Jag hann få upp mina alster i Scrappiz galleri..

...och de kommer här också.


Första utmaningen.

Här skulle man skapa efter en skiss och dessutom med temat "Motbevisa att gult är fult". Skissen:Lyckades hålla mig helt och hållet till gult. Har använt en del gamla spillpapper och så fick jag fram ett ark alfabetsstickers från Cloud9 som legat i gömmorna lääänge. Skissen vred jag ett kvarts varv.


På nästa utmaning kunde man välja Scrap - Kort - Alter. Det blev en LO för mig. Utmaningen var att "bara använda en färg. Allt som används skall ha samma färg! Foto eller stämpelmotiv ska vara så monokromiska som möjligt eller "svartvita". Svart eller vitt får användas i liten utsträckning."

Jag fortsatte med gult, eftersom jag plockade fram de här bilderna först till den förra utmaningen, men insåg sedan att det inte skulle passa med 3 bilder till skissen. Har använt ytterligare gamla spillbitar (riktigt gamla i en del fall). Rubriken är Quickutz Bouquet. Blommorna Prima med akryldroppar i och jag har skrivit med guldgul metallicpenna. Jag har använt en skiss som jag tyvärr inte skrivit varifrån jag hittat den.Därefter gjorde jag ett kort, fritt tolkat efter denna skiss:


Såhär blev det:Ramen är i 4 delar och embossad med lila pärlemorpulver.

Nästa kort gjorde jag också efter en skiss, även här gällde fri tolkning:

Man kan väl säga att det blev riktigt fri tolkning. Slog 2 flugor i en smäll eftersom jag hade beställning på detta kort som skulle vara stilrent och gärna vitt. Hon gillade orkidéer, vilket jag inte hade, men denna stämpel liknar väl i alla fall?Nästa utmaning jag gjorde blev återigen en LO:
"I den här tävlingen sätter vi fokus på journalingen . Många gånger pratar vi om hur viktigt det är med journaling men ändå så låter vi det inte ta så stor plats på våra layouter. Men nu ska det det och så är det en liten tvist på tävlingen: skriv journalingen som du inte brukar. Skriver du oftast för hand så skriv på datorn och tvärtom. Utmana dig att både skriva och att pröva ett nytt sätt! "

 

Här har jag använt papper från Basic Grey som jag kladdade på med Adirondack Acrylic Paint Dabber (som legat oanvänd på hyllan i flera år och var näst intill intorkad) i silver och espresse. Detta är de vägräta linjerna på papperet som skulle matcha de åldrade gamla stockarna i huset. Dessutom har jag letat fram en bit MagicMesh. Har nog aldrig använt det förr, fast det var med de första dekorationerna jag köpte typ 2005 eller nåt. Och som om inte det varit nog så är även alfabetsstickersen plockad från gamla gömmor. Samma som de gula här ovan till Maskoten samt Thickers chipboard, som jag köpte flera olika av, men aldrig kommit mig för att använda.

Jag har skrivit ut texten på datorn först, men så ville jag ha den på textrutan i stället för på det papper jag skrivit den på. Då skrev jag om den för hand men härmade typsnittet från datorn. Vanligtvis brukar jag ju skriva journalingen direkt på papperet på LO, så detta blev ett annorlunda sätt att skriva på. Jag minns att jag använt det en gång tidigare i mitt USA-album jag gjorde 2005-2006.

Detaljbild på Magic Mesh och några Thickerspluttar.

Nästa utmaning var: Skapa ett kort med trädgårdstema. Hönsen är får mig något som finns i trädgården. Det var i alla fall våra när vi hade höns. Ett påskkort blev det.

3D-lack och glitterlim!!En utmaning till: Använd stämplar i någon form på din scrapsida.

Jag har använt inte mindre än 6 st här. Alla dessa stämplarna kommer från VIVA och från 2 olika set; floral embelishments och labeling fields. Stämpeldynan är VersaFine, crimson red. Jag har använt pysselgummans papper Sagan om våren, viol som bas och en liten spillbit i grönt till fjärilen som jag stansat ut. Matchat med grön penna från Sakura. Violen är en Prima, Caribean Collection, Cayman. Den har också legat till sig ett tag. Jag har använt mycket smått och gott från gömmorna, men jag lovar, det finns massor kvar.  :-)
Ett bokkort enligt denna beskrivning var också en av utmaningarna. http://scrapdraken.blogspot.com/2011/03/tutorial-bokkort.html

Och det var en riktig utmaning. Jag skar och bigade och bigade och chalkade och hade mig. Man måste nog vara lite mer noggrann än jag var när man bigar för att det skall bli riktigt snyggt. Eller så hade jag ett för tjockt papper, men det stod att man skulle ha cardstock och det hade jag, fast det finns kanske flera olika tjocklekar på cardsstock.

Såhär ser det ut från sidan:


Såhär lite halvöppnat: Jag har inte dekorerat inuti än, det får bli när jag vet vem som skall få det.


Här har jag också embossat med pärlemor-lila. Här syns det mycket bättre att det blev lila än på hunden på kortet ovan. Konstigt!


Har använt samma textrutestämpel som på LO ovan och även använt delar av den stämpeln på insidan.

Och till sist en LO efter skiss att tolka fritt:Jag är inte så bra på det där att tolka "fritt". Jag håller mig nästan alltid rätt strikt till skissen. Möjligen vrider jag den nåt kvarts varv eller så.Sonen som rakar sig. Jag har använt spillbit från bokkortets omslag till att stansa ut bokstäverna i. Det är från Basic Grey. Alfabeten heter Santas Workshop (göra som) och Relax (PAPPA!) och kommer från Quickutz.

Ja, nu tror jag att jag har fått med allt jag gjort under CyberCropen. Känner mig riktigt duktig! Haha!!

Förvänta er inte att det skall komma något inlägg från mig en gång till ikväll. Nu får det faktiskt vara bra!

Natti natti, arbetsdag i morgon.


Kommentarer
Postat av: Anki T

Här var det rena ketchupeffekten!

Du har ju hunnit med massor. Jag tyckte att jag hade

Hunnit med en del på cc;n men du var snabbare. Ses ikväll?

2011-04-26 @ 13:08:38
URL: http://scrapfia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0