Det drar ihop sig...

... till Scrapkryssningen till Kiel.

På fredag drar vi iväg och åker båt och scrappar hela helgen. Skall bli jättekul. På lördag har det lovats lite bättre väder också, så det kan ju vara skönt när vi går iland en sväng i Kiel.

Jag har gjort 2 st julkort till Svensk Scrapbookings februariutmaning. Man fick inte använda rött eller grönt. Inte en enda liten prick i de färgerna. Här är mina bidrag:Först ut har jag gjort ett kort med 2 st hÄnglar i blått. Lite brun-beige blev det som accentfärg. Pearlmaker-prickar i tre omgångar och en liten bit tyll med en knapp på fick det bli som en extra dekoration.På insidan stämplade jag en swirl med ljusblå dyna som jag embossade med clear embossingpulver.
Det andra kortet går i turkos och grålila. Det är en hÄngla-stämpel även här + en mjölkkanna från Stämpelboden. Även här har jag använt Pearlmaker för att dekorera lite i hörnen och mitt i blommorna som är utstansade med retroflowerstans från EK Success. Har även stansat ut ett par små hjärtan som fick glitterlim i två nyanser på sig. God Jul texten är Rub-ons.Även i detta kort har jag stämplat en liten swirl inuti. Denna gång embossade jag med blått embossingpulver.

Nu skall jag uppsöka sängen så jag orkar jobba sista dagen för veckan i morgon. Natti natti.

SNÖ SNÖ och åter SNÖ.

Nu får det väl ändå räcka. Jag är hjärtligt trött på all denna snö. Och mer och mer kommer det. Och mer har de lovat att det skall komma även i nästa vecka.
Såhär såg det ut utanför vårt hus igår. Ingen plog hade gått och det har öst ner snö i flera dagar. Sent på kvällen på söndag kom plogen, fast då hade gubben redan tagit bort snön på vändplanen framför huset. Men hans lilla traktor klarade inte riktigt av vägen fram till oss. Vi hade nog tagit oss ut med KingCaben, men kanske inte med min Volvo.

Min cykel som blev kvar ute i höstas syns ju fortfarande i alla fall. Fast det har nog yrt av det värsta.

(Försökte lägga ut detta igår, men då krånglade blogg.se hela kvällen.)

ATC Husdjur


Jag höll ju i en ATC-swapp i början av året. Temat var Husdjur. Här är mina ATC:er. Tyvärr blev det inte 9 deltagare, så jag har kvar flera av mina egna. Här är mina ATC:er. Jag har använt enbart kattstämplar.Nr 1/9Nr 2/9Nr 3/9Nr 4/9Nr 5/9Nr 6/9Nr 7/9Nr 8/9
Nr 9/9

Och det var alla. Nu är jag med i 2 swappar till. Den ena med temat "kaffe" och den andra med temat "Hello Kitty". Jag har kommit så långt att jag skurit till korten i rätt storlek.

Ett grattis kort och Alla Hjärtans Dag ATC

Jag får väl visa något lite som jag gjort för några veckor sedan, så ni inte tror att jag har försvunnit från jordens yta.

Detta är kort till arbetskamrat som fyllt 50 år och som numera är överlämnat till henne.Hon firade sin födelsedag i Egypten, därav pyramiderna. Väldigt enkelt och stilrent kort med monokromiska färger (förutom blomman då, men jag tyckte det behövde lysas upp lite). Namn och 50 är utstansat i en bit glittrande tapet, som passade bra till sandtemat. 
En av pyramiderna hade en öppningsbar dörr.

Sedan eftersom det är Alla Hjärtans dag idag så kanske jag skulle visa upp de ATC:er jag gjort på detta tema. 9 st likadana gjorde jag.Jag hittade en fin bild på nätet som jag skrev ut i färg och sedan la 3D-lack på de hjärtformade ballongerna. Jag stansade ut ett hjärta i guldpapper och så till sist så stämplade jag ett hjärta med Versa Mark-dyna och embossade det med clear embossing. Altihopa sitter på ett Cardstock från Bazzill Basics, bling.

Här ses i lite annan vinkel 3D-lack och det embossade hjärtat.

Till värdinnan gjorde jag en liten extra ATC som tack.Penny Black clearstamp-katt med 3D-lack på hjärta och blomknopp. tack har jag skrivit med hjälp av en gammal bokstavsmall.

Ja, det var det jag hade denna gång. Jag har gjort några LO:er också, men glömt att fota dem i dagsljus, så nu får ni nog vänta tills nästa helg innan jag visar något nytt här.


En av 5 av 40.....

På Svensk scrapbooking hade de utmaning att göra 1 julkort i januari (motiv med tomteluva) 2 i februari osv....

Idag fick jag se att de för några dagar sedan hade presenterat ett urval av januaris bidrag på deras startsida.

Och när jag scrollar ner lite så......

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

där fanns ju mitt kort med bland de 5 urvalda som visades.

Vill du också se, så finns det på denna sida.

Heldagen i Högsäter 27 mars.

Idag har jag fått klart med att vi även i vår får med oss en butik på vår heldag.

Det är Scrapbruket från Håverud som kommer med sin härliga butik. Anneli kommer dock inte att kunna ta med sig allt hon har i butiken, så är det något särskilt du behöver, så lägg en order och välj "Hämtas i butik" och så en notering med Högsäter, så tar hon med sig det då.

I nätbutiken är det möjligt att betala med kort, men tyvärr inte när hon kommer till oss, så då får ni ladda med kontanter i stället.

"Scrappa lugnt" som ugglan i Fablernas Värld skulle hade sagt.


Stressad?

 

 

Hantera alla stressiga situationer som en hund.

Om du inte kan äta det eller leka med det,

 

Bara kissa på det och gå din väg.

 


DAGSMEJA!!!

Jippie och hurra. Det går åt rätt håll i alla fall. Idag har det varit dagsmeja ute för första gången denna vinter. Inte mycket, bara lite lite dropp från skjultaket, men i alla fall.

Så här mycket snö har vi utanför dörren, så det lär ju ta ett tag innan allt har försvunnit.Till höger i bild skymtar min cykel som inte kom in i höstas. Inte mycket som syns av den!

Annars så fortsätter jag att göra julkort. Här kommer några:

Detta är gjort med Z-vikning. På framsidan en tomte från Reprint som klistrats på en rundel som jag stansat med Nestabilitie-die. Även ett litet stämplat ljus. I tre hörn har jag blommor utstansade med retropunch i två storlekar och blad med en annan punch.

På insidan ser man 2 av blommorna och så har jag stämplat God Jul-stämpeln under cirkeln med tomten så att den är dold när kortet är stängt.

Här set man vikningen lite bättre. Satte kortet ute i en snödriva.

Nästa kort är gjort med bilder från ett designark, textarket är också ett designark. Den lilla biljetten är från MissCutiePie. Ett par öljetter med tillhörande stjärnbricka hamnade också på kortet, liksom en prima-blomma med halvpärla av akryl i mitten och så ett par små löv utstansade med Quickutz. Insidan har jag stämplat och embossat med guldembossing.


På baksidan satte jag ytterligare en liten biljett från MissQutiePie och under den en bit från samma papper som på framsidan.Nästa kort är med en stämpel från hÄnglar & stÄnglar. En bit Bazzill Basic-papper under hÄnglan och under det en spillbit från Maja Designs serie Skolstart. Blommorna är Retropuchar i två storlekar, med glitterlim i samt utstansade kvistar. God Jul är utstansat med Quickutz Banana Split och på dem har jag målat lite med en vit penna. Fem droppar med Pearl Maker i nedre vänstra hörnet avslutar det hela.

På nästa kort har jag testat med lite torrembossing. Jag har en liten plåt med jordgubbsmönster på, som jag har lagt på ovansidan och sedan kört med virknålsliknande verktyg i hålen från insidan av kortet så att det blir ett upphöjt mönster när man är klar och tittar på framsidan. Jag har stansat ut en ruta med Nestabilities som jag satt en hÄnglastämpel på. Också här har jag använt retropunchar i två storlekar med glitterlim i mitten samt två utpunchade blad. Grattis är skrivet med Quickutz storybook.Och så avslutar jag denna omgång med en Layout om Glafsfjorden. I november 2001 så hörde man namnet stadigt då det var stora översvämningar där. Namnet fastnade i huvudet och när vi passerade en septemberkväll i fjol tog jag en bild på den då mycket lugna Glafsfjorden.

Ja det var allt för denna gång. Jag återkommer med fler julkort när jag gjort några till i min "ett-i-veckan"-utmaning.


RSS 2.0