Vintage = SVÅRT

Har förra veckan försökt mig på att scrappa lite Vintage. Men jag har väldigt svårt för att scrappa mycket lager på lager och med massor av dekos och sånt. Ser fram emot kursen så man får lära sig hur det skall vara.

Här är i alla fall mina försök:
Det är fortsättningen på den LO jag visade i förra inlägget, fast jag har inte gjort dem i denna ordning, men jag tänkte de skulle sitta i den här ordningen i alla fall.Bazzill som bakgrund, papperet längst upp är en spillbit från Junkitz som jag rivit. Primablommor av olika slag med glitterlim på (såklart) Det gröna bladet är en bit av självhäftande filtband. Textrutor från Mirabyll. Spetsen under undre fotot är självhäftande pappersspets från Panduro.Sidan 3 ungefär med samma material som sid 2 ovan. Om man kollar på de översta bilderna så finns jag där uppe i högra hörnet på den vänstra bilden, klädd i vitt och sittande på mammas arm. 2 år gammal var jag.Och såhär tänkte jag dubbel-LOn skulle bli. Avfotograferingen blev helkass, jag tog dessa bilder också i mörkret i går kväll.Sidan 4. Här har jag använt akrylfärg, dels att måla runt de 2 översta fotona och dels till att stämpla med clearstamps till rubriken. De små gula blommorna är Petaloo och den stora är 2 st sammansatta (glömt tillverkare nu) Fotomattan under mormor i köket är en spillbit från Chatterbox. Chalkat runt kanterna med burnt Sienna.Och till sist sida 5 som jag gjorde först. Har en annan färg på cardstocken som jag chalkat med burnt sienna fluid chalk. Mönstrade papper; spetsmönstrat från Karin Foster och rutiga en spillbit från okänd tillverkare. Ev kan det vara Bo Bunny. En fin bit riktig spets och några knappar från sassafras med garn i. Akrylfärgen tilll rubriken igen. Dessutom har jag gnuggat dit en Rob-on. Rosen skimrar fint i verkligheten, med det syns dåligt. Den stora bruna blomman är från Bazzill med en liten Primaplomma i mitten tillsammans med en brad.Såhär har jag tänkt mig att de skall sitta ihop som en dubbel.

Yes, det var förra veckans alster det. Jag var ju riktigt produktiv för en gångs skull. Får se om det blir någon gjord idag också. Det är i alla fall inget på TV som jag vill se..

CyberCrop i helgen på Scraplyckan

Hela 2 bidrag fick jag ihop till denna Crop. Inte mycket, men bättre än inget.

Först så blev det en LO med min mormorsmor, eftersom jag förut i veckan faktiskt försökt mig på att scrappa några foton från hennes 85årsdag 1960.

Här skulle man ha med nyckel, öljett, kakservett och band/spets. Bilden är urdåligt fotad nu på kvällen.Cashemere Bazzill som grund, spetsmönstrat papper från Karin Foster, ett papper från nätet. Textrutan kommer från Mirabyll, rubriken är Cardstocksticker (alma) och peel-ogg stickers (85). Nyckeln är köpt på Landstoken och fäst i ett bastband från Panduro. En liten öljett där bastet kommer upp. En bit av en kakservett i övre högra hörnet av fotot.  Det guldskimrande lövet kommer från CountryScrap där jag vann ett bloggcandy och det andra lövet är en bit från ett brunt filtband. Sedan är det en bit virkad spets också. Försöker få till lite Vintage-stil, men det är riktigt svårt.

 

Sedan var det en monokronisk utmaning också. Grönt valde jag. Grön Bazzill som bas och en bortklippt bit med pappersinfo från ett MME-papper där hÄngeln sitter på. I bakgrunden har jag använt en bit grön vellum med svirlmönster. Grattis är utstansat med Quickutz i riktigt glittrigt papper.

Och så en fråga från förra inlägget. Alfabetet jag använt till Krya-på-dig och Grattis heter Carson och släpptes som limited edition i fjol höst tror jag det var. 2 st 4x4 Revadies ligger det på. Lite härligt Västernaktigt.

Födelsedagar och sjukbesök

Förra veckan var vi på födelsedagskalas hos min äldsta svägerska som fyllde 70.

Hon fick detta kort av oss.Penny Blackstämpel med 3D-lack och lite glitterlim på rosen. Maja Design papper (randigt) Bazzill Cardstock som stomme och röd "fotomatta" ett papper jag köpte på Scrapbruket som jag inte vet märket på.Vänster insida prydde jag med 3 stämplar. Tjejen (som fick glad mun + näsa, vilket jag aldrig brukar göra, tycker det ser konstigt ut) och hönan från hÄnglar. Datumstäpeln TROR jag är från Pysselmyran. På högersidan skrev jag ut en hälsning och namnen på oss gratulanter i färgutskrift från datorn.

Gjorde ett kort från sonen och hans tjej också. Det blev såhär med hÄnglastämplar.Texten Hipp Hopp Hurra Hurra har jag liftat från någon i Scrapiz hÄngla-galleri, minns inte vem.
 
Färgerna på dessa foton är inte riktigt överensstämmande då det blev lite bråttom när vi skulle iväg och jag tog fotona i bilen på väg till jubilaren.

Idag har vi varit på en veckas sent 71-årskalas hos mamma i stugan i Strömstad. (Fyller samma dag som svägerskan). Hon fick ett kort ur Bra-att-ha-högen.  Detta som jag visat i början av sommaren.

Trodde att ena brorsonen (eller båda) skulle vara med också, men det hade visst kommit lite bilfix emellan. Konstigt !?!. Nä knappast när man nyss fyllt 18 år och fått körkort och dessutom har en egen bil att ta hand om.

Ett litet paket och ett kort skickades med min bror hem till honom i alla fall.Blå Bazzill bling som kortstomme, lite spillbitar (bl a en tapetbård), en knapp med rätt grovt snöre i och så en hÄngelpojke. (Så några av alla mina målade motiv kommer till användning.) 18 har jag skissat svagt med blyertspenna och sedan fyllt i ett par gånger med glitterlim, Glittrar mycket i rätt ljus, men syns ju knappt här.

I fredags var jag på sjukbesök på ett av våra Närsjukhus. Min faster blev inlagd akut där i veckan. Jag hade i förra veckan gjort ett Krya på dig-kort bara för att ha i samlingen. Det hann aldrig ner i korgen ens. Men det var bra att det var färdigt då veckan varit minst sagt hektisk. Vi har SÅ mycket att göra på jobbet och mer lär det bli i 2 veckor framåt då vi skall ha support för ett område till utan att få personalförstärkning. Känns inte kul alls att gå till jobbet och veta att man knappt kommer att hinna andas mellan samtalen.

Nåja, kortet jag gav min sjuklilng kommer här i stället för mer gnäll:En Alota stämpel med sjuk groda och faktiskt tapetprovsbit som liknar sjukhusväggar.Eftersom kortstommen var svart satte jag in ett vitt blad att skriva på, men det såg så tråkigt ut, så det blev en liten mygga (eller vad det nu är) i ena hörnet.

Ja, det var väl det jag hade att visa för tillfället.

Vi var en sväng in till stora köpcentret Nordby utanför Strömstad och jag fick köpt mig lite mer fotokartong, så nu kan jag fortsätta stämpla upp mina motiv. Panduro hade de fått där nu också, så en hastig sväng in där fick det också bli, Hittade bl a härliga julpapper med domherrar på. Köpte dem och så några med julbockar också. Annars är ju inte Panduro det billigaste stället att köpa papper på precis. Men dessa var Panduros egna så de kan man ju inte leta upp billigare någonstans. En pappersväska till extrapris och även en förpackning med tejp åkte med hem.

Nä nu får man väl förbereda sig för jobbveckan igen då. Ha dä.

Jag skall på kurs

Jag skall gå kurs i Uddevalla hos Creativica.

Vintagekurs. Det skall bli jättekul, jag tycker stilen är kanonfin, men har svårt att själv fixa till det. Vi är hittills 3 st från Valboscrapparna som har anmält oss. Skall du med?

Här finns mer info om kursen.

Jobbar...

Japp, nu jobbar jag igen. Men jisses vad jag har haft semester. Kom inte ihåg lösenordet till nätet på datorn ens. Ett under att jag kom ihåg koden för att stämpla in mig, men när jag väl kom ihåg bekynnande inledningsbokstav så satt resten i fingrarna. Konstigt, undrar om fingrarna har ett minne. Ja, troligen, för i huvet fanns det då inte.

Mailkorgen lyste RÖD, sida upp och sida ner med olästa mail. Brrr. Undrar när jag skall hinna ikapp med dem. För det är säkert viktiga grejer upp emellan allt skräp som kommer.

Nä, skit i jobbet nu. I stället skall jag visa ett kort jag gjorde färdigt i helgen. Det har varit klart ett tag förutom den där sista textstämpeln som skulle på, men i helgen hade jag kommit till Pysselmyrans stämplar och då blev det klart.

Se här, ett till till min bra-att-ha-hög.    :-)hÄngel-stämpel, Bazzill Cardstock till stommen, några spillbitar från Basic Grey, tror det var julpapper, chalkat kanterna, 3D-lim på stjärnan och så stämplen med Grattis till nya familjemedlemmen från Pysselmyran. Så nu får jag vänta på att någon jag känner får en bebis. Eller om någon annan känner någon som.....

Ett par kort till är på G, men det är inte riktigt klara än, måste orka ta fram QK-tången/Revan och stansa ut lite bokstäver till dem först.

Sedan så har snälle sonen fixat lamineringsplast från stan åt mig, så nu kan jag laminera igen. Burkar till att förvara stämplarna fanns det en på jobbet, så jag kan klara mej ett litet tag. (Men jag såg att det inte var så många kakor kvar i den som stod där idag, så kanske mot slutet av veckan har jag en till. Käka kakor kära arbetskamrater, jag behöver burken!)
Nu är det bara fotokartong som jag måste skaffa lite snabbt, det andra klarar jag ett tag till att vänta på.

Nä, nu måste jag snart uppsöka sängen. Det har varit fullmåne ett tag, så jag ligger efter med sömnen. Natti natti.

Det är slut...

Ja, det är mycket som är slut nu.

Min sista svarta Impress stämpeldyna har gett upp, så jag har fått börja på den nya sorten Memento som jag fick tag på i Avesta i våras. Den hoppas jag skall fungera lika bra. Jag har inte målat något ännu som jag stämplat med den, men färgen släpper lika bra från stämplarna om jag lägger dem i blöt direkt.

Mitt EZ-foam sjunger på sista versen. Måste investera i nytt när nästa mässa blir. Hoppas någon har bra priser på det. Det verkar annars som om det har gått upp i pris. Förut kostade det i regel 50:- per ark, men nu har jag sett för 65:-, Det blir ju en del pengar i längden för jag gör åt "en del".

Mina fotokartong-ark är också i det närmaste slut. Har bara ett par blad kvar. Som tur var så investerade jag i ett stort block med akvarellpapper hos vår glasmästare strax innan semestern, det var 100 ark i det blocket och det gamla var inte slut. Men jag använder ju både och. Akvarellpapper för att måla med distresser och akvarellfärger och fotokartong när jag skall måla med Promarkers och MCP-tekniken. (vilket jag fortfarande inte hunnit med i sommar)

Mina lamineringsfickor är slut för flera dagar sedan. Missade att ringa sonen som hade varit på Biltema i förrgår. Typiskt. Nu får jag lägga de arken på hög och laminera när jag får tag i mer plast. Jag trodde jag hade ett paket till, men det var visst det sista jag använde. Annars såg jag ju sån plast sist jag var på Biltema själv. Eller om det var i nån annan affär, men det var under semestern i alla fall.

Mina förvaringsburkar för färdigstämplade, icke målade motiv är smockfulla. Fler burkar behövs. Hoppas det har samlats några kakburkar på jobbet under semestern. De fyrkantiga genomskinliga plastburkarna är jättebra att förvara i.

Zip-påsarna som jag lägger färdigmålade motiv i har jag heller inte så många kvar. Undrar vart jag kan få tag i det lika billigt som via vår personalbutik som numera är nedlagd. Hmm, får ut och leta på nätet.

Och så det värsta av allt: Semestern är slut, nu har jag bara en vanlig söndag kvar innan jag skall jobba igen. Så fort det gick. Jag som skulle hinna så mycket....

Sen så drar sig ju sommaren mot sitt slut också. Det märks i vädret, lite kyligare vindar och så blir det ju snabbare mörkt om kvällarna också. (Troligen även ljust senare på morgonen, men då sover jag, så det ser jag inte)

Nej, nu skall jag besöka sängen, så jag kommer upp i tid i morgon och kan njuta av sista lediga dagen för den här semestern.  Natti natti.


Semestern går mot sitt slut

Ja, nu är det bara några dagar kvar av semestern. Riktigt pissväder har det varit i år. Inte många dagar det varit helt fint väder. Jo, den första veckan jag hade när jag var hemma själv, men då var det ju FÖR varmt. Aldrig är man riktigt nöjd, eller......

Idag är det i alla fall sol här, och jag får passa på att tvätta lite och hänga ut. Men det vete katten om det torkar, för det är alldeles rått och fuktigt ute i alla fall fast det är mitt på dagen nu.

Nåja, jag har ju suttit inne och sorterat och stämplat upp och laminerat och haft mig med mina stämplar i stället när det inte varit uteväder. En del har jag ju målat också (drygt tusen hihi), och på kvällarna har jag framför TV:n suttit och klippt rent de målade motiven. Massor, massor av kort KAN det bli av dem sedan om jag får lust. Inget av det jobbet är något att visa tyvärr, men första semesterveckan gjorde jag några kort som jag inte har visat ännu. (Nu har jag inte gjort ett kort eller LO på 2 hela veckor, så tickern i toppen på sidan står sorligt stilla)

Här kommer då först en LO:


Idén till den fick jag när jag rensade bland Oriflame. Rubriken är klippt ur en kartong till en herrtvål i doften Glacier. Denna har fått legat ute i luften och vädrat ett tag, för det luktar lite herrparfym av den. Snöstjärnorna är också utstansade ur det tvålpaketet. Sedan är det Bazzill bling som fotomatta på det översta fotot och som textruta. Jag skrev först direkt på den vita Cardstocken, men skrev fel och det blev kladdigt när jag ändrade, så därför fick det blir en extra påsatt ruta i stället.  (förklaring till varför rutan sitter där den sitter) Cardstocken är 2 olika ark från Panduro som jag rivit och limmat ihop. Runt hela är det en ströng med glitterlim, som jag också använt att göra lite istappar med. Bilderna är från husvagnssemester i början av 1970-talet när vi åkte Trollstigvejen i Norge 5 år i rad.

Så några kort jag gjort till "bra-att-ha-högen":Först ett enkelt kort med 2 stämplar från Arkivet. Målat med distresser och haft på en del glitterlim på vågor och måsar. Fyren skall tydligen föreställa Vinga, inte vet jag, jag får tro på det som står på hemsidan. Lite annorlunda format, men det är gjort på en spillbit som jag hade och passade bra till motivets format också.Denna söta stämpel har jag köpt från Stephannie i Canada och hennes firma Motivet. Jag har målat med distresser. Haft på glitterlim på snön och i snöstjärnorna har jag satt blingstenar. Glitterlim även som ram runt motivet. Lite punchinella och handskriven julhälsning. Jag föll för motivet när jag såg det, men det är svårmålat. Inte lätt att måla päls så det ser naturligt ut och med lite skiftningar i färgen. Här gick det väl någotsånär, men det är inte första försöket kan jag meddela.

Nä, nu skall jag gå ut och sätta mig tillsammans med Greta och Gråtass ute på altanen en stund. Frida ser vi sällan nu, hon är bara hemma typ en gång om dagen och äter lite. Vet inte var hon håller hus annars, men troligen sitter hon väl på lur på någon sork någonstans på gärdena häromkring. Hennes päls har fått en lite brunaktig blekt ton, så hon är säkert blekt av solen i sommar. Det är svårt att se skillnad på Frida och Greta nu, de är så himla lika. Bara när de kommer nära så man ser Fridas blekta päls, eller Gretas yttepyttelilla jack i ena örat.  Det var samma med Ferguson och Gråtass, de var också hemskt lika att se på. Nu blir det så att vi ibland säger Ferguson till Gråtass av bara farten ibland. Lill-Ferguson-trollet, gosepojke har han blivit nu, han som var rädd för mig i våras. Eller ja, jag kan i alla fall ta upp honom i famnen och klappa honom en liten stund innan han vill ner igen. En katt bestämmer ju själv vad han vill.


RSS 2.0