JAG HAR VUNNIT!

Tjolahoppsansa!

Kolla här då! Jag har vunnit en valfri stämpel från hÄnglar. Och det bara genom att lämna en kommentar.

Ett par kort till

Här är ett "kort" till som jag gjort till Stämpelsnacks julkortstävling. Jag började på det i söndags på träffen, men det var lite joxigt att få ihop det så jag gjorde klart det i veckan.Det är 4 olika minihÄnglar från fjolårets kollektion. Stommen av Bazzill kraft och mönsterpapper med snöflingor. Man kan göra det med innehåll och öppningsbart i botten, men jag struntade i det och limmade alla sidorna. Mallen hittade jag på Creativicas blogg.

Så har sonen fyllt år under veckan och han fick detta kort av oss:Detta slängde jag ihop på kvällen lite hastigt. Det är bra att ha färdigmålade motiv att ta till när det skall gå fort. Namnet är stämplat med mina clearstamp från inkadinkado och et är dem jag använt till många av julkorten också. Embossat med guld. Åldern är skriven med glitterlim som fick torka under natten.

Nu skall jag gå tillbaka till julkortsverkstaden. Fick beställning av några julkort som mamma ville ha, så det är "några" kvar att göra innan jag är klar för i år.

Alster från förra helgens träff

På förra helgens träff hade vi ju ett kit för att göra julkort med. Här är mitt bidrag till tävlingen. Jag fick inget pris, eller jo, tröstpris, men jag avstod från att ta ut det.

Röd Bazzill cardstock som bas, det randiga är Basic Grey, det gröna är också Bazzill. Texten God Jul är utstansad ur ett glittrigt band. Bandet var som silvertejp,alltså med väv under glittret, så efter stansningen fick jag klippa ut bokstäverna där stansningen var. Stämpeln är såklart en hÄngel från ifjol.Det blev ett brunt kort ur samma kit också. Bakgrunden är brun Bazzill kraft (vilket här ser mer lila ut). Kullen de står på är också Basic Grey. Två hÄnglapepparkakor från i fjol. Och så God Jul stämplat och guldembossat.Så var det en LO-tävling som Creativica ordnat. Man skulle använda 4 olika spillbitar förutom basen + minst en nål (2 st var med i kitet). Jag hade inte med mig min hög med spillbitar, men gjorde "nya". Basen är Bazzill, texten är utstansad i kraft. Fotomattan är från Karin Foster och de 2 andra kommer jag inte ihåg. Den lilla bilden med nallen är också från ett 12"ark, utan namn på, så jag vet inte tillverkaren. 1935 är utstansat med Quickutz Fiesta. Har rivit upp alla kanter och chalkat med fluid chalk. Jag har dekorerat med Primablommor med glitterlim i och så en bit pearlfloss snirklat runt dem. Och så nålen instucken under där.

Ja det var det som blev gjort. Inte illa tycker jag från 10-14.30 när jag tvingades gå. Jag hade ju dessutom l ite annat att fixa med under träffen. Kul var det i alla fall, som vanligt.

Många fina kort och Layouter blev gjorda. Jag fotade de som var inlämnade, men kvalilten på de fotona blev riktigt dålig, så jag kan tyvärr inte visa dem här.

Sådär det var det för nu. Återkommer troligen under helgen med lite mer att visa.


Förberett för morgondagens träff

Idag har jag suttit i drygt 5 timmar med tävlingskiten för morgondagens träff. Jag är inte riktigt klar ännu heller, men kände att jag fick ta en liten paus och surfa runt lite och kolla lite på TV.

Sedan måste jag ju packa min egen väska också, ifall jag får lite tid över att scrappa själv också. Jag kan dock inte vara med hela tiden då det är ljuständning i kyrkan för dem som avlidit under kyrkoåret. Så vi skall dit då ju pappa gick bort i februari.

Nä, åter till pysselrummet.

Fler julkort

Har gjort ytterligare några julkort.Min favoritgodjulsstämpel för tillfället. Embossad med vinröd embossing på vit cardstock.Samma stämpel på röd Cardstock och guldembossad.

Bidrag till Stämpalsnacks julkortsutmaning. Fokus på text var temat. Skrivit ut texter från julsånger på ett beige papper som jag chalkat. God Jul är stämplat och embossat i svart. Under texten har jag använt distresslack i kopparfärg först.

Ytterligare en utmaning hos Stämpelsnack. Här var temat Grönt är skönt. Alla papperen är gröna i olika nyanser, även om det inte ser så ut här på fotot.

I morgon är det träff i Bygdegården i Högsäter. Får se hur mycket det blir gjort då.


Nya hÄnglar på väg hem till mig. + altrat, julkort och babykort.Nya hÄnglar släpptes på måndag och nu är de på väg hem till mig.

Det är de ovanstående och några till nya som släppts.

Idag har jag gjort en tändsticksask till Stämpelsnacks tävling.

Den blev såhär:Ett julkort har det blivit till också, lätt och enkelt.Gillar denna stämpel. Den köpte jag på Pysselakuten i vintras efter jul när det var rea, så den är invigd nu i förra veckan.

Och så ett kort till en tjej på jobbet som fått en liten flicka. 

Såja, det var dagens alster. Nu gäller sängen och i morgon måste jag sätta mig och göra i ordning tävlingskiten vi skall ha på träffen på söndag. 


Julkort igen och några Layouter.

Här kommer ytterligare några julkort.Stämpelsnacks nästa utmaning var "Rött med tomte/tomtar" och här ser ni mitt bidrag. God Jul-stämpeln är embossad med rött embossingpulver. Behöver inte vara mer än så här. Fast det är finare i verkligheten när man ser att texten glänser också.Ytterligare ett kort. God Jul är embossad i guld denna gång.

Snön som musen och hunden åker på är gjord av mitt hemmagjorda papper som är blingat med en del distress glitterlim.

Vi tar väl några LO:er när jag ändå håller på. Passade på i morse innan jag åkte till jobbet och fotade ute på trappan. Det var ju inte helt mörkt, men inte direkt ljust heller.Här var det några riktigt gamla bilder. Från 1982 närmare bestämt och kära broderns 20årskalas (med släkten alltså)Första sidan lite närmare.


Andra sidan lite närmare. Och där satt visst jag med liten son i knät.   :-)


Sedan är vi ute i fårhagen. Först båda sidorna tillsammans:


Och så första sidan lite närmare.Och andra sidan:En av bilderna fick bli en egen LO. Det lilla lammet är på väg till mamma i så full fart att han inte ens nuddar marken utan flyger fram. Tycker fotot är riktigt häftigt.


Så till sist ett lite äldre foto igen. Sonen målar påskbrev. Och så har jag skrivit om hur vi här i västra Sverige kastar våra påskbrev, fyllda med godis till skillnad från på andra håll i landet där man tigger godis. (Märkligt sätt)Ja det var väl det som fanns att visa för denna gång. Julkortstillverkningen pågår, så mer kommer.

Dagens kort

Idag ringde mamma och behövde ett kort till mitt kusinbarn. Jag fick snabbt sätta mig och göra ett.Framsidan. Under den embossade stämplen på bebisen stämplade jag först en stämpel där jag trodde det stod "välkommen till världen", men när jag strött på embosspulvret såg jag att det stod "nyckeln till vänskap". Inte riktigt vad jag tänkt mig. Fick skrapa av pulvret och tänka om. Naturligtvis hade jag limmat på det ljusare papperet med bebisbilden och hade inte nåt mer ljusblått Cardstock i rätt färg. Vad gör man? Blev till att tänka om lite. Kantstansen låg framme på skrivbordet. Testade att göra en kant med den för att täcka över texten och stämpla på nytt. Såg inte bra ut. Ner i spillpapperslådan och hittade ett randigt papper som jag tyckte kunde passa till täcke. Så fick det bli ett täcke med namnet på och så lakan av spetskanten.På insidan skrev jag hälsning "All lycka i livet" och satte dit några Qk fyrklövrar som passade till texten. Några blommor och blad. Blommorna fick glitterlim i sig som inte ens hunnit torka när mamma hämtade kortet. Hoppas det passar.


Sedan har jag gjort ett julkort med en annorlunda vikning:Framsidan med en "slejf" att stänga med. Tomtestämpel och några primablommor med halvpärlor och Qk-blad. Över det en stämpel från Norge som jag har guldembossat.När man öppnar de första luckorna kommer ett stämplat motiv från bildmålarna fram. Musen kör hunden.Och så längst in ett isatt blad där jag stämplat och guldembossat God Jul en gång till.

Det var det jag hunnit fota innan mörkret föll. Har några halvfärdiga kort på gång också.

Härligt med helg igen.

I torsdags morse när jag var på väg till jobbet och det snöade och låg flera cm snö på marken kändes det inte så kul att veta att man skulle åka till Borås under dagen. Men det visade sig att det bara var några mil i omkrets runt här jag bor som det var snö. Skönt det.

Igår när vi skulle åka hem blev det mer och mer snö ju närmre hem jag kom, för att till sist vräka ner. Lite jobbigt att köra i snöyra i mörker.

Idag har jag mest varit frusen och gått omkring och huttrat. Hoppas det inte är förkylning på gång. På måndag skall jag få influensaspruta, eftersom jag har ett sånt jobb som tydligen räknas som viktigt så vår arbetsplats inte får bli utslagen. Hoppas man inte får mer obehag än lite öm arm efter sprutan.

Har inte fått pysslat nåt alls nästan under veckan, men det finns lite äldre saker att visa.

Kommer här:Ljusblå cardstock som matchar rosetten i dopklänningen. Blommorna är utklippta ur ett tapetprov. Det är väl inte helt syrafritt, men det spelar inte så stor roll. Jag har ju fotot i datorn och kan framkalla det igen om så skulle vara. Här var det inte mycket Vintage-stil precis. Inget rivet, chalkat eller på annat sätt nedsmutsat. Inget gammalt eller ens i gammal stil.Bilder på min gubbe när han var hemma på permission från militärtjänstgöringen på Flygflottiljen på Såtenäs F7. Här har jag använt lite gamla stickers på flygplan som jag köpte när jag började scrappa. Det blev många konstiga inköp då i början. Jag har utmanat mig själv lite att använda en del av det allra äldsta. Inte helt lätt. Smaken har väl ändrats en del sedan dess, om man säger så.

Ska vi ta ett kort också?

Ja, det kommer här:Här har jag använt spillbitar av papper. Grunden på kortet är beigevit och på den har jag satt det bruna krackelerade papperet OCH det som sitter som en yttre ram. Det är ett Basic Grey papper där jag klippt bort mönstret och detta är resten som blev över. En hÄnglastämpel passade bra här. Har inte skrivit någon text utan låter det vara såhär, så kan det användas till olika ändamål. Detta hamnar i den växande "bra-att-ha-högen".

Asch, jag tar en LO till.Far och son klädda i samma färger. Mörkblått och ljusblått. Svirveln har jag gjort genom att använda dem plastbit som en köpt svirvel satt på och sedan ritat i mönstret genom att trycka rätt hårt med pennan så det blev lite mönster i cardsstocken jag hade under. Sedan prickade jag i den linjen med pearlmaker. Sonen är här lite drygt en månad gammal.

Sådär, det får bli det sista för idag. Imorgon hoppas jag jag kan göra några till kort. Har några som väntar på att tillverkas.

Lite fler julkort

Ett par till julkort har det blivit sedan sist.

Det är ju helt hopplöst att fota när det är mörkt när man kommer från jobbet, så färgerna blir som de blir, men det bjuder jag på.Stämpel med tjejen är från hÄnglar o StÄnglar. Mjölkkannan är från Stämpelboden. Det mörkbruna bakgrundspapperet är en bit av en tapet. Stråken som går härs och tvärs glänser lite. Annars är det lite fluffaktigt mjukt eller hur man skall säga.På detta kort har jag använt vit punchinella med stjärnor, ett spillpapper från mitt USA-album (blått med vita stjärnor) och längst ner en bit självhäftande band med silverglitter inköpt på Rusta. Stämpeln kommer från Stämpelbodens julkollektion i fjol. (tror jag) God Jul är utstansat i silverpapper med Quickutz Banana Split-alfabete som kom till mig i förra veckan efter inköp på Tradera.

Det börjar ta sig med julkortstillverkningen, men det saknas fortfarande drygt hälften (och då räknar jag med de få jag gjorde ifjol som inte kom iväg), så jag får nog gno på med tillverkningen. Så det kommer att dyka upp fler julkort här efter hand.

Julkort

Jag har gjort några julkort. I år skall jag kanske hinna göra färdigt dem innan julen är över. Ifjol hann jag ju inte det.

Här har vi de jag gjort igår och idag:Srämpel från Bildmålarna och sedan har jag använt spillbitar (förutom kortstommen). En gammal Qk-die med löv åkte också fram.Sedan ett kort där jag har gått löst med glitterlim. Tomtens mössa, skägg och hår, samt texten är Glitterlim.
Kortstomme och det gröna under stämpeln är Bazzill Bling.Det var dagens bidrag. Mer ligger på lager till en annan gång.

November redan...

Hujiamej vad fort det går. Vart tog oktober vägen? 2 mässor och sedan swisch så var den månaden slut.

Inte var det länge sedan det var vår och började bli varmt och gott tycker jag. Idag har det ju regnat HELA dagen. Trodde baske mig inte jag skulle hitta hem i mörkret från stan. 6,5 mil i regn och mörker = inte kul. Och nu har man det att se fram emot detta mörker i flera månader. Menmen, man får vara glad så länge det inte är snö, när man skall ligga på vägen varje dag.

Igår kväll fick jag äntligen fotat lite av det jag gjort senaste tiden. Men det blev efter mörkrets inbrott. Jag letade efter min lilla kamera hela dagen. Jag brukar alltid ha den i handväskan, men där var den inte. Inte i den andra jobbväskan heller. Och inte i någon jackficka. Kollade ryggsäcken jag har till mässor, inte där (och det borde den inte var då jag haft den efter sist mässa). Till sist gav jag upp och tog fram systemkameran i stället. Men då var såklart batteriet slut i den och extrabatteriet var också urladdat. Morr!

Gav upp och gick och satte mig med bärbara datorn i knät framför TV:n. Böjer mig ner och skall sätta i strömsladden när jag får se kameran. Den ligger under TV-fotöljen och inte säger ett pip. Så DÅ blev det äntligen lite fotograferat, om än i riktigt pissljus.

SÅ, ta-da! Här kommer det ................
Först ut är en Tag jag gjorde när vi var hos Susanne på Vintage-kursen. Den skimrar vackert, vilket inte syns här, då den är sprayat med "nåt" efter att den fått distressfärger av blandade kulörer på sig. Under blomman sitter en liten metalldekoration.
Denna får jag väl använda och sätta på något VIntage-projekt så småningom.

Nästa alster är en LO:Sonen som när han skulle gå ner för trappsteget till TV-rummet i vårt gamla hus, la sig ner en bit innan dörren och kröp baklänges fram till tröskeln för att sedan försiktigt ta sig ner för trappsteget. Försiktig och noggrann. Försiktigheten är väl si och så med numera med tanke på racingen, men noggrann är han fortfarande. Och när han var liten hände det sällan någon olycka med honom. Skönt för mamma och pappa!

Tyckte den stämplade nallen från Stämpelboden passade bra i hörnet. Har målat så den matchar hans dress.

Jag har också varit med i en ATC-swapp med Halloweentema. Jag missade att fota alla mina 9 ATC:er innan jag skickade iväg dem, men här kommer ett foto på alla jag fick i stället. Ytterligere en dålig bild i kvällsljuset.


Min är den längst till höger i mittraden. Men spindlar i bakgrunden och en 3D-lackad stämplad pumpa. Jag frågade gubben vilken han trodde jag gjort och sa att det var den fulaste. Han pekade ut min direkt. Jag håller med. De andra var jättefina.

För den som vill vara med på ATC-swapp, så håller jag i en nu. Husdjur är temat. Det finns några platser kvar. Häng på vetja. Det är KUL med ATC.


Äsch, vi tar en LO till när jag ändå håller på.En bild jag tagit med min gamla Kodak Instamatic på 70-talet när vi hade båten liggande i denna sjö. Bilden är sedan inscannad och framkallad i 15 x 15 cm. Jag tycker fotot är snyggt komponerat med svanens hals som speglar sig och gläntan i skogen som också speglar sig och alltihop i en linje. Tom vass-stråt i förgrunden följer linjen. Snacka om mer tur än skicklighet!!

Jag har satt punchinella för att symbolisera vattnet och så en bit tyll som skall associera (hur katten stavas det?) till baletten Svansjön.

Sådär, det var det jag gjort för några veckor sedan. Det jag gjorde i den produktiva förra veckan (var ledig 2 dagar från jobbet), 8 LOer och 1 kort (och ingen shopping på hela veckan), det får jag visa en annan gång. Nu är jag ensam hemma när gubben jobbar så nu skall jag gå tillbaka till pysselbordet så det blir något gjort denna vecka också.


RSS 2.0