Jobbar...

Denna vecka har jag jobbat i värmen. Puhhst!

Det har inte blivit något scrappat alls som jag tänkt jag skulle hinna på kvällarna. Men värmen i mitt rum är mer olidlig än i resten av huset. Fläktarnas viftande når inte in här verkar det som.

En liten stund igår kväll satt jag dock och rensade lite bland bråten på skrivbordet. "Hittade" flera kuvert med utstansat Quickutz från RAKar och SWAPPar jag varit med i. Något Traderafynd och annat inhandlat fanns också.

En del låg i små zippåsar med varje figur för sig. Ett kuvert var fyllt med blandat allt möjligt, så det fick jag försöka identifiera och sortera upp. Sedan började jag klistra ihop figurerna när jag ändå hade dem framme. När jag är klar med det skall de sorteras ner i sortimentlådor från Biltema.

Jag måste på något sätt sortera om mina papper. Min mappvagn är liksom FULL och jag har papper i flera högar, i cropper hopper mappar och något i Panduromapp. Inte alls bra, jag vet liksom inte v ad jag har och var de finns. Det blir att jag tar första bästa Cardstock i stället för att leta bland roliga mönstrade papper. Och det är ju synd, eftersom jag har "rätt många" mönstrade.

Jag är alltså fortfarande på vecka 2 i organisationen och nu är väl alla andra framme vid vecka 6 eller nåt?

Jaja, bara det blir fixat så spelar det väl inte någon roll i vilken vecka det blir så.  Jag tjuvkikade framåt i utmaningarna och någon vecka skulle man sortera/organisera foton i datorn (det har jag jättebra sorterat och taggat genom Photoshop Elements, tänker inte göra om) Sedan var det organisera/sortera framkallade foton (det är jag också nästan klar med, det som saknas är det som ännu inte är inscannat, men de är ju å andra sidan inte utskrivna nya kopior av heller. Albumen de sitter i tänker jag inte röra mera) Typsnitt i datorn skulle man visst också fixa till. Hmmm, kanske skall titta över det, men flera har jag sorterade efter något slas typ, men det är svårt att sätta kategori på typsnitt tycker jag. Det jag satt ena gången tycker jag inte stämmer andra gången.

Nä, nu skall jag kolla på TV en stund innan jag går och lägger mig och sover inför sista arbetsdagen innan en ny veckas semester.

Scrappat helt färska bilder idag

Trots värmen satt jag faktiskt inne en stund i morse/förmiddag och scrappade lite. Jag fick i veckan hem en bunt med nya bilder, så jag fick faktiskt lite inspiration igår kväll när jag sorterade in dem i kortboxarna.

Bilderna tog jag 16 juli på en stor tistel som stod i kanten på gräsmattan.

Det är alltså en dubbel-LO igen.Det blir inte många dekorationer på mina LO:er. Färre och färre, märker jag. Här bara några streck i 2 av hörnen (syns de ens?) Och jag som har så mycket dekorationer liggande.

Här har jag använt:
Basic Grey Periphery zinfandel
Canson cardstock, ljusblå
Craftrobon till texten i typsnitt
Unreal Tournament, nedladdat från internet
Penna Gelly Roll Fine, svart

Det är kul att försöka hitta typsnitt som stämmer lite med temat på LO:n. Detta t ex tyckte jag såg lite vasst och stickigt ut.

Besiktningen klar...

... och bilen gick igenom utan anmärkning. Så nu kan vi köra i 2 år till. Det är bara besiktning vartannat år på så gamla bilar.

Undrar om det klarar 38 år till, den har ju klarat av de första 38 åren.

Kanske får bjuda på en alldeles nytagen bild, här med cabben uppe.Den är "bara" 2,03 meter bred och 5,72 meter lång. Motorn är på 7,7 liter för dem så förstår sig på det.
Årsmodellen är alltså 1970 och jag har haft den sedan våren 1999.
Det tillverkades 15172 stycken sådana här cabbar detta år och kostade från fabrik $ 6068 när det begav sig.  
Den heter alltså Cadillac deVille Convertible, där Convertible står för cabriolet.

Jag gillar min röda bil  :-)

Använt nya papper

Yes. Igår kväll hade det svalnat av såpass att man kunde sitta inne och scrappa lite.

Jag köpte papper med ett visst foto i tankarna när jag var i Borås, men igår när jag skulle ta fram det, så kom jag inte ihåg vilket papper det var jag tänkt på för fotot. Nåja, jag hade några stycken som kunde passa så jag satt med fotot och bläddrade fram och tillbaka med papperen och till sist så fastnade jag för detta:Jag har alltså använt:
Papper från Cosmo Cricket Be Good: Poinsettia (alltså ett julpapper med snöflingor på och bilderna är tagna utomhus på sommaren !)
Snöflingorna är gömda av 3 st dubbla blommor från Prima hydrangea petals med en svart akryldroppe från Blomsterlandet.
Textrutan är Bazzill Basic som jag skrynklat till coh chalkat med Fluid chalk i 3 färger.
Egen handstil med Zig journaling & title penna brun.
Fjäril Quickutz i Bazzill spillbitar + Stickles glitterlim på vingarna.

Nu skall jag strax åka till Bengtsfors för att besiktiga Cadillacen. Det är väl "cab-nere-väder" idag, så ett huckle kanske får finnas med för att rädda frisyren. (haha) Annars har det lovats att det skall bli 28-29 grader idag, så man fryser inte direkt.

Borås-tripp

I tisdags var vi på en heldagstur till Borås. Maken och sonen skulle kolla på något verktyg och jag följde med och blev avsläppt i Knalleland. Det var tryckande värme så egentligen skulle man ju ha varit hemma på gården och bara slappat, men shoppning är ju kul i vilket väder som helst.

Detta var vad som hamnade i min korg:Inte en enda amöba, men några andra stämplar, typ landskap. En retroflower-stans medium, 2 påsar med fjäriilsformade öljetter, en påse med skimrande sländor, ett block med hund/katt papper i liten storlek och så en bunt med papper.

Dessutom hade de utförsäljning på gamla scrap- och stämpeltidningar för 10:-/st, så jag köpte 5 sådana också. Någon från 2005, lite kul att se vad det har ändrats på bara några år.

På hemvägen var vi inom Överby i Trollhättan och köpte lite mat och sen hade den dagen gått.

Dubbel-LO

Jag fortsätter med vinterbilder. Dessa bilder är faktiskt tagna på annandag jul 2006. Dagen efter tog jag t o m en bild på en blommande maskros!

Nu när de sista djuren lämnat gården, så var det röjning i ladugården som gällde.Jag har använt:
Papper från Bazzill (brunt, grönt, rött, beige)
Spillbitar Canson (gult) och okänt märka (svart)
Rubriken är skriven med CraftRobon, typsnitt Big Top nedladdat från internet
Dekorationer: Lada, tupp, högaffel, höbal och skottkärra från Jolées Boutique
(gammal förpackning som legat i flera år)
Traktor utstansad med Quikutz nr RS 0524
Textrutan tillklippt med Fiskars mönstersax (den är inte så sned som det ser ut)
Texten utskriven på Bazzill cardstock med typsnitt Big Top.

Idag har äntligen gubben fått fart på Cadillacen och jag har fått en tid (återbud) för besiktning på torsdag. Hade lite tur, för det fanns inga tider förrän 13 augusti när jag kollat flera ggr i förra veckan.
Hoppas nu bara att den går igenom också, så kan vi köra i 2 år sedan utan ny besiktning.

Vårtecken

Ja, kan man scrappa vinter, kan man väl scrappa vår....

Den här började jag på igår, men kom inte på vad jag skulle dekorera med. Jag hade famme en massa band och jag vet inte allt, men så i morse kom jag på, att jag måste ju ha NÅGON blomma som matchar i färg. Och det hade jag ju...Nu har jag vågat mig på att skära ännu mer i fotot. Jag satt igår kväll och bläddrade i nya Creating Keepsakes (augustinumret) och hittade ett foto av vad jag tyckte såg ut som lupinblad med droppar i. Det hade jag ju liggande, så ut i kortlådan för att kolla. Men då dök detta tulpankort upp i stället. Så kan det gå. Jag har skurit det i 1" stora bitar och klistrat dem på grön cardstock. Lite av ett pillgöra, jag som har så svårt att få saker att sitta rakt. Bakgrunden är härligt skimrande gul och inte blekt beige som det ser ut här.

Kanske saknas det något i nedre högra hörnet. Jag kan inte bestämma mig för om det gör det eller inte....

Jag har använt:
Bazzill bling november (gula)
Bazzill julip (gröna)
Rubriken är stansad med Indigo classic
Dekorationerna är en slaktad tygblomma (inkl plaststjälken) samt
Quickutz fjäril RS0172 i gul Canson och brun Bazzill + lite fluid chalk blie iris
Övrigt: svart penna Gelly Roll fine
grön penna Zig journaling & Title 0,5 mm evergreen

Ett kort som nu nått mottagaren

Ett ltet enkelt kort som nu har nått sin mottagare, swappmamma på Scrappiz.Det prickiga i bakgrunden är min stol där jag la kortet för fotogrefering.

Jag har använt
Stämpel "Fyr" från Stämpelboden
Akvarellpapper att stämpla på
Fluid chalk runt kanten på papperet
Blå  slät cardstock av okänt märke.

Swappens innehåll kommer när jag fått tillbaka alla.

Hitta gamla skolkamrater

StayFriends kan man se sina gamla skolkamrater. Jag är med där och jag har också hittat några av mina gamla skolkamrater där. Bli med du också genom att klicka på länken ovan här.

Rå potatis

Ja, rå potatis åt sonen OCH hunden när sonen var liten. Tror inte han gillar det numera.

I alla fall, denna LO har jag knåpat ihop idag PLUS ett grattiskort, men det är inte skickat ännu, så det får vänta lite.Jag har använt:
Papper från DCWV The Old World Stack och Bazzill (Chandler=brun)
Rubriken är Quickutz Star Classic
Enda dekorationen är en bit garn knuten som en rosett
och så Zig Writer 0,5mm Coffee (brun) att skriva med.

Att det blev en garnrosett berodde lite på att det såg lite tomt ut uppe i det hörnet och så hade jag plockat fram garn till kortet jag gjorde, men ratat det där och nu låg biten där på skrivbordet, så den fick vara med. Så kan det gå ibland.

Det är första gången jag vågat mig på att dela ett foto mitt itu. Det fick jag ju göra här för att det skulle hamna i mitten på LO:n. (eller ja, nästan i mitten, jag kunde ju inte skära av sonen handen) Lite pirrigt att sätta skärmaskinen i fotot, men det verkar ju funka bra i alla fall. Får se hur det ser ut när det kommer in i albumet. Det kan i alla fall inte vara i ett ringalbum, utan det måste vara ett postboundalbum, så sidorna trängs ihop.

Katt på het plåt

Ja, så heter den LO jag gjorde igår.Det är bilder på vår gamla katt Ruth, som alltid hittade bra ställen att ligga på. Här hade vårsolen värmt upp en plåt som låg på trappan till ingången vi inte använder. Den var säkert lite varmare än den kalla cementtrappan.

Jag har använt:
DAISY D´s Stringtime Pinwheels i botten
Bazzill bling till fotomatta och rubrik
Rubriken är Quickutz Blossom mini unicase
Blomma från Junkitz, grass flowerz
med knapp från Landstoken och en bit
garn från gömmorna.
Textrutestämpeln är från See D´es och heter Note it.

Jag skulle haft semester nu egentligen, men efter 4 dagar utan att få behålla maten, så sjukskrev jag mig. Kan inte sova på nätterna heller, tankarna bara snurrar i huvudet. Sista dagen innan semestern fick jag besked om att den 1 oktober är det resväg som gäller. Ingen hänsyn hade tagits till vad Företagshälsovården sagt. Jaja, jag får väl försöka, går det inte så får jag väl bli sjukskriven, även om det inte är det jag vill. Jag vill ju jobba, men inte till vilket pris som helst. Man måste väl få ha ett liv utanför jobbet också, men det är frågan om det, om det blir någon ork kvar alls om man skall sitta i bilen 2 timmar varje dag, mot 2 x 10 min nu.

Scrappat vinter mitt i sommaren

Jag stack ner handen lite på måfå i kortlådan och fick upp ett gäng foton. Tänkte att det kunde vara lika bra som vilket annat sätt som helst att välja bilder att scrappa på. Det jag fick upp var vinterbilder från tidigt 1966. Jag hittade rätt snabbt ett bra bakgrundspapper och sedan gick det rätt snabbt med resten. Det enda som tog lite tid var textrutan. Den skrev jag om tre gånger innan det blev acceptabelt. Jag fick från början för mig att jag skulle skriva med vit penna, men det blev inte alls bra, så det fick bli silverpenna i stället. Lite svårläst om man inte vinklar det rätt, men med vita pennorna såg det alldeles för kladdigt ut.Det är min första vinter som skolbarn (förskola fanns inte på den tiden, i alla fall inte på landet där jag bodde) och det är min bror som skottar snö. Visst var det väl mer snö förr i tiden.

Jag har använt:
Cardstock: Panduro Christmas Collection; Winter
Rubriken är delvis "inbyggd" i papperet + Biljetttagstans från EK Success, gjort 2 hål med tång rektangel från Panduro Vit penna från Sailor.
Dekorationer är snöstjärne-rubons (4 st) från Clover, övriga snöstjärnor i papperet.
En garnbit (tradera?)
Journaling med silverpenna på en bit blå Bazzill
Chalk från Queue, Blå iris.

Lär dig maska

Vad är det? Jo, när man stämplar och liksom bygger upp ett landskap eller motiv med flera stämplar. Här på Scrap och Papp finns en bra beskrivning på hur man gör detta. Det är inte så svårt som man kan tro. Man måste bara vara noggrann.

Nytt scrappat

Jag får äntligen visa lite av det jag har scrappat i veckan.

Först ut är denna jag gjorde av en förstoring jag gjorde inför utställningen. Denna bild var dock aldrig tänkt att den skulle vara med där, den beställde jag stor enbart för att jag skulle scrappa den.Det är Ferguson - knäppgöken som själv försåg sig med vatten när han blev törstig. Jag skrev också lite om seden att dricka brunn för några hundra år sedan.

Jag har använt:
Cardtstock Bazzill + svart spillbit
Rubrik: Quickutz Indigo Classic
Thickers accents från American craft (parenteserna) som jag fick i födelsedagsswappen
En rubon från Hambly, vintage corner black

Nästa LO är denna:Mera katter. Detta är en kattunge som vi hittade i ladugården Ruths sista sommar i livet. Vi kunde ju inte ta in den då, det hade nog blivit för mycket för Ruth. Men visst var den vacker, man får bara försöka låta bli att tänka på vad som har hänt med den...

Troligen har det ett halvsyskon till Ferguson och Frida, för det verkar vara samma mamma som återkom ifjol och la sina kattungar i ladugården.

Jag har använt:
Bazzill bling, nya september, till botten
Bazzill (blå) till fotomatta
Rubriken är Thickers vinyl stickers "sprinkles", också som jag fick i födelsedagsswappen
Journalingruta stämplad med Autumn Leaves "frolic" med svart impress och målad med Zig journaling o Titelpenna i blått. Stämplat på spillbit i vitt. Desutom lite Stickles glitterlim i "waterfall" Blå sakura gelly till texten.
Dekroationer 3 st blingstenar inköpta i leksaksaffär "colorkids"
Till sist har jag använt en skiss från utmanarverkstan.se

Det var lite av det jag hade gjort. Har lite till, men det får komma senare. Något skall skickas iväg och jag vill att det skall nå mottagarna först.

Nu skall jag gå ut och försöka dra nytta av det vackra varma vädret. Nu när jag skall ha semester så har de ju lovat regn från i morgon.

Organisation?

Egentligen....
borde jag organisera i mitt pysselrum, nu är det fjärde veckan - verktyg som gäller på pyssel.net..

Men igår "fick" jag ett paket från Panduro så när jag kom hem var det ju mycket roligare att plocka med det nya, vilket inte alls gjorde att det blev någon bättre ordning. Det blir det inte om man plockar upp papper, dekorationer, stansar, kuvert, stämplar och ja allt möjligt och lägger det OVANPÅ allt annat på skrivbordet.

Jag väntar på nya stämplar som jag beställt från Stämpelboden. De hade så häftiga på gubbe och gumma, och så blev det ju såklart några till. I helgen skall jag ev på 50årskalas så det hade varit bra om de kom idag, så jag kan göra ett kort i så fall.

Sedan går jag och väntar på att hÄngla-Marie skall lägga upp de  nya stämplarna som såldes i Leksand förra helgen. De var ju som vanligt jättehärliga. Jag har även några andra stämplar från henne som jag vill köpa och tänkte slå ihop beställningarna. Jag har läst någonstans att de skulle komma upp i shopen i veckan, så den står under bevakning.

Förut i veckan har jag faktiskt gjort ett par LO.er och 12 st 15x15 cms almanacksbilder till MAJ månad. Det är för en swapp jag är med i.
Jag har fotat detta, men orkade inte ta bilderna ur kameran på kvällen när jag var klar, så det får komma till helgen när jag har gått på semester. Nu har jag rast och bara en halv dag kvar att jobba innan semestern börjar. Skall bli SÅ skönt.

RSS 2.0