Helgerna försvinner i rasande fart

Alldeles nyss var det fredag eftermiddag och man såg fram emot ledigheten, och nu är det redan söndag kväll och helgen har passerat utan att man knappt har märkt det. Jag har egentligen inte fått gjort något av det jag tänkt, men jag har släktforskat lite igen. Jag har denna helg ägnat mig åt makens släktingar och fått några aha-ögonblick. Det är lite kul med små socknar och stora släkter/familjer. Om man går tillräckligt långt tillbaka i tiden verkar de flesta vara släkt med eller gifta med någon i socknen. Det är egentligen bara helt nyinflyttade (med ny menar jag då cirka 70 år, haha) som inte på något sätt är släkt med någon granne. Även jag som flyttade hit för cirka 20 år sedan har ju min "nyinflyttade" kusin i en av grannstugorna, men jag har konstaterat att vår morfars far är född här i slutet av 1800-talet, så visst är vi väl härifrån vi också.
 
Nästa helg blir det mera full fart, då är det scrapträff/-mässa i Karlstad, och vi blir ett gäng galna fruntimmer som åker dit och shoppar loss. Det ser jag fram emot. Inte så att jag inte har några scrapsaker redan, utan för att det är kul att komma iväg och kanske se lite nyheter och få lite inspiration och framför allt att träffa andra lika galna som oss.
 
I väntan på detta så får jag visa upp en LO till som jag gjorde i våras och som legat och väntat på att visas upp.
 
 
Lite vårkänslor får man väl när man ser dessa små vårblommor. Nu är det ju bara bruna och gula löv under syren-busken där dessa sticker upp på våren.
 
Denna LO gjorde också i våras. Det är mormor som visar upp sin fina blommande kaktus.
 
 
Denna gjorde jag till en färgutmaning, därav de lite konstiga färgerna på sidan.
 
Nu får ni ha en bra vecka och kanske fota lite fina höstfärger, om det håller upp med regnet en liten stund. De börjar komma på träden nu har jag sett.

Ett julkort i veckan # 1

I början av året hoppade jag ju på utmaningen att göra ett julkort i veckan, men det blev inte så många innan jag gav upp. Jag kunde inte länka till min sida utan att först bli tvungen att skapa ett nytt mail-konto och jag har tillräckligt med konton att hålla reda på redan, så jag struntade helt enkelt i det.
 
Men, några kort blev det gjorda i alla fall och här är kortet som motsvarar utmaningen för vecka 1.
 
Gör "ett övervägande RÅSA julkort".
 

Och såhär ser mitt rosa julkort ut:
 


Nästan liite för mycket rosa, men men, så var ju utmaningen så....

En söt liten hÄngla låg färdigmålad i min låda och sedan var det bara att vräka på med allt rosa jag hittade.

 
På insidan har jag använt resterna från en utstansad ruta gjort med spellbinder.
 
Ja, det var ett julkort det, såhär på hösten. Men det är ju inte mer än 3 månader kvar tills jul, så det är kanske dags att sätta full fart på tillverkningen nu om jag skall hinna göra kort så jag kan skicka handgjorda till alla. Julen och vintern lär ju komma fort nog ändå, oavsett hur jag gör. Brrrr!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HÖST!!!

Nu är det verkligen höst igen och det utan att det egentligen har varit någon riktig sommar. Riktigt pissväder med några enstaka fina dagar inemellan.
 
Vi har kommit igång med träffarna i Scrapgänget i Valboscrapparna och träffas i morgon igen. Då skall vi ha temat "färgläggning".
 
Jag skaffade mig distresspennor i våras och de är helt suveräna, så dem kommer jag nog att använda till den mesta färgläggningen framöver. Jag har ju testat lite olika varianter genom åren; Distress-refiller (som är lite svåra att se vilken färg som är vilken, så alla blir mörka i koncentrat), Promarkers (som är som tuschpennor, men jag får inte till nyansskillnaderna bra med dem) H2O-färger (vet inte om de finns längre, men är som gammaldags skolfärger fast med varje färg i en egen liten burk och med skimmer i), akvarellpennor (tycker det blir ränder efter där jag ritat först), Sakurapennor (begränsade färger och svårt att täcka hela ytan, går ej att få nyanser), Polychrompennor och thinner (funkade rätt bra, men gnisslar förfärligt när man använder stompfen. Se här exempel på detta). Så distresspennorna är favoriterna. Men jag kommer att ta med de flesta varianterna i morgon för att de som inte har varianterna skall få testa.
 
Nästa vecka sedan så börjar jag en ny omgång med kursen "Sy i jeans". Det är 4 tisdagar vi träffas och gör något nytt av gamla jeans. Jag vill sy om ett par gamla jeans till en kjol. Jag har sett en modell på nätet och hoppas kunna fixa något liknande. En snygg väska vill jag också göra, som jag kan ha till jobbet och bära matsäcken i.
 
I våras fick ju min bror ett litet barnbarn och till lille Alfons virkade jag en gosig filt.
 
 
Såhär ser ena hörnet ut av den. Ett litet virkat rött hjärta i en av rutorna.
 
Att virka rutorna gick smidigt och lätt, men att virka ihop den sedan var inte lika roligt. Deet var riktigt knöligt att få ihop först rader med rutor och sedan raderna till en hel filt. Den skulle ju helst vara så rak som möjligt också. När det till sist var klart, så virkade jag ett varv med vitt runt om och då var den ganska stor och otymplig att ha i knät. Men det var det värt, han har använt den att gosa ner nosen i när han skulle sova i sommar. Nu börjar lill-Affe bli riktigt stor och sitter redan för sig själv och leker, så nu är nog filten redan urväxt.
 
I våras gjorde jag faktiskt några Layouter också, trot eller ej, innan jag helt tappade lusten och sugen. Här är en av de LO:er jag gjorde då.
 
 
Det är ett helt vanligt vitt Bazzill Basics cardstock där jag lagt på en mask och sedan sprayat med röd färg med guldskimmer i. Jag gjorde bakgrunden som en test att använda mask och sedan letade jag upp foton som passade till, så det blev en LO av det hela också. Kugghjulen och den röda färgen fick mig att tänka på fotona när sonen fick reparera sin röda Torbo-volvo efter att ha gasat lite för mycket.
 
Sådär, detta får vara allt för idag. Jag återkommer vilken dag som helst på en blogg nära dig.

På banan igenOj, nu var det ju sju evigheter sedan jag skrev någonting här. Men efter vårens tråkiga händelse när allra bästa Jeanette lämnade oss så har jag knappt varit inne i mitt scraprum alls. Lusten har helt enkelt inte funnits, eller ja, det tog liksom emot på något sätt.

 

I stället har jag under vår/sommar ägnat ledig tid åt att släktforska. En helt tidsslukande sysselsättning som har skingrat tankarna från tråkigheter. Jag har forskat både på min och makens sida av släkten och i vissa grenar kommit riktigt långt bakåt i tiden, till 1600-talet i vissa fall.

 

Och vilka öden man har hittat. Familjer där hälften av barnen dör i tidig ålder och i några fall även modern i barnsäng. Eller i så enkla sjukdomar som förstoppning, diarré eller mässling. Och detta inte alls så långt tillbaka i tiden som man kan tro. Det är inte utan att man tycker att vi har det väldigt bra nuförtiden om man jämför.

 

Idag har vi träffats i Valboscrapparna igen. Förhoppningsvis kommer lusten att scrappa tillbaka igen i och med detta. Om en knapp månad är det mässa i Karlstad och vi är ett gäng som planerat att åka dit, förhoppningsvis inte bara för att köpa saker utan även för att få lite nya idér och inspiration.

För att få igång inspirationen så visar jag ett kort som jag gjorde i våras, men inte lagt upp här.

 

Det står 30 + 30 år på fliken på framsidan när man viker ut den. Min kusin  och hans fru firade födelsedag under samma månad.


 Inuti har jag gjort en textruta att skriva hälsningen på.

 

Och en liten ficka att stoppa in en peng i.

 

Sådär, det får räcka för idag, efter så lång bortavaro kan jag ju inte ta i för mycket på en gång.

 

 

 

 


RSS 2.0