TIsdag 26 april 2011

Äsch! Jag gör väl ett inlägg idag också.

Försöker komma ikapp med att visa mina alster.

Hade ju en plan att göra ett julkort i veckan, men det är sorligt eftersatt. Något har det i alla fall blivit. Som detta.Jag testade att lägga UTEE på en blomma och smälta det. Blev väl sådär!!
En LO om gubbens första bil. En ljusblå Volvo Amazon.En del spillpapper har använts här också. Gillar att det tar på dem, även om det inte syns i lådan.

Har lyxat till det med strass i rubriken.   :-)Ok, ett julkort till:Och ett kort jag hjälpte svärdottern att göra när hon skulle få besök av släktingar, hon inte träffat, för första gången.Avslutar med ett kort jag gjort till en arbetskamrat som fyllt 40 år.Hon har en liten söt hund som behöver promenader i ur och skur.Har använt ett skimrande papper till att stansa ut texten ur.

Sådär det var dagens bidrag.


Jag hann få upp mina alster i Scrappiz galleri..

...och de kommer här också.


Första utmaningen.

Här skulle man skapa efter en skiss och dessutom med temat "Motbevisa att gult är fult". Skissen:Lyckades hålla mig helt och hållet till gult. Har använt en del gamla spillpapper och så fick jag fram ett ark alfabetsstickers från Cloud9 som legat i gömmorna lääänge. Skissen vred jag ett kvarts varv.


På nästa utmaning kunde man välja Scrap - Kort - Alter. Det blev en LO för mig. Utmaningen var att "bara använda en färg. Allt som används skall ha samma färg! Foto eller stämpelmotiv ska vara så monokromiska som möjligt eller "svartvita". Svart eller vitt får användas i liten utsträckning."

Jag fortsatte med gult, eftersom jag plockade fram de här bilderna först till den förra utmaningen, men insåg sedan att det inte skulle passa med 3 bilder till skissen. Har använt ytterligare gamla spillbitar (riktigt gamla i en del fall). Rubriken är Quickutz Bouquet. Blommorna Prima med akryldroppar i och jag har skrivit med guldgul metallicpenna. Jag har använt en skiss som jag tyvärr inte skrivit varifrån jag hittat den.Därefter gjorde jag ett kort, fritt tolkat efter denna skiss:


Såhär blev det:Ramen är i 4 delar och embossad med lila pärlemorpulver.

Nästa kort gjorde jag också efter en skiss, även här gällde fri tolkning:

Man kan väl säga att det blev riktigt fri tolkning. Slog 2 flugor i en smäll eftersom jag hade beställning på detta kort som skulle vara stilrent och gärna vitt. Hon gillade orkidéer, vilket jag inte hade, men denna stämpel liknar väl i alla fall?Nästa utmaning jag gjorde blev återigen en LO:
"I den här tävlingen sätter vi fokus på journalingen . Många gånger pratar vi om hur viktigt det är med journaling men ändå så låter vi det inte ta så stor plats på våra layouter. Men nu ska det det och så är det en liten tvist på tävlingen: skriv journalingen som du inte brukar. Skriver du oftast för hand så skriv på datorn och tvärtom. Utmana dig att både skriva och att pröva ett nytt sätt! "

 

Här har jag använt papper från Basic Grey som jag kladdade på med Adirondack Acrylic Paint Dabber (som legat oanvänd på hyllan i flera år och var näst intill intorkad) i silver och espresse. Detta är de vägräta linjerna på papperet som skulle matcha de åldrade gamla stockarna i huset. Dessutom har jag letat fram en bit MagicMesh. Har nog aldrig använt det förr, fast det var med de första dekorationerna jag köpte typ 2005 eller nåt. Och som om inte det varit nog så är även alfabetsstickersen plockad från gamla gömmor. Samma som de gula här ovan till Maskoten samt Thickers chipboard, som jag köpte flera olika av, men aldrig kommit mig för att använda.

Jag har skrivit ut texten på datorn först, men så ville jag ha den på textrutan i stället för på det papper jag skrivit den på. Då skrev jag om den för hand men härmade typsnittet från datorn. Vanligtvis brukar jag ju skriva journalingen direkt på papperet på LO, så detta blev ett annorlunda sätt att skriva på. Jag minns att jag använt det en gång tidigare i mitt USA-album jag gjorde 2005-2006.

Detaljbild på Magic Mesh och några Thickerspluttar.

Nästa utmaning var: Skapa ett kort med trädgårdstema. Hönsen är får mig något som finns i trädgården. Det var i alla fall våra när vi hade höns. Ett påskkort blev det.

3D-lack och glitterlim!!En utmaning till: Använd stämplar i någon form på din scrapsida.

Jag har använt inte mindre än 6 st här. Alla dessa stämplarna kommer från VIVA och från 2 olika set; floral embelishments och labeling fields. Stämpeldynan är VersaFine, crimson red. Jag har använt pysselgummans papper Sagan om våren, viol som bas och en liten spillbit i grönt till fjärilen som jag stansat ut. Matchat med grön penna från Sakura. Violen är en Prima, Caribean Collection, Cayman. Den har också legat till sig ett tag. Jag har använt mycket smått och gott från gömmorna, men jag lovar, det finns massor kvar.  :-)
Ett bokkort enligt denna beskrivning var också en av utmaningarna. http://scrapdraken.blogspot.com/2011/03/tutorial-bokkort.html

Och det var en riktig utmaning. Jag skar och bigade och bigade och chalkade och hade mig. Man måste nog vara lite mer noggrann än jag var när man bigar för att det skall bli riktigt snyggt. Eller så hade jag ett för tjockt papper, men det stod att man skulle ha cardstock och det hade jag, fast det finns kanske flera olika tjocklekar på cardsstock.

Såhär ser det ut från sidan:


Såhär lite halvöppnat: Jag har inte dekorerat inuti än, det får bli när jag vet vem som skall få det.


Här har jag också embossat med pärlemor-lila. Här syns det mycket bättre att det blev lila än på hunden på kortet ovan. Konstigt!


Har använt samma textrutestämpel som på LO ovan och även använt delar av den stämpeln på insidan.

Och till sist en LO efter skiss att tolka fritt:Jag är inte så bra på det där att tolka "fritt". Jag håller mig nästan alltid rätt strikt till skissen. Möjligen vrider jag den nåt kvarts varv eller så.Sonen som rakar sig. Jag har använt spillbit från bokkortets omslag till att stansa ut bokstäverna i. Det är från Basic Grey. Alfabeten heter Santas Workshop (göra som) och Relax (PAPPA!) och kommer från Quickutz.

Ja, nu tror jag att jag har fått med allt jag gjort under CyberCropen. Känner mig riktigt duktig! Haha!!

Förvänta er inte att det skall komma något inlägg från mig en gång till ikväll. Nu får det faktiskt vara bra!

Natti natti, arbetsdag i morgon.


Måndag 25 april 2011.

Påsken är snart över och det har varit alldeles underbart härligt väder (förutom allt pollen då, som gör att jag inte kan vara ute som jag vill).

Så en del har jag i stället varit vid mitt pysselbord och deltagit i Scrappiz CyberCrop. Nu har jag bara en liten stund på mig att ladda upp bidragen om de skall vara med i tävlingarna. Jag har fotat dem, men inte redigerat bilderna, så det skall jag göra nu. Återkommer med dem här också när de finns i Scrappiz galleri.

Så länge lägger jag in lite äldre grejer.Jag lekte här lite med några Quickutz-dies som jag köpt. Lagt till mitt lager med bra-att-ha-kort.En LO om Hedvig när hon hade ett riktigt busanfall och lekte med sin mamma Greta. Mormor Frida i förgrunden.Beställningskort till ett dop i vintras som jag inte har visat tidigare.På insidan skrev jag ut en dikt och stämplade ett fint motiv som embossades i rosa (lite svårt att se på bilden)

 

En på jobbet fick en liten flicka och jag gjorde detta kort.Detalj på ena hörnet med blomma och fjäril från Martha Stewart utstansad i rosa metallicpapper.Ytterligare en på jobbet fick barn, detta blev en liten kille vid namn Nils. Det här kortet fick han.Och blomman i hörnet.I samma veva slutade en kille hos oss. Han fick också ett kort.


Massor av 3D-lack på den lilla nyckelpigan som jag satte dit för att få lite färg på kortet till en kille som gillar blått och svart.


På insidan hade jag stämplat med VersaMarkdyna: Rock ´n roll.

Jag tar en LO också. Om en jultradition som inte får brytas: Esters kola. Den bara måste mamma göra varje jul, annars blir det ingen riktig jul.

Jag har använt ett papper från Maja Design som bas. Juletid, glögg och pepparkaka. En etikett från Making Memories, vintage findings, receptet har jag skrivit på en spillbit jag köpt på Panduro (tror jag) har kladdat der den med Crackle accent lack och lite stämpelfärg på fingrarna. Alfabetet till rubriken är Quickutz Rock Star som jag haft 3D lack på (se nedan) och så har jag satt på en gammal stickers med papperkaksgubbe som jag hade i gömmorna.Sådär det får räcka...
Ses....


Måndag 18 april 2011

Ibland blir jag mer trött på mig själv än annars.

I förra veckan fick jag för mig att ändra mailadressen jag använder för att logga in på bloggen. Och i helgen när jag skulle blogga var det helt omöjligt att komma ihåg att jag gjort det. Fick för mig att det var lösenordet jag bytt. Men hur jag än försökte med alla lösenord jag kunde komma på, och även att få ett nytt lösenord skickat till mig, så gick det inte. NU kom jag på vad jag hade gjort, måste ju genast gå och testa och taaadaaa så kom jag in på bloggen igen. *Pustar ut*

Jag har inte mått så bra idag, och gör inte fortfarande. Vet inte vad som flugit på mig, men jag mår illa och är yr. Jag åkte tidigare från jobbet idag och tog mig knappt hem så illa mådde jag till slut. Men efter att ha vilat i mörkt rum, så kunde jag nu i alla fall gå upp och få mig lite i magen (får se om det stannar) och sen är det ju dags att uppsöka sängen igen.

Ja, det var bara det jag orkar för tillfället. Återkommer med lite skapade alster om någon dag, då det för tillfället är Påsk-CyberCrop på Scrappiz (se länk medan) och jag igår fick ihop i alla fall något att visa. Så det kommer...

Natti för nu.

Onsdag 6 april 2011

Eftersom jag inte visade något scrappat alls i det förra inlägget så får jag göra det nu i stället:Ett kort med en härligt stämpel från Crafty Individuels. Jag har embossat den med svart embossingpulver. Jag har använt fluid chalk runt kanterna på det papperet och rivit lite i det. På nästa papper har jag också chalkat. Några swirvlar är stämplade med Versa Mark, vattenstämpel och så har jag satt på en MS-fjäril som är beströdd med glitter lim och en blomma gjord av 2 storlekar på retro-flower från EKSuccess. Ett virkat band fullbordar det hela.Detaljbild.Nästa kort var rätt enkelt att göra. Jag har använt en Cuttlebug embossingplatta med motiv av Hollykvist. Det embossade har jag sedan förstärkt med glitterlim i olika färger. Runt det gröna papperet har jag gjort en ram av glitterlim i guld. Även här har jag använt swirvel-stämplar och Versa Mark-dyna.
Detaljbild (det som ser brunt ut är grönt)Insidan med stämplad och embossad hälsning och swirvl.En LO också får det bli.

Detta är nog sista bilden på farmor och farfar med barnbarn. Tagen runt jul-nyår 1972-73. Vår hund Sickan är med också. Det är jag och min bror samt kusin Arne.Detalj på blommor med Pearl maker i mitten


Sådär, godnatt på er. Nu skall jag ladda inför ännu en arbetsdag och så träffen på lördag. Vi ses väl?

Söndag 3 april 2011

Ouupps vad tiden går fort.

Sedan sist har jag varit på scrapmässa i Göteborg och träff i Vänersborg.

Idag har jag varit i kyrkan. Det var tacksägelsegudstjänst för min faster som gått bort. Man kan inte säga att vi behövde trängas direkt. Förutom prästen, kantorn, kyrkvaktmästaren och 2 kyrkvärdar så var det jag och min man och son, mamma, farbror och kusin (son till min bortgågna faster). Alltså utöver personalen 6 besökare som alla var där för tacksägelsen. Hade de ställt in tro, om inte vi varit där?

Idag har vi också sett sädesärlan för första gången i år, så nu är väl äntligen våren på väg. Hörde på radion att det var 14 000 tranor vid hornborgarsjön, ett vårtecken så gott som något.

Jag visar inget jag gjort här idag, utan påminner bara om att vi nästa lördag den 9 april ordnar heldagsträff i Scrapbboking i bygdegården i Högsäter. I år får ni inte missa. Vi har fått ihop ett fantastiskt prisbord, som slår allt vi tidigare har haft. Desssutom kommer vi att ha lite annorlunda tävlingar och utmaningar än tidigare.

Anmäl er så snart som möjligt, det kan ju hända att platserna tar slut.

RSS 2.0