Inget att visa

...men jag håller på med mitt albumsprojekt "Mitt liv från A till Ö". Jag började ju på det ifjol sommar när det var en utmaning på Scrappiz, men det blev inte mer än att jag skrev de flesta texterna till varje bokstav då.

Nu har jag valt och limmat dit alla papper på alla sidorna och även stansat ut och satt dit alla bokstäverna (efter att ha rotat lite efter försvunna dies). Sedan har jag skrivit ut all text och limmat den på respektive sida. Nu är det bara alla bilder som saknas. En del av dem har jag varit ute och fotograferat till i helgen, andra får jag leta fram på datorn och redigera ihop  så jag får med flera delar på en bild. Men det får nog bli en annan dag när jag är ledig och det regnar.

I övrigt har jag börjat på ett "litet" ommöbleringsprojekt också. Vi funderar på att göra en rockad mellan rummen på övervåningen. Till att börja med skall jag röja ur ett rum som inte har använts på länge, sedan får vi se om det blir bra som vi tänkt oss, eller om vi struntar i det. I alla fall har jag fått röjt ut och kastat en del skräp. Skönt. Men det är fortfarande en del kvar, jag orkar inte ta så mycket åt gången innan kroppen säger ifrån. Men det som är borta är ju i vilket fall borta, så det gör ju gott även om vi inte flyttar om i rummen.

Nu gäller det att ladda inför en lång arbetsvecka igen. Den förra var behagligt kort med 3 dagar, då jag tog ledigt klämdagen i fredags.

Ett levererat kort och några inköp.

Äntligen är arbetsveckan slut.

Nu skall jag slappa ikväll och i morgon bär det av på shoppningrunda. Hihi, inte kunde vi hålla oss inte. Även om nycklarna lämnas bort, finns det ju snälla kompisar som erbjuder sig att ta med mig.

Jag har iofs handlat lite idag också. Var inne på Pysselakuten i Vänersborg igår och köpte ett par Cardstock "på chans", och det visade sig att de matchade perfekt de papper ur DCWV-stacken jag använt. Så idag fick jag gå dit igen och kompletteringsköpa CS så det räcker till alla sidorna i mitt ABC. Och då råkade jag få se en Quickutz Revolution board som jag naturligtvis inte kunde motstå......Denna tror jag kan vara användbar. Den är ju STOR förstås, täcker väl ungefär en hel 12" sida, så det är inget att ha till kort eller så.

Sedan så åkte det ner några glittriga pennor också. (Jeanette, du har lurat dit mig på dem)  Det var 50% på dem, annars hade jag inte köpt dem. (F-n tro´t!)

Nu kan jag också visa ett kort som är överlämnat. Det var mamma som beställt till en väninna som (skall) fylla 60. Det är numera överlämnat och blev uppskattat. Kul.Mottagaren gillar blommor och så har hon höns fick jag veta. Blev faktiskt rätt nöjd med det. Insidan skrev jag ut på datorn i matchande vinröd text och några swirlar. Blommor från Prima med blingstenar i och lite tunn ståltråd jag tror jag köpte i blomsteraffären. hÄnglar från senaste klubbpaketet och från påskstämplarna.

Idag väntade också de nya stämplarna från hÄnglar här hemma, så nu har jag lite monteringsjobb att göra också. Men det får bli framför TV:n dit jag strax skall förpassa mig.

Återkommer kanske i morgon med eventuella inköp. Får se hur mycket ork som finns kvar efter en dag på vift.

Vinsten är här + lite annat "nyinhandlat".

Trött efter att ha sutit på utbildning hela dagen i ITIL. Många förkortningar och begrepp är det att läsa sig. Och prov skall vi ha i morgon. Sedan direkt till vårens sista scrapträff, där jag börjat förbereda en ABC-BOM. Orden har jag filat på ett bra tag och nu tog jag äntligen tag i att börja med albumet. Har suttit och räknat och räknat och till sist börjat skära ut papper och klistra in i albumet (ett färdighäftat) Jag visar vad jag menar när jag kommit lite längre. Det är lite svårt att förklara, men idén har jag (natruligtvis) hittat på scrappiz. Man skall alltså scrappa om sig själv på alla bokstäver från A-Ö. Några bokstäver är rätt enkla att hitta ord til, medan andra är rent ut sagt omöjliga. Q t ex. Scrappa nåt om dig själv på det du!

Jaja, Idag mötte mig ett roligt brev när jag kom hem. Vinsten från InkyWings Påsk CC hade kommit. Där väntade 7 st stämplar från deras egen linje.Dessa var med i kuvertet. (Bilderna hämtade från Inkywings butik, proportionerna är lite felaktiga här.) Dessa kan jag nog ha användning av tror jag.

De framkallade bilderna som jag skickade in i måndags (kan väl inte ha varit igår??) låg också i lådan idag. Otroligt snabba är de på FUJI direkt. Och priset är helt OK också. 33:- för 105 bilder (75öre styck för 5 bilder + portot)

Nu går jag också och väntar på ett annat brev med stämplar. Nämligen från hÄnglar och stÄnglar. Marie släppte några nya stämplar förra helgen i Gävle, och de måste naturligtvis inskaffas till hÄnglasamlingen. De här raringarna väntar på att få bo hos mig.Jag har i veckan fått paket från Landstoken ocskå. Dels några av Maja Designs nyaste "äntligen"-papper (och några Basic Grey åkte visst också med) Ett par färgar Pearlmaker, en väska till Bind-It-All apparaten som bott i sin bökiga pappkartong och framför allt har jag köpt ytterligare en Cropper Hopper Photo Case 2000. De är så HIMLA BRA att förvara fotografierna i. Nu får jag antingen sluta fotografera eller så får jag scrappa mer, så inte denna fylls snabbt också. Jo och så köpte jag XL-modellen av EK Success Retro Flower (den allra största modellen). Jag har gått och kikat på den i några månader, men inte riktigt kommit mig för att köpa den. Men här var det både fraktfritt och ett bra pris, så den åkte med i shoppingkorgen den också. Snabbt och bra levererat, tog bara några dagar innan det fanns att hämta ut i närmsta samhälle. Nu får jag nog försöka att göra av med lite av materialet också innan jag handlar nästa gång. 

Haha lätt att hålla, det öppnar ju en ny butik i Uddevalla i helgen http://creativica.wordpress.com och så såg jag att Panduro hade 30% på alla "designark" (=mönstrade papper). Får kanske lämna ifrån mig nyckeln till bilen i helgen, så den inte åker iväg till Uddevalla på en tur med mig och plånboken i.

Avesta-alster + lite annat.

Nu har jag äntligen kommit ikapp lite. Fick visserligen 100 nya bilder med posten idag från Fuji-direkt, men de får vänta lite, för jag hittade en kod till att använda och tänkte skicka iväg 105 bilder till som "blev över" sist, så då är det väl lika bra att sortera in allt på en gång sedan.
Idag var vi iväg och gjorde deklarationen, så det är avklarat också. Skönt!!
Kortet jag hade på beställning är levererat till beställaren och skall lämnas i kväll eller i morgon till mottagaren.
Ja, så nu är det inget särskilt som trycker på jättemycket och vill bli gjort, inget som inte kan vänta några dagar i alla fall.

Kanske på tiden att visa vad jag gjorde på mässan i Avesta. Det har ju gått några veckar sedan dess.Först ut en LO som gjorts enbart av material i tävlingskitet. Dock tävlade jag inte med den. Magic mesh kom det med en liten bit av. Det är ju lite i ropet igen. Köpte nån rulle alldeles i början när jag scrappade, men har knappt använt det alls. Ett snurrigt gem och en brad och en öljett utan hål (minns inte namnet just nu). Det var med en av varje färg av brads och "öljett" så de var ju lite svårplacerade.En katt-LO måste det ju bli förstås. CS från kitet, den svarta CS är alldeles lack-glänsande, vilket inte syns här, men jag har använt den till fotomatta, rubriken och den handgjorda frillsen längst upp. (gjord med hörnstans medium från EK Success). Punchinella nyinköpt på mässan liksom pärlflossen i svart och vinrött. Blommarna från mina gömmor, den med nålen iträdd i (liksom nålen själv) kommer från något av adventskalenderpaketen i Scrappiz swapp. Lilla rosen i högra nedre hörnet inköpt på mässan. Jag kunde inte stå emot längre, även om jag inte trodde jag skulle gilla dem från början. De svarta pluttarna kommer från Blomsterlandet. Och fotot är konverterat från färg till sv/v då det var ett fult orange oljeaggregat alldeles ovanför huvudet på lill-Greta. Är hon inte söt lilltösen?

En till LO blev det innan vi for hem:Överraskning! Fler katter. Ferguson och Gråtass denna gång. Bakgrundspapperet Basic Grey, Tassen urklippt ur ett papper från DCWV, Bazzill Basic CS svart och vit samt en liten filtfjäril från Mazzarin. Allt material nyinköpt från olika butiker på mässan.

I helgen som gick har jag gjort några små post-it blockhållare till mina arbetskamrater. En av dem har varit hemma och sjukskriven i 6 veckor och kom tillbaka idag och så tyckte jag att vår "lille" vikariekille också behövde ha en hållare till sitt block. Såhär blev de:
Jag hade bara ett block med mig hem att fota med, men båda fick dem idag med block i. Jag har använt lite tjockare pappskiva (tex flingpaket duger bra om man inte har något annat, jag hade stödpapp som kom med fotona) Sedan har jag klätt dem med papper från Ett stack från DCWV. Riktiga 70-talspapper.

Ja, det var allt för idag.

Helgens begivenheter och en glad nyhet.

I helgen som gått har jag varit gârtråkig och suttit och sorterat in 10 månaders bilder från kuvert till något slags kronoligisk ordning i en låda. Jag har dessutom skrivit med mjuk blyertspenna datum på baksidan av alla bilder. Det har tagit lite tid skall jag säga. Jag har ju tidigare ett tag varit ordentlig och gjort detta direkt jag fått hem bilder, men så i fjol i maj så blev min fotoförvaringslåda full och då kom jag liksom av mig. Jag har ju passat på att framkalla bilder när Fujidirekt har haft erbjudande om 100 bilder gratis, så det var några kuvert att gå igenom.

Jag började så optimistiskt att ta med mig dator och bilder ut på altanen för att njuta av solen samtidigt. Men dels så blåste del lite för mycket och framför allt kan man faktiskt inte se på datorskärmen ute i solskenet. Haha, som om jag inte visste det. Jag försökte dock en stund av ren envishet, men fick ge med mig och ta med in allt igen.

Nu är det i alla fall klart och jag sitter precis och laddar upp 100 nya bilder för framkallning, eftersom det kom ett nytt erbjudande med posten idag. Jag gör ju så att jag samlar foton för framkallning som kopior i en särskild mapp som jag klickar iväg när tillfälle kommer. Då slipper jag sitta i sista stund och välja bilder. Valet gör jag direkt när jag puttar in bilderna i datorn. Då försöker jag också redigera lite lätt, de bilder jag bryr mig om att göra det med. Mest är det att jag beskär eller plockar bort något som kommit i vägen eller ser alltför dumt ut. Jag brukar inte fingra så mycket med färger och kontraster, för jag vet aldrig när jag skall vara nöjd, ofta hamnar jag tillbaka till ursprunget efter att ha pulat en stund.

Jo, och så den roliga glada nyheten.

I torsdags var jag inne och kollade om det presenterats vinnare från InkyWIngs påsk-crop. Och det hade det gjorts. Och gissa vilket namn som stod överst............


.......


......


.....tada......Vinnare från Påsk-Cropen. GRATTIS GRATTIS! 

1 - Åsas Kortlift Stämpelpaket värde 200:- som lottas ut bland uppladdade bidrag.
AnnSofie Olsson

Det skall utlottning till för att jag skall vinna. Och just i denna tävling tror jag att jag räknade till 14 deltagare, så där hade jag ju tur. Nu har jag mailat iväg min adress och bevakar postlådan för att hämta ett stämpelpaket för 200:-

Kul kul!


Mitt bidrag var förresten detta:I allra sista stund la jag in bidraget på forumet, men det räckte ju.

Nu skall jag gå tillbaka till pysselbordet och börja på ett kort som måste vara färdigt innan torsdag.

RSS 2.0