Kattungarna är upphittade igen

Idag har vi hittat kattungarna igen. Denna gång tog vi in dem och behåller dem inne. Det verkar inte som om de får tillräckligt med mat. I alla fall inte den ena. Vi vägde dem och den ena vägde 445 g och den andra 552 g. Väldig skillnad på hur de känns att ta i. Den lille är väldigt klen i förhållande till den större. Vi fick i honom lite vanlig mjölk. Ett par nosande på fatet och sedan drack han som om han aldrig fått mat tidigare. Den lille är den vi hade inne för 1,5 vecka sedan och den är så jättesöt, den andre är lite räddare.

När den lille fått mat blev han dock lite tuffare och fräser åt oss om vi kommer ner med handen i lådan lite för snabbt. Gissa om han har vassa klor.

Vi vet fortfarande inte vilket kön det är på dem, så därför kan vi inte ge dem namn ännu. Nu kallar vi dem lille fräsen och den större. Så kan de ju inte heta ju.

Anlednignen till att vi tar in dem nu (de är ju egentligen för små att tas från mamman) är att vi tidigare år hittat döda kattungar något större än dessa. Det verkar inte som om mamman klarar av att ge dem den mat de behöver, så nu vill vi rädda dessa från en troligen säker död om några veckor. Det är samma kattmamma som har lagt kattungar hos oss tidigare år, vi har sett hur hon gått in och ut i ladugården och maken har även sett henne hos ungarna.

Maken har nu åkt ut för att köpa kattungemat, så vi kan ge dem riktig mat  och inte vanlig mjölk från paket, det skall inte vara bra läste jag i ett forum.

Bilder kommer när jag laddat kameran igen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du skulle ju behöva vara mammaledig istället till veckan och inte åka hit och jobba....

2007-07-27 @ 12:01:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0