En kattpärs till

I veckan som gått hade vi en tragisk händelse här. Den lille vit/grå randiga hankattungen låg och såg ut att sova när jag kom hem i tisdags. Han lyfte lite på huvudet och jag lät honom ligga. Katterna har ju 2 lägen: full speed eller ligga helt stilla och sova.

I alla fall så gick jag tillbaka efter en stund och då var det lite kräk på golvet, men jag visste ju inte vem av dem det var som gjort det, fast lillen låg kvar och såg inte ut att må bra. Jag lät honom vara i fred och få ligga kvar i lugn och ro. Nästa gång jag kom in efter en dryg timma så låg han utsträckt och hade slutat andas. Man blir så ledsen när sånt händer. Kanske hade han fått i sig mat för de vuxna katterna? Vi har verklien försökt att hålla dem ifrån den, men de är mycket intresserade av den och vill hellre ha den än sin egen kattungemat.

Idag har vi haft en ny kris. En av kattungarna (Bamsen) har gått in under huset (trots att vi satt för galler, men det hade de lyckats peta bort). Vi hörde hur den mjauade under huset, men vi kunde inte se den. I morse gick den dit och vi har hela dagen på olika sätt försökt locka ut den. Den hade med sig sin lurviga kompis, men hon kom ut, så vi trodde att han bara inte hittade hålet att ta sig ut i. Fast det är ju flera "katthål" runt huset, så något borde han väl hitta.
Dock gick dagen och han kom inte ut. Vi hörde honom nära ett av katthålen, men kunde inte se honom. Sonen lyckades t o m krypa en bit under huset för att försöka se den, m,en kunde bara höra den. Nu började det bli sent på kvällen och något måste göras. Några brädor på altanen skruvades bort så att vi det kanske skulle gå att kika ner i katthålet. Nu gjorde det inte det, men det gick att få in mobiltelefonen med kamera och se att katten satt nere i ett djupt hål alldeles under katthålet. Den klarade inte att ta sig upp på egen hand utefter den jordiga cementväggen. Diverse klätterhjälpmedel firades ner i hålet och till sista så fick ungen tag i ett blått balsnöre som den klamrade sig fast i medan sonen firade upp honom. Glädje!!!
Majsvälling och kattungefoder väntade som han åt med god aptit.

Nu blir det inlåsning i pannrummet som gäller, tills de skall hämtas till nytt hem i slutet av nästa vecka. Vi vill inte riskera fler rymningar nu. Som tur är så kommer det väl inte att blir så fint väder till veckan som det varit denna vecka, då de verklien har njutit av att ligga ute och sova i blomrabatten (den ena pionen kan jag glömma i år, den är nedtrampad av små katt-tassar.) När de sovit och ätit så har det sedan varit full rulle runt blommorna i rabatten och upp och ner på altanen en stund innan nästa vilopaus. Igår satt jag och tittade på den och skrattade ibland högt för mig själv åt deras luftsprång och slagsmål.

Hålet den ramlat ner i är dryga dm brett och några meter långt och dryga metern djupt. Det är från när vi renoverade för 19 år sedan. Tidigare var det en liten källare under den gamla verandan. Den tog vi bort och sedan murades det upp en ny vägg där ytterväggen skulle vara, medan den gamla muren till källaren fanns kvar. Däremellan var alltså detta hål. Vem hade trott att det många år senare skulle gå en kattunge och dratta ner i det hålet? På något sätt kanske vi får försöka att fylla i grus i hålet, hur vi nu skall komma åt att göra det, när katthålet in under huset är ca 1 dm brett och högt och drygt det djupt. Det går ju liksom inte att skotta in rus med spade då.

Ja, det var helgens äventyr. Nu är denna i övrigt härliga helg snart slut och en veckas arbete väntar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0