Scrapträff på lördag 1 november

Vi ska ha scrapträff på lördag mellan 10-18.
Alla som vill är välkomna dit.
Vi ska ha  tävlingar & utmaningar med fina priser. Faktiskt väldigt fina priser.
Det kostar 125 :- för vuxna och 75:- för barn.Då ingår fika och ett kit till en av tävlingarna.
Paula från Dekorera med mera kommer och säljer en del av det som är kvar från butiken.Hon har nog även med sig de nya Maja Design papperen som jag visat lite längre ner.

Välkommen att kontakta mig om du vill komma.

Scrapopol 2008 utmaning vecka 3

Denna vecka hade jag flyt, fick öppnat upp 2 rutor och en ny rolig utmaning. Å andra sidan fick jag ju inte öppnat upp någon ny gata förra omgången, så man kan väl säga att jag är lite ikapp nu. DVS om jag fixar veckans utmaning alltså.

Såhär ser spelplanen ut:Vecka #3: Du landar på chans och får följande kort:

Du snubblar iväg och landar på Scrapmaran!

Utmaningen:
Scrapmaran - Cirklar, jag vill se cirklar

Cirklar, ja det skall jag väl fixa på något sätt.

Scrapopol vecka 2

Har försökt att lägga in detta på Scrappa.com s Forum. Men det verkar som om sidan ligger nere, för jag får upp att sidan inte kan visas.

Edit: Nu har jag lagt upp bilderna på Scrappa.com också.

Sådär, äntligen klar med vecka 2. Det var verkligen i sista stund. Blev lite mycket med kattungar och allt idag.Stämpel från High Hope som jag målat med ProMarkers på akvarellpapper. Rekommenderas inte! Bakgrunden är målat med torrchalk.  Texten är utstansad med QK Metro skinni mini i det hemgjorda papperet. Där det är lite ljusare är det inte riktigt torrt ännu. Papperet är ganska poröst så limmet går lätt igenom.Det andra projektet blev ett kort med hÄnglasvampar och svamppapper som "kulle" de står på. GRATTIS är skrivet med glitterlim i kopparfärg. Lite monokromiskt kanske?

Sk-tdålig bild. Får ta om den vid bättre ljus.

Tre små grå trollungar

Idag när jag kom hem så hade vårt djurinnehav mer än fördubblats sedan i morse.

Det här är vad Frida åstadkommit i sin låda i pannrummet. (katterna får ju bo där eftersom jag är allergisk)Inget bra foto, men det var extremt svårt att fota dem, för alltid var det någon av dem som rörde på sig. SÅ HIMLA SÖTA. Jag tror faktiskt inte att jag har sett så nyfödda ungar tidigare. Vi har ju inte haft någon katt som fått ungar förut. Vår kära Ruth var ju steril från födseln.

Hur vanligt är det egentligen med kattungar i slutet av oktober?  Jag tror det var Ferguson som varit i farten det sista han gjorde innan vi åkte till veterinären för kastrering. De är ju så gråa allihopa. Frågan är hurdana de blir, kattungarna, om det är brorsan som är pappan. Inavel?

Redan 2 katter är ju egentligen mer än vi tänkt oss. Nu har vi FEM!

Maja Design NYA PAPPER!!!!

Kolla här.  Maja Design har kommit med nya papper!  Såååå himla fina.

Vill ha, vill ha, vill ha!   14 nya papper. Och alla ser verkligen härlilga ut. Undrar om någon hinner få dem till mässan i Karlstad till helgen.

Annars kanske man kan hoppas på att Paula har dem med sig till Scrapträffen vi har i Högsäter den 1 november. Hoppas, hoppas!Asch! En länk var väl lite snålt.......eller........
vill ni se bilder??????
scrolla lite till.......
lite till..........Här:Någon som blev sugen???

Scrapopol 2008 utmaning vecka 2

Nu har jag fått ett nytt uppdrag:Vecka #1:
Du är ute och går och plötsligt känner du lukten, du går dit stanken kommer ifrån och visst är det Pappersbruket du har hittat!

Vecka #2: Du landar på chans och får följande kort:

Du hamnar alltså i Scrapvrån.

Utmaningen:
Scrapvrån: Här får du stå kvar tills du har gjort två valfria kort/LO:s!

Jaha, där fick jag lite att jobba med.

Har varit på scrapträff i Högsäter ikväll, men var rätt trött efter en sömnlös natt och ny arbetslats, så jag satt bara och målade stämplade motiv. Fast jag fick faktiskt målat 7 st innan jag gav upp och åkte hem.

Jag fick också ett fint kuvert med ett fint kort i av härliga "arris". Tack snälla! Jag blev jätteglad och överraskad. Precis vad jag behövde efter några riktiga "skitdagar"

Första dagen

på  nya arbetsplatsen.

Var väl sådär. Visst, sakerna fanns där, nedpackade i flyttlådor. Skrivbordet stod där, men var inte rätt ihopplockat, så det gick inte att höja upp, utan var i lägsta läget. Telefonen (ip) fungerade inte och inte heller datorn. Efter lite sladdbyten och jox, så kom jag i alla fall igång och kunde jobba, men det var i sista sekunden verkligen. Som tur var hade jag åkt tidigt så jag var där en halvtimma innan telefonen skulle börja ringa.
Sedan hade jag egen support i 2 1/2 timma innan jag fick ett område till att bevaka. Som tur var hade de meddelat att de skulle vara borta, så jag blev inte fullständigt nedringd i alla fall. Jag hann in emellan att plocka in några pärmar i bokhyllorna och få fart på skrivaren.

Det som räddade dagen var mina kära arbetskamrater i den gamla organisationen som direkt kom och hälsade mig välkommen, hjälpte mig med kablar och sladdar, visade mig runt, kom in och hörde hur det gick och tog med mig till fikat. Tack till framför allt Johan, Gunilla, Mona och Gudrun. Ni är guld värda.

Scrapopol vecka 1

Nu så, är mitt bidrag till första veckans utmaning på Scrappa.com klar. Jag skulle ju göra ett eget mönstrat papper. Såhär blev det, ett kort:Visst är det eget mönstrat papper. Jag har gjort papperet själv genom att klippa vita spillbitar i småbitar, kört det i mixer och sedan samlat upp pappersmassan mellan 2 tunna galler och låtit det torka.
Sedan har jag stämplat eklöv med stämpel från Octoberstamps. Stämplat med Fluid chalk, burnt sienna. Även fluid chalk runt kanterna på papperet.
Övriga stämplar från hÄnglar och stÄnglars klubpaket hösten 2006.

Kortet är ett dubbelvikt A4, så det är ganska stort.

Jag skall KRYSSA!

Yiihoooo!

Jag har anmält mig till Scrapkryssning i månadsskiftet februari-mars 2009. 120 "galna" scrappare skall ut på havet och scrappa en hel helg. Det skall bli SÅ HIMLA KUL.

Man måste försöka hitta något kul att ha att se fram emot, när livet just nu annars är mer än botten.

Jag har ägnat denna vecka åt att packa och slänga, samtidigt som man också skall sköta det vanliga jobbet vid sidan av. Nu är det verkligen skönt att det är fredag och helg och 2 lediga dagar att vila ut och slippa tänka på eländet.

Jag skall också fixa i ordning ATCswappen så jag kan skicka iväg den efter helgen. Fick in de sista bidragen i måndags (alla höll tiden), men bad om uppskov att skicka tillbaka pga flyttpackningen. Det är verkligen fina bidrag och i olika stilar. Jättekul.  Undrar om jag skall starta en vinter-swapp också..... Jag har ju numera vår, sommar och höst. Kanske Jul vore något också. Fast det kanske inte är så lätt att få deltagare till det, det är ju dags att fixa julkort nu. Jag har inte börjat ännu, är nog hög tid om jag skall göra personliga till alla dryga 30 st som  jag brukar skicka till.

Lite pysslande skall jag försöka få gjort i helgen i alla fall. Det är skönt för en trött hjärna att skapa och tänka på något annat.

Nu skall jag kolla på Idol 2008.


Detta gjorde jag i början av juli

Jag var i början av juli med i en kalenderswapp på scrappiz.se

Man skulle göra 12 st 15 x 15 cm stora bilder var med samma månad, för att sedan få tillbaka 12 olika månader. Jag valde MAJ. Här är högen med alla 12 bladen:Och här är ett av bladen i närbild:Pga sjukdom hos värdinnan har det dröjt till i förra veckan innan alla var klara och utskickade. De är SÅ fina. Klart värda att vänta på.

Nu skall jag bara komma på vad jag skall använda dem till. Vill ju inte sabba, utan verkligen göra något fint och hållbart. Jag har en fundering på att göra något slags födelsedagskalender med dessa bilder och så en kalender med vilka som fyller i respektive månad. Men jag vet inte hur jag skall lägga upp det. Förslag mottages tacksamt.

På jobbet håller jag på att packa ner kontoret, då jag från nästa vecka tvångsförflyttas och därmed får en resväg på 6,5 mil enkel väg, vilket tar 1 timma vid torrt väglag och i dagsljus. Minst 2 timmar som försvinner varje dag på att sitta i bilen. Till ingen som helst nytta. Jobbet kan lika gärna utföras där jag suttit fram tills nu. Jag har ju gjort samma jobb i åtminstone 5 år utan problem och det på samma plats som nu inte längre skall fungera. Har lite svårt att förstå vad detta skall vara bra för. Någon som har ett jobb åt en 50-åring med lång erfarenhet inom landstingets administration och IT?

Bitter? Vem? Jag?

Scrapopol 2008

Jag hittade en kul utmanig på scrappa.com 

Monopol fast med scrapping i stället. Tärningen kastas med slumpprogram. Här är min första utmaning:
Vecka #1:
Du är ute och går och plötsligt känner du lukten, du går dit stanken kommer ifrån och visst är det Pappersbruket du har hittat!

Och så utmaningen då:

Pappersbruket - Gör ett eget mönstrat papper

Hmm, jag kanske skall ta av mitt egentillverkade papper och göra det mönstrat med nån stämpel eller så. Det vore väl verkligen att göra eget mönstrat papper, eller hur?
Denna första vecka har man lite längre tid på sig, till den 21:e vid midnatt, sedan kommer ett nytt kast och en ny utmaning den 22:e. Om man inte hinner med att göra sin utmaning den vecka så står man bara över en vecka.
Detta skall bli spännande.

ATC höst + finaste blomman

Jag håller i ytterligare en swapp på scrappiz. Nu är det ATC höst som är temat.

Det har börjat komma in bidrag, men själv har jag inte gjort mer än planerat i huvudet hur jag skall göra. Ja, och så plockat fram ett av papperen jag skall använda.

Sedan måste jag faktiskt visa ett kort jag tog på lilla Frida igår när hon satt på sin nya favoritplats (som hon delar med Ferguson, ja de får ha den var sin gång) Gissa om blomman under är platt!Och så en höstbild:Lövet låg så fint där på kyrkogårdsmuren.

Blandat

Till att börja med lägger jag upp några LO:er jag har gjort:Denna gjorde jag på förra veckans scrapträff. Jag brukar inte göra LO:er på träffarna,utan mest sitta och måla med distresser, eftersom jag inte vil ha med mig så mycket grejer. Denna kväll skulle jag dock visa hur man använder akrylfärger och då blev det ju lite trögt att bara prata utan att verkligen använda akrylerna, så jag hade förberett med lite foton och papper mm för denna LO.

Det är en groda / padda (vad är skillnaden, nån som vet vilket det är?) som jag fotade i somras. Jag har använt Bazzill papper, Quickutz flugsvampsdie och så akrylfärgerna då. Alfabetet hater Gabby och är från Making memories.Detta är en LO jag gjort hemma men inte fotat (måste ju vara ljust då). Det är igen morfar i höt. Något senare än den förra, då de är har lånat en press. Sedan har jag också skrivit om att gärdena låg helt granne med varann, men att man fick köra en lång omväg med traktorn.

Kartan har jag skrivit ut från hitta.se och den hamnade där efter att jag först skrivit texten och sedan fick för mig att sätta lite färgklickar i mitten av alla blommorna på papperet. Sedan när jag skulle lägga undan det för att torka lägger jag armen i en prick och drar för säkerhets skull ut den över hela texten. Detta gick inte att få bort, så jag fick dagen efter skriva om texten upp till höger (tur att den fick plats) och dölja den gamla med kartan.

Alfabetet här är Quickutz Vixen.

I övrigt har det inte blivit som jag tänkt mig denna helg. Ingenting har blivit gjort. Jag blev så himla besviken på jobbet i fredags, så det är inte sant. Två gånger på samma dag dessutom. Eller ja, det ena var faktiskt förra fredagen, men kulminerade och det andra nu i fredags. Att en människa som man gillat, sett upp till och ibland försvarat, kan svika och vara så feg känns allt annat än bra. Att sedan efter det bli påhoppad och anklagad för något som man inte är skyldig till fick bägaren att rinna över. Hela helgen har jag gått och fundrat över detta och har inte orkat göra något av det jag tänkt och planerat. Och snart är det måndag igen. Ont i magen.

Köpt nya stämplar + Cybercrop.

Hittade en sida på nätet: Carinas stämplar. Här köpte jag några härliga stämplar, bland annat de här två:

JultomteNr 7 Höstkappa
(bilder hämtade från Carinas blogg)

Nu skall de bara monteras också, men det får bli helgens jobb om jag inte åker till mässan i Partille. Jag har inte bestämt mig ännu för hur jag skall göra.

Håller också på att planera inför träff vi skall ha i Högsäter den 1 november. Vi skall kolla om det finns någon affär som vill komma med sina grejer till oss och sedan skall jag fixa affischer och planera för någon/några tävlingar (men det hoppas jag att jag får hjälp med). Sedan är det World Card Making Day-veckan med InkyWings under tiden 2-12 okt. Jag skall försöka mig på att göra någon utmaning till det under  helgen. Får se hur det går.

RSS 2.0