Marknad i Ed o sista träffen på terminen

Idag har vi varit på marknad i Ed. Där hittade jag lite fynd till scrap-bookingen. Dels 2 nystan garn för 10 kronor styck. Riktigt fina med rufsbollar på.

Dessutom var "masthugget" från Göteborg där och sålde stansar, papper mm. Jag köpte kuvert med blom-mönster på samt lite fina papper att ha till kort, eftersom de visst inte var syrafria.

Sedan hittade jag plastfickor som egentligen skall vara att förvara LP-skivor i. Dessa såldes för 1,50/st. Jag tror de blir bra att förvara LO-idér med foton och papper i. Jag har dem i A4-mappar nu, men då kan jag inte ha de papper jag planerat i samma mapp.


I onsdags var sista gången för terminen som vi träffades och scrappade hela gänget. Jag kom direkt från kurs i Göteborg, så jag hade inte med mig något material alls, bara några foton och papper till dem. Men det blev i alla fall en LO, trots att jag var sen och allt. Rubriken gjorde jag dock när jag kom hem eftersom den är gjord med Craft Robon, som jag inte kunde släpa med mig tillsammans med datorn hela dagen.

image23

Här är den. Det är Kenneths första möte med sin första kusin på min sida. OJ, vad tiden går, 21 år som bara försvann, nu är de där två små pojkarna elektriker och långtradarchaufför!

Fler LO:s

Här kommer några till LO:S som jag fotogreferat idag.

image14


image15

De här 2 gjorde jag i somras. Det är mormor och morfar och deras 3 äldsta barn som var hos fotografen 1940. Dessa foton har jag lånat och scannat av. Mamma är mittenflickan av dessa.

image16

Det här fotot har jag lånat ur mormors album. Det är på hennes syster Hulda f 1900. Vi alla kusiner kallade henne Moster Hulda vi också, liksom våra mammor gjorde. Det var lite spännande att ändra fotomatta fram och tillbaka, det gjorde verkligen om hur man såg fotot. Denna gjordes också förra sommaren på en träff jag var på då.


image17

Den här gjorde jag i januari. Det handlar om när jag körde på en stock som låg i dikeskanten och kraschade bilen. Kom på rubriken och att jag skulle sätta brads och ögon några dagar efter jag gjort den, därför  fick jag klämma in den lite trångt emellan fotona.

image21


Det här fotot gillar jag. Vi fick det av mormor i julklapp 2002. LO:n är gjord efter Helenes skiss i Scrapbooking mm. Men jag gjorde den inte när jag fick skissen utan sedan när det visades upp LO:s som var gjorda utifrån skissen kom jag på att jag skulle göra denna. Då hade jag också fått knapparna från mormors samlingar. Är faktiskt riktigt nöjd med den.

image20

Här är den första LO jag gjort med rubrik utskuren med min nya leksak Craft Robo II. Den gjorde jag i onsdags. Vår scrapträff blev inställd så jag åkte hem och fortsatte leka med "Robban".
Så nu har jag börjat på med album till sonen också. 2 LO:s gjorda. Det är väl en början  :-)

Lite LO:S som jag äntligen fått foton på.

K-märkt (Calvins automater)
image3

image4
Denna dubbel LO är om de varuautomater som faktiskt finns i bruk i grannförsamlingen. Lite coolt att det fortfarande på 2000-talet går att köpa smågodis och liknande i varuautomater utomhus.

Gamla klockor
image10

image11

Denna dubbel LO handlar om de klockor vi har. Den första "följde med huset" som vi köpte av mina svärföräldrar. Svårmor cyklade och köpte denna i närmsta samhälle 2 mil bort, på 1930-talet.

Den andra har jag fått av farmor och farfar. De hade en liknande amerikaklocka i sitt kök och köpte 5 till så att alla barn och barnbarn skulle få var sin. På LO:n står det 2 st men efter koll med min faster visade det sig att de köpte 5 till.

Vilde Ville

image12

Den här gjorde jag i fjol. Det är på min bror och hans hund Ville. Han är döpt till Bay of Fundys Vilde Ville och han gör verkligen skäl för sitt namn. Han är en tollare och hur söt som helst när han är stilla.


Team Sweden
image13
Denna gjorde jag i lördags på scrappträffen. Färgen blev knäpp när jag fotade, den är inte så blå på riktigt. När jag gjorde den hade jag inte datum på när fotona var tagna, men Kenneth är knappt 2,5 månad på bilderna.
Är han inte söt.

Något landslag blev det inte, men min nu drygt 25-årige son blev en duktig elektriker som gör sina föräldrar stolta.

Lite Layouter jag gjort.

image1

Först en skiss som jag gjort till scrappträff vi hade förra helgen. Jag var med och ordnade detta och cirka 35 tjejer hölls inomhus i det vackra vädret och scrappade och hade kul.

image2

Jag hann faktiskt med att göra en egen tolkning av min skiss. Det fick bli på vår hund då.

Ser att det är blänk i bilderna jag tagit. Orkade inte ta dem ur plastfickan, då dekorationerna bråkade med mig.

Nu finns ingen av dem kvar längre, så det är skönt att ha en massa foton på dem. Kan nog nästan göra ett helt album med bara våra djur och då har vi ändå bara haft en hund och en katt (och 2 katter som nästan bara hälsade på innan de försvann på äventyr som okastrerade hanketter gör) Sedan finns det förstås en massa bilder på fåren vi hade. Inte de heller finns kvar längre.

Jag skall nog när jag tänker på det faktiskt GÖRA ett album med bara djur. Det finns i alla fall material att utgå ifrån.

Men det får bli ett långtidsprojekt. Jag har SÅ många bilder med allt möjligt som väntar på att bli scrappade.

Har några till som är klara, men inte fotade ännu. Får försöka fixa det, så jag äntligen får in lite alster på denna sida. Ingen idé att ha en blogg om den inte används :-)

RSS 2.0