen. Har tänkt mig för och suttit ordentligt på stolen på jobbet idag, det gör gott.

Skulle ha tagit bilder på mina mässinköp, men var och handlade efter jobbet så det var för mörkt när jag kom hem. Regnar gör det idag igen och det gör ju inte att det blir ljusare heller precis. Har ju en bild på Gary från Quickutz som jag ju måste visa också. Men det får bli en annan dag. Nu är det nattinatti som gäller.

Bluttan blääää...

Regn, regn, regn. Regnmätaren helt full och mer lär det komma sägs det.

Fast om jag skall vara riktigt elak så kan det gärna få regna på lördag. För då får jag med mig "Jeanfredrik" på mässan också. Då kan hon inte vara ute och fotografera "in action". Vi har ju "alltid" åkt på mässan ihop och det kommer nog att kännas konstigt utan henne. (hör du det Jeanette!!: regn på lördag beställt!)

Idag skulle jag ju visa några kort jag gjort, men jag fick för mig att jag skulle scanna dem för att det skulle gå fort och bra. Kollade väl inte så noga hur det blev och nu när jag gör det så blev det INTE!  Inte bra alls. Platt och konstiga färger.

Nåja, jag visar ett av dem i alla fall, kan inte hjälpas. Blev rätt så nöjd med detta och jag hoppas att posten skötte sig så det kom fram idag som det skulle. Det är till en arbetskamrats lille kille.Jag har lagt glitterlim som en etta på killens tröja. Stämplarna från Magnolia. Målat med distresser och lite twinklings tror jag faktiskt också på killen byxor. Motivet låg färdigmålat i mina samlingar.

Nya hÄnglar

Ääääntliiigen!  Nu har Marie släppt hÄnglarna från Leksand i juni på sin styckeförsäljningssida. Och GISSA vem som har varit där och handlat några. Dessutom var där ytterligare ett brudpar som jag inte har och så hade hon gjort nya Halloween-hÄnglar. Superfina. Ni måste bara kolla!!!

Idag har jag gjort ett kort också, men det får jag visa en annan dag, för det skall iväg på posten först. KANSKE är mottagaren (s föräldrar) här och kollar.

Nu har jag äntligen grävt fram skrivbordsplatsen igen, så jag kommer åt att göra lite kort och annat. Annars har den varit upptagen med stora högar av papper och annat när jag är mitt uppe i sorteringen. Ja, det blir nog några omgångar till som jag får bre ut där, men det är inte illa att bordet kommer fram emellanåt. Samtidigt så kommer ju papperen ner i mappar där de (förhoppningsvis) skall vara. Det är så SKÖNT att jag börjar få lite ordning på torpet. Men jag inser ju att jag har mer grejer än jag vet om nästan. Det dyker upp små glömda fynd emellanåt. Nästan som att shoppa nytt.

Biljetterna till mässan väntar jag på. Jag betalade och skickade printscreen igår så de borde snart dyka upp. LÄNGTAR till helgen.

RSS 2.0