Scrapopol 2008 utmaning vecka 7
Vecka #7:
Du strosar iväg till Hantverkargatan!

Hantverkargatan - Använd paperpiecing, det går bra att stämpla på olikfärgat papper och klippa ihop, eller göra något helt eget.


Där fick jag lite att bita i. Det var lääänge sedan jag gjorde något med paperpiecing. Men det skall väl gå det också. Det är kul det här, man får en massa utmaningar som man nog inte skulle ha gett sig på annars.

Denna vecka är det en deltagare som för 3:e gången fått chanskort och svept iväg 2 gator samtidigt. Hon har bara 2 gator kvar efter denna vecka. Jag som tyckte jag haft tur som fått det chanskortet 2 ggr, men jag har ju samtidigt hamnat i scrapvrån en vecka också, så det jämnade ju ut sig.

En bild till på sötisarna

På fotokursen jag gick, så klagade jag ju på att jag inte kunde ta bilder på mina katter för att de var för rörliga. Än så länge är de här småttingarna HYFSAT enkla att fota. Det blir ungefär 1-2 bilder av 4-5 som är användbara. Bäst att passa på medans de håller sig såpass stilla ändå.Det kanske var dumt att ta dem ur lådan så de får lust att röra sig på större ytor. Idag klättrar de upp efter kanterna på lådan där de bor. Mamma Frida har börjat gå ur lådan och lägga sig på trappan i stället. Så nu ligger Ferguson på översta trappsteget  (är för varmt att ligga OVANPÅ pannan när det är eld i den) och Frida på nästa. (en liten trappa är det med 2 trappsteg) Det gäller att se sig för när man skall in i pannrummet minsann, så man inte kliver på någon katt. Blir nog kul värre när småttingarna lyckas ta sig ur lådan också. Dröjer säkert inte länge till. Då kommer man inte att kunna smyga in i mörkret.

Nu GÅR kattungarna.

Jisses, så fort det går framåt, från att ha varit som små råttungar till att nu vara precis hur sööta som helst.

De har fått namn under helgen också. Den lilla ljusa verkar vara en hane och heter då inte heller Grålle, utan Gråtass som Grållen kallas i Norge. Och då får ju lilla honan (den mörka) ha ett namn på samma bokstav. Greta fick det bli. Hon är så lik sin mamma Frida när hon var i ungefär samma ålder.

Såhär såg de ut igår:Här sitter lilla Greta och funderar på om hon skall ge sig ut på det halkiga golvet eller stanna kvar på handduken.Här har lille Gråtass tagit sig tillbaka till handduken efter en halkig tur ute på det hala golvet.Är de inte ljuvliga så säg.

IQ-test

Jag har gjort ett IQ-test som jag hittade på nätet. Det finns här.
Och såhär blev resultatet.
Jag är visst inte alldeles korkad i alla fall.

Namn: Ansol
Ditt totalresultat:
122
Resultatkategori: Hög

Totalresultat

 

Du fick bättre resultat än 92 % av populationen.

Resultat på ordtest


 

Resultat på ordtest: 127.7

Resultat på performancetest 

Resultat på performancetest: 114.7


Delresultat

Varje del har ett maximumresultat på 20. Medelresultatet är 10.

Bildfrågor
Parametrar: icke-verbalt tänkande, samtidig bearbetning, rumsvisualiseringssyntes, visuell bearbetning
Resultat i bilddel
Genomsnittligt resultat10
Ditt resultat 16
Frågor om ordförråd
Parametrar: verbal konceptbildning, semantisk kunskap, långtidsminne, stimulans i tidig miljö, intellektuell nyfikenhet
Resultat i språkdel
Genomsnittligt resultat10
Ditt resultat 18
Minnesfrågor
Mäter: minne, förmåga att ordna i följd, symboliskt innehåll, koncentration
Resultat i minnesdel
Genomsnittligt resultat10
Ditt resultat 13
Relationsfrågor
Mäter: verbalt tänkande, konceptualisering, konceptbildning, semantiskt innehåll
Resultat i del för logiskt tänkande
Genomsnittligt resultat10
Ditt resultat 19
Matematikfrågor
Mäter: minne, symboliskt innehåll, slutledningsförmåga
Resultat i matematikdel
Genomsnittligt resultat10
Ditt resultat 14

Scrapopol vecka 6 och lite kattungar.

Nu har jag varit snabb denna vecka och är redan klar med denna veckas utmaning i Scrapopol. Mycket beroende på att jag direkt visste vilka bilder jag skulle använda, men också för att jag har varit ledig från jobbet idag. Sköönt! Särskilt när det snöade massor här igår när jag åkte hem, det var såna där virvlar som for emot rutan så man nästan blir blind eller i varje fall snurrig i huvudet. Det la sig snö på backen också och den ligger kvar fortfarande.

Idag har solen skinit en stund, men det har varit KALLT, så jag har bara stuckit näsan utanför dörren ett par gånger.

Här kommer veckans bidrag:Det blev en dubbel och jag har fotat den i för dåligt ljus. Sedan har jag skevat den i Photoshop, men det blir ju lite snett då i alla fall. Bandet längst ner går INTE snett, utan sitter rakt. Det är rött och vitt och inköpt på Jysk, liksom stjärnorna och hjärtat.
Rubriken är utstansad med Revan och nya alfabetet Aquarius, textrutorna är utstansade med en die från nya Jolly-setet. Jag har ritat med vit Sakura Souffle runt fotona som stygn. Får försöka fixa en bättre bild, eller kanske 2, en på var sida så det syns bättre.

Texten handlar om att se världen med helt nya ögon, vilket de små skrutten gör, ögonen hade öppnats dagen/natten innan deras 10:e dag då bilderna är tagna.

Nu är de 3,5 vecka och har börjat höja sig lite från marken och försiktigt gå några stapplande vingliga steg.

Scrapopol 2008 utmaning vecka 6
Vecka #5:
Du kilar iväg till Kortmakargatan!

Kortmakargatan - Svartvitt alster med EN accentfärg

Jag verkar ha tur, eftersom jag fortfarande inte hamnat på en ruta där jag varit tidigare. Flera av de andra deltagarna har denna vecka hamnat på rutor/gator de redan varit på.

Här har jag en idé om jag hinner genomföra den. Fick hem nya foton igår som skulle passa perfekt.

Scrapopol vecka 5

Dåså, då blev det lite komplementfärger.

Tråkig som jag är så blev det denna gång rött  och grönt och dessutom ett julkort, mest eftersom den röda bling-bazzillen låg framme på skrivbordet från ett projekt jag gjorde i helgen.Jag har testat min nya Reva och lite Jolly-dies. Det är dels julkulan bakom tomten och dels texten "merry christmas". Det fick bli på "utrikiska" på detta kort, eftersom ju inte Quickutz gjort svenska texter. Konstigt, vi måste ju vara flera hundra som skulle ha köpt det.    :-)

Nåja, stämpeln är från Reprint och jag har haft på glitterlim runt kulan, på hänget och på texten. Kunde kanske platsa som bling-utmaning också.

Bild från igår

När solen sken igår och jag var på väg ut till bilen för att åka till Vänersborg fick jag se äppleträdet i solskenet. Var ju tvungen att ta en bild innan jag drog iväg.Inte kan man väl tro att det är mitten av november när man ser denna bild.

Kattungarna..

...är så söta så man vill äta upp dem.
Såhär ser de ut idag. De är inte lättare att ta foton på än tidigare. Här har jag tagit med dem in i köket och lagt dem på en frottéhandduk på golvet. Då glider inte tassarna iväg som när de ligger på något halare underlag, så då klarar de av att lytfa lite på huvudena istället för att bara  försöka balansera upp hela kroppen.

Den lilla ljusa är den som skall få bo kvar här. Den lite mörkare vill ha ett annat hem när han/hon blir stor nog att lämna mamma.

Som om det inte räcker med 5 dagar i veckan..

... så har jag varit i Vänersborg idag också.

Det var så att Pysselakuten hade en kille från USA och Quickutz på plats och demade Quickutz Revolution och Silhouette. Man kör en runda under 5 dagar runt om i Sverige och visar de nya Jul-kit som släppts. Serien kallas Deck the Halls. Den amerikanske killen heter Chris Mickelsen och såhär ser han ut.   (bild från Quickutz.se)
Affären hade också bra priser på Revan. Om man handlade för 999:- så fick man köpa en Reva för 99:- mot att den normalt kostar 1399:-.

Inte för att jag på något sätt egentligen har behov av en Reva ,då jag ju har både Squeeze-tången och Craft Robon (motsvarar Silhouetten) och dessutom en Zip-e-Mate (en riktigt stor och klumpig maskin.) Men jag var riktigt sugen på det nya julkitet "Jolly" med dels ett alfabete och dels lite olika figurdies. SÅ: jag åkte till Vänersborg idag också.

Klockan 15 var Quickutz-killen på plats och började visa upp nya julkiten både till Revan (Jolly) och till Sillen (Holly). Det var precis proppfullt i den lilla affären. Revorna hade en strykande åtgång, men jag lyckades komma så tidigt i kön att jag fick en. Hade nog kunnat tänka mig att kandla lite mer, såg lite kul saker, men med så mycket folk i butiken och lååång kö till kassan så fick det vara. Jag är ju där nere varje dag så jag får väl gå in en annan dag när det inte är proppfullt.

Jag köpte alltså Jolly:Revan:


12" plattform till revan:

(hittade ingen bra bild)

och när man köpte en plattform så fick man köpa en border-die till halva priset, denna (flourish) blev det,Och så kunde jag visst inte motstå ett 4 x 8" alfabet heller, nu när jag har en maskin att köra den i.

Det blev Aquarius:Dessa alfabeten är klart prisvärda i jämförelse med 2" diesen. Detta kostade 299:-

Så nu har jag lite att leka med i morgon.

Jag hann inte klart med mina JUL-ATC som jag skulle i torsdags så att de kom med posten igår, så då tänkte jag ta helgen till hjälp också. Kanske kan använda lite av mina nya inköp, så får jag testa dem också.

Nu är det säng-dags. Behöver få sova ut, då de långa resorna varje dag i veckan tar rätt mycket kraft och jag blir så trött. Kommer ju inte i säng så värst mycket tidigare bara för att jag måste upp en timma tidigare än jag behövt förut.

Scrapopol 2008 utmaning vecka 5

Sådär; onsdag igen och en ny utmaning på Scrapopol. Denna vecka ser mitt spelbräde ut såhär:Vecka #5:
Du springer bort till Motivtorget

Motivtorget - Skapa med komplementfärger (Gul-lila, blå-orange, röd-grön, svart-vit t.ex.)

Komplementfärger!  Jag har redan fått en idé. Satt med några foton igår i blått och orange/beige/rost. Dem skall jag nog kunna få till någor bra av.  Tänk, tänk, tänk......

Kattungar 081107

Såhär såg de ut i fredags morse innan jag åkte till jobbet. Nya ögon hade de fått under kvällen/natten innan. De blir bara sötare och sötare.Vi tror att det är en hane och en hona, men det är lite svårt att se ännu.

Scrapopol vecka 4

Idag har jag gjort min utmaning för vecka 4. Det blev ett Farsdagskort och det är överlämnat idag också.

Jag skulle ju välja att hoppa på en utmaning från smaki.wordpress.com.

Jag valde denna skiss från # 31
Dessutom skulle man dekorera med Stjärnor.Stjärnorna blev snöstjärnor.  Rivet papper i 3 lager bakom stämpelmotivet. Det är glitterlim på stjärnorna. Den stansen är nyinköpt från i lördags.

Scrapopol 2008 utmaning vecka 4

 

Vecka #4: Du landar på chans och får följande kort:

Har du inget balanssinne? Du snubblar igen och rullar upp på Stämpelvinden!

Utmaningen:
Stämpelvinden - Häng på en utmaning på ismaki.wordpress.com


Förra veckan slapp jag Pysselgrånd - Använd en dikt. Den kommer jag att göra i alla fall. Hittade i lördags ett papper som passar perfekt till en bild jag har på sonen och min far. Dikten jag tänkte använda är Siv anderssons "En morfar"

Denna vecka hoppade jag över Dekorvägen - Skapa monokromiskt. Där hade jag också förberett mig lite med att matcha ihop lite papper. Hade dock inte hittat något bra foto ännu, så jag kanske gör ett kort i stället med de papperen jag plockat fram.

Undan går det i alla fall med röjandet av gator för min del. Och kul är det. Nu får jag gå ut och kolla på ismaki vad jag kan leta upp för utmaning att göra.

Lördagens alster + Scrapopol vecka 3

I lördags blev det väl inte direkt så mycket producerat för att ha suttit på träff i 8 timmar, hade inte räknat med det heller som arrangör.

Dock hade vi riktigt kul, pratade och kollade på vad alla andra gjorde.

Vi hade arrangerat 2 tävlingar där den första bestod i att skapa ett kort med bara det material som ingick i tävlingskitet. Jättekul att se vad olika alla gjorde utifrån samma material, man fick bara tillföra lim, glitterlim, chalk och ett stämplat motiv. Man fick använda punchar och stansar för motiv eller text. Jag fotade alla bidrag, men har inte orkat med att redigera bilderna ännu.

Kul var att jag kunde överraska med fina priser som jag fått av hÄngla-Marie på mässan i Karlstad. Stort tack för det.

Här är MITT bidrag till denna tävling. Jag som visste förutsättningarna innan hade ju kunnat förbereda mig om jag velat fuska, men det var nog jag som var klar sist. Hade jättesvårt att bestämma mig för hur jag skulle göra.Här syns inte så väl, men det är glitterlim på järneken och bären.

Kitet innehöll ett halvt beige Cardstock, ett halvt rött cardstock, ett fjärdedels grönt cardstock och 2 olika mönstrade fjärdedelar. Till detta en bit röd organzaband, fyra brads av vardera 3 färger. Dessutom tävlingsreglerna. OJ, vad jag skurit papper i veckan som gick. Fick ju göra fler kit än anmälda deltagare ifall det kom någon oanmäld / sen anmäld.

Nästa tävling var att skapa kort eller LO utifrån en skiss. Även här fick vi in en hel del bidrag och priser delades ut från hÄnglar o stÄnglar samt från Paula som ställde upp med kvarvarande varor från sin butik.

Vi tackar Paula för en trevlig dag med bra priser, nya MajaDesign papperen och de fina vinsterna.

Jag gjorde en LO till denna skisstävling, men när den var klar, så monterade jag ner LO:n och gjorde om den lite så den skulle passa till veckans utmaning i Scrapopol.

Såhär ser slutversionen ut.

"Cirklar jag vill se cirklar", var det ju.Kan det bli mer cirklar? Jo kanske, om jag gjort rubriken i cirklar också. Men eftersom jag inte hittade det tänkta alfabetet och inte har någon lagom stor rund stans, så fick det bli så här i stället. Jag skrev rubriken med Pearl Touch, pearl som jag köpte på Panduro för flera år sedan. Papperet köpte jag av Paula, kommer från Dreamstreet. Blommor från Prima, bandet gammalt från gömmorna. Journaling-spoten är baksidan av papperet. (köpte 2 st för att matcha)

Nä, nu skall jag ladda upp bidraget på Scrappa.com och sedan är det bedtime. Jag blir så trött av dessa långa resor till och från jobbet. Konstigt för jag tycker ju inte illa om att köra bil, men det är väl det där med att bli tivingad som gör det så jobbigt.

Blogg-candy

På Carinas sida finns lite Blog-candy att vinna.

Kolla här eller länken t v.

RSS 2.0