Layout och julkort

Oj, nu har jag visst inte varit här på några dagar igen.

Men förra veckan var rätt hektisk, mycket jobb och en pysselkväll och så fyllde ju sonen 30 år i fredags. Hur gick det till? Jisses så fort tiden går.

Korten jag gjorde till honom missade jag att fotografera, så de får jag låna och fota och visa en annan gång.

Idag skall jag visa en LO som jag faktiskt gjort utan att den sitter i mitt resealbum.Denna gjorde jag när jag köpt den nya MS-stansen med blad. Den har jag använt runt kanten på den gröna cardstocken. I övrigt har jag använt alfabetsstickers som blev över från Workshopen med Ingvild, de är alltså från Prima. Detta är nog mer min stil än med en massa dekorationer som vi gjorde då. Även om jag tycker det är fint och jag gillar när jag gör det, så har jag svårt att få det snyggt "på egen hand".

Jag kan väl visa ett par julkort jag gjort också. Det börjar ju faktiskt bli dags att skicka dem snart, så det borde vara full fart i julkortsverkstan, men det är tyvärr inte det. Jag är hemma igen och är sjuk. Jag börjar bli riktigt trött på detta nu. Det är tredje gången denna månad som jag är hemma och sjuk. Jag som förut aldrig var sjuk, det kunde gå flera år emellan. Idag är det magen som krånglar för mig, men med lite soppa med bra baktierier i så kanske det ger med sig.

Jaja, korten var de ja:Här är det papper från Magnolia (ja, faktiskt!). Stämpeln är en hÄngla och så är det spill från det jag stansade ut med GodJul-stansen jag lånade. ( Jag fick klippa till en liten bit som inte kom med i spillet  :-)  )
Ett prickigt band och lite chalkade kanter, så en stämpel på insidan och klart!Nästa kort är också med en hÄngla-stämpel. Bakgrundspapperet är ett 6x6 som jag skurit bort lite grann från sidorna på. En hel del 3D-lack och glitterlim och så lite chalkade kanter.

Insidan fick flera stämplar:Sådär, det får räcka för idag.

Från heldagsscrappen.

Den 30 oktober satt vi en hel dag och scrappade och hade trevligt i Högsäter.

Det här är vad jag gjorde under dagen.

Marika hade med sig nya papper från danska Ridderholms, så jag plockade fram gamla foton från makens barndom och gjorde en dubbelLO då papperen var sådär gammaldags nostalgiska i motiven. Inte mer dekorationer än Rubriken i Quickutz och så glittterlim och 3D-lack på papperen. Det behövdes inte mer tyckte jag.Sedan gjorde jag ett julkort. Jag lånade stans från Jeanette, som stansar ut texten God Jul (från Panduro), sedan satte jag ett grönt papper bakom texten. Lite chalk runt kanterna, en blomma från en ljusmanchett, en brad och några utstansade blad, Klart.Insidan blev också enkel.

Eftersom jag köpte fler julpapper så fick det bli en jul-LO till.Här är det sonens första julafton. Eftersom detta papper hade en hund i hörnet, så tyckte jag att de här bilderna passade bra. Det är jag och sonen tillsammans med vår hund Tanja hos mina föräldrar. Observera att detta är i början av 80-talet om du skulle ha någon åsikt om storleken på mina glasögon. Det var faktiskt modernt då.  :-)

Marika hade även med sig sin Vagabond som hon generöst lät oss använda. Hon hade med sig en die som gjorde små fina resväskor. Det måste ju testas. En sån här blev det också. Inte så mycket dekorationer, men i alla fall.

Även om alla delar var utstansade, så var det lite pill att få ihop det till en väska. Med det gick!

En trevlig dag hade vi och jag fick faktiskt gjort mer än jag brukar. Det var enkelt denna gång utan tävlingar och utmaningar som tar sin tid att organisera. Mat hade var och en med sig själv (eller köpte på samhället).

Jag är fortfarande yr ibland, det svartnar för ögonen på mig. Som tur är så är jag hemma några dagar till, eftersom jag har tagit semester på måndag. Och så länge jag inte gör några större och häftigare rörelser så klarar jag mig.

Jag har lånat en virknål av mor (hittar inte mina egna) och börjat virka mormorsrutor. Igår kväll och idag framför TV:n har jag redan fått ihop 16 st 6 varvsrutor. Men då är jag lat och virkar alla varv i samma färg, eller rättare sagt jag använder ett melerat garn så de blir lite flammiga. Jag vet inte vad jag skall använda dem till, men det var roligt att märka att virkningen satt i fingrarna. Det var nog 20 år sedan jag virkade senast.

Dock har jag virkat massor tidigare. T ex gardiner till vårt gamla hus.Här ser man ett av fönstren. Det är 3 st dubbla fönster som det på bilden, plus att det ena dessutom har en altandörr bredvid, där gardinen också går ut över den. Först virkade jag på tvären så jag fick längden (bredden) som den skulle vara. Sedan virkade jag på en spets längst ner, och den var på bredden på gardinen, alltså lååång. Då fick jag ha hela arbetet på varsin sida om mig när jag virkade. Att jag orkade iland med detta projekt förvånar mig än idag. När vi sålde huset, följde inte dessa gardiner med i köpet som vissa av de andra i specialstorlek. De ligger här nere i en garderob. Jag kan inte använda dem här, men det tar emot att göra sig av med dem efter allt slit så de får bli kvar där.

Små behändiga mormorsrutor passar mig bättre, de kan man väl alltid foga ihop till en liten filt eller sjal eller nåt.

Ha det bäst till nästa gång.

Grattiskort

Idag är jag hemma från jobbet. Har känt mig yr i några dagar och trott att jag var trött, eftersom jag inte sovit så jättebra några nätter, men inatt sov jag rätt OK men vaknade ändå och var alldeles yr, så jag fick hålla i mig när jag gick upp. Jag vågade därför inte sätta mig i bilen och köra 6,5 tim i cirka 1 tim för att ta mig till jobbet. Känner mig fortfarande rätt groggy, så jag är inte säker på att jag tar mig till jobbet i morgon heller.

Jag sitter med datorn i knät framför TVn och slötittar.

Jag har fortfarande lite alster kvar i min dator att visa, men inte så många till. Dessa är gjorda för ett par veckor sedan bara.

Jag hade köpt mig en ny Matha Stewart-stans från Scrapbruket och gick kvällen efter hem och gjorde ett par kort.Det är bra med färdigmålade motiv. Detta från hÄnglar är det flera år sedan jag målade. Jag hade en period då, när jag målade massor av motiv. Det är bra att ha när man får lust att göra ett kort, men inte hinner/har ork eller lust att plocka fram distresser och vatten och sätta sig och måla.Ankorna på framsidan och stämplarna på insidan är såklart nystämplade och "målade" med glitterpennor.Har har jag använt samma stans runt det mönstrade papperet och även här färdigmålade och utklippta stämpar från mitt förråd av sådana. Även alla dessa från hÄnglar.

Fjärilen är också en stans som jag köpte från Scrapbruket. Den stansas i 3 steg och olika mycket hål i de olika stegen.På insidan har jag stämplat med bara 2 enkla stämplar.

Nu skall jag återgå till TVn igen och sedan gå och lägga mig om en stund och hoppas jag mår bättre i morgon.


Julkorten fortsätter

Jag fortsätter att visa lite julkort. Nu blir det några till som jag har gjort med färdiga bilder från ett ark från Reprint. Praktiskt när man inte har lust att måla stämplade motiv.Har chalkat kanter och blomman kommer från en slaktad ljusmanchett. På tagen har jag lagt på 3D-lack och lite glitterlim.Insidans stämplar har jag embossat.Här har tomtens skägg fått pearlmaker på sig. 3D-lack lite här och var och så glitterlim på granen. Blommorna här kommer från Prima och bladen har jag stansat ut med en punch som både stansar och embossar på samma gång. God Jul-stämpeln är embossad.Även insidans stämplar är embossade.

Nu har jag bloggat flera dagar i rad. Duktig jag är  :-)

Blandade kort

Idag tänkte jag visa ett par kort som jag gjort för ett litet tag sedan.

I slutet av september slutade en arbetskamrat hos oss. Jag gjorde ett kort till henne.Eftersom hon fått ett nytt jobb så blev det "Lycka till"-text på framsidan.Lackat med krackeleringslack på texten.Hon är ganska Steampunk så det blev lite blandade stämplar embossade i olika färger.

Sedan hittade jag för ett par veckor sedan en bunt med färdigstansade kort jag köpt någongång i forntiden. Tänkte att visst skulle man väl kunna använda dem med lite roliga stämplar.Jag har använt olika snöstjärnor och en God Jul stämpel från Panduro på insidan. Dem har jag embossat med pulver som skimrar i lila.

Ha det braoch scrappa lugnt tills nästa gång vi ses.
 

CyberCrop på Svensk Scrapbooking

... var det för några veckor sedan. Jag hann bara göra 2 bidrag, men här kommer i alla fall de jag hann med att göra:

Fösrt gjorde jag ett kort efter en skiss.

Skissen:Och mitt kort:Jag följde skissen ganska exakt. Även detta kort är i formatet 10 x 10 cm.Knappen har legat på mitt bord i flera år och jag har flyttat den mellan olika pryttslar. Nu slipper jag det. :-)

Sedan skulle man göra en väska efter denna mall.

Min väska gjorde jag snabbt på kvällen, så jag hann inte dekorera den alls nästan, men eftersom ett pris lottades ut, så laddade jag upp den i alla fall.Det var dagens alster. Ha det tills nästa gång.


Julkort igen

Dags att visa några julkort igen.

Dessa är små, gjorda i storlek 10 x 10 cm.Detta blev rätt läckert. Jag har stämplat med Versamark (genomskinlig stämpeldyna) på silverpapper. Sedan har jag embossat med clear-embossing. Detta gör att det bara blir som en upphöjning av mönstret och ingen färg.

Runt kanten har jag sedan ritat en snöflingeliknande bård med silverpenna.

Insidan är också en embossad stämpel.Ett till litet, 10x10 cms, kort. Detta gjorde jag så det viks i 2 omgångar.Först framsidan. Jag har skurit ur ett hål med en Spellbinderstans.Samma embossingteknik som i kortet ovanför. Här ritade jag runt hålet med en genomskinlig embossingpenna, för att inte tomten skulle se så ensam ut när man viker upp första delen.Och så insidan där jag klistrat in en ruta med "Tomten" av Viktor Rydberg och en sida där man skriver sin hälsning.

Ja, det var lite jag hade att visa idag. Mer kommer nog en annan dag.

På Workshop med Ingvild Bolme

Ja, det var ju  i början av september som jag var på Workshop med Ingvild Bolme i Stenshult hos Susanne & Co på Countryscrap.

Vi fick göra 2 st fantastiskt fina Layouter och allt material ingick. Även mat under dagen ingick i kursavgiften.Vi började med den här layouten:Det är mycket skärande med skalpell runt alla detaljer, såsom fåglar, fjärilar och små barn med vingar. Över halva kurstiden gick åt till denna LO. Vi skrapade kanter och använde chalkar för att skita ner dem. Massor av blommar och en del tunga dekorationer, såsom de 3 fågelburarna i metall.

Allt det här materialet ingick till layouten, det som ligger bredvid nu, är det som blev kvar när LOn var klar.Sedan gjorde vi denna LO också:Även här var det en hel del skärande med skalpell, skrapande och nedsmutsande med distressdynor. Några av bokstäverna är påduttade med vit akrylfärg för att dämpa färgen.

Och här är några detaljbilder, som är klickbara för att få dem större:

 

Och här är allt material som ingick till denna LO:Det var en Workshop på lördag (med många deltagare på) och efterföljande träff på kvällen. Sedan var det en workshop på söndag (med färre deltagare). Jag deltog på söndag.

Efter varje Workshop Ingvild har, brukar hon fotografera deltagarna med sina LOer och så även denna gång. Jag har hämtat bilderna nedan från hennes hemsida (se länk ovan).Först en mer städad bild med Ingvild (blond med långt hår) i mitten, och jag strax bakom..


... och så en bild där alla skuttar i luften.

Julkort och lite annat

Här så kommer ett inlägg till idag. Inte direkt vanligt med 2 inlägg på samma dag, men jag satt igår och redigerade bilder, så nu har jag ju äntligen kommit ifatt lite med det och har lite att visa.

Så håll till godo.

Först ut är ett julkort med en hÄnglar & stÄnglar-stämpel. Har satt ett snöre i tagen hon bär. Trädet är en Quickutz-die som jag lagt snö på med snöpenna. Snöflingorna är stickers som legat i gömmorna länge.

Ett julkort till med en hÄngla-tjej. Blomman i övre hörnet kommer från en slaktad ljusmanchett. Bladen under är en stans som både stansar och embossar nerver i bladen. Riktigt användbar.På mässa i Uddevalla i slutet av augusti hade Maja Design Make and Take, dvs man får göra en grej och ta med sig hem. Det man fick göra var en ficka att lägga ett receptkort i.

Såhär ser den ut när den är fördigvikt:Och såhär när den är uppvikt och med materialet för dekoration och receptlappen bredvid.Jag har även testat att göra ett så kallat Center Step Card. Här har jag också använt en stämpel från hÄnglar & stÄnglar. Såhär ser det ut när det ligger ner:Och så uppställd lite från sidan:Och såhär ser det ut uppifrån:Ett julkort till. Detta har jag gjort med hjälp av ett papper från Reprint som hade massor av fina Tags (etiketter) som man kunde klippa ut. Denna har jag lagt crackle laque (krackeleringslack) på texten God Jul. Sedan har jag haft på snöpenna och värmt på snön på tomtens mössa. Några riktigt gamla Prima-blommor (4 st) som jag köpte för säkert 5 år sedan fick skapa en blomslinga tillsammans med en grön filtblomma som jag klippte sönder till löv.Insidan dekorerade jag med en embossad swirl i julstuk (järneksmönster).En tag till från samma pappersark har jag använt till nästa kort:Fler Primablommor i samma stuk och krackelerinslack på siffrorna. Detta kort är i bara 10 x 10 cm i stället för 15 x 15 cm som jag brukar göra.

Denna insida fick en annan stämpel som silverembossats.
Hastigt ihopkommet med enkelt material och tandläkarbesök med komplikation.

I somras var det något som kallades Färgfest i vår kommun. Vi var då med några från vårt scrapgäng och hade ett bord med material där folk fick göra sina egna kort av ganska enkelt material.

Jag gjorde några kort som inspiration under tiden jag satt där:

Och så ett bokmärke att sätta i hörnet på boken man läser:

  

Man kan göra kort med ganska enkla medel också.

Idag har jag varit hos tandläkaren. En tand längst in i munnen, 3-7 för dem som begriper, hade gått sönder igen. Jag vet inte för vilken gång i ordningen, men det är flera gånger jag lagat samma tand. Gratis är det ju inte precis och om det ändå inte håller, senaste gången jag lagade var i februari, så sa jag till tandläkaren att han lika gärna kunde dra ut skiten. Han höll med när han såg hur ofta jag lagat den. Men.....

...jag tror att han ångrade sig när han hållit på i över 30 min och tanden fortfarande inte velat lämna sin plats i munnen på mig. Det var ett himla brytande och borrande och brytande och blödande och brytande igen. Han sa att jag nog kunde komma att få blåmärken kring munnen av att han fick ta i så.
Till sist efter drygt en timmas arbete gav den med sig i alla fall och jag fick gå därifrån med en stor sudd i hålet.

Jag har dragit tanden på andra sidan för några år sedan och då beskrev den tandläkaren att rötterna satt så svåråtkomliga som en sten i en leråker. Det tyckte dagens tdl var en rätt bra beskrivning. Roten var nästan 2 cm lång och kronan så dålig att den gick i bitar, så det var inget att ta tag i med tången. Men han överlistade den ju till slut i alla fall.

Så länge bedövningen satt i gick det rätt bra, men när den började släppta, (vilket jag förresten tycker är jätteobehagligt när munnen spirrar och inte lyder, tar aldrig bedövning när jag bara lagar tänder) då börjar det värka som bara den, både nedtill i munnen där den dragna tanden suttit och upptill, där tandläkaren brötat och haft sig. Tabletten jag tagit en timma efter ingreppet verkade inte längre, utan nu får jag sätta in mer dunder, Deklofenak och dubbel dos Alvedon håller smärtan i schakt en stund i alla fall.

Hoppas jag ändå kan åka på scrapmässan i Göteborg i morgon, men ont krut förgås inte så lätt, så jag ger mig nog i väg i alla fall. Tabletter är jag ju van att äta för min andra värk i kroppen, så det skall ordna sig.

Ses i morgon....

Lite gamla kort och annat.

Idag skall jag visa lite av det jag gjorde i våras/somras.

Först ett par kort som mamma beställt för att gratulera några 70-åringar (2 dansanta herrar).

I båda insidorna har jag använt en kombination av 2 st stämplar som passade väldigt bra ihop:

 

De små bilderna är klickbara.

Jag har även gjort placeringskort till en studentfest, här är några av dem:Den lilla flaggan är av trä och målad på båda sidorna.

Ett par kort gjorde jag åt henne också:

  

Fjärilen stämplade jag på blå cardstock, embossade och klippte ut. Mycket embossat blev det på dessa kort.
Ett julkort gjorde jag då också, och nu har jag faktiskt kommit lite längre i julkortsverkstan, men det fattas en hel del ännu.Pepparkakspar från hÄnglar & stÄnglar.

Insidan:


Stämpel från Panduro.

Idag har jag varit hemma från jobbet. Har inte mått bra, men är lite bättre nu. I morgon blir det tandläkaren, jag har bitit bort en bit på en tand (igen, vet inte för vilken gång i ordningen denna tand krackelerar).

Slut för idag. Tack för idag.

RSS 2.0