Några bilder från söndagens fotosession

I söndags var några från Fotokursen ute och fotograferade. Det var ju en härlig dag med solsken hela dagen. Lite småsnålt blåste det dock, så fingrarna blev lite frysta, men vad gör man inte för konsten.


Först blev det några foton på vass som stack upp ur iskanten. Det bästa av dem tror jag blev detta.


image279


Sedan höll vår kursledare upp ett av stråna en bit framför och jag ställde in fokus på det. Snyggt när det blåste lite i vinden och solen lyste genom axen utan att bakgrunden stör.

image280

En känd butiksägare är med på kursen. Här njuter vi av solen under fikapaus.

image281


Några grillade korv vid den iordninggjorda grillplatsen. Jag tog en bild på kummunvapnet genom grilldimman.

image284

Sedan utsikt över sjön. Jag har inte fixat något alls med fotona, så horisonten är sned. Det var lite knöligt på berget där vi stod (som om det skulle vara en ursäkt när man använder stativ!!)

image282

Linda var där med sonen som fantastisk villig fotomodell. Han spikade på en gammal stock medan fotograferna krälade omkring runt honom. (Det är killen i rött längst till höger). Undrar vad han tänkte om tokiga vuxna!!

image283

Några av mina bilder på killen:

image286

image287

Ja, det var lite av de bilder jag tog i söndags. Så fort det blir fint väder (och jag är ledig) så får jag ut och träna mera. Jag inser att det är träning och åter träning och fota MASSOR som gäller för att lära sig ta bra bilder och framför allt att lära sig en helt ny kamera.


Fotograferat lite

Ja, med ny kamera i 2 hela dagar, så har jag utnyttjat lunchen till att gå ut och fota lite. Omgivningarna runt jobbet är väl inte de allra roligaste, men igår sken i alla fall solen vid den tiden, så jag testade att ta lite olika bilder med olika inställningar. Jag tror att om jag har kameran på auto, så blir det bäst, men det är det väl meningen att jag skall lära mig av med i och med fotokursen.

Denna bild är nog den som blev bäst av de dryga 100 jag hittills har tagit. Och den är inte tagen med autoinställning, men jag vet inte riktigt vad jag använde för inställning.

image275

En motljusbild med några lunchpromenerande sjukhusanställda.

På torsdag försökte jag fota katterna, men de är högst ovilliga att ställa upp på bild. De vill hellre komma upp i knät och bli klappade när jag var inne hos dem i pannrummet där de bor. Annars är det full speed om de är ute i resten av huset. Bästa resultatet blev detta på Frida. 

image278

Vad ger ni för Fergusons min här? Han var högst ovillig att bli fotograferad. Ibland har han en blick i ögonen som mer påminner om en varg än om en liten gullig katt. Undrar vad han tänker egentligen.

image277

I morse var han (Ferguson) med maken ut när han gick till garaget. Han fick inte komma med in där, eftersom där finns råttgift. Då sätter han sig, lilllstollen, under traktrorn i skydd för regnet tills dess maken kommer ut igen och de kan ta följe tillbaka till huset. Han för bara för rolig. (Ferguson alltså). Hans älsklingsplats är ovanpå pannan. Frida trivs bättre på golvet, gärna på någon tidning eller annat som skall eldas.

Det händer en del, men inte här....

Jodå, det händer allt en del, men jag har varit dålig på att uppdatera min blogg.

I helgen bet jag sönder min framtand, så både på måndag och på tisdag har jag varit hos tandläkaren. Jag har en ca 30 år gammal krona på framtanden som gav med sig, det ramlade bort en rätt stor bit ur den.

Nu är resten av kronan bortborrad (AJ) och avtryck är tagna för att skapa en ny krona. En provisorisk plasttand sitter på tandpiggen nu. Det är bara att hoppas att den sitter kvar tills den nya kronan är klar att sättas på plats.

Igår var jag tvungen att ta bedövning, det skulle borras upp mot tandköttet och för att det inte skulle blöda så mycket så ville tandläkaren bedöva. Han fick väl göra det då, annars gillar jag inte att ta bedövning. Har hellre ont den lilla, lilla stunden för borrningen än att ha ett slappt, pirrande ansikte i flera timmar. Tycker det är jätteobehagligt när bedövningen släpper. Men igår var det kanske bra, efter att bedövningen släppt så fick jag jätteont i tanden. Fick av en snäll arbetskamrat ett par Ipren och efter några timmar blev det uthärdligt igen. Idag känns det lite svullet i tandköttet och gör inte så ont längre. Men försiktig måste jag vara när jag äter osv.

Igår var jag också på det första tillfället på den fotokurs jag börjat på. 5 tillfällen skall vi gå med 3 veckor emellan. Mellan varje tillfälle skall vi ta ca 300 foton och välja ut ett bra och ett mindre bra att ta med sig för bedömning och diskussion.

Man skulle välja vilken typ av foton man ville ta. Det var svårt, det är ju alla, typ.
Till sist blev mitt val natur, med inslag av macro. Min lilla kompaktkamera lämpade sig nog bäst för det om jag fattade rätt. Sedan är "det glömda rummet" rätt spännande också. Det kan innefatta allt från nedgångna gamla hus till en konservburk som ligger i naturen och rostar, dvs allt som vi människor lämnat efter oss och inte längre använder.

Igår var det annars rätt mycket teori om slutartider och bländningar osv. Det var länge sedan jag hade en susning om ungefär vad det handlade om (typ när jag hade min förra systemkamera på 80-talet). En del kunskap blir liksom helt raderad från hårddisken. Konstigt va!

Jo, så var det ju det däringa med kameran då. Min lilla jättefjuttiga kompaktkamera som jag köpte just för att den var så liten och kompakt, kändes rätt fel igår. Inga bländarsteg och slutartider där inte, "bara" många olika färdiga program att välja. Nu är väl det iofs rätt bra om jag kommer mig för att välja olika program, för som det är nu, så använder jag för det mesta bara Auto. Kunskapen igen!

Nåja, idag har jag varit på möte i Göteborg hela dagen och på hemvägen tänkte jag att jag kan väl i alla fall gå in på Elgiganten och kolla om de har några systemkameror som man kan få känna och kolla lite på. Och det hade de ju. Och då slutade det ju med att jag gick ut och hade köpt en! Fast jag egentligen inte skulle. Just nu sitter batteriet på laddning så i morgon skall det bli spännande att testa om jag klarar av den.

Ikväll var det scrapträff (som vanligt på onsdagar). Jag hade dock inte ro att sitta kvar till slutet, utan åkte lite tidigare för att packa upp min nya leksak. Jag hade lovat att stansa ut lite text  med Quickutzen åt en arbetskamrats syster, så det gjorde jag + att jag målade lite uppstämplade motiv, men inte så länge.

Bla bla bla...

Nu är det absolut dags att gå och lägga sig om jag skall orka upp och till jobbet i morgon. Men snart är det helg igen och då hoppas jag det blir fint väder så man kan gå ut och fota lite. Inte som idag när det ramlar ner snöblandat regn från himlen som lägger sig och gör frusna vägbanor till livsfarliga isbanor.

Javisst ja, jag har fått kommentarer om distressmålningskursen hos Paula på Dekorera med mera. Linda Muhr kommer och visar hur man målar med distresser. DIT skall jag såklart. Skall bli jättekul.

Jag skall gå kurs(er) + lite katt-prat.

Inga LO:er gjorda på länge nu, men jag håller på med att scanna in mina gamla bilder igen. Tänkte jag skulle utnyttja erbjudande om att framkalla gratis och billigt.

Sedan så har jag anmält mig till kurs i distressmålning med Linda Muhr på Dekorera med mera. Det är nog många jag känner som skall gå den kursen vad jag förstått. Arbetskamrat och scrapkompisar. Skall bli så kul...

Dessutom har jag anmält mig till en fotokurs. 5 gånger och man skall fördjupa sig i en viss stil. Det fanns många olika att välja mellan, och jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag skall välja ännu. Hade jag haft Ruth kvar, så hade jag valt barn/husdjur, för hon var snäll och satt stilla medan jag ålade omkring runt henne med kameran. De två vildarna vi har nu går dock inte att ta kort på. Man behöver en höghastighets videokamare eller liknande om man skall hänga med i svängarna.

Hade dem inne runt mig en stund i eftermiddag och de far runt som, jag vet inte vad. Rätt som det är gör Ferguson ett jätteskutt och så sitter han på diskbänken. Vi är inte VANA vid sånt. Det var längesedan Ruth gjorde sånt ofog. De sista åren var hon lugn och behaglig att ha runt sig.

De har var sin leksak som de älskar. Ferguson har en liten paket som jag fick som reklam från Pussi. Den tycker han är jättekul, men Frida förstår inte alls vad han ser i den. Hon däremot gillar EN bestämd vi liten pälsmus. 5-6 st pälsmöss i olika färger har de, men EN VISS vit är bäst. Hittar hon inte den, så är INGENTING annat roligt. Hon går omkring och ser vilsen ut. Idag var den borta och jag försökte hjälpa henne att leta upp den, men hittade den inte. Inget annat jag letade fram och gav henne var heller kul. Hon satt en lång stund mitt på golvet och bara såg ledsen ut. Till sist hittade jag en sån där lastgrej som sitter på brödpåsar och gav henne. Den var LITE rolig, en LITEN stund.

Däremot var det lite kul att krypa in i en prasslig kasse som jag bär tvätt i. Där kunde hon sitta inuti och prassla och så kom Ferguson utanför och slog på påsen där hon puttade från insidan. En bra stund höll de på med det. Men fota dem då är inte lätt. Sätter jag mig på golvet bredvid dem, så är jag mer intressant och så tittar de på mig i stället.

Jaja, de blir väl gamla de också så småningom.....

Nu är det officiellt!

Jag har blivit tillfrågad om att vara Gäst-DT hos ett litet ord.

Kolla här.

Vi är 6 st av de som varit med förra året som blivit tillfrågade om att vara Gäst-DT i år. Det skall bli jättespännande.

Igår fick jag ÄNTLIGEN igång scannern hemma också, så nu skall jag fortsätta att scanna in de album jag hittade innan jul. Det finns ett erbjudande om billig framkallning under januari, så jag tänkte utnyttja det. Så nu är kvällarna och helgerna framöver räddade.

Ikväll drar vi igång med våra scrapträffar igen. Det skall bli roligt att träffa alla igen efter helgernas uppehåll.

Jodå, jag lever!

Här har det inte hänt något på länge nu. Det beror mest på att jag inte har så mycket att skriva, eller att visa.

Jag har under ledigheten (3 extra dagar) mellan jul och nyår försökt få lite ordning i de fotohögar jag åstadkom genom scanningen i somras. När jag framkallade dem, så kom de tillbaka precis huller om buller och det var nästan 900 foton, så det har varit "lite" att sortera. Nu har jag snart kommit till ända med det jobbet och då skall det väl gå lättare att scrappa sedan, när jag kan hitta mina foton, för att de ligger i datumordning (så gott det går när jag inte vet utan får gissa datum på en del). I alla fall så skall jag kunna gå in i Photoshop på datorn och leta fram det jag vill ha och sedan till mina arkivlådor och plocka fram det.

Jag har sedan jag började med Photoshop taggat alla mina foton med namn på personer, uppdelat i familj (den närmaste) släkt, vänner, jobbarkompisar och några andra kategorier, djur för sig, alla bilar och andra fordon med regnummer (de familjen haft), taggar för bröllop, dop, skolor, scrapping, osv. Platser är också taggade.

Detta är ett verkligt HÄSTARBETE, men när det väl är gjort, så är det guld värt. Det är jättelätt att hitta ett foto såhär. (sen var det ju det där med den fysiska sorteringen då, men den börjar bli klar)

Sedan hittade jag ju några fler album att scanna in. Det hade jag tänkt göra också under ledigheten. Men scannern vägrar att låta sig hittas av datorn, fast jag installerat och avinstallerat jag vet inte hur många gånger. Några gånger till får jag försöka innan jag ger upp och ber om hjläp, men det var väl katten om det inte skall fungera!

Sedan har jag en annan kul grej att berätta, men det är inte officiellt ännu, så det kommer lite senare.   :-)

RSS 2.0