hÄnglarna har kommit.

Tjohoo!
Idag fick jag ett kuvert med de nya hÄnglarna. De är ännu finare än de tidigare. Har suttit ikväll och monterat dem, så får jag stämpla upp och måla några motiv i morgon eller till helgen.

Igår var jag och tittade på min nya släkting, ett kusinbarn. En söt liten pojke på 2,5 vecka. Tänk så härliga de är när de är så små.

Pingst

Jaja, så har denna helgen gått också. Det har inte varit någon bra helg direkt, snarare rena skiten. Orkar inte skriva om det, men det gnager i huvudet.

Men upp i alltihopa så har jag i alla fall skingrat alla tankarna med att scrappa lite.

image62

image63

Det blev en dubbel denna gång och jag orkar inte göra så mycket mer med den. Jag var 4 år när bilderna togs och hade fått en ny kusin. Livet var enklare när man var liten.

Trögt och...roligt

Ja, det går trögt med skapandet nu. Har ett par-tre kort jag bara MÅSTE göra snart. Har bara inte haft varken ork eller lust. Får väl se i helgen om det blir något gjort, lite beroende på vädret. Så tråkigt väder det varit nu några dagar så vill jag vara ute om det blir fint i pingst. Och jag kan ju inte önska mig regn, det vore helt fel.

I onsdags var vi i alla fall i Göteborg och såg på Mamma Mia. SÅ bra och vilken härlig musik, svårt att sitta stilla och inte nynna med. Rekommenderas verkligen att gå och se på (om det skulle gå att få biljetter) Att man sedan var seg dagen efter, det får man ta. Synd man inte fick fotografera, det hade ju varit något att scrappa med, men men, ett minne utan bilder går väl också bra.

Några till LO:s jag gjort i veckan.

Detta har varit en riktigt produktiv vecka.

I onsdags blev jag klar med denna LO om min kusins ettårsdag. Detta är till mitt släktalbum. Tänkte den kunde sitta som en dubbel med den om hans mamma (Maj-Britt 20 år) de matchar i färgerna (även om det inte syns på dessa foton, fattar inte vad kameran gör med bilderna så de blir så konstiga). Robban har fått jobba igen med att skära ut rubriken. Den var dock LITE VÄL sirlig, jag fick hjälpa till med skalpellen i "Februari". Knapparna är från mormors gamla samling och blommorna är daisy-punchar med glitterlim i mitten.

image60

Igår blev denna LO klar, det är till min BOM. De 3 blommorna upptill är Retro-stansen som är lite tillböjda och chalkade (liftat Anki), sedan sitter det en stjärnbrad från Panduro i mitten. Kuvertet har jag också stansat ut med min jumbostans. Blomman nertill är en slaktad ljusmanchett med en daisy-punch och en liten brad från Panduro. Igår orkade jag inte starta datorn och Robban, så då föll blicken på akrylfärgerna som står på skrivbordet. Den blå färgen var perfect, så foamstampsen åkte fram för första gången på över ett år. Philadelphia heter alfabetet.

image61

Ja, och ikväll är det dags för melodifestivalen. Vi får hålla tummarna för Sverige och The Ark.

På kurs i Uddevalla igår

Igår var vi 3 av scrapgänget i Uddevalla på kurs. Vi skulle göra minialbum.

När vi kom ner hade Susanne förberett genom att stansa ut själva albumet med Revan och även de dekorationer som skulle vara på. För enkelhetens skull skulle alla göra likadana album.

Vi fick börja med att välja ut vilka papper vi ville ha att sätta inuti. Bara detta tog ju rätt lång tid, så jag förstår att det behövde vara förberett. Vi skarut lagom stora bitar och hörnrundade dem. Sedan chalkade vi ALLA kanter på båda sidor på själva albumsidorna, dekorationspapperen, dekorationerna. Detta tog också rätt lång tid. Och sedan var det dags att dekorera. Det var jättekul. Jag hade inte med mig några foton, det sätter vi i själva hemma sedan. De måste ju beskäras rätt bra om man inte redan har foton i storlek ca 4x5 cm.

Här är reslutatet:
image54
Utsidan

Insidorna

Riktigt roligt hade vi i alla fall och tiden bara rann iväg.

Lyckades inte hålla mig från att handla lite också. Typiskt mig!

Skapat lite

I måndags gjorde jag denna LO om min son när han var liten. Yes, det är faktiskt en videokamera, som man måste ha kopplad till videon med lång sladd när man skulle spela in, då den inte hade plats för band. Utvecklingen går framåt :-)

I den lilla filmstrippen i hårdplast har jag monterat in en bit av ett foto. Det var den utsikt vi hade genom fönstret dit sonen filmar.

image53

Denna gjorde jag igår. Det är pappa och hans syskon som åker lådbil i slutet av 1930-talet. Min faster berättade också historien om hur lådbilen hamnade här. (Farfar behövde motorn som satt i)

image52


Idag har jag också scrappat en sida, men då det är för mörkt för att fota den nu, så får den komma senare.

Förbaskade fibromyalgi!

Idag är jag så trött...

Har haft en period med värk igen (förmodligen pga väderomslaget, är ju kallare nu och regnar) och igår var det alldeles omöjligt. Det värkte i hela kroppen och jag frös, fast jag hade på mig extra tröja och hade rätt varmt inomhus.

Inatt var det HELT omöjligt att somna. Jag fick till slut ta fram värmedynan och lägga bak ryggen och försöka stretcha, massera rygg och ben. Hade fortfarande inte somnat kvart över 2 och när klockan står på väckning halv 6 blir det inte mycket sömn.

Jag är så trött på denna sjukdom, det syns ju inte på en att man har ont, så omgivningen förstår inte alltid hur jag mår.

Nåja, idag är det min födelsedag och jag har fått flera SMS-gratulationer och mail, så det förgyller ju dagen i alla fall.

Scrappat IGEN!

Idag har jag gjort en LO till. Har flyt efter igår. Hittat fler LO:s på Scrappiz som jag antecknat och tänker lifta en del av.

Först läger jag dock in en som jag gjorde igår, fast inte fick in på Scrappiz, eftersom servern rasat. Idag när jag skulle få dit den (äntligen), så hade servern hunnit gå ner igen innan jag kom hem och fick fotat den. Kanske lika bra, fotot blev inget bra, blixten tog mitt i och dessutom är fotona från början tagna med Instamatic-kamera, så kvalitet är urusel. Rubriken skrev jag för hand, orkade inte varken slå på datorn eller ta fram QK igår kväll.

Tror jag avvaktar till i morgon med att fota den jag gjort idag, risken är att den inte heller går att få bra bild av.

image51

Produktiv till 1000. Nationella Scrapbooking Dagen till ära

Igår var det ju Natienella Scrapbookingdagen och Scrappiz hade tom idag 2 tävlingar. Den ena var liftingstafett och jag har åstadkommit flera bidrag i helgen. + ett par till.

image45

Denna av farfar och hans syskon gjorde jag klar igår, men fotat idag, då det blev för mörkt innan jag var klar. Det är glitterlim i blommorna, som knappt syns på fotot.

image46

Dagens första alster. Det står PÅSK 1982 nere till vänster, men det är skrivet med glitterlim, så det syns knappt på fotot. Bättre i verkligheten. Inte syns glitterlimmet i blommorna nåt vidare på denna heller.

image47

Nästa liftning gick fort att göra. Denna gillar jag!! Det är vår hund Tanja igen. Ett favoritfoto på henne som jag tagit med teleobjektiv 1981.


image48


image49

En dubbel-LO hann jag också med. Denna blev utanför liftstafetten, då jag gjorde den förra så snabbt att jag hade fått lifta mig själv och hur kul är det ?!?  Jag har skurit ut rubriken med CraftRobon här också, sedan har jag fyllt i runt om med penna, då jag tyckte den försvann in i bakgrundspapperet. Papperen är förresten från Dekorera Med Mera i Färgelanda. Deras egen serie "vårkänslor" från MajaDesign och papperen heter "Töar". Dessa passade bra tyckte jag till denna LO. "Vårkänslor", jo det stämmer!

Och så en till som jag scrapliftat utom tävlan.
image50

Det är om saknaden efter Ruth, som inte längre sitter och tar emot oss på trappan när vi kommer hem.
Det är glitterlim på  några av svirvlarna, men det syns inte på fotot.

Den sista som jag liftat kom inte med. Det gick inte att ladda upp den på scrappiz pga överbelastning, så det får bli i morgon här i stället. Nu skall jag sova, klockan är snart 12 och jag skall upp och jobba i morgon.

Nationella Scrapbooking Dagen

Efter att ha varit på marknaden och köpt 3 T-shirts och 1 blomsterkrans i tyg (att slakta) så kom jag hem och satte igång att scrappa lite. Hittills har det blivit en liftning. Orginalet finns på Scrappiz.se.image44

Färgerna blev som vanligt konstiga. Fotot är egentligen svartvitt och doodlingarna inte så mörka som de ser ut.

Flyttkort

Kom på att jag kan lägga ut detta kort nu, eftersom det är levererat till mottagaren.
image42
image43

Det är till min kusin och hans fru som flyttat in i sitt nya hus. Att det är 2 foton på kortet beror på att jag stack in den lilla musen bakom krokusmotivet. Den kan man ta i ena örat och dra ut.

Idag är det Nationella scrapbookingdagen och det pågår en utmaning på scrappiz.se. Får se om jag lyckas få till något till den. Men först skall jag åka till årets vårmarknad inne i närmsta samhälle.

Ny Layout som jag gjorde igår.

Jag slutförde jobbet med en Layout igår. Denna har legat LÄNGE innan jag börjat på den. Texten skrev jag på ett kladdpapper redan i fjol sommar och fotot är också sedan i fjol. Jag ville att den skulle bli RIKTIGT bra. Kan inte säga att jag lyckades, den känns lite obalancerad, men det får gå, nu är det klar.
image41

Texten till rubriken har jag skrivit ut med Craft Robon. Även bokstaven K är gjord med "Robban". Sedan har jag klippt ut bokstaven i Chipboard och klastrat samman dem. Efter det la jag på lim och strödde glitter över.. Och över glittret ett tjockt lager av 3D-lack som fått torka över natten. Det gnistrar riktigt i rätt ljus.

Ett foto i Timmen

Igår var jag för första gången med i Ett Foto I Timmen EFIT och här kommer bilderna från dessa övningar:

image24

06:14  Här steker jag mina frukostägg. Jag glömde kameran så det blev inget från när klockan ringde.

image25

07:10 Dags för makeup innan jag kan visa mig för folk :-)

image26
08:15 Här står jag och väntar på mina arbetskamrater då vi skall på möte. De är några minuter sena, så jag fick "fotosignal" här vid Allhem där min bil parkerades.
image27
09:05 Framme i Vänersborg och på väg in i Regionens Hus för mötet.

image28
10:15 Mötet i full gång och Lena förklarar vad hon menar både muntligt och kroppsligt.

image29
11:15 Våra Domino-vänner informerar.

image30
12:15 Mat är beställd och vi börjar med lite sallad och några pizzabröd.

image31
13:03 Maten dröjde (varför då? skulle salladen värmas?) Här har vi i alla fall strax ätit klart och jag leker lite med drickaburkarna på bordet. Några stod kvar sedan tidigare gäster, vi var 5 vid bordet.

image32
14:15  Kom tillbaka till jobbet lagom till eftermiddagsfikat. Inget fanns till, bara en slät kopp.


image33
15:25  Höll på att missa att ta foto, men här är vi i alla fall på väg för att deklarera.

image34
15:59 På väg in för att deklarera. Tyckte det skulle bli för pinsamt att ta fram kameran det första jag gjorde när jag kom in, så jag fuskade lite och tog bilden innan.

image35
17:05 Nu skall vi in på ICA och handla när vi ändå är i köpingen.

image36
18:14 Tanken var att vi skulle kika på mina föräldrars båt, men den var visst på verkstad, då de hittat ett litet hål i den alldeles nya. Blev en bild på mammas tjänstebil i stället.

image37
19:34 Hemma och håller på att packa upp ur matkassarna.

image38
20:16 Fick lite tid över att sätta mig att scrappa en stund.

image39
21:20  Läser på Scrappiz Forum en stund. Det går så lätt med trådlöst bredband, kan sitta var som helst i huset.

image40
22:30 Dags för tandborstning och sedan gå och lägga sig.

Ja, det var min dag i bilder. Känns mest som om jag ätit hela dagen, men LITE annat har jag gjort däremellan också.  :-)

Har fått en del frågor om detta och mer info finns att läsa här: http://fototimmen.org/

Valborg och Första Maj och så EFIT!!

Ja, nu har denna helg passerat. Har inte gjort något speciellt. På Valborg jobbade jag och igår gick jag mest ut och in och fick inte gjort något någon stans.

Idag är det EFIT, dvs Ett Foto I Timmen. Jag har för första gången varit med på det. Inte helt enkelt att komma ihåg, eller att inte känna sig pinsam under ett möte när jag tog fram kameran och tog ett foto mitt uppe i. Undrar vad de tänkte. Dessutom ställde jag mig utanför affären och tog ett foto på skylten och några som gick förbi tittade något undrande på mig.  Bilderna får komma i morgon. Jag har ju någon till att ta innan dagen är helt slut.

I kväll (efter att vi varit på redovisningsbyrån och deklarerat) så har jag faktiskt också gjort klart en LO som legat LÄNGE och väntat. Texten skrev jag redan i somras och fotot är också taget i somras. Det har bara inte blivit att jag gjort något av det. Den är viktig för mig så det var viktigt att papper och annat skulle bli rätt. Nu vet jag inte om jag lyckats, den känns lite oblananserad, men nu är det i alla fall gjort. Den får ligga att torka tills i morgon den också, så får jag fota den i dagsljus när dimention glaze:t torkat. (stavas det så?)

RSS 2.0