Jag är enfärgad igen

Hihi, jag har varit hos frissan och tonat bort det gråa i håret och även det blekta sommarhåret fick lite rödaktig ton i stället. Är jättenöjd med detta. I går morse var det KRIS, då stod jag med saxen i hand och var på väg att kapa luggen, men lyckades hejda mig och övertala mig om att jag nog skulle klara att stå ut i 1 1/2 dag till.

Idag har jag också lyckats hitta en reskamrat till mässan i Göteborg på lördagen. Alla dem som jag brukar åka med hade förhinder på lördagen och jag vill helst åka då. Nu skall jag bara förbeställa biljetter så vi kan traska förbi den långa kön. Jag har ju anmält mig för att vinna biljett, men jag vågar inte riktigt lita på att jag skall ha en sådan tur i höst igen. Jag vann ju en biljett i våras och kunde då kliva förbi hela kön och traska direkt in på mässan.

Det skall bli så KUL att komma till mässan och gott att ha ressällskap och någon att "tjata med" på vägen. Längtar.

Nä, nu är det nattinatti för ikväll.

Sorterar ATC:er

Jag har hållit i en ATC-swapp på scrappiz.

Jaaahaaa! kanske en del undrar då, där var det väldigt många konstiga fenomen i en mening.

ATC står för Artistic Trading Card och reglerna för det är att de inte får säljas, utan bara bytas eller ges bort.  Det är stämplade eller scrappade kort i storleken 8,9 x 6,4 cm.

Swapp - man skickar ett X antal saker till den som håller i swappen och får sedan tillbaka från de andra som är med. Alltså ett sätt att byta grejer med varann.

Scrappiz är ju forumet där jag häckar lite varje dag.

Ja, och så ikväll då, så har jag sorterat upp alla ATC-kort som jag fått in till mig.  9 x 9 st kort som skall skickas ut till alla som varit med i swappen.  Fast det saknades tyvärr en medlem, jag fick bara ihop 8 som var intresserade. Så nu sitter jag och funderar på om jag skall göra en omgång till själv, eller om jag skall skicka tillbaka ett till av varje till dem som varit med, så de får tillbaka 2 av sina egna. Skulle helst göra 9 kort själv till, men jag skall ju hinna också. Får fundera på det under natten. Antingen skickar jag i morgon som det är, eller så får de vänta en dag till och jag gör en omgång till.

Anledningen till att jag valde att ha 9 st är att då får korten plats i ett albumblad. Man kan använda sådana som barnen har/hade till sina samlarkort. De passar perfekt och på ett blad är det ju 9 fickor.

Uj, vad svamligt detta blev då. Jag är nog för trött för att få ordning på orden, så det är väl lika bra att jag går till kojs.

Snart är det mässa igen.

Stora Nordista stämpel och scrapmässanÅh, vad jag väntar. Jag har redan en lista med vad jag skall handla (även om jag inte skulle behöva handla alls när man ser hur mycket grejer jag har). Det är ju så mycket nytt som kommit och kommer nu i höst när man kollar på forumen. Jag BEHÖVER INTE köpa papper, för det har jag. Men det säger jag varje gång jag åker på mässa och sedan har jag såklart köpt stora högar med papper i alla fall. Jag kan inte motstå.

I alla fall så lottas det ur biljetter till mässan på denna sida.

Inget nytt...

...egentligen, men jag har gjort lite som jag inte kan visa ännu då jag först vill att det skall nå mottagarna.

I helgen har ju varit väldigt fint väder här, så jag har varit ute en del, men också inne och röjt i mitt rum. Råkade dock snubbla och repa upp ett jack i underbenet. Xqwxyzx, vad ont det gjorde. Och blodet skvatt. Jag kanske är ovanligt klumpig, för jag slår jämt i tår och ben i olika saker jag (skall) gå förbi. Samtidigt får jag lätt blåmärken, så ibland ser jag helt misshandlad ut på höfter och lår.

När jag röjde i en kasse hittade jag tillsammans med broschyrer och annat några DVD-vykort jag köpte i USA. Härliga bilder från Grand Canyon, San Fransisco och Las Vegas. Blev ju tvungen att sätta mig och titta igenom dem. Jag VILL DIT igen! Synd att det är så långt bort och kostar så mycket pengar.

Nä, nu skall jag se om jag kan sortera lite A4-papper på något smart sätt, så jag får plats i mappvagnen för alla 12x12" papper som är på vift lite här och där.

Återkommer när jag har mer att visa.

Nya alster då rå!

Japp, jag var vägen om föräldraskapet på vägen hem från jobbet idag. Hjälpte dem lite med att tanka över bilder från kameran till datorn och sedan omorganisera lite bland bilderna på hårddisken.

Sedan fick mor allt plocka fram kortet hon fick i lördags så jag kunde fota det och här kommer det:Framsidan. Jag har köpt en QK-die till revan egentilgen, en fjäril som jag kör i Zip e`Maten. Men jag får shimma den håliga delen rätt kraftigt för att det skall fungera. Siffrorna har jag skurit ut i papp efter mall från några chippisar jag har. Jag har sedan målat dem med Dabbers guldfärg. Undre delen på fjärilen sprayade jag med blablabla mist i silver. Det blev inte så jättelyckat, men fick vara så i alla fall, orkade inte plocka fram zippen igen och stansa om. På den övre frärilen är det gult glitterlim. Och det rödbruna papperet är faktiskt ett tapetprov!.

Insidan fick också en fjäril, utan mist-spray denna gång (inte samma misstag 2 ggr) Glitterlim på översta vingen blev det dock.Och så baksidan. Jag kunde inte vara sådär jätteseriös hela kortet igenom. Och så låg hon ju där, färdigmålat och allt efter att jag testat mina PRO-markers.Jag tycker denna stämpel är fräck. Föll för den direkt jag så den hos Stämpelboden.

I kameran fanns visst ett kort till:Fruktansvärt suddigt fick jag se när jag fick det in i datorn. G R A T T I S står det i de små blommorna. Det har i alla fall också kommit fram till mottagaren nu. Det är i födelsedagsswappen jag varit med i som detta landade.

De kommer att köra ett år till, men jag avstod. Det var ju kul att få paket när man fyllde och så, men lite jobbigt att hålla koll på detta varje månad ett helt år. Får se om jag ändrar mig längre fram, det dyker kanske upp någon mer sån här swapp. Går flera stycken nu på Scrappiz.

Däremot håller jag i en ATC-swapp. Gör 9 st ATC:er med sommartema och skicka till mig, få tillbaka nio st olika med sommartema. FInns fortfarande chans att vara med.

Och idag har jag även anmält mig till swapp med adventspaket. Där var jag ju med i fjol och det var rätt kul att få öppna ett paket om dagen under hela advent. Man blir som barn på nytt!!

Jobbar igen på andra veckan nu.

Ja, nu är det som vanligt igen. Kan knappast tro att man har haft semester. Allt rullar på som vanligt.

I helgen var vi dock på 70-årskalas i Strömstad hos mor (och far). Åkte därifrån proppmätt (som vanligt). Jag hade gjort ett kort till henne från oss och brorsans familj. På fredag kväll gjorde jag klart det och sedan blev det så bråttom när jag skulle åka på lördag att jag missade att fota det. Men det finns ju kvar, inte alltför långt bort, så jag får fota det sedan. För en gångs skull så är jag rätt nöjd med kortet. (det kommer i bloggen när jag fotat det)

Annars håller jag på att röja i mitt scraprum. Himlars vad mycket grejer jag har samlat på mig. När jag gräver djupt i högarna hittar jag sånt jag inte ens minns att jag köpt. Scraplusten ökar när jag hittar allt detta, men jag MÅSTE fått röjt undan allt först innan jag sätter mig och scrappar igen, annars blir det väl aldrig gjort helt till botten. Jag brukar ju röja till rätt bra när jag håller på.

Vi var i alla fall en sväng ut till Nordby utanför Strömstad och in på Rusta mm. Jag hittade tavellister i ek för bara 29:- för en list på 60 cm. Kunde inte låta bli utan jag köpte mig 4 st. De andra jag har är visserligen vita, men den väggen är full, så det får gå om dessa var i annan färg. Jag har inte riktigt bestämt var de skall sitta än heller. Vi får se när jag blir klar. Jag hittade dessutom förvaringslådor för bara 10:-/ st. Hade några likadana fast med annan färg på locket sedan tidigare, så de går att trava på varandra för sånt som inte används varje dag. Chipboard kan nog passa bra i dem.

Nä, nu är rasten strax slut, och jag får fortsätta jobba.

Hörs och syns!

Semester och det regnar...

....men man får väl inte klaga. Jag hade ju faktiskt semester när det var RIKTIGT fint väder också.

Nu är det i alla fall bara en dags semester kvar denna sommar. Kanske kan jag ta ut någon enstaka dag under hösten också.

Jag hade i början av året satt som mål att göra en LO i veckan, alltså 52 under året. Det borde inte ha varit orealistiskt då jag förra året gjorde 107 och året innan över 100 också.  Men jag har legat "efter schemat" hela året fram tills söndag i v 30, då jag gjorde LO nr 30. Fast sedan har jag ju inte gjort någon i v 31 och inte i denna vecka, 32, heller. Så nu ligger jag 2 LO:er "efter" igen. Just nu så kan jag inte scrappa alls, då jag håller på med stor operation omorganisation. Nästan allt på skrivbordet hävde jag ner i 3 stora (jag menar stora) Ica papperskassar och nu håller jag sakta men säkert på att flytta tillbaka igen, men i bättre ordning är det tänkt. Detta lär ta sin lilla tid, då jag samtidigt kollar att t ex pennar funkar innan de läggs i lådan och jag har slängt massor med sparat "bra-och-ha" som jag inser att jag nog ändå inte kommer att använda.

Jag har skaffat 3 st minibyråer från Bauhaus (liknande Moppe från IKEA) och dem har min man gjort en hylla att sätta dem på så de kommer upp en bit från skrivbordet så jag kan öppna nedersta lådan även om det är lite grejer framför. Vi köpte hyllan på Bauhaus också och maken satte små klossar under som ben. Det blev skitbra.

Min jisses för grejer jag har och saker dyker upp nu som jag glömt att jag hade. Sån´t som jag köpte när jag började scrappa 2005. T ex flera rullar Magic Mesch. Det har jag aldrig någon gång använt, tror jag fick det i ett paket med diverse som jag köpte via Tradera. Men nu ser jag att det kommer tillbaka på lite LO:er när jag kikar på nätet, så jag kanske skall utmana mig själv och använda det.

Problemet jag har just nu är var jag skall göra av alla Foamstamps. Jag använder dem knappt längre, men eftersom jag har massor av akrylfärger vill jag inte göra mig av med dem heller. Flera alfabeten är dessutom aldrig ens öppnade. Jag köpte dem innan jag hade så många alfabeten i Quickutz och framför allt innan Craft Robon. Men dessa förpackningar tar plats och eftersom jag har snedtak, så finns ingen plats ovanför småbyråarna, annat än att jag fick plats med akrylfärgen och glitterlimsflaskorna där. Jag får fundera ett varv till på dem. Lägger dem väl i en hög så länge.

Nä, slutsvamlat!

Nu skall jag visa den senaste LO:n jag gjorde:Det är rådjur som var lite närgångna och käkade upp min scilla förra våren.

Jag har använt:
Papper: Basic Grey Perhaps Princess Pea
Bazzill Basic
Rubriken är utskuren med CraftRobon i tyspnitt
P22 OhLey nedladdat från internet
Dekorationer: Utpunchade daisys, punch från Artemio
Sparkles glitterlim, dark green
Penna Sakura Gelly roll medion, metallicbrun


Nu kan jag även visa upp det kort som jag skickade till det Swapp-födelsedagsbarn som fyllde i juli.

Såhär blev det. Ny stämpel från Stämpelboden i Alingsås (fjärilen) och en gammal stämpel med ram, okänd härkomst (traderavinst). Jag har guldembossat på det bruna och stämplarna i bakgrunden är stämplade med VersaMarkt och sedan chalkade med torrchalk.Ja, det var det för nu.

RSS 2.0