Varit på 80-årskalas

Idag har jag varit på 80-årskalas hos min faster. Hon fick såklart ett kort av oss.Fotot är på henne och hennes bror som små. Det blev uppskattat eftersom hon inte hade den bilden själv.

Blomman är från en ljusmanchett och kvistarna har jag stansat från en bit tapet. Droppar av pearlmaker i guld och en vinröd spets fick avsluta.

På insidan har jag stämplat en svirl och embossat den med guld. Sedan har jag skrivit med embossingpenna och embossat texten också.

Ett bra-att-ha kort till. hÄnglastämpel, retroblommor som jag rullat bladen på. Glitterlim i mitten av blommorna. Bladen är en stans. Sedan har jag lagt dubbla rader av papper som jag stansat med en Martha Stewert-punch. Det tror jag att jag "behöver" ha fler av. Får se om de har bra pris på kommande mässor. Även här lite pearlmaker-droppar. Och Grattis är skrivet med Quickutz. 


 

Sedan har jag gjort en dubbel-LO sedan sist också. Papperen är från Maja Design, serien Blomstertid. Dekorationerna kommer från Panduro. Jag hade flera sådana gamla förpackningar liggande som jag köpt på rea för länge sedan. Jag har använt 2 olika alfabet från Quickutz till rubriken.

Sidan 1 lite närmare.

Och även sidan 2 lite närmare.

Och så fortsätter jag att göra julkort. Om jag orkar hålla på vore det väl katten om jag inte har julkort så det räcker när det blir dags igen om 10,5 månad att skicka årets julkort.  :-)


En gran stämplad med stämpel från Panduro. Embossad i silver. Tomtestämpeln tror jag är från Reprint. Snön är gjort med liquid pearl.
Och så här ser kortet ut när det är uppvikt. Det är en ny vikning jag har testat denna gång. Stafflikort kallas det visst eller easel card.

Ja det var allt för idag. Nu väntar en ny arbetsvecka. Och fyyyy, det verkar som om det blir snö varje dag så långt vädret visade nu ikväll. I HATE IT. Jag vill ha våååår!! Nuuuuuu!!


Ny info på Valboscrapparnas blogg

Idag har jag lagt in lite info om kommande mässor i "närområdet".

Fram med kalendrar/almanackor och boka in datumen.

Förkyld!

Jag blev förkyld i onsdags och hoppades att det inte skulle bli så farligt, men det har slagit till med full kraft. Näsan rinner ibland och är tvärtätt ibland. Ögonen rinner och halsen har börjat värka. Huvudvärk så det dånar och frågan är om jag inte har nåt i bihålorna också. Mår med andra ord PYTON! Var hemma från jobbet igår och tillbringade stor del av dagen i sängen med en pappersrulle bredvid mig.

Innan jag blev förkyld så hade jag hunnit pyssla lite i veckan som jag tänkte visa nu.Först ut ett kort som jag gjort lite att ha i reserv. OM det skulle vara så att någon fyller 50 år.

Sedan fick jag för mig att jag skulle göra något riktigt tjejigt. Ett kort helt i rosa:En hÄnglaflicka och så har jag gått loss med ett gäng punchar. Retroblommor i 2 storlekar, bladpunch och så en Marta Stewert-stans till bården. Pearlmaker-droppar har jag också satt dit. Hjärtliga Gratulationer-stämpeln från Slöjddetaljer embossad i rött (skulle nog ha valt en annan färg där). Detta kort hamnar i min bra-att-ha hög.

Så fick jag en beställning på ett dopkort av en arbetskamrat. Det blev såhär:Framsidan: Stämpel från Bildmålarna. Basen är Bazzill bling. Blomman från ljusmanchett jag köpt på GeKås i Ullared för att slakta till scrappingen. På den, liksom på stjärnan på dopklänningen, har jag lagt glitterlim i olika nyanser. Ljuset är liftat från Lunda Muhr och på det har jag lagt 3D-lack, liksom på hjärtat på stämpelns dopfunt.
Detalj på 3D-lacket på ljuset.

Och så insidan där jag skrivit ut en dikt på skrivaren samt stämplat 2 stämplar som jag sedan har silverembossat.

Min moster skulle väl få ett kort från mig och familjen också. Jag gjorde detta som gick med posten i onsdags:HÄngel med plantor i famnen. Basen är gul Bazzill bling och jag har även här använt mina punchar. 70 är utstansat i Quickutz.Och så insidan som jag stämplat och embossat i lila.

Lite ovanlig kombination för mig, gult och lila, men det blev rätt bra tycker jag.

Ja, det var lite av det jag har gjort. Nu skall jag dricka nåt varmt för att lindra min förkylning.


Scrappar på helgerna.

Nu har jag faktiskt haft ett par helger när jag har scrappat en hel del.

TIll att börja med så gjorde jag på trettondedagen årets första julkort.Det var Svensk scrapbooking som har en utmaning att göra ett julkort i januari, 2 i februari osv så att man i december har gjort 72 st. Klarar jag av DET så har jag ju så det räcker att skicka i år också.

Januari har också en utmaning om att det skall finnas med en tomteluva på motivet. Här ligger ju katten och hunden tillsammans och sover under tomtemössan.

Mössan är full med rött glitterlim och på "pälsen" pärlskimmer.
En lite suddig detalj på motivet som glittrar och glänser.

Baspapperet är i mörkt grönt, fast det ser svartbrunt ut.

Sedan gjorde jag en Layout med några av julens nya bilder.Brorsan testar sin nya julklapp, en spänningsdetektor. Det i journalingen som blänker är det jag klippt ut från förpackningen till apparaten.

I veckan blev det gjort ett litet julkort till, utanför utmaningen. Jag ville testa min Martha Stewert-punch lite mer. Blev riktigt nöjd med detta lilla kort.Stämpeln är från Inkido och jag har lagt lite pärlemor på mössans pälskant.

Sedan har jag plockat fram ett gäng gamla foton från julen 1983. Det blev flera sidor av dem.Först ut är en dubbel med att vi startar med julbord och sedan Kalle Anka och hans vänner innan tomten kommer.Jag har använt Bazzill Basics pomegranate som bas rakt igenom dessa 6 sidor som det blev. Dessutom ett 12x12" ark med guldpapper som jag fått i ett kit från InkyWings. Textrutepapperen är från Making memories och heter Ledger Esquire.

På denna första har jag använt Quickutz Mary Jane Grand som rubrik. Jag har också lagt till dekorationer från ett paket från Joleés Boutique från EkSuccess. Biljetterna kommer från InkyWIngs.

På denna har jag använt alfabetet Bouquet mini från Quickutz, liksom på flera av de kommande sidorna.

Här har jag också använt dekorationer från Joleés, med Disney-tema.

Nästa uppslag är om julklappsutdelningen.

Här har jag använt resten av Joleés dekorationerna och några från ett set från Sandylion.

Resten av Sandyliondekorationerna hamnade på andra sidan. Här har jag också klistrat dit en bit av ett papper från Daisy D´s, Vintage Christmas Card.

Sista dubbeln. Nu går tomten och klapparna skall testas.Denna första sida hade jag gjort redan för ett år sedan, men nu kompletterat med textruta. Den har en lite annan färg på den röda Bazillen i botten, men det får gå. Här har jag dekorerat med utstansat från fjolårets (2008) Quickutz julkit.

Och så allra sista sidan när julklapparna testas. Här blev det inte plats för några dekorationer, så det fick bli utan.

Jag stack emellan med ett litet kort också. Detta när jag satt och funderade på ett kort som mamma beställt till min moster som fyller 70 nästa helg.Det blev visst ett julkort till, eller i alla fall ett vinterkort. Stämpeln kommer från Panduro och har legat färdigmålad länge. Snöflingepapperet är ett spillpapper sedan fjolårets julkortstillverkning. Runt kanten har jag ritat med blå metallicpenna. Hade tänkt att det skulle föreställa snöflingor, vet inte om det lyckades.

Till sist efter mycket vånda, blev det ett kort till min moster:Jag har använt ett papper med paket från ett födelsedagskit jag köpt billigt för längesedan. Riktigt tunna papper, men det passar ju bra till kort. Stämpeln är Penny Black som också låg färdigmålad. (det är skönt att jag har många sådana, det går mycket snabbare att göra kort då.) Texten är Quickutz Chandeler och blommorna är retrostans i två storlekar, med glitterlim i mitten. Till det Quickutzblad.Insidan. Stämpel med en Kaprifolblomma, eftersom hon bor i Bohuslän och det är deras landskapsblomma. Jag har målat den med glitterpennor.
Hjärtliga Gratulationer-stämpeln kommer från Slöjd-detaljer.

Ett par kort till har det blivit i veckan, men de är inte levererade ännu, så de får vänta lite.

Det var länge sedan jag var så produktiv under en kort period. Hoppas att det håller i sig.

Men inte idag, för nu är det nattadags inför en ny arbetsvecka.


Grattiskort

Jag har gjort ett grattiskort till en arbetskamrat som fyllt 50 år.Stämpel från Stämpelboden, målad med distressrefiller på akvarellpapper. Namn och ålder utstansat med Quickutz Chandler, textstämpel embossad med silver, även den från Stämpelboden.Lite annan vinkel för att försöka visa att både det utstansade och det stämplade är skimrande silverfärgat. (fast det ser visst mest grått ut på fotot.)

Försökte igår att fota lite snötyngda träd genom bilrutan på väg hem. Det såg riktigt bra ut i kameran, men när jag fått in dem i datorn, så ser de inte riktigt lika bra ut, utan blev suddiga. Svårt att fota i mörket trots att jag satte kameran på nattlandskap. Får försöka igen en annan dag, för jag tyckte effekten av de vita träden som hänger över vägen i mörkret var ganska häftig. Att gå ut och ställa sig utanför bilen var inget alternativ, då det var minst 26 grader kallt där jag såg de finaste. Inte värt att förfrysa fingrarna för några bilder.

Nä, natti natti, dags att gå till sängen.

En ny blogg med utmaningar

Här finns det en ny blogg med utmaningar om det är så att inspirationen tryter.

Julledigheten är slut

I morgon börjar man jobba igen då. Som tur är så är det bara 2 dagar innan det är helg igen. Skönt att börja lite lagomt när jag varit ledig 7 dagar i sträck nu. Jag jobbade ju mellandagarna, så det är bara 2 arbetsdagar jag varit ledig, men det har känts gott i alla fall.

I måndags gjorde jag klart kort som sonen skall lämna till en kompis som blivit pappa. Clara skall det lilla underverkat heta.På framsidan har jag stämplat och embossat babyansiktet (tack Jeanette för lånet) i svart. En dubbel blomma i ena hörnet med glitterlim och akrylpärla. I andra hörnet en bit från ett skimrande papper med flossad text "baby girl". Namnet är stansat ut med Storybook från Quickutz.Insidan med både text och swirvlar embossade, texten i svart och swirvlar i silver.

Och så några detaljbilder.

    

Och sedan var det dags att uppsöka sängen för att kanske få sova någon timma innan man skall iväg till jobbet.

Liten Utforskare

Igår ( i natt ) gjorde jag denna Layout. Bild från 1982, sonen är ungefär 11 månader.Jag har här använt några riktigt gamla papper som jag köpte alldeles i början av min scrapparkarriär. De är från samma tillverkare alla tre, Imagination Project. Jag tror jag köpte dem direkt från webshop i USA. Har klippt ut cirkeln från ett papper och "vingarna" från ett annat. Sedan har jag använt ett blått Cardstock inköpt på Panduro till rubrik och den lilla bården, som för övrigt är utstansad med en Marta Stewert-stans som är så populärt nu. Alfabetena jag har använt är "Banana Split" till "Liten" och "Holiday" till "Utforskare". Upp i vänstra hörnet var tanken att det skulle bli en ljusblå swirl, men när jag stämplat och embossat så försvann nästan det blåa från stämpeldynan. Hade nog varit bättre om jag haft ett ljusblått embossingpulver, vilket jag inte hade.

Närbild på hörnet.Annars är det så svinkallt här så man vill knappt sticka nosen utanför dörren. Jag hatar verkligen snö, kyla och vinter. Jag skulle nog ha varit född till björn eller nåt, så jag kunnat gå i ide under vintern. Ledig en dag till, sedan är det jobb igen. Ryser när jag tänker på att gå ut tidigt om morgonen och sätta sig i en iskall bil för att köra 1 timma till jobbet. Bilen har ju knappt tinat upp tills man är framme, så kallt är det.

JAG VILL HA VÅR! NUUUU!!!!!

Första layouten 2010.

Jag har gjort min första LO för i år. Valde genom att slumpvis sticka ner handen i fotoboxen och ta upp ett (eller tre blev det).Bilderna föreställer mig på cykeln på väg till första dagen i skolan. Pappersvalet, Bazzill Basics, är gjort utifrånj kläderna jag hade på mig. Orange byxor och turkos tröja!!

Jag har använt några gamla stickersdekorationer från Jooles som jag köpte när jag började scrappa. Rubriken är skriven med Quickutz Supermarket (första skoldagen) och Haunted 65-08-25.

Här är nu så dj-a kallt så man kan knappt gå utanför dörren. -22 grader var det i morse och massor av snö. Nu räcker det tycker jag. Jag är inget förtjust i snö och kyla. Det enda positiva är väl att det är ganska vacker när man sitter inne och tittar ut på det. Här en vy från vår ytterdörr mot kyskan i byn. (vita taket skymtar bak skjulet)


Den allra sista LO:n från i fjol.

Här kommer 2009 år sista LO. Det är en höstbild på vårt hus och jag testade också en ny die jag köpt som jag kört i min halvtrasiga nya Quickutz Epic six. Den har jag förresten mailat om till USA och skall troligen få en ny därifrån. Om jag kan få till ett förståeligt mail på "utrikiska!, vilket inte alltid är så lätt.

Äh, här kommer LO:n.Trädet med fåglarna är alltså en ny Qk-die. Ja fåglarna satt på en liten die för sig. Även rubriken är skriven med relativt (för mig) nya alfabet. "Här" är skrivet med Zelda Grand och "bor vi" är skrivet med alfabetet Supermarket. Tar trädet och texten över, så man inte ser kortet? Jag tycker lite att det gör det, men det är ju inte i sig ett viktigt foto, så det spelar ingen roll i så fall. Nere i högerhörnet har jag förresten stämplat 2 st swirvlar från Autumn Leaves. De är stämplade med Versa Mark och clearembossade, så de är helt genomskinliga.


Julkort fast julen är över (de sista för denna julen)

Japp, här kommer det fler julkort. De sista!Detta är en härlig stämpel till nån kattälskare. Eller till en barnfamilj, som faktiskt fick det. Stämpeln målade jag för ett bra tag sedan och nu hade den legat till sig tillräckligt. Min härliga norska GodJul-stämpel i guldembossing.

Och så insidan som förutom den vanliga häslningsstämpeln även fick en liten söt kattungestämpel i hörnet.
Snögubbskort. Jag hade en liten flaska med glitterflock i vitt som jag tänkte göra snö av. Gick väl sådär.... Det ligger på snögubben och på marken under, Där syns det att det inte lyckades så bra. Och jag har 12 flaskor med sådant glitterflock i olika färger. Bortkastade kronor!
Obligatoriska insidesstämpeln.

Här har vi tomtemor från Stämpelboden. Visst kan man ha blommigt papper till jul. Passade bra med färgerna stämpeln var målad i. Några blommor från Prima Got flowers, med Quickutz blad till. 3 droppar med pearlmaker i alla hörnen passade också bra.
Haha, ännu en likadan insida. Denna har också en liten kattunge i nedre hörnet som syns om man tittar noga.Ett julkort som jag gjort med motiv från ett scrap-papper med okänt utgivning. Jag har använt denna bild till ett kort tidigare och upplägget är nästan detsamma. Här har jag använt glitterlim i kopparfärg som en ram runt motivet.
Insidan pryds förutom av hälsningsstämpeln också av en hörnstämpel i varje hörn. Jag har målat detaljer på den med glitterpenna i rött och grönt.
Här ses en närbild på den:


Snögubbar från stämpelboden. Texten kommer från ett amerikanskt stämpelmärke som jag just nu inte kommer ihåg vad det heter. Där har jag lagt lite pealstickles på som skall föreställa snö. Snöstjärnorna är utpunchade i Bazzill Bling papper. De har en akryldroppe i mitten och så lite glitterlim på.Inte har ni väl tröttnat på mina insidor ännu?Jeremy tror jag detta motiv heter. Jag har köpt stämpeln från Stephanie (mysmasken) i Kanada. Tycker den är alldeles ljuvlig och kan passa till annat än julkort också.
Insidan.Inte måste väl julkort gå i rött och grönt. Detta fick bli lila. Motivet från hÄnglar & stÄnglar från i fjol. Har stansat ut cirkeln med spellbindersdie och ritat stygn med vit penna runt. Det blommiga lila papperet är lite hanterat med sax för att se lite slitet ut. Blomman är från Prima med akryldroppe i mitten och glitterlim på. Den sitter på en liten bit lila papper från Bazzill Bling. Sedan är det några droppar pearlmaker i ett par hörn också.Den vanliga stämpeln på insidan blev här riktigt läcker. Jag embossade med ett lila embossingpulver jag fått från Traderainrop. Det blev liksom vitt runt kanterna. Häftigt.Ytterligare ett kort med bild från scraparket. De små biljetterna kommer från MissCutiepie och de är nedladdade från nätet. Några blommor från Prima, med fluid chalk och glitterlim, samt en liten spillbit från en filtbård.

Nu kommer ett gäng kort som jag fotat, men sedan av misstag raderat ur kameran innan jag laddat in dem på datorn. Att jag ändå har några riktigt taskiga bilder på dem, beror på att jag inte orkade skriva upp vilka jag skickade kort till, utan tog foton på kort och adresslapp innan jag skickade. Så dessa bilder är inte alltid fulla kortet och alla är tagna genom cellofanplasten.Ett till kort med färdig bild från scrap-papper. Jag har öst på med glitterlim på tak och träd/buskar.


Samma sak med detta, bilden kommer från samma ark. Glitterlim på snön och även grönt glitterlim på granen.Detta saknar undre delen. Här har jag limmat ett linneband där det står God Jul 3 ggr. Julrosorna är urklippta ur ett riktigt glittrigt scrap-papper från Making Memories. Tomtemors luva har lite av glitterflocken på sig. Här har jag öst på lim och flock flera gånger i omgångar och här liknar det faktiskt lite ulligt glittrigt.Och så sista. Här är faktiskt hela kortet med, men det blänker från cellofanpåsen. Jag har använt tomte från Stämpelboden, blommor från Prima, med svart akryldroppe i. Quickutz-kvistar och ett självhäftande band som jag köpt på Rusta.

Så det var alla fjolårets julkort det. Jag hoppas jag kan börja lite tidigare i år, så det blir lite mera spritt över året.


Några fler julkort och lite annat

Börjar med att önska ett GOTT NYTT ÅR!

Här kommer lite mer som jag har gjort.Först ut ett kort jag gjorde till arbetskamraten Annika som fyller år på Luciadagen. Jag har skrivit namnet med embossingpenna och sedan guldembossat, även lite embossing runt kanten på tagen. Den vågiga kanten är utstansad med spelbindersdie. Stämpeln är en gammal hÄngla-stämpel.
Insidan, skrivit texten med silverpenna.


Denna LO är om att jag från början inte alls ville ha Foppatofflor, men har ändrat mej. Till höger bredvid rubriken en liten krok som satt i de röda tofflorna. Crocs-krokodilen sitter där.Så ett kort med 1 hÄnglastämpel och 4 st stämplar från Stämpelboden.Insidan med silverembossad text.


Denna tag har jag gjort så att sonen fick sätta på ett paket han skulle ge bort. Till/fråntexten skrev jag med embossingpenna på baksidan och embossade i rött.

2 killar på jobbet slutade i förra veckan. Det är så tråkigt, då de gjort ett superbra jobb och så får de inte fortsätta. Varför skall det alltid handla om pengar. Jag gjorde kort till dem båda två. Och ja, båda heter faktiskt Martin.

Martin nr 1 fick detta kort. Han har kämpat och cyklat till jobbet i alla väder, så därför fick han detta kort med hÄnglen som cyklar. Runt kanten på rutan har jag guldembossat.En liten bit av insidan, under där skrevs alla namnen från oss.
Detalj på namnet som jag stansat ut i guldpapper och sedan lagt guldglitterlim på.Nästan samma upplägg på det andra kortet, men denne Martin spelar handboll, så därför blev det en Magnolia-stämpel med bollkille här.På insidan skev jag bara Lycka till och så stämplade jag några swirvlar på sidan.

Ett julkort till har jag också gjort, fast julen har passerat nu. Jag ville testa embossingplattan jag köpt från Quickutz för att stansa snöflingor. Några av dem har fått glitterlim på sig. Snögubbsstämpeln kommer från Stämpelboden. Jag har lagt lite pärlglans från Stickles som snö längst ner.Och så en likadan insida som jag gjort på många andra kort tidigare.

Ytterligare ett kort som blev ett julkort i och med stämpeln inuti. Här har jag tagit en spillbit med snöflingor på lite mörkare baksida. En stämpel från Stämpelboden (tror jag) igen. Glitterlim på gubben, fluid chalk runt papperskanterna, lite silverpennestreck runt om och så var den klar.

Ja, och så samma insida, igen!

En LO som omväxling. Bilderna är från 1991 och varken kattungarna eller grisarna finns kvar längre, men den lilla röda kattungen levde här i 16 härliga år. Flera LO:er har blivit gjorda med henne, Ruth.

På denna har jag gjort en ram runt alla bilderna och textrutan med silverpenna som lite grann skulle likna kycklingnätet vi försökte stänga in kattungarna med. Bredvid rubriken har jag stämplat och guldembossat en liten söt stämpel föreställande en kattunge. 

Jag "fick" en ny stämpel på posten häromdagen. Den härliga skogssstämpeln, som jag här stämplat 2 1/2 gång bredvid varand och sedan satt tomten ovanpå det. Pearlstickles här också som snö och så glitterlim på granarnas snö. 

För en gångs skull en annorlunda insida. Stämpel från Stämpelboden.

Sådärja, det var det jag hade att visa denna gång. Jag har en omgång julkort kvar som jag inte visat, men en del av dem är i fruktansvärt dålig kvalitet på bilderna så jag får se hur jag gör.


Uppdatering av scrapsammanställningen för 2009

Det blev inte fler LO:er i fjol, utan slutade på 80 st.

Men, utöver LO:er så har jag pysslat lite annat också:

99 st kort av olika slag. (hade tänkt fixa ett till igår så det blev jämt 100, men det blev inte så)
43 st ATC:er.
1 st bokmärke
1 st liten tändsticksbyrå (på kryssningen)
3 st post-it fodral
1 st altrad låda
1 st namnskylt
2 st tags
1 st altrad tändsticksask
1 st julhänge

Ja, litegrann har det faktiskt blivit under året. Detta är första året jag har riktigt koll på hur mycket jag gjort. Gjorde det mest på skoj, och det är ju faktiskt rätt kul att se hur mycket det blir på ett år.

Jag har också gjort en ny thicker för att beskriva hur mycket det blir i år. Börjar med att sätta målet 1 LO per vecka, så får vi se hur det landar till sist.


RSS 2.0